Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:)

Zato je Hoking "post mortem" objavio :

"PROCURILI NOVI DETALJI ŠOKANTNE HOKINGOVE PORUKE KOJA JE PUŠTENA POSLE NJEGOVE SMRTI: Bog ne postoji, kao ni život posle!"

https://www.kurir.rs/planeta/313861...egove-smrti-bog-ne-postoji-kao-ni-zivot-posle

:)

Akcenat je na tome da je on za zivota porekao ono o cemu nije jos iskusio i licno , a da je ova njegova "poruka" objavljena nakon okoncanja zemnog zivota ...!

Po malo paradoksalno , ali ...Hoking je "to" ...:)

Ono sto jes` jes` , on je slicne izjave davao i dok je bio medju nama na Zemlji , ali , eto , cak ni on nije u mogucnosti da se demantuje ili potvrdi ...

Pa nisi valjda pomislio da sam ja poverovao u ovo.
Nego, problem je u tome što ne možemo da vaskrsnemo nekog jevrejskog čobanina da nam potvrdi da je na večernjim poselima izmislio i Postanje i mnogo toga još što piše u Starom zavetu, :D
Замисли тек проблем да каже како је разговарао са Богом и добио инструкције. Онда би лагао, зар не? :D

Замисли тек проблем да каже како је разговарао са Богом и добио инструкције. Онда би лагао, зар не? :D

Da, lagao bi, ukoliko ne bi mogao da demostrira tu svoju sposobnost razgovora sa Bogom, a za uzvrat, da mu se dokaže, pored ostalog, da ne nabrajam, da iz kamena u pustinji nije mogla da poteče voda. Dakle, dokažeš mu da su mnoge biblijske istine lažne, i šta će čovek, priznaće da nije ni razgvarao sa Bogom. Uostalom, koliko mi se čini, samo je Mojsije imao tu privilegiju, i svakako, danas još živ forumaš ristob.:D

Poslednja izmena:
Da, lagao bi, ukoliko ne bi mogao da demostrira tu svoju sposobnost razgovora sa Bogom, a za uzvrat, da mu se dokaže, pored ostalog, da ne nabrajam, da iz kamena u pustinji nije mogla da poteče voda. Dakle, dokažeš mu da su mnoge biblijske istine lažne, i šta će čovek, priznaće da nije ni razgvarao sa Bogom. Uostalom, koliko mi se čini, samo je Mojsije imao tu privilegiju, i svakako, danas još živ forumaš ristob.:D
Само да видим да ли сам добро разумео.
Ако би рекао да је измислио, онда је то истина.
А ако би рекао да није измислио онда је то лаж?
Дакле, лагао би по потреби?
Јер, ако говори истину, онда је један од исказа лажан а како долази од исте особе (пошли смо од те претпоставке) онда ту нешто није у реду...Знаш већ оно: "Не може се прихватити исказ који дајем јер су сви искази које дајем нетачни"?

Апропо
...Kada ti nešto odgovara ti onda "pogledajmo šta nauka kaže", a kada ti ne odgovara onda nauka nije tačna. Pa čoveče, bre!
...
:per:

Pa nisi valjda pomislio da sam ja poverovao u ovo.
Nego, problem je u tome što ne možemo da vaskrsnemo nekog jevrejskog čobanina da nam potvrdi da je na večernjim poselima izmislio i Postanje i mnogo toga još što piše u Starom zavetu, :D

Naravno da nisam.

Cilj mi je da kazem da ovakvi izvestaji nisu validni da bi se uzeli kao neki argument za diskusiju o ovom pitanju.
Kao sto smo videli iz linka koji sam postavio.

2 miliona ljudi je procitalo sta je ovaj rekao da je navodno vidio posle smrti.
A 200 hiljada ljudi je posle saznalo da je priznao da je lagao.

Od prilike tako funkcionise to.

Само да видим да ли сам добро разумео.
Ако би рекао да је измислио, онда је то истина.
А ако би рекао да није измислио онда је то лаж?
Дакле, лагао би по потреби?
Јер, ако говори истину, онда је један од исказа лажан а како долази од исте особе (пошли смо од те претпоставке) онда ту нешто није у реду...Знаш већ оно: "Не може се прихватити исказ који дајем јер су сви искази које дајем нетачни"?

Апропо
:per:
Nisi dobro razumeo.
Da to bi bila istina, jer Bog nije izvan čoveka, pa je razgovor sa njim nemoguć.
Da to bi bila laž, iz istog razloga kao gore,
Ne, jer je mogao u nekoj halucinogenoj situaciji da poveruje da je stvarno razgovarao sa Bogom, i on nije ni svestan da laže. Kao kada ti tvrdiš da je Bog obitava na trećem nebu izvan Vasione, a Glasnik kaže da je Bog duh svuda oko nas. Očigledno da jedan od ova dva ikaza nije tačan, ali ste ubeđeni da su tačni. Ja kažem da ni jedan ne govori istinu jer je Bog u vama a ne izvan vas.
Ne znam otkuda ti ovo pod navodnicima, pretpostavljam neki citat. Ali bi se ovo moglo pripisati nekom apsolutnom lažovu, no, ne verujem da takv postoji. U prethodnoj rečenici sam objasnio, da je iskaz čoveka lažan sa stanovišta današnjih znanja, ali je on bio ubeđen da je u pravu. Znači ne mora da znači da je lažov, već daje iskaz zbog neznanja.

Nisi dobro razumeo.
Da to bi bila istina, jer Bog nije izvan čoveka, pa je razgovor sa njim nemoguć.
Da to bi bila laž, iz istog razloga kao gore,
Ne, jer je mogao u nekoj halucinogenoj situaciji da poveruje da je stvarno razgovarao sa Bogom, i on nije ni svestan da laže. Kao kada ti tvrdiš da je Bog obitava na trećem nebu izvan Vasione, a Glasnik kaže da je Bog duh svuda oko nas. Očigledno da jedan od ova dva ikaza nije tačan, ali ste ubeđeni da su tačni. Ja kažem da ni jedan ne govori istinu jer je Bog u vama a ne izvan vas.
Ne znam otkuda ti ovo pod navodnicima, pretpostavljam neki citat. Ali bi se ovo moglo pripisati nekom apsolutnom lažovu, no, ne verujem da takv postoji. U prethodnoj rečenici sam objasnio, da je iskaz čoveka lažan sa stanovišta današnjih znanja, ali je on bio ubeđen da je u pravu. Znači ne mora da znači da je lažov, već daje iskaz zbog neznanja.

Nisi razumeo druze.

Bog je i u nama i izvan nas.

Bozje glavno prebivaliste je trece nebo, ali istovremeno je bog svuda pa i u nama.

Zato jer je Bog duh i sa time sveprisutan.

Da je materija, ne bi moglo tako.

Isus kaze ucenicima da je bolje da on ide jer onda moze da bude posaljw trece lice bozanstva, Duha svetoga koji svuda u svako vreme i istom trenutku moze da bude sa ljudima na zemlji.

Isus dok je bio u telu, to mu je bilo nemoguce.

ПОГЛАВЉЕ 12
1 Ali mi se ne pomaže hvaliti, jer ću doći na vidjenja i otkrivenja Gospodnja.
2 Znam čoveka u Hristu koji pre četrnaest godina (ili u telu ne znam; ili osmi tela, ne znam: Bog zna) bi odnesen do trećeg neba.

Poslednja izmena:
Nisi razumeo druze.

Bog je i u nama i izvan nas.

Bozje glavno prebivaliste je trece nebo, ali istovremeno je bog svuda pa i u nama.

Zato jer je Bog duh i sa time sveprisutan.

Da je materija, ne bi moglo tako.

Isus kaze ucenicima da je bolje da on ide jer onda moze da bude posaljw trece lice bozanstva, Duha svetoga koji svuda u svako vreme i istom trenutku moze da bude sa ljudima na zemlji.

Isus dok je bio u telu, to mu je bilo nemoguce.

ПОГЛАВЉЕ 12
1 Ali mi se ne pomaže hvaliti, jer ću doći na vidjenja i otkrivenja Gospodnja.
2 Znam čoveka u Hristu koji pre četrnaest godina (ili u telu ne znam; ili osmi tela, ne znam: Bog zna) bi odnesen do trećeg neba.

Šta ti znači "glavno prebivalište"? Jer ako je sveprisutan kako može da ima glavno prebivalište?
I poštedi me biblijskih citata kao dokaza za neku istinitost, života ti.
Zar u ovome("(ili u telu ne znam;ili osmi tela (?????), ne znam:Bog zna)" ne vidiš da čovek ne zna, i poziva se na Boga, što je uobičajeno. I jesi li se pitao kako čovek toliko ne zna, a zna da je čovek odnešen baš na treće nebo. Negde smo već raspravljali o nebu. I ovo naše jedno jedino plavo/crno-dnevno/noćno nebo ne postoji kao fizički objekt. Sva ostala neba su čista izmišljotina.
PS Ovo (?????) sam postavio jer ne znam šta ti znači "osmi tela".

Šta ti znači "glavno prebivalište"? Jer ako je sveprisutan kako može da ima glavno prebivalište?
I poštedi me biblijskih citata kao dokaza za neku istinitost, života ti.
Zar u ovome("(ili u telu ne znam;ili osmi tela (?????), ne znam:Bog zna)" ne vidiš da čovek ne zna, i poziva se na Boga, što je uobičajeno. I jesi li se pitao kako čovek toliko ne zna, a zna da je čovek odnešen baš na treće nebo. Negde smo već raspravljali o nebu. I ovo naše jedno jedino plavo/crno-dnevno/noćno nebo ne postoji kao fizički objekt. Sva ostala neba su čista izmišljotina.
PS Ovo (?????) sam postavio jer ne znam šta ti znači "osmi tela".

A sto da ne bi mogao da ima?

Njegovo prebivaliste je nedodirljivo.

Ostali svemir je stvoren i moze doci do promena i kvarenja jer je stvoreno za ljudska bica i materijalni svet, sa slobodnom voljom.
To je njihov stan.
Svemir.
Bozja radionica.
Trece nebo je ocigledno mesto prebivalista duhovnih bica.
Biga i andjela.
Tamo se nalazi takozvsna gora Bozjs.
Mesto sakupljanja svih stvorenih bica.
Dakle Adami ostalih svetova zamo imaju pristup tada.
Da li i ostali, to ostaje otvoreno.
Biöog sedi na gori na uzvisenom mestu pred svima i razgovaraju.
Andjeli zaklanjaci ga zaklanjaju.
To je i luciferov zadatak bio nekada.
Kada biblija opisuje lucuferov pad.
Ona govori bas o toj gori.
Kako je on sanjao o tome da on sedi na tom mestu na svom prestolu i svi ga obozavaju.

Lucifer misli kako ce sesti na toj gori zbornoj na svom prestolu vise nebesa, iznad svemira ocigledno.
I izjednaci ce se svisnjim.
Ocigledmo je sedenje pored Bozjeg prestola izjednjacavanje svisnjim.
Sa tine jexresena dilena Isusovig sedenja na prestolu do Oca i sa Ocem.
Samo Ocu jednaka osoba mite da sedi pored Oca i sa Ocem.
Sedenje pored Oca ne unuzava vec uzvisuje isobu na Ocev nivo.
Lucifer nije imao nameru da otkloni boga jer je ocigledno znao da je to nemoguce kada kaze da ce se izjednaciti svisnjim.
Inace bi pomislio, samo ja, Visnjega cu ukloniti.
Bi on da moze.
Ali je hteo da se uzdigne na istoj ravnini i sedi sa kao Hristos sa Ocem na prestolu.
Kada mu se ukazala prilika onda je sve ucinio da ubije Hrista na zemlji.

Dakle, njemu je otrkiveno trece nebo i da je to izvan drugog svemira, trece nebo.
Vise mu nije otrkiveno.

Poslednja izmena:
A sto da ne bi mogao da ima?

Njegovo prebivaliste je nedodirljivo.

Ostali svemir je stvoren i moze doci do promena i kvarenja jer je stvoreno za ljudska bica i materijalni svet, sa slobodnom voljom.
To je njihov stan.
Svemir.
Bozja radionica.
Trece nebo je ocigledno mesto prebivalista duhovnih bica.
Biga i andjela.
Tamo se nalazi takozvsna gora Bozjs.
Mesto sakupljanja svih stvorenih bica.
Dakle Adami ostalih svetova zamo imaju pristup tada.
Da li i ostali, to ostaje otvoreno.
Biöog sedi na gori na uzvisenom mestu pred svima i razgovaraju.
Andjeli zaklanjaci ga zaklanjaju.
To je i luciferov zadatak bio nekada.
Kada biblija opisuje lucuferov pad.
Ona govori bas o toj gori.
Kako je on sanjao o tome da on sedi na tom mestu na svom prestolu i svi ga obozavaju.

Lucifer misli kako ce sesti na toj gori zbornoj na svom prestolu vise nebesa, iznad svemira ocigledno.
I izjednaci ce se svisnjim.
Ocigledmo je sedenje pored Bozjeg prestola izjednjacavanje svisnjim.
Sa tine jexresena dilena Isusovig sedenja na prestolu do Oca i sa Ocem.
Samo Ocu jednaka osoba mite da sedi pored Oca i sa Ocem.
Sedenje pored Oca ne unuzava vec uzvisuje isobu na Ocev nivo.
Lucifer nije imao nameru da otkloni boga jer je ocigledno znao da je to nemoguce kada kaze da ce se izjednaciti svisnjim.
Inace bi pomislio, samo ja, Visnjega cu ukloniti.
Bi on da moze.
Ali je hteo da se uzdigne na istoj ravnini i sedi sa kao Hristos sa Ocem na prestolu.
Kada mu se ukazala prilika onda je sve ucinio da ubije Hrista na zemlji.

Dakle, njemu je otrkiveno trece nebo i da je to izvan drugog svemira, trece nebo.
Vise mu nije otrkiveno.

Prebivalište je određeno mesto gde se nalazi i taj izraz isključuje sveprisutnost.
Iiiiii
Joj Glasniče, rode moj, koliko si samo izmišljotina napisao ovde. Moram po ko zna koliko puta da uzviknem: šta se to desilo sa razumom vas pojedinih vernika, da verujete u ovolike izmišljotine stvorene pre nekoliko hiljada godina. Čitaj malo naučnu literaturu, pusti prazna i netačna biblijska naklapanja.

Sto se tice coveka i treceg neba.
Covek ne zna kako je video to trece nebo.
Da li je bio licno tamo prenesen ili je to bila vizija.
Toliko je stvarno izgledalo.

Pa normalno da ne zna.
Pa to je bila izmišljena priča da zabavi slušaoce . Kako preseljen na treće nebo, Bog s tobom?!!
I ja bih mogao da ti tvrdim da su u Ezopovo vreme životinje govorile.
Ne možemo slepo da verujemo prastarim suludim pričama.

Pa normalno da ne zna.
Pa to je bila izmišljena priča da zabavi slušaoce . Kako preseljen na treće nebo, Bog s tobom?!!
I ja bih mogao da ti tvrdim da su u Ezopovo vreme životinje govorile.
Ne možemo slepo da verujemo prastarim suludim pričama.

Nije bitno da li zna ili ne zna.
Vec sta o tome kaze.
Da ima trece nebo izvan naseg svemira.
Zamolio bih da bar ispostujes mesto na kome se nalazis i ljude sa kojima razgovaras.
Inace sam sebe diskvalifikujes.
Sam si dosao :)ovde, niko te nije zvao.
Zna se kako se ponasa u tudju kucu.

Poslednja izmena:
Vec sta o tome kaze.
Tako je, sme da kaže pa makar to bila i laž.
To si poverovao onome koji ne zna i koji je o tome lagao. A nije teško da pronađeš i naučiš da ni ovo naše plavo nebo ne postoji kao objekat, već samo kao privid.
Zamolio bih da bar ispostujes mesto na kome se nalazis i ljude sa kojima razgovaras.
Zašto ja tebe ne poštujem ako ti ukazujem da nabrajaš neistine koje si prihvatio od ljudi koji su svašta pisali jer nisu znali za bolje. Ti možeš da znaš mnogo bolje od njih, samo što nećeš.
Nalazim se na "Nemam pojma", i stvarno nemam pojma kako sam sebe diskvalifikujem.:D Budi malo jasniji
Isto kao i ti. A vrati se malo unazad pa vidi da si se ti meni prvi obratio.
Pa zar je ovo tvoja kuća? Čak nije ni tvoja tema, bre!:D

Poslednja izmena:
Vec sta o tome kaze.
Хајде мени објасни како се понаша "у туђу кућу"?
Хајде, молим те...

Pozdrav ljubazni brate Ziskar.
Reci cu ti kada mi kazes kako glasi Bozje ime u bibliji.
Jel te vec svuda po forumu nesto pitam a ti mi ne odgovaras.
Pa dosadilo brate samo davati odgovore..
Ти стварно мислиш да ћеш ти да одређујеш ко сме овде да дође?
Знаш, сваки безобразлук, а твој поготово, има своје границе.

Овде ниси ничији гласник, него корисник као и сви и тако ћеш се и понашати.
Чуј, нико те није звао....ни тебе, ако ћемо искрено, па си ту.
Лепо те уче твоји тренери. Баш бих волео да ми уживо објасните, колико год вас има како се понаша "у туђу кућу". Али прво да падеже научите...

Ти стварно мислиш да ћеш ти да одређујеш ко сме овде да дође?
Знаш, сваки безобразлук, а твој поготово, има своје границе.

Овде ниси ничији гласник, него корисник као и сви и тако ћеш се и понашати.
Чуј, нико те није звао....ни тебе, ако ћемо искрено, па си ту.
Лепо те уче твоји тренери. Баш бих волео да ми уживо објасните, колико год вас има како се понаша "у туђу кућу". Али прво да падеже научите...

Ljubazni.
Smirite se malo.
Nisam ja moderator da mogu nekome da zabranim nesto pa da tako reagujete.

Ali ako pogledste njegovo ponasanje, to nije odgovor na moje ponasanje prema njemu.
To o zabrani niste skapirali.

Nije bila zabrana.

Vec skretanje paznje na to da ga niko nije pozvao pa da moze da vredja.
Vec je sam dosao , niko ga nije prisilio.

To je znacenje.
Kapirate?

Mislim da ste ljuti jel sam vam postavio ono pitanje.

Da ste mi odgovorili ja bih vam pokazao kako se ponasao.

Ljubazni.
Hvala na paznji.
Zelim laku noc.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back