Neobavezna veza

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
па сад не знам, мислим да то све зависи од особе до особе јер ако превише идеализујеш партнера онда разочарење ти не гине.
свака везе изискује нека очекивања
и не разумем како љубав може бити напор, напор је кад изгубиш поверење, а онда ту љубав више не станује.

и то што пишеш рационализујеш, значи без емоција, а без емоција много је једноставније платити и опалити, јер на крају опет се све сведе на секс како год да окренеш

па сад не знам, мислим да то све зависи од особе до особе јер ако превише идеализујеш партнера онда разочарење ти не гине.
свака везе изискује нека очекивања
и не разумем како љубав може бити напор, напор је кад изгубиш поверење, а онда ту љубав више не станује.

и то што пишеш рационализујеш, значи без емоција, а без емоција много је једноставније платити и опалити, јер на крају опет се све сведе на секс како год да окренеш
Ljubav može biti napor svakako, ali čim to postane ti više nisi osoba koja može da voli....

- - - - - - - - - -

vama je bitan osecaj da se osetite pozeljnom a ne da pripadate .....znas ono jao kako me gledao videla sam u ocima kako me zeli i kako mu trebam....to je za vas....sve i sja.....:mrgreen:
To je bitno, ali ne toliko, bar ne osobama ženskog pola koje su izašle iz puberteta.

Ne meri svojim aršinima...
I meni je to primarno prilikom izbora partnera, ali većini žena je primaran osećaj da imaju nekoga, čak ni same emocije toliko, već pripadnost.

to što pričam u svoje ime na znači da mislim da bi i ostale trebale da se rukovode mojim rezonom.
moram još jednom na bold: :eek:
možda za osobe koje nisu sposobne same da funkcionišu... suviše generalizuješ. a opet sve suprotno onome kako predstavljaš sebe.
sex nije primaran i nije najbitniji, ali jeste jako bitan. sam sex ne vodi ničemu, kao ni suve emocije. velika je razlika izmešu bitan i primaran.

Ljubav može biti napor svakako, ali čim to postane ti više nisi osoba koja može da voli....

за неког кога волиш не би требало да буде тешко, кажем све зависи од личности
не знам шта треба толико очекивати или шта тражити а да ти не буде "напор"

стварно сте ви жене компликоване

ако не питаш "где си била" - тебе ја уоппште не интересујем, ти ме више не волиш
ако питаш - што с досадан, ша те брига
:confused::D

to što pričam u svoje ime na znači da mislim da bi i ostale trebale da se rukovode mojim rezonom.
moram još jednom na bold: :eek:
možda za osobe koje nisu sposobne same da funkcionišu... suviše generalizuješ. a opet sve suprotno onome kako predstavljaš sebe.
sex nije primaran i nije najbitniji, ali jeste jako bitan. sam sex ne vodi ničemu, kao ni suve emocije. velika je razlika izmešu bitan i primaran.

Nismo svi na isti kalup, oči imam, ljude poznajem dovoljno... i većina ne funkcioniše kao ja. Šta, hoćeš da me ubediš da je sex važan? Vau, čitaj malo moje postove. Hoćeš da kažeš da je većina žena u stanju eto tek tako da se **** i da se posle okrene bez ikakvih emotivnih upliva?
Ti ili si toliko ograničene pameti da ne umeš da shvatiš šta neko hoće da napiše ili imaš nezadrživ poriv da se sa nekim raspravljaš... za prvi problem ti pomoći nema, za drugi, nađi nekoga ko ima skroz drugačije stavove od tvojih pa vežbaj... ovako ti užasno ide.

Nismo svi na isti kalup, oči imam, ljude poznajem dovoljno... i većina ne funkcioniše kao ja. Šta, hoćeš da me ubediš da je sex važan? Vau, čitaj malo moje postove. Hoćeš da kažeš da je većina žena u stanju eto tek tako da se **** i da se posle okrene bez ikakvih emotivnih upliva?
Ti ili si toliko ograničene pameti da ne umeš da shvatiš šta neko hoće da napiše ili imaš nezadrživ poriv da se sa nekim raspravljaš... za prvi problem ti pomoći nema, za drugi, nađi nekoga ko ima skroz drugačije stavove od tvojih pa vežbaj... ovako ti užasno ide.

bold 1. biće da ti ne čitaš moje.
bold 2. ja samo čitam onako kako piše, da shvatam šta neko hoće da napiše, zaista ne umem.

stvarno mi nije jasno zašto se ljutiš. :lol:

Hmm, šta znam na kraju krajeva, možda ste vi i u pravu, što ne bi postojala i takva veza....
..al ebiga, treba verovatno da dostignem cifru od sto spartanaca da bi se pomirila sa tim...kod sto i prvog spartanca verovatno dodje
do zamora materijala pa onda lepo sedneš, odmoriš se i skrasiš se pored tog poslednjeg koji je, gle slučaja, sigurno najbolji od svih prethodnih..
..i tako...zaista se stidim tog puta koji moram da predjem da bi prestala da osećam i da bih se uklopila i stopila sa gomilom...ali zaista...eto, stidim se..:rumenko:

Poslednja izmena:
Hmm, šta znam na kraju krajeva, možda ste vi i u pravu, što ne bi postojala i takva veza....
..al ebiga, treba verovatno da dostignem cifru od sto spartanaca da bi se pomirila sa tim...kod sto i prvog spartanca verovatno dodje
do zamora materijala pa onda lepo sedneš, odmoriš se i skrasiš se pored tog poslednjeg koji je, gle slučaja, sigurno najbolji od svih prethodnih..
..i tako...zaista se stidim tog puta koji moram da predjem da bi prestala da osećam i da bih se uklopila i stopila sa gomilom...ali zaista...eto, stidim se..:rumenko:

Ne moraš ti prestati da osećaš... ali to ponekad dobro dođe, nema onog klasičnog zamaranja i cimanja i nerviranja... ma idealno... + sex... doduše nema plusa, samo sex...:lol:

не би се усрећила са спартанцима, прочитај мало како су живели :hahaha:

To je bitno, ali ne toliko, bar ne osobama ženskog pola koje su izašle iz puberteta.

nema to veze sa pubertetom to je srz zenske biti....zena je ispunjeno bice kada ima nekog pored sebe koji je cini pozeljnom...i cim je taj neko zeli jako jako najsnazije ona dobija i osecaj sigurnosti ,pripadnosti itd.....
el bi ti mogla da budes sa nekim u vezi ,braku koji te zeli jednom u tri meseca?mogla bi qurac....prsla bi ko oblanda il bi nasla nesto sa strane..ajde nemo se lazemo ovde.....

nema to veze sa pubertetom to je srz zenske biti....zena je ispunjeno bice kada ima nekog pored sebe koji je cini pozeljnom...i cim je taj neko zeli jako jako najsnazije ona dobija i osecaj sigurnosti ,pripadnosti itd.....
el bi ti mogla da budes sa nekim u vezi ,braku koji te zeli jednom u tri meseca?mogla bi qurac....prsla bi ko oblanda il bi nasla nesto sa strane..ajde nemo se lazemo ovde.....
Ako misliš na sex, ne.
A ti bi mogao biti u vezi gde je sex jednom u tri meseca?

I da... iskorišćen možeš biti samo kad očekuješ nešto što ne dobiješ...
Ja apsolutno ne razumem ljude koji u takvim šemama očekuju nešto.

ja razumem- one vecite zrtve koje svi samo zloupotrebljavaju
dzaba sto je sve unapred receno .....
a oni samo vole etc etc

- - - - - - - - - -

kakve vee imaju veze odredjenih standarda sa dostizavanjem ikakve cifre :dontunderstand:

i koji je to put koji te ubija u senze da bi se ukopila sa kojom okolinom :lol:

Ako misliš na sex, ne.
A ti bi mogao biti u vezi gde je sex jednom u tri meseca?
Sve, ali sve baš je vrlo individualno. Niti smo svi sposobni jednako da volimo, niti nam je isti libido.
Ako je moguće da postoje seksualni odnosi bez ili sa minimumom emocija, zašto ne bi bilo moguće da postoje i emotivni odnosi bez ili sa minimumom seksa? :)

No, kako je potreba za emotivnom bliskošću jedna od elementarnih potreba većine zrelih ljudi, kao što je i seks, sasvim je prirodno da će ta većina težiti da zadovolji obe potrebe, ukoliko je to moguće. U tom smislu neobavezna veza koja se bazira na seksu predstavlja jedan krnji odnos koji ne zadovoljava u potpunosti aktere priče (osim ukoliko akteri po svojoj ličnosti nisu sposobni da vole ili su iz nekog razloga odustali od ljubavi) i koja apsolutno može bila zabavna, lepršava, rasterećujuća i seksualno ili prijateljski manje ili više ispunjujuća (što nije uvek za baciti, zbog čega ljudi i ulaze u takve odnose), no kao takva ipak predstavlja jedno prelazno stanje dok se ne upozna osoba sa kojom će sve ili većina potreba biti zadovoljene.

Emotivna, mentalna i seksualna sfera (uprošćeno) - kada su u igri sve tri, može se govoriti o potpunom odnosu.
Ako jedna ili dve izostanu, možemo govoriti o neobaveznoj vezi, sa varijacijama na temu.

Poslednja izmena:
ti to iz iskustva?pa moguce...:hahaha: al ne verujem....pre bi se razveo nego da zivim u takvom braku.....

јави ми се по овом питању после пунолетства у браку :D

е сад имаш и период око бременитости (те јој се једу чварци, те кајсије....) и порођаја има само на бенкице, цуцле и памперс пелене да мислиш, па онда кме кме целу ноћ, а сутра на шљаку....:hahaha:

Dakle, šta je to neobavezna veza?...:rumenko:

Neko će reći da sama reč kaže i da je to veza bez obaveza ali po meni onda to i nije veza.

Kako bi trebalo da izgleda takva veza, šta se tu očekuje od muškarca a šta od žene?

Za moj racun neobavezna veza predstavlja odnos bez tacke susticanja. Bez tacke preseka dve prave linije u buducnosti.
Dve paralelne linije mogu da budu privlacne jedna drugoj iz gomile razloga a isto tako presek moze biti onemogucen iz gomile razloga te ne bih generalizovala.

Licno nikada nisam bila u seksualno neobaveznoj vezi. Spram moje strukture licnosti takav odnos je nezamisliv ali sam bila puno puta u situaciji da izlazim mesecima, godinama neobavezno sa razlicitim muskarcima koji su me privlacili ali sam nasu vezu dozivljavala kao promasaj iz nekog razloga. Krevet je sprecavao samo moj dozivljaj intime i nista vise. Mozda sam bahato uzimala samo sta mi je bilo od njih potrebno...mozda se jednostavno tesko i retko zaljubljujem...verovatno je to u pitanju...a kada si mlad suludo je trositi mladost na samocu.

- - - - - - - - - -

Dakle, šta je to neobavezna veza?...:rumenko:

Neko će reći da sama reč kaže i da je to veza bez obaveza ali po meni onda to i nije veza.

Kako bi trebalo da izgleda takva veza, šta se tu očekuje od muškarca a šta od žene?
pazi ti kolko odgovora umesto da sam bio tu kazem koju i da se zatarabi..to tie kad nemas nikake obaveze da ga peres peglas kuvas izlasci i sl..naci samo po kuci sex i da mozete sa strane se iebete..aj sad lok i nek se stide oni koji imaju vise od jednog posta na ovu temu

ebote ovde niko negleda amer. filmove...kad tip kaze curi to je bio samo sex(chitaj sportska disciplina) kakva bre osecanja, to mi zaostali negujemo...uostalom osecanja su vishi nivo i nisu za davanje olako:malav:

ti to iz iskustva?pa moguce...:hahaha: al ne verujem....pre bi se razveo nego da zivim u takvom braku.....

qq...boooze...pa to je tako nehriscanski. ti bese branis sve hriscanske vrednosti na drugom pdf-a :rtfm: ;)

Nenosenje burme u braku

ja ne nosim burmu...jesam odslusao citate duska radovica ali ne volim prstenje i nakit na sebi uopste...moja draga nema burmu kao burmu vec prsten koji smo uzeli za tu priliku ali uopste ne lici na burmu...
ako je (ne)nosenje burme bitna stavka u braku onda...
jasno mi je da ima mnogo onih kojima je to big deal i neka placebo sigurnost stagod ;)

Back