Nemam vremena i ne želim da plaćam porez u državi Srbiji

Lesandar

Buduća legenda
Poruka
27.930
Divcu preti zaplena imovine

Premijer Ivica Dačić zapretio je da će država zapleniti imovinu proslavljenom košarkašu i predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vladi Divcu ako ne plati porez od oko šest miliona evra.

1214.jpg

Divac navodno duguje državi 630 miliona dinara na ime poreza.

Dačić je za list Informer rekao da je poslednji trenutak da Srbije zavede "nultu toleranciju" prema svima koji odbijaju da plate porez.

"Država je u krizi između ostalog i zato što je godinama dozvoljavala da neki ljudi budu iznad zakona i ne plaćaju poreze. Dok obične ljude žestoko kažnjavaju i kad duguju 100.000 dinara, nekim drugima se godinama gleda kroz prste, iako duguju milione evra. E pa tako više neće moći", rekao je Dačić.

On je dodao da ne samo Divac, već i drugi koji duguju državi, moraju da plate porez.

"Ako neće ili nemaju, zaplenićemo im imovinu", rekao je Dačić.

Po navodima Informera, Dačić je ovu izjavu dao isprovociran izjavom Divca da "nema vremena i da ne želi da se bavi plaćanjem poreza u državi Srbiji".

"Može gospodin Divac da kaže sve što želi. Može da kaže da neće ili ne želi, ili ga mrzi da plati porez, ali država to ne sme i neće dozvoliti. Ako on ne želi, evo ja želim da se bavim naplatom poreza. I njegovih i svih drugih koji državi duguju milione", poručio je Dačić.

Divcu preti zaplena imovine

Premijer Ivica Dačić zapretio je da će država zapleniti imovinu proslavljenom košarkašu i predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vladi Divcu ako ne plati porez od oko šest miliona evra.

1214.jpg

Divac navodno duguje državi 630 miliona dinara na ime poreza.

Dačić je za list Informer rekao da je poslednji trenutak da Srbije zavede "nultu toleranciju" prema svima koji odbijaju da plate porez.

"Država je u krizi između ostalog i zato što je godinama dozvoljavala da neki ljudi budu iznad zakona i ne plaćaju poreze. Dok obične ljude žestoko kažnjavaju i kad duguju 100.000 dinara, nekim drugima se godinama gleda kroz prste, iako duguju milione evra. E pa tako više neće moći", rekao je Dačić.

On je dodao da ne samo Divac, već i drugi koji duguju državi, moraju da plate porez.

"Ako neće ili nemaju, zaplenićemo im imovinu", rekao je Dačić.

Po navodima Informera, Dačić je ovu izjavu dao isprovociran izjavom Divca da "nema vremena i da ne želi da se bavi plaćanjem poreza u državi Srbiji".

"Može gospodin Divac da kaže sve što želi. Može da kaže da neće ili ne želi, ili ga mrzi da plati porez, ali država to ne sme i neće dozvoliti. Ako on ne želi, evo ja želim da se bavim naplatom poreza. I njegovih i svih drugih koji državi duguju milione", poručio je Dačić.

Ok ali samo sta ti ono gore podebljano znaci!??

- - - - - - - - - -

олош задригли,
зар тако о г. Дивцу, легенди, па није Он циганштура Џајић кога са лисичинама спроводише у име Правде?

Simpatichno ;)

олош задригли,
зар тако о г. Дивцу, легенди, па није Он циганштура Џајић кога са лисичинама спроводише у име Правде?

Тачно - а ево пуштају и чика Мишка......... СВЕ ЈЕ БИЛА НАЈОБИЧНИЈА ЛАЖ И ПРЕВАРА СМРДЉИВАЦА И ПРЕВАРАНАТА ИЗ СНС-а

Miroslav Mišković prelazi u kućni pritvor?
07. jun 2013. 09:25 > 09:36

Specijalni sud danas bi trebalo da donese novu odluku o pritvoru vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića, pošto im u nedelju ističe šeset meseci boravka u zatvoru.

v292971p0.jpg

Kako spekulišu pojedini mediji postoji mogućnost da Miroslav Mišković bude pušten iz pritvora usled zdravstvenih razloga, jer, kako navode, ima problema sa bubrezima i srčanom aritmijom.

Međutim, u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija nema zvanične informacije da je vlasnika Delte u utorak pregledao lekar sa VMA, a za "Danas" ništa o tome nije hteo da kaže ni Miškovićev advokat Zdenko Tomanović.

Pritvor ne može biti ukinut zbog zdravstvenih razloga, ali pošto je Mišković u zatvoru zbog opasnosti od bekstva, ukoliko Tužilaštvo da saglasnost, postoji mogućnost da se zameni blažom merom. To bi mogla biti odbrana sa slobode uz jemstvo, čiju visinu određuje sud.

Mada Miškovićevi advokati to demantuju, izvori lista "Danas" iz pravosuđa su izričiti da je odbrana vlasnika Delte od prvog momenta stavila do znanja spremnost svog branjenika da položi jemstvo. Druga mogućnost je kućni pritvor uz elektronsku narukvicu, i u toj vrsti pritvora se od aprila nalazi takođe okrivljeni u ovom postupku, Miškovićev sin Marko.

Optužnica protiv dvojice Miškovića, Đuraškovića, kao i još osam osoba koje se brane sa slobode, podignuta je 9. maja, i u fazi je takozvanog preispitivanja, dok se početak suđenja očekuje u septembru.

Mišković i njegov sin, optuženi su za zloupotrebu ovlašćenja odgovornog lica i utaju poreza, i to preko svojih preduzeća Hemslejd sa Kipra i Mera invest sa Holandskih Antila, tokom kupovine i prodaje putarskih preduzeća u Srbiji, odnosno PZP Niš.

Terete se za nezakonitu korist od oko 2,3 milijarde dinara, oko 217.000 evra, kao i utaju poreza od 320 miliona dinara.

U optužnici se pominje i nezakonito sticanje poslovne zgrade u Takovskoj ulici, ranije u vlasništvu PZP Niš, a navodi se i da su putarska preduzeća iz Srbije oštećena za skoro 17 milijardi dinara.

(MONDO)

ало бре,
ово је ВЛАДЕ легенда Партизанске и југославенске кошарке, не тамо неки циган из Барија, кога с пуним правом приводе са лисичинама, разумеш?

aaaapsolutno me ne zanima, na uspehu mu svaka cast, cenim, postujem..Ako porez platio nije, neka ga plati, to je sve.

aaaapsolutno me ne zanima, na uspehu mu svaka cast, cenim, postujem..Ako porez platio nije, neka ga plati, to je sve.

стварно? коме да га плати?

је л за оне сезоне у америци србији да дадне порез? а у међувремену ко плаћа порез на продају 10.000 квадратних километара српске свете земље, они што су продали или они што су купили?

или да лепо плати ко сваки јадник у овој земљу што на футролу за моб од 0.99$ плаћа 400 дингера таксе у виду отварања пакета и ПДВа дуплог, јер је већ плаћен приликом куповине

не плаћајте ништа, никоме, не будите саучесник издајницима и лоповима градећи им фискалну моћ

ало бре,
ово је ВЛАДЕ легенда Партизанске и југославенске кошарке, не тамо неки циган из Барија, кога с пуним правом приводе са лисичинама, разумеш?
Prvo su pokušali atentat pepeljarom na mirnog Danilovića a sad kidišu na Divca, dokle više državo? Pa posle kažu "nije Zvezda državni projekat".

стварно? коме да га плати?

је л за оне сезоне у америци србији да дадне порез? а у међувремену ко плаћа порез на продају 10.000 квадратних километара српске свете земље, они што су продали или они што су купили?

или да лепо плати ко сваки јадник у овој земљу што на футролу за моб од 0.99$ плаћа 400 дингера таксе у виду отварања пакета и ПДВа дуплог, јер је већ плаћен приликом куповине

не плаћајте ништа, никоме, не будите саучесник издајницима и лоповима градећи им фискалну моћ

posle se bunite sto je kasa prazna, sto putevi imaju rupe..jeste, kradu..ako kradu od nas, neka kradu i od Divca, sto bi bio postedjen..Uspeh njegov ne osporavam.. Ti bi da menjas sistem, e pa ne moze! Bar ne sedeci na forumu i podrzavati nejednak tretman. Ne kazem ni da je Dacic ili bilo ko drugi ispravan..Ali ako dugujes, plati, pa se busaj.. To sto se tebi neki zakon ne svidja, hej, ne svidja se ni meni..a znas i sam sta mozes sa tim..sto da Ne plati? i rekla sam, ako duguje, osnovu obracuna njegovog poreza ne znm, i necu ni da zalazim.

posle se bunite sto je kasa prazna, sto putevi imaju rupe..jeste, kradu..ako kradu od nas, neka kradu i od Divca, sto bi bio postedjen..Uspeh njegov ne osporavam.. Ti bi da menjas sistem, e pa ne moze! Bar ne sedeci na forumu i podrzavati nejednak tretman. Ne kazem ni da je Dacic ili bilo ko drugi ispravan..Ali ako dugujes, plati, pa se busaj.. To sto se tebi neki zakon ne svidja, hej, ne svidja se ni meni..a znas i sam sta mozes sa tim..sto da Ne plati? i rekla sam, ako duguje, osnovu obracuna njegovog poreza ne znm, i necu ni da zalazim.

само у овој земљи су сви закони против грађана

само у овој земљи плаћаш више такси него што нешто вреди

само у овој земљи се одрекну неколико стотина хиљада припадника народа који носи исто име ко и та земља, и преко свега још хоће да им неко буде лојалан и да плаћа

овде се награђује криминал превара и служење туђим интересима

нико ништа не треба да плаћа, општа грађанска непослушност

или будите будале па и ТВ претплату уредно решите за репризу бољег живота...

само у овој земљи су сви закони против грађана

само у овој земљи плаћаш више такси него што нешто вреди

само у овој земљи се одрекну неколико стотина хиљада припадника народа који носи исто име ко и та земља, и преко свега још хоће да им неко буде лојалан и да плаћа

овде се награђује криминал превара и служење туђим интересима

нико ништа не треба да плаћа, општа грађанска непослушност

или будите будале па и ТВ претплату уредно решите за репризу бољег живота...

ti brani neko da ides? misils da si patriota, sta? da je svuda bolje? samo qkate i njanjate..doin nothing..

jel vi ozbiljno mislite da bi obican gradjanin trebalo da placa porez, dok drugi, u ovom slucaju proslavljeni sportista, ne?

у неким другачијим нормалнм условима са поштеним законима да, сви би требали да део свог успеха или неуспеха поделе са земљом у којој живе

али не у овом случају, ова земља отима својим грађанима и на папиру и испод стола

pa shto nije ko smrda novak djokovic prijavio imovinu u monte karlu...
on tamo placa porez ne ovde...:lol:
smradovi smrdljivi,mamicu im jebbem svima,bez razlike!

ти новаку кажеш да је смрда?? лол
па ово ни коментара не вреди

али да те поучим мало

новац за порез од турнира и рекламирања у иностранству новак плаћа тамо где је и направио новац (не ни монте карлу)

илис ваки гастос за плату у аустрији и немачкој дачију да плати порез на приход?

рекламирање у србији и турнири у србији је новак сигурно уредно платио шта дугује у то не сумњам и то само да такви ретарди ко ти немају заиста основа да му ишта науде

друго ако ти није јасно да се плаћа где се зарађује то је твој проблем, а порез на имовину је нешто друго и фала богу да не држи новак ишта овде да му але и мрцине једу зној а нису му рекет један купили кад је требало, једну карту за бус му нису решили а не нешто друго

али у ово земљи ти наплате ПДВ два пута, скроз опуштено и изгледа да делује
па што онда не би и новац два пута опорезивали

сви треба да носе шта год могу напоље, у монте карло, у сегедин у пичковце на кваказкој морави али не овде
јер мрцине оће све да отму, празна је каса а много је ала и алавих

уосталом са тим силним новцима пореза, опет плаћаш и доктора и школу за децу и све све остало, увек, никад један једини бенефит од ове земље нисам имао па што би им ишта плаћао

само је ситуација све тежа и тежа а лихварски прописи и таксе све бесрамнији, не да гледам да се извучем већ ми је скроз јасно да не желим да ишта овде одрадим од посла јер нећу да будем лојалан дачићи и вучићу, тако да све је напоље, мало али на сигурно а могу да га сисају што ће ми опорезују хонорар на ово и оно који је већ био предмет пореза пре уплате

кад овде нешто зарадим овде ћу и да платим порез, а то неће бити никад, нећу од готовог вересију да правим

Poslednja izmena:

ovo ko ono uputstvo o vojvodini

opet kažem, nije suština ne plaćati porez jer tako mi koji plaćamo ispadamo budale, država slabi i sl...a lopove ako su na vlasti jedino narod može da skine...ako ti to nije jasno onda ne znam...ne treba tražiti fatalna rešenja...ršenje je vrlo prosto...na ulice za svaki ***** qqrac

ti brani neko da ides? misils da si patriota, sta? da je svuda bolje? samo qkate i njanjate..doin nothing..

брани ми гроб мога оца и мојих предака, али овде нот кондуктинг ени бизнис тако да порез патка солена

да, ја сам патриота
да, свуда је боље

не кукам ја ништа само ти кажем како је, кукате ви па опет плаћате харач и тијанићу
ви сте саучесник у криманлним операцијама које уништавају ову земљу, јер ви им дајете моћ и легитимитет да то раде

у неким другачијим нормалнм условима са поштеним законима да, сви би требали да део свог успеха или неуспеха поделе са земљом у којој живе

али не у овом случају, ова земља отима својим грађанима и на папиру и испод стола

ти новаку кажеш да је смрда?? лол
па ово ни коментара не вреди

али да те поучим мало

новац за порез од турнира и рекламирања у иностранству новак плаћа тамо где је и направио новац (не ни монте карлу)

илис ваки гастос за плату у аустрији и немачкој дачију да плати порез на приход?

рекламирање у србији и турнири у србији је новак сигурно уредно платио шта дугује у то не сумњам и то само да такви ретарди ко ти немају заиста основа да му ишта науде

друго ако ти није јасно да се плаћа где се зарађује то је твој проблем, а порез на имовину је нешто друго и фала богу да не држи новак ишта овде да му але и мрцине једу зној а нису му рекет један купили кад је требало, једну карту за бус му нису решили а не нешто друго

али у ово земљи ти наплате ПДВ два пута, скроз опуштено и изгледа да делује
па што онда не би и новац два пута опорезивали

сви треба да носе шта год могу напоље, у монте карло, у сегедин у пичковце на кваказкој морави али не овде
јер мрцине оће све да отму, празна је каса а много је ала и алавих

..cinjenica je da mnogo talenata propada, ali suvise bi bilo podrzati svaki, uspeh je neizvesan..ko hoce, veruje i spreman je da `zagrize`, kao sto su Novakovi roditelji uradili, svaka im cast..uspeo je..da su i svi drugi zagrizli, koji kazu isto tako> nema podrske drzave, niko nista ne daje, tj da su dovoljno verovali i odrekli se necega, uspeli bi ii oni

Back