Nemacki ovcar

Cao svima.... Vidim da ste malo pricali o hrani. Moj Largo ce sada u maju napuniti 8 godina i skoro je jeo pilecu kost, onu od bataka. I u cetvrtak po onoj kisi :dash: , on je ceo dan bio napolju i pokusavao da se izprazni. Medjuti ta kost mu se zaglavila negde u crevima i ima zatvor. Otisao sam u pet centar i pitao sta da mu dam da se izcisti. Oni su mi dali neki lek, u prahu da mu rastvorim u mleko ili vodu. Ja sam mu davao ono mleko, on samo malo lizne i ustane da pije vodu. Onda sam mu sipao u vodu, mislivsi da ce biti bolje. On je pio tu vodu i sve je bilo ok. Medjutim on je samo izasao iz kucice i poceo da povraca neku zelenu tecnost, kao da je neki zele jeo. Nzm sta mu je. I nista one ne jede i samo povraca. Deda kaze da mu kupim neki ricinus ili tako nesto, ali ja nisam smeo nista na svoju ruku, Pozvao sam veterinara i pitao ga sta da mu dam. Objasnio sam mu u cemu je stvar i kaze on meni da mu kupim parafinsko, a ne ricinusovo ulje i da mu spricem dajem na 15 min. po 10ml. Ali najgore od svega je to sto je on sve povratio. Neci ni da jede ni mleko ni pirinac, ni granule, ni milku cokoladu, onu sa lesnicima koju najvise voli i stvarno se plasim za njega. 5 dana da nista ne jede :think: nzm sta ce da bude. Malopre je mnogo tesko disao, nije mogao ni da lizne mlekce, kada sam mu rekao Largo hajde da pijes vodu, on je ustao pio malo vode i izasao u dvoriste i sve povratio. Sutra ce da dodje vet pa ce da mi kaze sta je sa njim, pomenuo je neko klisiranje. Pa sam hteo da vas pitam da li imao neko iskustva sa tim zatvorom i klistiranjem, pa me zanima kakve posledice ker ima.?

Cao svima.... Vidim da ste malo pricali o hrani. Moj Largo ce sada u maju napuniti 8 godina i skoro je jeo pilecu kost, onu od bataka. I u cetvrtak po onoj kisi :dash: , on je ceo dan bio napolju i pokusavao da se izprazni. Medjuti ta kost mu se zaglavila negde u crevima i ima zatvor. Otisao sam u pet centar i pitao sta da mu dam da se izcisti. Oni su mi dali neki lek, u prahu da mu rastvorim u mleko ili vodu. Ja sam mu davao ono mleko, on samo malo lizne i ustane da pije vodu. Onda sam mu sipao u vodu, mislivsi da ce biti bolje. On je pio tu vodu i sve je bilo ok. Medjutim on je samo izasao iz kucice i poceo da povraca neku zelenu tecnost, kao da je neki zele jeo. Nzm sta mu je. I nista one ne jede i samo povraca. Deda kaze da mu kupim neki ricinus ili tako nesto, ali ja nisam smeo nista na svoju ruku, Pozvao sam veterinara i pitao ga sta da mu dam. Objasnio sam mu u cemu je stvar i kaze on meni da mu kupim parafinsko, a ne ricinusovo ulje i da mu spricem dajem na 15 min. po 10ml. Ali najgore od svega je to sto je on sve povratio. Neci ni da jede ni mleko ni pirinac, ni granule, ni milku cokoladu, onu sa lesnicima koju najvise voli i stvarno se plasim za njega. 5 dana da nista ne jede :think: nzm sta ce da bude. Malopre je mnogo tesko disao, nije mogao ni da lizne mlekce, kada sam mu rekao Largo hajde da pijes vodu, on je ustao pio malo vode i izasao u dvoriste i sve povratio. Sutra ce da dodje vet pa ce da mi kaze sta je sa njim, pomenuo je neko klisiranje. Pa sam hteo da vas pitam da li imao neko iskustva sa tim zatvorom i klistiranjem, pa me zanima kakve posledice ker ima.?

Поздрав друже, много је компликовано све ово да би ти неко дао савет, барем што се мене тиче, најбоље да слушаш ветеринара...

Mene interesuje neko misljenje o mom psu...
Ima skoro 2 meseca i 20 dana... ja i on se odlicno slazemo i koristimo lepo vreme kako bi isli u setnju... na povodcu se ponasa zadovoljavajuce iako se jos uci... sta mislite da li sam rano krenuo sa setnjom ???

hteo bi da okacim sliku mog malog nemackog ovcara... ima samo 2 meseca i 20 dana.. pa bi hteo da cujem kakvo je vase misljenje ?

Ewo posto nikog nema da ti odgovori ja cu :D....
Pa po mom misljenju cini mi se da si rano krenuo sa setnjom posto stene josh nije primilo revakcinu........Da li mi mozes reci jel ti stene dolazilo u konktat sa drugim psima :D...
Inace postavi neku sliku da vidimo kako izgleda

Mi smo imali problem sa Scalibor ogrlicom, dobila je alergijsku reakciju na nju, a par nedelja kasnije buve i krpelja :confused: ovo za alergijsku reakciju mi nije bilo toliko chudno jer je ona alergichna gotovo na sve preparate, ali ni sa jednim do sada nije zaradila buve osim sa tom ogrlicom :confused:

Живнуо мало форум, али само мало :) Што се тиче огрлица ја Кимбу стављам Килтикс и стављам му и капи у овом периоду, најчешће то буду руске неке(заборавио сам име) које су јефтиније од фронт лајн-а и осталих, а ефикасније су доста (код мене у граду их сви ловци користе што опет нешто значи) Чуо сам да се појавио Форесто, али ми је маса њих рекла да цена неоправдава квалитет, наводно је око 3000.

U, covece, 3000?! :eek: Mi smo juce stavili Top spot on neki, na bazi permetrina, ne preporucuje se ko ima i macku da to stavlja psu-dobro, ja imam i dve macke ali ne druze se sa psom, mislim da nije skup a stavljamo ga drugi ili treci put i pokazao se OK i za buve i za krpelje. Sta radite za komarce?

Evo i nas malo,nesto ste ukocili sa temom NO,pa da razbijemo monotoniju.. :)

GSD Show Mladenovac 26.05.2013
Gordy Vom Haus Bogatic
Class: 9/12 Months VV2
Judge:Mauro Di Festa (Italy)

345345.jpg

IMG_1780.jpg

Picture 439.jpg

tesko.
ujutru je izvedemo na savski kej, tu se igra na travi u hladu sa psima, malo se probrcka i rashladi u savi.
cim dodjemo zaspi, i spava ceo dan do uvece, do jedno 20 h, s malim razmacima kada je izvedemo napolje da piski i kaki.
uvece je vodimo u duzu setnju.

upravo mi sada javlja cerka da je tara piskila, izgleda gusto, zuto, sa penom, izgleda kao razmuceno zumance. z
vala je veterinara i on kaze da je to normalno usled ovih jakih vrucina.
da li je to bas tako?

kada mogu da pocnem da koristim furminator? imam nemackog ovcara, stara je 5 meseci.

ma mala je još, nema ona dlaku za to

- - - - - - - - - -

upravo mi sada javlja cerka da je tara piskila, izgleda gusto, zuto, sa penom, izgleda kao razmuceno zumance. z
vala je veterinara i on kaze da je to normalno usled ovih jakih vrucina.
da li je to bas tako?

vrlo moguće....kao i kod ljudi
sačekaj do večeras, pa kad se rashladi pogledaj opet

- - - - - - - - - -

Mi smo mali još.....javiću se večeras sa mališanima.......do tad, pozdrav za sve vas :heart:

Back