Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
знаш оно када поједеш нешто са истеклим роком јер ниси гледао годину производње па после повратиш и буде ти лакше
е то ти је то:D

OK. Može da ti bude lakše...a šta ako ponovo poželiš da pojedeš to isto...

Mislim da mi je jasno aludkiranje na...nešta...

Istina ume da bude izuzetno teška i oštra kao sablja.
Znaš ono pita te neko:
- Šta misliš o meni
I naravno očekuje da odgovoriš ..... pa super si, najbolji si, baš si kul .....
Ljudi imaju običaj mnoge stvari da pitaju a nisu spremni da čuju odgovor, barem ne onaj surovo iskren odgovor.
Zato je po meni najveća bliskost dvoje ljudi izmedju ostalog to:
Da bez bojazni mogu jedan drugome reći stvari i u kojima se ne slažu, da se ne pribojavaju da će zbog toga biti osudjeni ili ostavljeni,
već da će raditi na tome da dodju do nekog zajedničkog rešenje. To se odnosi kako na ljubavne tako i na prijateljske veze.
Ništa ne može uspeti ako se na tome ne radi u smislu da se čuva, neguje, veruje i želi da to uspe.
Ne znam, možda ja na te stvari i ne gledam baš kako treba ali ovo je moje vidjenje.

Poslednja izmena:
Istina ume da bude izuzetno teška i oštra kao sablja.
Znaš ono pita te neko:
- Šta misliš o meni
I naravno očekuje da odgovoriš ..... pa super si, najbolji si, baš si kul .....
Ljudi imaju običaj mnoge stvari da pitaju a nisu spremni da čuju odgovor, barem ne onaj surovo iskren odgovor.
Zato je po meni najveća bliskost dvoje ljudi izmedju ostalog to:
Da bez bojazni mogu jedan drugome reći stvari i u kojima se ne slažu, da se ne pribojavaju da će zbog toga biti osudjeni ili ostavljeni,
već da će raditi na tome da dodju do nekog zajedničkog rešenje. To se odnosi kako na ljubavne tako i na prijateljske veze.
Ništa ne može uspeti ako se na tome ne radi u smislu da se čuva, neguje, veruje i želi da to uspe.
Ne znam, možda ja na te stvari i ne gledam baš kako treba ali ovo je moje vidjenje.

Sa t im vidjenjem se u potpunosti slažem.

A u vezi prijateljstva ovo je ...samo tako...

“Moj se prijаtelj nije vrаtio sа rаtištа, gospodine. Trаžim dopuštenje dа se vrаtim i potrаžim gа.” – reče jedаn vojnik svom nаdređenom.

“Ne dolаzi u obzir!” – odgovori nаdređeni. “Ne želim dа rizikuješ svoj život zа čovekа koji je već verovаtno mrtаv.”

Vojnik je, bez obzirа nа zаbrаnu, otišаo. Nakon polа sаtа vratio se teško rаnjen, noseći mrtvo telo svog prijаteljа.

Nаdređeni je bio besаn: “Rekаo sаm ti dа je mrtаv! Dа li se isplаtilo ići tаmo sаmo zbog mrtvаcа?!”

Vojnik, umirući, odgovori:

“Jeste, gospodine! Kаd sаm gа pronаšаo još je bio živ i rekаo mi: ‘Bio sаm sigurаn dа ćeš doći!’”

Izgleda da sam nočas baš onako u maleru. Želudac mi se prevrće od neke mučnine a u kući nemam ni trunke...vina...

1 Timotiju 5:23...

''Više ne pij vode, nego pij po malo vina, želuca radi svog i čestih svojih bolesti.''

“Moj se prijаtelj nije vrаtio sа rаtištа, gospodine. Trаžim dopuštenje dа se vrаtim i potrаžim gа.” – reče jedаn vojnik svom nаdređenom.

“Ne dolаzi u obzir!” – odgovori nаdređeni. “Ne želim dа rizikuješ svoj život zа čovekа koji je već verovаtno mrtаv.”

Vojnik je, bez obzirа nа zаbrаnu, otišаo. Nakon polа sаtа vratio se teško rаnjen, noseći mrtvo telo svog prijаteljа.

Nаdređeni je bio besаn: “Rekаo sаm ti dа je mrtаv! Dа li se isplаtilo ići tаmo sаmo zbog mrtvаcа?!”

“Jeste, gospodine! Kаd sаm gа pronаšаo još je bio živ i rekаo mi: ‘Bio sаm sigurаn dа ćeš doći!’”

E to je to .....
Mada to tek ima težinu u ljubavnim vezama.
Imaš parove koji ipak ne bi se žrtvovali jedan za drugog. Ebeno je to sve ...... tek u situaciji kada je bukvalno u pitanju život ili smrt vidiš na čemu si.
Zato ja kažem mogu sve da oprostim ali izdaju ne.....
A šta je za mene izdaja ..... da se okrene i ode kad mi najviše treba, kada sam ranjena a ja bih zbog njega ostala i umrla zajedno sa njim ako treba.

Hmmmm.

Vi, Zemljani i Zemljanke, jos li mi se kacite jel je Vino voda ili je vino zivot.

i samo vas slusam i gledim, boga li vam vasega....

I pitam se kada ce se Jezovci i AndVentisti , vec jednom prikoloniti istini da SAM JA NJIHOV BOG, sto isto znaci da san i svoj bog.

A Vino, jes dobro ide uz Stejk ili T bone.:rtfm:

E to je to .....
Mada to tek ima težinu u ljubavnim vezama.
Imaš parove koji ipak ne bi se žrtvovali jedan za drugog. Ebeno je to sve ...... tek u situaciji kada je bukvalno u pitanju život ili smrt vidiš na čemu si.
Zato ja kažem mogu sve da oprostim ali izdaju ne.....
A šta je za mene izdaja ..... da se okrene i ode kad mi najviše treba, kada sam ranjena a ja bih zbog njega ostala i umrla zajedno sa njim ako treba.

Kada pogledaš moj još uvek aktuelni potpis...to bi bilo to...

Hmmmm.

Vi, Zemljani i Zemljanke, jos li mi se kacite jel je Vino voda ili je vino zivot.

i samo vas slusam i gledim, boga li vam vasega....

I pitam se kada ce se Jezovci i AndVentisti , vec jednom prikoloniti istini da SAM JA NJIHOV BOG, sto isto znaci da san i svoj bog.

A Vino, jes dobro ide uz Stejk ili T bone.:rtfm:

Pre nego što uhvatim tutanj na spavanje moram te ipak pozdraviti...

A da li ima dobra vinarija gore kod tebe ...onako ...marsovska...

Momci ja vas napuštam, za tri sata ustajem a još nisam legla :D
Još danas tj. kako je prošla ponoć ispravnije je da napišem juče, lupih glavu u neku šipku samo tako, da sam morala ići na ušivanje :lol:
Sad se smejem a tada sam imala utisak da sam sve zvezde prebrojala.....

Laku noć :cao:

Još danas tj. kako je prošla ponoć ispravnije je da napišem juče, lupih glavu u neku šipku samo tako, da sam morala ići na ušivanje :lol:

Dobro je da tom prilikom nisi bila u onom...da vidiš svetlo na kraju nekog tunela...A nešto mi se čini da je to svetlo lampa koju u ruci drži sotona...:hahaha1:

A za laku noć tebi ovako...

ne-cekaj-savrsen-tren.jpg

Aaaaa jel si mozda medj zvezdama i mene videla, Ja seto, gore dole.....:hahaha:

Salu na stranu, nadam se da je sa glavom sve u redu, pisanje i rezonovanje je za cistu desetku.:ok:

Pre nego što uhvatim tutanj na spavanje moram te ipak pozdraviti...

A da li ima dobra vinarija gore kod tebe ...onako ...marsovska...

Imaaaaa ali samo za one prave,:ok: ovi jezovci , andvetisti koji su se pronasli tj izgubili u zivotu stvarnosti, za njih nema vode a da ne govorim o Vino Veritas-u....;)

A procitah , bas fino je da se perlica, koja je setala iz religije , tako cedna i nevina i naivna, ka Ljisu i tamo ucestvovala u nebrojanim temama, kao sto je dal boli i koliko boli i o velicini falusa, pa dal je obrezani ili nije obrezani i ostalo....da se eto sada pronasla .:hahaha:

Vis ,kako je to dobro a uz to i ima knjigu bajki ispred sebe, pa i moze usporediti sta je vino.:rotf:

Nego ,pisu tu i tamo u naucnim casopisima kako su izvadili ronioci Amfore , Voskom zacepljene 3000 godina staro a unutra VINO....ma mora da je sada to Vino ,ono sto se kaze Nebesko.:):)

Vino za nas bogove.....:super:

Poslednja izmena:

Dobro je ovo napisano, dobar si i ti, bice ovde i bisera napisanih, :ok:

OK. Može da ti bude lakše...a šta ako ponovo poželiš da pojedeš to isto...

Mislim da mi je jasno aludkiranje na...nešta...

па једино ако сам спреман на поновно повраћање:D
класика, на декларацији пише једно а производ сасвим нешто друго

а у општем смислу, треба послушати ове речи

5 A Isus odgovarajući im poče govoriti: Čuvajte se da vas ko ne prevari.

и музика за диван дан

:bye:

а у општем смислу, треба послушати ове речи

5 A Isus odgovarajući im poče govoriti: Čuvajte se da vas ko ne prevari.
Krenula devojka na vasar, a mater je stade savetovati:
- A ti pazi da te ko ne prevari. Nemoj da ti vrane popiju mozak!
I devojka, primivsi ovaj savet zaputi se preko polja i kad bese vec daleko odmakla, spazi jato vrana kako leti prema njoj. Devojka se seti materinih reci te se brze-bolje zabije do pojasa u nekakav plast sena. A tuda prolazio Ero, pa spazivsi devojku do pola u plastu, pridje joj, zadigne joj haljine i stane je deljati.
A devojka, mislivsi da su vrane, povice iz plasta:
- Kljucajte, kljucajte, ali do mozda necete stici!

Krenula devojka na vasar, a mater je stade savetovati:
- A ti pazi da te ko ne prevari. Nemoj da ti vrane popiju mozak!
I devojka, primivsi ovaj savet zaputi se preko polja i kad bese vec daleko odmakla, spazi jato vrana kako leti prema njoj. Devojka se seti materinih reci te se brze-bolje zabije do pojasa u nekakav plast sena. A tuda prolazio Ero, pa spazivsi devojku do pola u plastu, pridje joj, zadigne joj haljine i stane je deljati.
A devojka, mislivsi da su vrane, povice iz plasta:
- Kljucajte, kljucajte, ali do mozda necete stici!

до можда?:confused:

licno je gospod pretvarao vodu u vino i to nakon sto je nestalo..popio narod sve po ko zna kolko casa i flasa pa trazili jos..zasto vodu nije u djus pretvorio nego u vince za zivce..:D

Ajde?

Mislis kada su popili svo vino na svadbi i napili se kao motke a on im dao jos 300 do 600 litara vina da se otruju?

Mislis da je nas Gospod takav uprkos svim onim sto je ranije govorio i ucio Izrailja?

5.Mo 29:5 I vodih vas četrdeset godina po pustinji; ne ovetšaše haljine vaše na vama, niti obuća tvoja ovetša na nogama tvojim. 5.Mo 29:6 Hleba ne jedoste, ni piste vino i silovito piće, da biste poznali da sam ja Gospod Bog vaš.

Spr 31:4 Nije za careve, Lemuilo, nije za careve da piju vino, ni za knezove da piju silovito piće,

Spr 20:1 Vino je podsmevač i silovito piće nemirnik, i ko god za njim luta neće biti mudar.

Spr 21:17 Ko ljubi veselje, biće siromah; ko ljubi vino i ulje, neće se obogatiti.

Spr 23:29 Kome: Jaoh? Kome: Kuku? Kome svadja? Kome vika? Kome rane nizašta? Kome crven u očima?
Spr 23:30 Koji sede kod vina, koji idu te traže rastvoreno vino.
Spr 23:31 Ne gledaj na vino kad se rumeni, kad u čaši pokazuje lice svoje i upravo iskače.
Spr 23:32 Na posledak će kao zmija ujesti i kao aspida upeći.

Spr 23:33 Oči će tvoje gledati na tudje žene, i srce će tvoje govoriti opačine.

Gospod im nije dao alkoholno vino jer bi time protivurecio sam sebi...,

Vino u Bibliji:

http://biblijskeistine.blogspot.co.at/2011/11/vino-u-bibliji.html

Poslednja izmena:

Ajde?

Mislis kada su popili svo vino na svadbi i napili se kao motke a on im dao jos 300 do 600 litara vina da se otruju?

Mislis da je nas Gospod takav uprkos svim onim sto je ranije govorio i ucio Izrailja?

5.Mo 29:5 I vodih vas četrdeset godina po pustinji; ne ovetšaše haljine vaše na vama, niti obuća tvoja ovetša na nogama tvojim. 5.Mo 29:6 Hleba ne jedoste, ni piste vino i silovito piće, da biste poznali da sam ja Gospod Bog vaš.

Spr 31:4 Nije za careve, Lemuilo, nije za careve da piju vino, ni za knezove da piju silovito piće,

Spr 20:1 Vino je podsmevač i silovito piće nemirnik, i ko god za njim luta neće biti mudar.

Spr 21:17 Ko ljubi veselje, biće siromah; ko ljubi vino i ulje, neće se obogatiti.

Spr 23:29 Kome: Jaoh? Kome: Kuku? Kome svadja? Kome vika? Kome rane nizašta? Kome crven u očima?
Spr 23:30 Koji sede kod vina, koji idu te traže rastvoreno vino.
Spr 23:31 Ne gledaj na vino kad se rumeni, kad u čaši pokazuje lice svoje i upravo iskače.
Spr 23:32 Na posledak će kao zmija ujesti i kao aspida upeći.

Spr 23:33 Oči će tvoje gledati na tudje žene, i srce će tvoje govoriti opačine.

Vino u Bibliji:

http://biblijskeistine.blogspot.co.... sok gosti bi se razbezali prvog dana..:D

Pre će biti da taj Bog koga pominješ nije bio tako pametan kako bi ti hteo i još mnogi osim tebe.
Da, malo smo blesavi pa ne znamo šta je sok od vina ili šira, a šta vino.
Tamo lepo piše vino, i to nije greška u prevodu. U izvornoj Bibliji (Vulgati) tačno se koristi izraz za napitak koji označava prevreli sok od grožđa, odnosno vino.

Kao što u gestimanskom vrtu (ako opet čitamo Vulgatu) Isusa nije hapsila četa vojnika kako je to slobodno prevedeno, već postoji precizan izraz - kohorta (rimska vojna jedinica). Da li je to cepidlačenje?
"U sastavu jedne kohorte obično je bilo oko 480 legionara uključujući i šest centuriona kao komandira šest centurija koje su činile jednu kohortu. Veličina jedne centurije iznosila je 80 ljudi. U jednoj legiji bilo je deset kohorti a prva je bila dvostruko veća od ostalih devet, odnosno, broj legionara u prvoj kohorti iznosio je oko 900."
Pa ispada da je nekog mirnog propovedača vere hapsilo toliko vojnika. A Rimljani nisu bili blesavi da šalju toliku vojsku nizašta i provociraju, sem ako se ne radi o pobuni i nemirima koji su već u toku. Za pobunu je kazna bila razapinjanje na krstu.

Ajde?
Pa zao mi je muzjace ali neznate.

Isus je stvorio neprevrelo vino.

Bila bi ludost vec pijanim gostima dati 300 do 600 litara novog vina.

- - - - - - - - - -

tri dana je trajala svadba u kani galileskoj i normalno je da se pije vino i da se djuska..da se pio sok gosti bi se razbezali prvog dana..:D

Ajde a gde normlano, kod tebe u selu?

I onda svuda u svetu je isto tako?

Ajde?

- - - - - - - - - -

Ajde?
Pa zao mi je muzjace ali neznate.

Isus je stvorio neprevrelo vino.

Bila bi ludost vec pijanim gostima dati 300 do 600 litara novog vina.

- - - - - - - - - -

Ajde a gde normlano, kod tebe u selu?

I onda svuda u svetu je isto tako?

Ajde?

kod nas u selu ko u kani galilejskoj..:p
nisu bili pijani cim su trazili jos.mortus pijan ne moze ni da bekne..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back