Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Već dugo vremena imam nenormalne snove, maštarije tačnije o životu kakav bih želeo da živim... to je neka fiksirana slika, tj. film u mojoj glavi, i tiče se ličnih želja... naime uvek sam želeo da budem bogataš koji živi u visokom društvu velikih evropskih gradova, putuje, uživa u ležernom, opuštenom, zabavnom životu... otmenost, uzbudjenje, neka lakoća življenja omogućena velikim novcem. Naročito me privlače ti veliki gradovi i zamišljam visoka društva u njima, bogat svet, ali ne bogat svet poput naših tajkuna i slične jeftine degenerisane duhovne malogradjanštine tipa Bogoljub Karić i kompanija, nego svet pun otmenosti, lakoće, evropske visine življenja kakve ima u skandinavskim, alpskim zemljama, ili u Italiji, Rimu, u gradu Pragu... ako je neko gledao film Velika lepota i lik Džepa Gambardele, to je donekle moj san, taj njegov ležerni život, ali uz mnogo više resursa, dogadjaja i širine, putovanja, mogućnosti, ali i evropske ozbiljnosti i hladnoće, civilizacije kakva postoji u Švajcarskoj ili Norveškoj recimo...
Zašto ovo pišem? Naravno, pretpostavljate, zato što je ta slika u mojoj glavi daleko od realnosti. Imam preko trideset godina, psihičke probleme, dijagnoze, i sve što ide uz to, i naravno - nemam finansije koje bi omogućile takav život. Ni približno. A da ih steknem trebalo bi mi pola života uz ogromne rizike i veliko pitanje da li bih uspeo. Medjutim - moja slika u glavi je ipak fiksirana jer čovek želi ono što želi, duša vapi za životom za kojim vapi i tu nema dileme ni nedoumica.
Kako da se čovek pomiri sa tim da je njegova realnost toliko daleko od ove slike? Kako da ispuni to rastojanje smislom? Da mora da preživljava i da se bori za daleko manje? Kako se pomiriti sa tim kad izreka u seriji Peaky Blinders jasno kaže - možeš da promeniš ono što radiš, ali ne i ono što želiš. Da li imate ovakve snove i maštarije ili ste od njih odustali? Ja ne odustajem iako je moja realnost nešto sasvim, sasvim drugo...
Dole kačim neke lepe prizore iz Norveške, nisu nužno vezani za visoko društvo, nego čisto onako, kao propratni element:
Zašto ovo pišem? Naravno, pretpostavljate, zato što je ta slika u mojoj glavi daleko od realnosti. Imam preko trideset godina, psihičke probleme, dijagnoze, i sve što ide uz to, i naravno - nemam finansije koje bi omogućile takav život. Ni približno. A da ih steknem trebalo bi mi pola života uz ogromne rizike i veliko pitanje da li bih uspeo. Medjutim - moja slika u glavi je ipak fiksirana jer čovek želi ono što želi, duša vapi za životom za kojim vapi i tu nema dileme ni nedoumica.
Kako da se čovek pomiri sa tim da je njegova realnost toliko daleko od ove slike? Kako da ispuni to rastojanje smislom? Da mora da preživljava i da se bori za daleko manje? Kako se pomiriti sa tim kad izreka u seriji Peaky Blinders jasno kaže - možeš da promeniš ono što radiš, ali ne i ono što želiš. Da li imate ovakve snove i maštarije ili ste od njih odustali? Ja ne odustajem iako je moja realnost nešto sasvim, sasvim drugo...
Dole kačim neke lepe prizore iz Norveške, nisu nužno vezani za visoko društvo, nego čisto onako, kao propratni element: