Nemacki ovcar

Pa,vidi ovako..Kada sam rekao da dajem mlevene kosti,mislio sam na citave pilice masinski mlevene do tog stadijuma da se meso i kosti pretvaraju u kashu.Kada kazes da "PSI" mogu i smeju da jedu sve pilece kosti...sem kostiju noge koje su inace suplje,ostre i nezgodno se lome...treba da navedes da su zubi u steneta od 6 meseci odredjeno vreme posle promene veoma krhki i mogu se iskriviti ili polomiti,ako grize bilo sta tvrdje od gumene loptice.Te price,davao sam ja..ili daj slobodno su smesne..Bolje spreciti nego leciti,ako hoces da ti ljubimac bude zdrav.

Naravno, zato uvek i kazem svima koji pitaju cime da hrane psa da su granule najbolji izbor, jer su prilagodjene uzrastu i potrebama svakog psa

Pa,vidi ovako..Kada sam rekao da dajem mlevene kosti,mislio sam na citave pilice masinski mlevene do tog stadijuma da se meso i kosti pretvaraju u kashu.Kada kazes da "PSI" mogu i smeju da jedu sve pilece kosti...sem kostiju noge koje su inace suplje,ostre i nezgodno se lome...treba da navedes da su zubi u steneta od 6 meseci odredjeno vreme posle promene veoma krhki i mogu se iskriviti ili polomiti,ako grize bilo sta tvrdje od gumene loptice.Te price,davao sam ja..ili daj slobodno su smesne..Bolje spreciti nego leciti,ako hoces da ti ljubimac bude zdrav.

Kako možeš da budeš siguran šta je tu tačno mleveno, mislim, sem ako ne melješ sam? Ja iskreno u te mlevene hrane nemam preterano poverenja, zna tu da bude više kostiju nego mesa, i ko zna šta još uleti...Meso u komadu i nema brige.

U j***te...Al sam se preplasio sad citajuci po nekim sajtovima kako bilo koje sirovo meso,pojacava psu agresivnost dobija neke bolesti,moze cak i da prouzrukuje smrt?????Dobro znam sa svinjsko ali za pilece ~!?!?!?....Ja moje pse volim najvise na svetu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Iako imam samo 13 godina nemojte misliti da sam ja samo neki klinac....Ne bih zeleo da je ovo sa zivim mesom istinito jel moze neko da mi se javi ko svoje pse hrani sa zivim pilecim mesom ???I da je sam njim sve u redu ?

U j***te...Al sam se preplasio sad citajuci po nekim sajtovima kako bilo koje sirovo meso,pojacava psu agresivnost dobija neke bolesti,moze cak i da prouzrukuje smrt?????Dobro znam sa svinjsko ali za pilece ~!?!?!?....Ja moje pse volim najvise na svetu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Iako imam samo 13 godina nemojte misliti da sam ja samo neki klinac....Ne bih zeleo da je ovo sa zivim mesom istinito jel moze neko da mi se javi ko svoje pse hrani sa zivim pilecim mesom ???I da je sam njim sve u redu ?

Krvavo meso moze pojacati agresivnost, ako hranis psa tako svaki dan. U principu, veci problem sa zivim mesom je to sto ne znas kakvih bakterija u njemu ima. Pseci organizam moze da savlada mnogo gore bakterije nego ljudski (mogu da pojedu pokvarenu hranu i da im ne bude nista), ali je definitivno najbolje skuvati meso pre nego sto ga das psu. Ne moras da ga krckas na tihoj vatri celu noc, ne pravis sebi sarmu, dovoljno je i par minuta u vrucoj vodi u mikrotalasnoj ili na sporetu

Krvavo meso moze pojacati agresivnost[/COLOR], ako hranis psa tako svaki dan. U principu, veci problem sa zivim mesom je to sto ne znas kakvih bakterija u njemu ima. Pseci organizam moze da savlada mnogo gore bakterije nego ljudski (mogu da pojedu pokvarenu hranu i da im ne bude nista), ali je definitivno najbolje skuvati meso pre nego sto ga das psu. Ne moras da ga krckas na tihoj vatri celu noc, ne pravis sebi sarmu, dovoljno je i par minuta u vrucoj vodi u mikrotalasnoj ili na sporetu

Jesi li siguran u to ???

Kako možeš da budeš siguran šta je tu tačno mleveno, mislim, sem ako ne melješ sam? Ja iskreno u te mlevene hrane nemam preterano poverenja, zna tu da bude više kostiju nego mesa, i ko zna šta još uleti...Meso u komadu i nema brige.

Zenka mi je stara 8 meseci,muzjak 6 meseci..pilici su domaci proizvod,zaklani,uredjeni,ja ih (cele) meljem... :) Imao sam muzjaka koji je sa 9 meseci polomio zub,pa sam mu radio snimke da bi ga prijavio na izlozbu. :( Ko se jednom opekne na kosti,nikad vise ih ne daje..Zreo pas moze da jede i eksere,ali kosti nisu za stence..posebno ako dosta novca,vremena i truda uloziz u psa.

Jesi li siguran u to ???

Pazi, ne mogu da budem 100% siguran, i meni je to neko rekao. Takodje sam slusao razne price da su psi hranjeni zivim mesom bili agresivni (od dobermana i rotova, pa sve do pudli), sad koliko tu ima istine, veliko je pitanje. Ono sto definitivno znam je da psima koje treniraju za borbe (nebitno koje rase) daju zivo meso da bi u njima probudili lovca, da ne kazem ubicu. O5 je pitanje da li pse na borbu podstakne upravo takva ishrana ili je, ipak, u pitanju samo vaspitanje i ophodjenje njihovih vlasnika. U svakom slucaju, vec sam naveo neke druge razloge zasto meso treba termicki obraditi, tako da ipak probaj da im dajes kuvano

Kvalitetna ishrana,socijalizacija,svakodnevni kontakt i rad sa psom,,i nema brige da ce pas biti agresivan..Vecina ljudi koje ja poznajem psima ne daje svinjsko meso,a taj manji procenat koji u ishrani psa koristi svinjsko meso,obavezno ga prokuva.Obicno se u ishrani (osim granula) koristi piletina ili teletina (zivo meso) povremeno riba (prokuvano meso) Iskljucivo od vlasnika zavisi da li ce pas biti agresivan ili ne,zdrav ili ne..Socijalizacija psa je veoma bitna..Pas ce cuvati svoju teritoriju od npr. drugih pasa,lajace,bice nervozan kada vidi nekog psa u blizini ograde,ali to ne znaci da tu agresivnost treba da pokazuje na ulici kada setate i on vidi macku ili drugog psa...za takve stvari ide opomena,posle nekoliko opomena,vas pas nece obracati paznju na okolinu..Ako zanemarite to sto vas pas laje na druge pse u setnji i pocnete da mu povladjujete (znam ljude koji su srecni jer njihov pas laje na druge,cak ga i razdrazuju da napadne) onda cete imati veliki problem...Psi hoce paznju,nije dovoljno nahraniti psa,okrenuti se i otici..Ova tema je veoma opsirna i treba krenuti sa citanjem od prve stranice,dosta iskusnih saveta.. ;)

Pazi, ne mogu da budem 100% siguran, i meni je to neko rekao. Takodje sam slusao razne price da su psi hranjeni zivim mesom bili agresivni (od dobermana i rotova, pa sve do pudli), sad koliko tu ima istine, veliko je pitanje. Ono sto definitivno znam je da psima koje treniraju za borbe (nebitno koje rase) daju zivo meso da bi u njima probudili lovca, da ne kazem ubicu. O5 je pitanje da li pse na borbu podstakne upravo takva ishrana ili je, ipak, u pitanju samo vaspitanje i ophodjenje njihovih vlasnika. U svakom slucaju, vec sam naveo neke druge razloge zasto meso treba termicki obraditi, tako da ipak probaj da im dajes kuvano[/
Nazalost znam iz nekih izvora koji su tacni 100 posto da psima za borbe daju da ubiju plen(pile,macku slabijeg psa itd) i pojedu,tako se u njima budi lovac-ubica :sad2:
Krvavo tj zivo meso nebi trebalo da ima neke veze sa agresivnoscu,ali treba ga prokuvati zbog bakterija

Нема много везе крваро, тј. живо месо са агресивношћу, али га треба прокувати због бактерија, ја мом псу кувам и пилетину и телетину, сво месо које му дајем ја прокувам, макар да баци кључ.

Kvalitetna ishrana,socijalizacija,svakodnevni kontakt i rad sa psom,,i nema brige da ce pas biti agresivan..Vecina ljudi koje ja poznajem psima ne daje svinjsko meso,a taj manji procenat koji u ishrani psa koristi svinjsko meso,obavezno ga prokuva.Obicno se u ishrani (osim granula) koristi piletina ili teletina (zivo meso) povremeno riba (prokuvano meso) Iskljucivo od vlasnika zavisi da li ce pas biti agresivan ili ne,zdrav ili ne..Socijalizacija psa je veoma bitna..Pas ce cuvati svoju teritoriju od npr. drugih pasa,lajace,bice nervozan kada vidi nekog psa u blizini ograde,ali to ne znaci da tu agresivnost treba da pokazuje na ulici kada setate i on vidi macku ili drugog psa...za takve stvari ide opomena,posle nekoliko opomena,vas pas nece obracati paznju na okolinu..Ako zanemarite to sto vas pas laje na druge pse u setnji i pocnete da mu povladjujete (znam ljude koji su srecni jer njihov pas laje na druge,cak ga i razdrazuju da napadne) onda cete imati veliki problem...Psi hoce paznju,nije dovoljno nahraniti psa,okrenuti se i otici..Ova tema je veoma opsirna i treba krenuti sa citanjem od prve stranice,dosta iskusnih saveta.. ;)

Ufff....Potpuno se slazem sa ovim !!! :mrgreen: .......Jer se i ja cudim zato sto moji psi jedu zivu piletinu vec 2 meseca,i ne vidim ni a od agresivnosti !!....Verovatno zato sto im je prvo upoznavanje sa kucovima bilo sa 3 meseca,i onda u buducnosti nemas problema :D.....Veruj mi,posto zivim u malo vecem stanu od oko 100 kvadrata ja nemam nikakvih problema sa mojim malim ljubavima :D....A jer znas zasto zato sto su oni od 24 h 14 h napolju....A posto imam 13 godina i u osnovnoj sam skoli ja imam ceo dan za njih.....Ja vama ne mogu opisati koliko ja njih volim jer je to nemoguce....Samo sam hteo da kazem da sam ih socijalizovao od malena :D...Znaci vec sa oko 3 meseca treba krenuti da socijalizujes svog psa :D...Jer ne razumem ljude koje pse drze u stanu (kao ja) a npr. drze ih na terasi :eek: ....: sad2:...I da samo da se pohvalimo znamo tacno 6 komandi i to SUPERR :klap: ...Sedi , lezi.donesi,glas,dodji i pored :D

evo i nas nismo imali novu sliku pa smo se malo slikali pre neki dan

Leo uskoro vec petogodisnjak ko bi reko ...

598936_10151305456323218_292816265_n.jpg

Slobodan kraj davilice za koji je zakacen povodac treba da visi slobodno na dole, ne da ide preko druge alke. Ne znam kakvu davilicu imas, ali najbolje su najobicnije tanke jednorede jer ne mogu da se upetljaju. Ove vece hoce cesto da koce

Back