Видиш Бог је опет дозволио чак је и наредио да побију бебе и децу, а спасао курву Раву. И о каквом се моралу ту прича?
Vidi ovako. Kada si napisao ovako...
Много мање него када је Исус Навин кокао све оне мисирце, хананејце и остале.
Pitao sam te na osnovu čega si izneo takvu tvrdnju. Na osnovu čega si predočio tvrdnju da je Isus Navin pobio mnogo više ljudi nego Vikinzi u svim svojim osvajačkim ratovima...Očito je da si to napaisao samo koliko da bi napisao...
I umesto nekog odgovora ti okrečeš priću na Boga i njegovu naredbu a u smislu morala. I da u vezi sa tim zaključimo. Tvoja tvrdnja da je Isus Navin pobio mnogo više ljudi nego Vikinzi u osvajačkim ratovima biva besmislena.
A što se morala tiče hajde da pogledamo ovako. Zašto Isusa Navina ne bi definisao kao ratnika koji je u ime svog Boga uklonio stanovnike Jerihona sa...božije svete zemlje...
Isus Navin 5:14-15...
''A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih,
jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako.''
Zar to nije veoma slično onom kada je recimo Vilijem osvajač u ime svog boga Odina vodio osvajačke ratove pa dospeo dotle da postane i Kralj osvojene Engleske...
A teško da znaš iako tvrdiš da si proučio Bibliju ...zašto je mesto gde je bio Jerihon sa bližom okolinom ...bilo sveto mesto...A to sveto mesto kao utvrdjeni Jerihon prvenstveno je poštovalo Ašatru...a ko li to beše...da te ne smaram u šta su i kako verovali ondašnji Hananci...
Veoma je zanimljivo da ti zdušno opravdavaš ratna ubijanja u osvajačkim ratovima Vikinga...
Викинзи су освајали и напредовали да не би дошли у ситуацију у којој смо ми били. Онај ко не осваја биће освојен или уништен. Закон природе.
a da se do besvesti zgranjavaš ratnim pohodima Isusa Navina...
I da se razumemo. Meni je Stari zavet ili ti preciznije kazano Tanakh apsolutno neprihvatljiva priča. A Tankh je ustvari neka vrsta pisane Tore i biva svetom i nedodirljivom knjigom Judaizma stim što hrišćanstvo Tanakh naziva...Starim zavetom.
I vidi ovako. Mogu da razumem da je i tebi starozavetna priča neprihvatljiva ali samo u slučaju da ti neka druga slična priča ne biva svetinjom i veoma prihvatljiva. Nije bre čoveće nekako logično da se užasavaš rata i ratnih ubijanja u starom zavetu a da veličaš kao sveta, ratna ubijanja Vikinga u njihovim osvajačkim ratovima. Razmisli o tome...
I razmisli o tome da u tvojoj Asatru religiji samo ratnici koji u ratu ubijaju stim što moraju u tom istom ratu i sami poginuti, obezbedjuju neki večni život neko ponovno radjanje ...zar ne...
A oni koji umru prirodnom smrću od starosti ili bolesti svejedno idu u Helheim kod boginje Hel. A samo poginuli ratnici idu ili kod Odina u Valhalu ili u Folkvang kod Freje.
A da li će neko biti ratnik ili neće odredjuju Norne kao boginje sudbine...zar ne...
Veruješ li ti u sudbinu koju su ti odredile Norne...