Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da naravno ima i toga
teolozi pravoslavni koriste nasu literaturu knjige itd

Ja licno sam na forumu bila zamoljena od strane jednog svestenika
da mu posaljem Bibliju novi svet prevod i dve knjige
i poslala sam mu
Zahvalio mi se i prijatelji smo od tada
Narocito mi je trazio knjige za decu da ih vaspitava u tom duhu

Ja sam cuo da si pomogla jednom episkopu, a ono bio samo svestenik.

A zasto mudra mudrice i razumna razumnice izbaci stih ispred koji kaze:

18. Јер је ријеч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо.

A bas vi imate tu ``mudrost`` da odbacijete krst Gospodnji i ``razumnost`` da negirate raspece Njegovo.

E čuj tebe....zašto...A to iz 1 Korićanima 1:18...ti je ...pogrešan prevod...U najboljem prevodu Biblije je u pitanju mučenički stub...

18 Јер оно што се говори о мученичком стубу лудост+ је онима који одлазе у пропаст,+ а нама који се спасавамо+ то је Божја сила

Pozdrav tebi....

Da da episkop je. I zenu i decu je vaspitao pomocu tvoje knjige. Mislim da mu se cerkica okrenula ka vama. Nemam pojma.
Ja sam čuo da je taj episkop, na osnovu literature JS, u potpunosti promenio shvatanje u vezi sa ovim stihovima...

Kološanima 2:9... ''Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.''

1 Timotiju 3:16...'' I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''

E čuj tebe....zašto...A to iz 1 Korićanima 1:18...ti je ...pogrešan prevod...U najboljem prevodu Biblije je u pitanju mučenički stub...

18 Јер оно што се говори о мученичком стубу лудост+ је онима који одлазе у пропаст,+ а нама који се спасавамо+ то је Божја сила

Pozdrav tebi....

Ma najgore je sto, odkako im se pojavio ovaj ``prevod`` od pre par godina, uskracuju clanovima citanje Biblije. Ono... dobar im je to potez zavodjenja za Goles planinu ali mi je samo zao jadnih ljudi, obicnih clanova, koji misle da su kupili bubrege :)

Pozdravlje kamerat...

Nije to samo uzicu i u drugim gradovima je tako. Dobro se secam, jedva sam cekao da se sastanak zavrsi. Mislim da je to nehumano. Najgore je, sto taj osmeh posle sastanka, niko ne tumaci kao srecu zbog toga sto je sastanak gotov.
ne mozes biti srecan jer imas negativan stav pun si negativnosti mrznje
Bog daje sveti duh samo onima koji gaje ljubav i vrline
zato ne mzoes osetiti srecu koju Js osecaju na sastancima
i uvek kada se sastaju osecaju tu ljubav i razmenjuju je
jer tamo dobijaju duh od Boga
a ti ne ocigledno.
Ne razumes te duhovne stvari sve gledas prizemno i sa negativnim stavom.
da ne kazem pun mrznje

Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svetlost, a od svetlosti mrak, koji prave od gorkog slatko a od slatkog gorko. (Isaija 5:20)

Poslednja izmena:
Steta sto ta sreca ima rok trajanja, jer cim se vratimo kuci cekaju nas isti problemi.
Inace nadovezao sam se na post gde jeroh prica da dovode malu decu na sastanke, pricao sam o periodu kad sam imao oko 5 godina.
Pa eto uopste ne razumes sta je sreca sveti duh to stalno traje
JS imaju stalno sveti duh i stalno se osecaju dobro - srecno
a ti si izabrao da se stalno osecas lose
jos i hulis na one koji cine dobro.
Dakle time daje prostora satani i demonima da te opsedaju pa ti je lose
Naravno da ce voditi decu na sastanke sta je tu cudno?
a gde ce ih voditi na satansisticke sastanke jel?
Ko je protiv Boga i njegove organizacije imace posledice
ti ih vec imas pun si losega lose ti je

Mešaju ljudi veru, koja je lična, koju čovek oseća na različite načine, i
religiju, koja podrazumeva pripadnost organizaciji, interesnoj zajednici, i praćenja propisa organizacije.
I jedno i drugo postoje, i imaju isti cilj, približavanje čoveka i boga,
čak su međusobno uslovljene i zavisne,
ali su vera i religija ipak potpuno različite stvari.
Vernik ne mora pripadati organizaciji, i članovi organizacije ne moraju biti vernici.
Okupljanje istomišljenika je korisno; zajedničko čitanje i izučavanje knjiga je vredno, jer se ta zajednica pretvara u školu.
Škola širi i uvećava znanja i svoje spoznaje nudi drugima.
Ako to neko čini zato što sledi pravila i obaveze, onda je to loše. Ako radi iz lične vere, onda je to ispunjenje svrhe.

Наравно да има. Директно са хебрејског на савремени српски:deda2::D

Jel to beše onaj prevod koji je sudski doazano da je plagijat (jehovistički) prevoda Novi svet i kome je sud zabranio dalju štampu (zato ga i nude besplatno na netu) :hahaha::hahaha::hahaha: U tom prevodu jedino je Evanđelje po Mateju preveden i to s hebrejskog, sve ostalo je sitna revitija prevoda Novi svet. Toliko o Novom savremenom prevodu koji je objavio Miroljub.

Jel to beše onaj prevod koji je sudski doazano da je plagijat (jehovistički) prevoda Novi svet i kome je sud zabranio dalju štampu (zato ga i nude besplatno na netu) :hahaha::hahaha::hahaha: U tom prevodu jedino je Evanđelje po Mateju preveden i to s hebrejskog, sve ostalo je sitna revitija prevoda Novi svet. Toliko o Novom savremenom prevodu koji je objavio Miroljub.

Колико сам ја чуо, Мирољуб никад није ни тврдио да га је он превео. Штавише причао је да је рукопис добио од некога ко је то преводио за своје потребе (ако ти кажеш да је у питању јеховистички Нови свет, вероваћу ти засад на реч јер немам појма ни шта је то), а да су га неки његови сарадници са знањем Хебрејског дорађивали, преслагали, штавећ. Тако да, Мирољуб је за суштину приче небитан, осим што омогућио да се превод појави у јавности.

Ако је неко после то покушао да штампа и продаје, чиме би остварио и неку новчану добит, а без дозволе људи чији је то рад, логично је да се забрани продаја.

Битно је питање, да ли је превод веродостојан или не. Све остало су технички детаљи.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back