Neobican problem sa stomakom!

Pookie

Početnik
Poruka
35
Ovako, oprostite na ovakom dugom postu ali moj problem je stvarno neobican!
Imam jedan "nazovi" problem koji je prisutan skoro pa od kad znam za sebe...Imam 24 god i povremeno mi se javlja, ne mogu to da nazovem bolom, vec kao nekakvo zuljanje, neprijatan osecaj u donjem desnom delu stomaka kod prepona...barem takav osecaj imam...javlja se nekoliko puta mesecno, ponekad jednom mesecno, ponekad na dva tri meseca znaci nema pravila... Takvo stanje traje jedan, dva dana i nakon toga taj neprijatan osecaj nestaje i tako otprilike od svoje osnovne skole... To zuljanje, nerpijatan osecaj, je veci kada legnem da spavam, tada i u desnoj nozi osecam, ne bol, vec kao povecano nazovi strujane krvi, imam osecaj da mi je noga mnogo toplija od druge... e sad, kada se to desi neprijatnost nestaje kada promenim polazaj tela tako se okrecem dok mi ne bude udobno i uspavam se...ili ukoliko je uporan taj nerpijatan osecaj zuljanja u trenutku kada prstima pritisnem venu arteriju, sta vec, na desnim preponama neprijatnost momentalno staje... imam osecaj kao da arterija vena suvise jako pumpaju krv pa maltene kao da mi je taj neprijatan osecaj od tog pritiska... ili ako legnem na desni bok imam osecaj koji nije bolan al kao da imam nesto sto bi moglo da pukne jer je naduto.... Znaci kad se to desi ja nadjem optimalan polozaj gde nema neprijatnosti i to prodje i tako to godinama.... Plasim se da nema neke veze sa slepim crevom tj sa upalom...neka hronicna upala sta vec... pritom nemam nikakav bol niti neprijatan osecaj bilo gde osim u tom delu kada se javi... kada hodam u tim trenucima nemam niti bol niti bilo kakvu neprijatnost u nozi, stomaku...nogu pokrecem normalno, mogu da je savijam u svim pravcima, mogu da trcim apsolutno nema nicega nenormalnog...jedino mi se javlja neprijatnost koja nije velika uopste medjutim zna da iritira kada je prisutna duze vreme kada sednem ili legnem..
Stomak nije bolan na dodir tj kada pritisnem te delove i mekan je... Imam apetit, nema nagone na povracanje kada se to desi ili bilo sta sto bi asociralo na upalu slepog creva.... Pisem ovo jer par puta sam ispricao ovo lekarima i niko nije nista rekao sem da mi nije nista...Medjutim ovo stanje se u poslednja dva meseca intenziviralo, javlja se na dve nedelje maltene i sada dok ovo pisem ponovo imam taj problem s tom razlikom da sam se sinoc bas uplasio i preznojio se dva puta u krevetu i imao temperaturu 37 sa 1... Nikad nisam obracao paznju na ovo ali drug mi je skoro operisao slepo crevo a nije imao tipicne simptome pa sam to povezao sa ovim sto mi se javlja godinama... Izvinjavam se na ovako dugom postu ali stvarno ovo sto imam je skroz neobicno ne znam nikog ko je imao bilo sta slicno...
Inace sto mislim da je bitno da naglasim, imam unutrasnje hemoroide koji su dijagnostifikovani kolonoskopijom, pre dva meseca,gde je pritom utvrdjeno da je sve ok, sem neke blage upalice za koji mi je tokom decembra prepisan orvagil... Pre kolonoskopije je radjen ultrazvuk celog abdomena sve je bilo ok...Stolica redovna,mada zbog silnih grickalica i sokova koje pijem umesto vode, nekad normalna cvrsta nekad meksa nekonzistenta. Dok sam bio na dijeti bez junk fooda i pio orvagil i kasnije, stolica najnormalnija, cim sam krenuo sa grickalicama, sokovima gaziranim stolica je pocela da menja tvrdocu do bukvalno meke bezoblicne stolice.. Gasove imam normalno, mada imam problem sa nadimanjem jer se nezdravo hranim godinama, student sam..:)

Znaci da rezimiram, ovo mi se javlja u poslednje vreme cesce inace je pisutno veceg dela mog zivota, nikad mi nije pravilo problem dodje i ode, mada sad sam imao i neku blagu temperaturu 37 sa 1 i preznojavanje par puta... Mimo svega toga iz drugog razloga radio sam kolonoskopiju koja je pokazala da je sve ok sem neke blage upale za sta sam pio orvagil, ultrazvuk celog abdomena ok, gasovi normalni, grceve nemam, stomak mek nije bolan na pritisak u tom donjem desnom delu i uopste, znaci nista nemam od simptoma sem tog nepijatnog osecaja u donjem desnom delu i nozi kada legnem ili sedim. Ako neko od strucnih ljudi ovde na forumu zna sta bi moglo da bude ili da mi kaze sta da radim bio bih veoma zahvalan! :neutral:

Poslednja izmena:
Слепо црево није сигурно. :)
Упала слепог црева је акутна, болна, увек праћена високом пемпературом (изнад 38), првог дана развоја упале може бити присутно повраћање, и увек је присутан карактеристичан лабораторијски налаз у виду изразито високих вредности леукоцита.

Ово о чему пишеш могло би бити за уролога.
Ви мушкарци имате вену тестикуларис која уме да се прошири и да даје тегобе сличне твојима.
Тражи упут за уролога како би био сигуран да није то. ;)

Cao, imam potpuno iste simptome, s tim sto moja ´´upala´´ ili sta je vec, je malo jaca. Bila sam tri puta kod hirurga, dva puta kod ginekologa, urologa, jedino nisam radila ispitivanja creva tipa kolonoskopija itd. Do juce sam pila Levomax, danas mi gastro prepise Orvagil, bez dijagnoze, u slucaju da se pogorsa da se javim hirurgu. Ovo traje mesec dana vec, s tim sto mi je par pada bilo bolje, bez bolova. Rdila sam cak i magnetnu karlice, ali se nista nije pokazalo. Haos. Najgore mi je sto sam pocela da osecam nadutost, pa ne mogu bas normalno da jedem i unosim tecnost, ali apetit imam i nemam mucnine. Svi ostali simptomi su isti kao tvoji, gorenje i toplina u donjem desnom delu stomaka, preponi, nozi, narocito kad lezim, a kad sedim imam osecaj kao da me nesto zulja ili nekako smeta u tom delu, tako da se trudim da ne sedim i da se krecem. Jako cudno. Potpuno sam iscrpljena od svega toga, a najgore je sto ne znam o cemu se radi. U nalazim krvi nema naznaka upale (mada sam, osim prvog puta kad sam radila analize krvi i urina, bila vec na terapiji antibiotikom). Mislim da je tu rec o hronicnoj upali slepog creva, prosto nema sta drugo da bude. Jedino nisam bila kod ortopeda, ali ne vidim kako bi to mogao da bude ortopedski problem.
Bas me zanima da li si utvrdio o cemu se radil kod tebe. U svakom slucaju, nadam se da su bolovi i neprijatnosti prestali.

Cao, ja se izvinjavam sto cu biti opsirna, nadam se da ce neko odgovoriti i da ce mi pomoci..
Vec nedelju dana me boli zeludac, pece me, i imam osecaj kao da mi kamenje stoji u gornjem delu stomaka, stalno gutam neku knedlu i ne mogu da udahnem dovoljno vazduha. Zbog tih bolova jako, jako slabo jedem, 1 obrok dnevno i nesto jos malo usput. Primetila sam da slabo idem na wc, da tako kazem, osecam neki tupi bol, kao pritisak u stomaku ispod pupka i cesto mi krce creva. Dobila sam uput za gastro.,ali tek za mesec dana, a do tada ....
Da napomenem da sam pod nekim stresom, mislila sam da sam trudna, i jos neki problemi, pa se svako jutro budim sa nekim strahom. Mislila sam da je u pitanju anksioznost, ali sad stvarno ne znam sta je. Ako je neko imao slican problem, bila bih zahvalna na pomoci.

Back