Nemacki ovcar

pre je skakao na nas lizao nas grickao a sad kao da je smireniji nista mu se ne radi
kada mu bacim lopticu gleda u mene mozda mu treba malo drustva sa drugim psima
kada se setamo grize me i vuce kuci povracao je neki pirinac sto mu je mama dala
i malo mesa davali smo mu neku kozuru koja je bila ziva iz zamrzivaca mozda je zbog toga
neznam sta da radim kada me gleda tim okicama kao da hoce nesto da mi kaze
pomozite
unapred hvala:(

Ovako. U proleće svi kao da živnemo, pa smo aktivniji. pa se prehladimo. Isto je i sa psima, hladan beton, hladna i vlažna trava i eto prehlade.
odvedi ga kod veta da mu pogleda grlo i ispipa stomačić. Ako grlo nije crveno onda se prehladio. Ako je stomak (a oni imaju osetljiv stomak i sistem za varenje) daj mu skuvane palente ili pirinča pomešanog sa granulama i jogurt ali na sobnoj temperaturi. Proći će.

Pa ovako. Pošto se cena No kreće od 200e pa nadalje (govorim o odgajivačnicama koje godinama rade) meni je prosto neverovatno da neko prodaje štene za 60E jer za te pare ne može da mu izvadi pedigre, prijavi leglo i da prvu vakcinu a o hrani i da ne pričam. Znači da se radi o nekom čija se kuja oštenila pa hoće pošto poto da se otarasi štenaca čije izdržavanje istini za volju prilično košta. Ako dobijaš sve gore što sam navela i ako je štene kao i roditelji zdravo onda ga uzmi. Nemaš nikakve garancije, sve je velika lutrija. Jedino što kad ga uzmeš kod profi odgajivača ipak imaš nekakvu garanciju da čovek zna šta je upario i da se pravilno brine o bebama. Mi smo uzeli u odgajivačnici.

E pa i meni je bila cudna cena 60e ... Mislim da je onda bolje da ga ne kupim, jer ipak za te pare dobro si rekla cudno da neko prodaje. A prodaje usput i majku tog steneta tako da je velika mogucnost da je i ona bolesna ili sl. A rado bih kupila u odgajivacnici al' iskreno ne znam nijednog odgajivaca. Imate vi nekog da preporucite ? Al' sa tim da mi stvarno nije potreban pedigre, hocu samo da kupim stene o kojem cu se brinuti i da naravno bude vakcinisan i zdrav. A za izlozbe ... tu se vec treba malo otvoriti :lol: :)

Pa sad cena je diskutabilna ,ali cena od 200e je nekako prosecna cena za stence. E sad zavisi sta ti planiras sa tim stenetom,ako planiras da ga izvodis na izlozbe ,i da ocekujes rezultate, e onda moras da se otvoris,a ako hoces samo da IMAS psa onda moze da se nadje i za manje od 100 e. Evo ja sam imao srecu da naletim na stene koje sam platio samo 30e,a trazili mi prvo 50. Brat od moje buduce zene(zenim se u subotu :D) je platio stene kod tih istih ljudi,iz istog legla 180e. E sta je razlika? Sara je zensko,ima duzu dlaku i rekli su mi da mi ne daju rodovnik,ali kako ja nisam planirao izlozbe itd,uzeo sam je. Dobra je ,slusa...i sasvim sam zadovoljan. Samo sto ovaj muski jos nema rodovnik,a evo sad ce treci mesec kako su kupljeni.

Pa tako i ja hocu da kupim nekog :) Mada ne verujem da cu naci za 30e ali bih htela tako negde oko 100-150e. Mozes li mi dati broj od tih ljudi odakle si kupio pa cu da razmislim jos? I odakle su ti ljudi ? :D

Pa ne znam gde si ti u Borči, tj. ne poznajem taj deo nimalo. Mi dolazimo u Prelivačku, na okretnicu autobusa.

e pa super ja sam blizu a tu vodim kera blizu na stadion BSK Borce tu je super ima kanal gde se ludak kupa i velika poljana ili ti njiva :hahaha:..pa kada budete dolazili javi da se nadjemo na stadionu...Iz Prelivacke nemate 200 metara do stadiona

Poslednja izmena:
E pa i meni je bila cudna cena 60e ... Mislim da je onda bolje da ga ne kupim, jer ipak za te pare dobro si rekla cudno da neko prodaje. A prodaje usput i majku tog steneta tako da je velika mogucnost da je i ona bolesna ili sl. A rado bih kupila u odgajivacnici al' iskreno ne znam nijednog odgajivaca. Imate vi nekog da preporucite ? Al' sa tim da mi stvarno nije potreban pedigre, hocu samo da kupim stene o kojem cu se brinuti i da naravno bude vakcinisan i zdrav. A za izlozbe ... tu se vec treba malo otvoriti :lol: :)

Imaš odgajivačnice u "Zov"-u i to sigurno desetak. Većina ih je van Beograda, ali okreneš telefon pa pitaš za cenu i sl. Imaš i ko poklanja po oglasima. Mi smo uzeli iz odgajivačnice Topolovnički i koštao je 200e. Iz te iste odgajivačnice i Jovana (ovde je na forumu) sad polovinom maja uzima muško štene a i prvi pas joj je bio odatle. Pošto se taj čovek profes.bavi nem.ovčarima ne verujem da ima štene ispod 200e, ali pozovi i pitaj.

Pa tako i ja hocu da kupim nekog :) Mada ne verujem da cu naci za 30e ali bih htela tako negde oko 100-150e. Mozes li mi dati broj od tih ljudi odakle si kupio pa cu da razmislim jos? I odakle su ti ljudi ? :D

Mogu da ti dam broj,ljudi su iz Kostolca,ne znam da li imaju neko novo leglo,ali pozovi pitaj. Broj ti je 012/240-348.

Evo podaci od muzjaka koji se nalazi kod njih:

Ime Psa (JR Broj): ZAMB (721848 No)
Pol, datum rodjenja: M, 2003-06-05
Titula: ZRELI ŠAMPION, U LEPOTI
Datum sticanja: 2007-09-07
Rasa: NEMAČKI OVČAR
Vlasnik: RAJČIĆ DUŠAN i MILAN
Kontakt: Bazenska 12, 12208 KOSTOLAC

A evo i slika od Zamba(Sarinog oca)

Poslednja izmena:
Svim psima je bolje:super: Možda je nešto virusno, jer znam još neke pse koji su imali slične simptome pre mesec dana, uključujući i Gala, koji je do duše normalno jeo i sve ostalo samo što je bio jako neraspoloženi tunjav, ali ga je brzo prošlo:)

Mogu da ti dam broj,ljudi su iz Kostolca,ne znam da li imaju neko novo leglo,ali pozovi pitaj. Broj ti je 012/240-348.

Evo podaci od muzjaka koji se nalazi kod njih:

Ime Psa (JR Broj): ZAMB (721848 No)
Pol, datum rodjenja: M, 2003-06-05
Titula: ZRELI ŠAMPION, U LEPOTI
Datum sticanja: 2007-09-07
Rasa: NEMAČKI OVČAR
Vlasnik: RAJČIĆ DUŠAN i MILAN
Kontakt: Bazenska 12, 12208 KOSTOLAC

A evo i slika od Zamba(Sarinog oca)

Prelep je stvarno :) Raspitacu se jos.... mada nasla sam jednog ovde u Vrbasu sa pedigreom 150e ... Pa cu videti .... Ma odusevljena sam nem. ovcarima..... Nikad nisam razmisljala o njima ali kad sam jednog videla u okolini... pa to je najbolji i najpametniji pas.. :) Nadam se da cu i ja kupiti uskoro pa cemo svi zajedno moci da delimo iskustva o nem. ovcarima :D

Ljudi i moja Sara izgleda ima slican problem kao Rex. Mozda joj i dosadile ove granule,ali nece da ih jede. Eno stoje od sinoc u ciniji. Samo pije vodu i to je to. A ovako ne deluje bolesno,aktivna je,trckara,mazi se.

e pa super ja sam blizu a tu vodim kera blizu na stadion BSK Borce tu je super ima kanal gde se ludak kupa i velika poljana ili ti njiva :hahaha:..pa kada budete dolazili javi da se nadjemo na stadionu...Iz Prelivacke nemate 200 metara do stadiona

Idem i ja sa vama:):)Eto vec sam se najavila,nemojte da me zaboravite ni slucajno:):)Naravno Nemanja,za par meseci cu ti priteci u pomoc,nista se ne brini:)A i kako da ga ne jure kad je Leo lepotica!!:)

Možda je samo izbirljiva? Nemoj joj tako ostavljati hranu da joj bude uvek na raspolaganju...Nego stavi činiju, ako neće sačekaj koji minut, pomeri i nema klope do sledećeg obroka.

Upravo tako.Izgleda da joj dojadile ove granule,ne znam tacno naziv al znam da je dzak nekako zelenkast i da je Junior. Danas kad smo trebali da rucamo,bila salama isecena ,i ja aj da probam da joj dam. Otkinem joj malo,ona bam pojede. Posle aj malo da slusa,ja joj kazem sedi,a ona iz cuga,kazem lezi,takodje iz cuga. Danas sam joj kupio lopticu,i uzeo sam kilogram granula Premil za stence da probam da li ce njih da jede.

ja nema taj problem sa psima. ovi moji jedu kao ludi valjda zato što im mešam sa kuvanim(svašta što imam pri ruci) pa to nikada nije isti ukus.
Meš je polulud jer su obe u teranju. danas ni kosku nije hteo da jede nego je ostavio da bi jurio za njima i smarao ih. Sinoć rekoh da malo radimo sa lopticom na kanapu, kad on nevoljno skače, pa mi pljune onu lopticu u stilu "evo ti radi sa njom šta hoćeš":dash: Samo njih dve traži i juri, cvili, kuka, laje. Mislim............ovo sa muškima je užas, ali stvarno...........devojke su mnogo bolje. Kod njih znaš da je dva puta godišnje teranje, ne puštaš iz dvorišta ili držiš na povodcu kad je kritično i prodje. ovi muški su cele godine u teranju bre :dash::dash::dash:

Back