Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je Ellen White lažni prorok onda svakako neće doći do ispunjenja njenih reči u vezi nedejnog zakona.

Ali kako objasniti da se upravo takav scenario dešava danas? Prorečeni događaji se dešavaju upravo pred našim očima, i to nakon više od stotinu godina od njenih reči?

Zašto odbacujete Božja upozorenja koja vam je uputio u svojoj milosti? Zar ćete kao i prepotopni ljudi da se rugate do kraja?

Елена Вајт је copy and paste.

Nije ali bolje bi bilo da jeste. Pocela da dobija vizije kada joj je umro tata za kojeg je bila jako vezana. Psiholoski Transfer.

Da je za zivota radila na razvoju svog muskog dela licnosti Animusom, istog je zapostavila, nadomescavala je onim sto je trebalo naci u sebi i primeniti, a nije. Jak upliv tate pod cijom kontrolom je bila je odneo prevlast. Ne cudi sto je nakon smrti poceo da joj se javlja"bog otac" preko vizija za koje se uspostavilo da su lazne.

1, andjeo i vest

Prva vest prvog andjela sadrzi poziv da se ljudi poklone onome koji je ste stvorio?
Pa zar to ne cine milionski hriscani?
Tu je rec o suboti.
Samo tako se ljudi klanjaju Bogu kao stvoritelju kaze Biblija, kada psotuju njegovu subotu.
2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
Off 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dodje čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2.andjeo i vest.

Vavilon je otpala crkva i sve koje slede njenu nauku i sjedine se sa njome.
Tokom istorije Izvornog hriscanstva u crkve su se uvukle tolike zblude u ucenja . neznabostva, otpada i novotarije.
Koje ponizavaju Boga i navode ljude na greh.
U tome prednjaci katolicka crkva to ejst papstvo.
Ona ce skupiti na kraju sve te crkve pod svoje...
Bog poziva ljude da izadju iz tih otpalih crkava a pogotovo kada one budu ujedinjene sto vec i jesu:
Off 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Izidjite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
2.Kor 6:17 Zato izidjite izmedju njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se do nečistote, i ja ću vas primiti,
Adventisti su poslusali ovaj poziv i ovu vest.
KAKO BI JE ONDA UPUCIVALI DRUGIMA A SAMI NISU POSLUSALI?

3. anjdeo i vest.

Je poziv na stvari koje se vec dogadjaju ali ce se naveliko dogadjati u skoroj buducnosti i mnogo skorije nego sto mislimo.

Ljudi se poklanjaju zveri a to je covek kako bozja rec kaze.

18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

To je papstvo i papa.

Pravi cilj papstva je da ujedini sve crkve pod svoje rukovodstvo sa namerom da priznaju vrhovnu vlast pape.

SVETO PISMO I PRAKSA POKAZUJE DA CE ONI BITI FLEKSIBILNI U TOME.

Neces ti morati da postanes katolik.

Ti ostajes dalje pravoslavac ili musliman , budista itd.

Vazno je da u odredjenoj meri koja je tebi moguca priznas vrhovnost papi.

Bozja rec kaze da ce neki primiti zig na celima neki na ruci...

Off 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,

Oni koji prime zig na celu su direktni podanici.
Ostali na ruci nisu direktni ali su priznali iz nekog razloga i uz neke uslove.

DA LI CE BITI ONIH KOJI CE ODBITI?

Da bice ih, najverovatnije pojedinci ne ustanoive ili organizacije

16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.
18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

ONI CE BITI PRISILJAVANI KAO STO VIDIMO, EMBARGO KOJI JE SRBIMA DOBRO POZNAT...

DA LI CE SE SVI POKLONITI?

NECE:

Off 20:4 I videh prestole, i sedjahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. deo.

UZMIMO ZA PRIMER SODOMU I GOMORU.

Bog je unsitio Sodomu i Gomoru, okolne gradove i sela.

ZASTO?

20 I reče Gospod: Vika je u Sodomu i Gomoru velika, i greh je njihov grdan.
21 Zato ću sići da vidim eda li sve čine kao što vika dodje preda me; ako li nije tako, da znam.

Da li je Bog na neki nacin pre toga opomenuo te narode?

JESTE KROZ LOTA.

LOT JEDINI RPAVEDNIK U TIM MESTIMA JE BIO KAO SVETIONIK I BOZJA OPOMENA SVIM TIM LJUDIMA.

Kada je Avram razgovarao sa Bogom, Bog mu je rekao da nece unsititi gradove ako nadje 10 pravednika u njima:

32 Najposle reče: Nemoj se gneviti, Gospode, što ću još jednom progovoriti; može biti da će se naći deset. Reče: Neću ih pogubiti radi onih deset.
33 I Gospod otide svršivši razgovor sa Avramom; a Avram se vrati na svoje mesto.

Bog je unsitio gradove jer nije nasao ni 10.

Ali one koje je nasao ispod 10 je izveo.

DA LI ONI KOJI EVRUJU OCEKUJU DANAS DA CE IH MNOSTVO PRIHVATITI???

Pa zasto da ocekuju nesto sto se u istoriji Bozjeg naroda nikada nije desilo.

Uvek ce to biti manjina.

Njihov zadatak je opomena ovom svetu a svako odlucuje sam za sebe...

-----------------------------------------------------------------------------

E ovo nije tacno. Ovo je jedno od Branhamovih netacnih ucenja zbog nerazumevanja Biblijskog teksta. Kao andjeli ce biti u smislu da se nece vise zeniti. Medjutim i dalje ce biti u svojim telima, samo kao na pocetku. Besmrtnim preobrazenim telima.

Bog stvori coveka i daje mu prvu zapovest: radjajte se i mnozite.

Po hriscanskom ucenju, ljudi ce nakon smrti biti u raju i nece se zeniti.

Znaci da to nece biti ljudi kao do sada, jer nece imati zelju za seksom i nece biti muz i zena "jedno telo".

Dobro je to, ali onda mi objasni kako je to bog stvorio savrsenog Adama i Evu (ti kazes da su bili savrseni) a ipak su imali seksualne ondose, cak im je on i rekao; radjajte se i mnozite.

Malo mi je to nejasno, u raju ce ljudi biti "kao andjeli" nece imati seks, a savrseni Adam i Eva jesu imali seks...

Kako ce odjednom to u raju nestati zelja za seksom a u Edenskom vrtu bog jos naredjuje da se Adam i Eva seksaju?

Molim te potrudi se lepo da mi objasnis. :)

Poslednja izmena:
Molim sve ucesnike na ovoj @temi da imaju u vidu da je i ova @tema javna i da se ima u vidu da psovke i licno vredjanje u medjusobnoj komunikaciji nisu ni po Bon tonu , a ni po Pravilniku dozvoljene i da su samim tim takve reci i izrazi podlozne , zmedju ostalog i brisanju .

Bog stvori coveka i daje mu prvu zapovest: radjajte se i mnozite.

Po hriscanskom ucenju, ljudi ce nakon smrti biti u raju i nece se zeniti.

Znaci da to nece biti ljudi kao do sada, jer nece imati zelju za seksom i nece biti muz i zena "jedno telo".

Dobro je to, ali onda mi objasni kako je to bog stvorio savrsenog Adama i Evu (ti kazes da su bili savrseni) a ipak su imali seksualne ondose, cak im je on i rekao; radjajte se i mnozite.

Malo mi je to nejasno, u raju ce ljudi biti "kao andjeli" nece imati seks, a savrseni Adam i Eva jesu imali seks...

Kako ce odjednom to u raju nestati zelja za seksom a u Edenskom vrtu bog jos naredjuje da se Adam i Eva seksaju?

Molim te potrudi se lepo da mi objasnis. :)

nisu imali seksa adam i eva u vrtu..a mozda su i imali a mi to ne znamo..a cim nema tog opisa nije potrebno ni da znamo..
a sta ce sexa u tom buducem vrtu..u onom prvom je bilo potrebno da bi se narod namnozio..sad vise te potrebe nema..a kako ce bog ugasiti lampicu da ti ne padne sex na pamet njegov je problem..mi sad moemo da se bunimo da to nije fer ali ko te pita..:D

- - - - - - - - - -

nisu imali seksa adam i eva u vrtu..a mozda su i imali a mi to ne znamo..a cim nema tog opisa nije potrebno ni da znamo..
a sta ce sexa u tom buducem vrtu..u onom prvom je bilo potrebno da bi se narod namnozio..sad vise te potrebe nema..a kako ce bog ugasiti lampicu da ti ne padne sex na pamet njegov je problem..mi sad moemo da se bunimo da to nije fer ali ko te pita..:D

Тај део је цензурисан као и онај о Адаму и Лилит.

Poslednja izmena od moderatora:

Тај део је цензурисан као и онај о Адаму и Лилит.[/QUOTE]

vidi njega..citas mnogo kurir..ko s kim..jer to potrebno da znas..:p

Poslednja izmena od moderatora:
Pa nije primitivizam, nego zdravorazumsko razmišljanje. A na vernicima je da to dokažu

Kako nije primitivizam pored datog dokaza da nema dokaza?
Covek je dokaz da Bog postoji.
On je vladar i gospidar sveta.
On odlucuje o njemu i stvara.
Slika Boga u malom.
Kada odklonite ovaj dokaz coveka, onda ste u pravu.
Dotle je na vama da dokazete vase tvrdjenje ne mi.

Slika Boga u malom.
Stvarno želiš da te podsetimo kako si se nasadio na tu patku oko DNA? :lol:

Slika Boga u malom.

Лепо је маштати, али стварност је нажалост сурова.

- - - - - - - - - -

http://m.dnevnik.hr/clanak/vijesti/...ljevi-david-i-solomon-postojali---365391.html

Pronađeni pečati koji potvrđuju da su kraljevi David i Solomon postojali

Добро постојали су као историјске личности. То није никакав доказ постојања Бога. Пронађени су и спаљени градови Содома и Гомора па то опет није никакав доказ да их је Бог спалио својим гневом већ да се ту десила природна катастрофа која је касније убачена у причу о божјем гневу.

EVO DA PODELIM SA VAMA NOVO ISKUSTVO MOLITVE.

Prosle sedmice je umrla jedna zena pa sam cuo da na njeno mesto dolazi druga starija osoba.
Cuo sam da je ta nova u strasnom stanju.
Dolazi sa Paliativnog odelenja.
To je poslednja stanica.
Tamo odlaze da umru.
Posle odredjenog vremena nije umrla.
Tamo mozes da budes 6 sedmica do 2 meseca
Mnogo se muci, dobija sve moguca sredstva za bolove.
Rak joj uhvatio glavu i kroz kozu i kroz oko izasao napolje ima kilogram da visi napolje i izbio prilicno i oko.
Problem je sto je sve to otvoreno i krvavo.
Zena izgleda uzasno da pozelis samo da pobegnes.
Miris jako neugodan.
Vidi se da strasno pati.
Svesna je reaguje na reci familije ali ne otvara drugo oko.
Svi kazu da moze da zivi jos neko vreme tako ali ne i dugo.
Nije u umirucem terminalnom stanju, fazi, to je zakljucak ostalig medicinskog osoblja i kolega, nica.
Pa i po mom, vidio sam mnoge kad su u tom stanju.
2 dana sam negovao ovu zenu.
Onda mi je toliko bilo zao da sam stao pored njenog kreveta i pomolio sam se Bogu,Rekao sam:
Gospode, Ova zena je u strasnim mukama.
Uzasno je posmatrati je.
Ja neznam zasto ona toliko pati i da li to treba ili ne.
Ali te molim jer ti znas najbolje, ako je tvoja volja ucini ili da ozdravi ili umre. Amin.
Onda sam imao slobodno 2 dana.
Kada sam dosao saznao sam da je umrla te noci ujutro.
Sestra mi prica da ujutro nije ni isla u njenu sobu jer uopste nije bila umiruca ni predhodnog dana ni preko noci posto joj je nocna dezurna sestra tako i predala stanje da je sve normalno. Ali je rodjaka ove zene dosla tog jutra i bila je kod nje u sobi i dosla je sestri i kaze: mislim da vise ne dise.
Jeste.
Ovo nije neko ohrabrujuce iskustvo kao iscelenje.
Ali je bilo i takvih.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back