Nemacki ovcar

Колико сам могао да закључим из овога што си рекао, ради се од Дисплазији кукова, то је болест, да је тако назовемо која се у 90%случајева преноси генетски, због тога у Немачкој сви одгаивачи морају имати снимак кукова када продају псе родовницима, као доказ да родитељ немају ту дисплазију кукова, код нас то није случај па се дешава да се продају пси од родитеља који то имају.

a zbog cega nemaju te snimke....jel zato sto nema tehnike kojom bi se napravio taj snimak ili zato sto nece to da snimaju.....??? i ako vec nemaju snimak kako mi da utvrdimo da nemaju tu Displaziju kukova????

a zbog cega nemaju te snimke....jel zato sto nema tehnike kojom bi se napravio taj snimak ili zato sto nece to da snimaju.....??? i ako vec nemaju snimak kako mi da utvrdimo da nemaju tu Displaziju kukova????

Koliko znam, kod nas pedigrirani pas mora imati snimak kukova da bi imao pravo na pedigrirano potomstvo. Inače snimanje košta par hiljada dinara.
I još nešto, mene su isto "stručnjaci" smarali sa teorijom da su NO predodređeni na probleme sa kukovima, ali je na ANIMAL PLANET, emisija DOGS 101 (ko nije gledao, tu se predstavljaju razne pasmine pasa, sa svim prednostima i manama za čuvanje kao kućnih ljubimaca), decidirano rečeno da taj problem imaju SVE VELIKE rase pasa, rotvajleri, labradori i retriveri još i više od NO. Tako da, ljubitelji NO, samo napred...

Није због технике, једноставно тако је, Raffa ме је исправио изглед да и код нас морају да имају снимак кукова, снимак кошта 10000динара, најбоље је да одеш у проверену одгаивачницу, пре него што узмеш пса погледаш му родовник, да видиш да ли имају тј. какав им је снимак тих кукова, а најбоље би било уколико имаш неког ко се мало разуме у то да ти помогне.

Ljudi .....zainteresovan sam da kupim njemackog ovcara...citao sam svasta o njemu....uglavnom pozitivne stvari....ali imam jedno pitanje za vas.
Naime... moja drugarica je imala Njemackog ovcara i ne znam sta mu je bilo....zadnje noge su mu se bukvalno vukle po podu...kada hoda prednje noge dize normalno ...a zadnje su se vukle za psom...molim da mi objasnite sta je sa njim.....jel mu hvale neki vitamini il je bolestan , sta mu je ??? o.O ...bojim se da ako kupim da ce i moj biti takav...zato prvo ocu da saznam kako se to moze spreciti...molim za brz i konkretan odgovor :D

Ustvari displazija kukova se moze pojaviti i u starosti psa....I to nije bolest karakteristicna samo za NO nego i za druge velike pse...ali najvise us tome izlozeni psi sa nizim zadnjim nogama..ali to ne mora da bude tako! Ti samo uzmi psa od pouzdanog odgaivaca i BEZ BRIGE!

ok ....hvala vam svima.... stvarno ste mi pomogli.....i jos nesto samo ....u jednoj knjizi sam citao da je NO jedan pas koji je jako osjetljiv na ujed buva ili krpelja ......i da je moguce da se pojavi Ekcem sa iscetkom.....ne znam sta je al izgleda veoma gadno .....i nisu napisali sta da odgaivaci rade ako ime se tako nesto pojavi na psu .... :D kad mi odgovorite na ovo pitanje ......samo cekam sljedece leglo i odmah idem po NO :D

ok ....hvala vam svima.... stvarno ste mi pomogli.....i jos nesto samo ....u jednoj knjizi sam citao da je NO jedan pas koji je jako osjetljiv na ujed buva ili krpelja ......i da je moguce da se pojavi Ekcem sa iscetkom.....ne znam sta je al izgleda veoma gadno .....i nisu napisali sta da odgaivaci rade ako ime se tako nesto pojavi na psu .... :D kad mi odgovorite na ovo pitanje ......samo cekam sljedece leglo i odmah idem po NO :D

Na ujede ZARAŽENIH krpelja svi su psi osetljivi (i ljudi!). Gadno jeste, Raff je to preboleo (cepnuo ga je krpelj iako je imao scalibur ogrlicu! od tada kombinujemo i ogrlicu i frontline), od našeg prijatelja Davora pas isto pre mesec dana, čini mi se da je i Nera imala takvo iskustvo...No, ako se na vreme reaguje, preguraju oni to, svi su preživeli z:)

Na ujede ZARAŽENIH krpelja svi su psi osetljivi (i ljudi!). Gadno jeste, Raff je to preboleo (cepnuo ga je krpelj iako je imao scalibur ogrlicu! od tada kombinujemo i ogrlicu i frontline), od našeg prijatelja Davora pas isto pre mesec dana, čini mi se da je i Nera imala takvo iskustvo...No, ako se na vreme reaguje, preguraju oni to, svi su preživeli z:)

Frontline ? o.O sta je to ....ogrlica protiv buva i toga ...za to sam cuo....a sta je frontline ???

Као што је Раф рекао, и Нера је то имала, ево данас је ко нова :D
Фронтлине је препарат против бува. Има да се купи у ампули која се стави (течност из ампуле) на врат.

Front line ili Advantix, sredstva protiv krpelja, buva, komaraca...za pse. Imaš u ampulama, valjda i u spreju, reći će ti u vet. apoteci kako se koristi. I vodi računa, mislim da se ne sme davati štencima mlađim od, mislim, tri meseca, do tad MORAŠ da ga sačuvaš kako znaš i umeš. Najkritičnije je proleće, do kraja juna (kišno vreme, toplo, to krpeljima pogoduje), mada sam čuo da već na temperaturama od +7 stepeni postaju aktivni (vidim da je Nera ovih dana "naletela" na jednog). Najbolje da ga izvodiš samo na održavane travnjake (redovno šišane, još ako su prskani...). Ako toga nemaš u blizini, onda ga ne izvodi do tri meseca uopšte.

Ai kasnije, kad odraste i kad počneš da ga štitiš nekim sredstvom, IZBEGAVAJ strnjike, kako znaš i umeš.

Poslednja izmena:
Mala digresija à propos "Frontline": Osim što štiti (donekle, naravno, ni jedan preparat nije svemoguć) od parazita, on takođe sprečava razmnožavanje parazita. "Skladišti" se u žljezdama (zato se utrljava u kožu), pa se preko dlake (folikule) distribuira. Po meni, mnogo dobra stvar, mi je uspešno koristimo. Eh, upravo zato što ulazi u organizam psa, ne koristi se za štenad do 8 nedelja (po proizvođaču, a ja mislim ni do 3 meseca).
Proizvođač (naravno) preporučuje jednom mesečno apliciranje, ali ja mislim da je to preterano. Pošto mi je pas u stanu, mi to jednom u 3-4 meseca koristimo.

Sa kolega Raffa se slažem, izbegavati strnjike... Vama je to lakše, a ovaj moj blesavi lab samo u strnjike i trči (kao, "našla sam neki trag!", pa se uvalja i glumata lovačko pseto...) :(

Obaška što preti i "popino prase"... Joj, muke sa njima (psima)!

Front line ili Advantix, sredstva protiv krpelja, buva, komaraca...za pse. Imaš u ampulama, valjda i u spreju, reći će ti u vet. apoteci kako se koristi. I vodi računa, mislim da se ne sme davati štencima mlađim od, mislim, tri meseca, do tad MORAŠ da ga sačuvaš kako znaš i umeš. Najkritičnije je proleće, do kraja juna (kišno vreme, toplo, to krpeljima pogoduje), mada sam čuo da već na temperaturama od +7 stepeni postaju aktivni (vidim da je Nera ovih dana "naletela" na jednog). Najbolje da ga izvodiš samo na održavane travnjake (redovno šišane, još ako su prskani...). Ako toga nemaš u blizini, onda ga ne izvodi do tri meseca uopšte.

Ai kasnije, kad odraste i kad počneš da ga štitiš nekim sredstvom, IZBEGAVAJ strnjike, kako znaš i umeš.

neces vjerovat da mozda jedno 20 minuta setnje ima ogroman travnjak ....trebao je da bude fudbalsko igraliste ....ogradjen je ....ali je gradonacelnik odlucio da ne pravi teren tamo nego da ostavi veliki ogradjeni travnjak za ljubimce i zivotinjice ...posto nije bilo mnogo njih u gradu :D tako da tamo nema sanse da ima krpelja i buva....svakih nedelju ili dvije ga kose :D tamo cu ga izvodit :D sad moram da cekam maj ili jun nisam siguran ....da se rodi moj mali NO i da ga kupim :D i kolko on odprilike kosta....

neces vjerovat da mozda jedno 20 minuta setnje ima ogroman travnjak ....trebao je da bude fudbalsko igraliste ....ogradjen je ....ali je gradonacelnik odlucio da ne pravi teren tamo nego da ostavi veliki ogradjeni travnjak za ljubimce i zivotinjice ...posto nije bilo mnogo njih u gradu :D tako da tamo nema sanse da ima krpelja i buva....svakih nedelju ili dvije ga kose :D tamo cu ga izvodit :D sad moram da cekam maj ili jun nisam siguran ....da se rodi moj mali NO i da ga kupim :D i kolko on odprilike kosta....

Cena? Teško pitanje. Nađe se i za 150 E, ima i jeftinije i skuplje, sve zavisi od pedigrea ili...ko koga prevariz:mrgreen:

hahahaha :D fino receno ......valjda ce jos neko odgovoriti na pitanje pa cu uporedit z:mrgreen: koliko si ti svoga platio i gdje si ga kupio ...posto u oglasima nije neka ponuda.... :D

Vidi...čitao sam ovde da se nađe i za 40 E - bez papira. Kad sam ja kupovao, imao sam izbor između tri šteneta, različitih roditelja, 150-250-350 E. Sin izabrao sredinu (250) ja prezadovoljan kaki je.

Vidi...čitao sam ovde da se nađe i za 40 E - bez papira. Kad sam ja kupovao, imao sam izbor između tri šteneta, različitih roditelja, 150-250-350 E. Sin izabrao sredinu (250) ja prezadovoljan kaki je.

a gdje si kupio ??? to me zanima, dje je odgaivacnica ....na sajtovima nema oglasa o odgaivacnicama....a u novinama jos manje...pa moram nekako da nadjem dje ima da se kupi NO :D a zanima me iskljucivo sa papirima

a gdje si kupio ??? to me zanima, dje je odgaivacnica ....na sajtovima nema oglasa o odgaivacnicama....a u novinama jos manje...pa moram nekako da nadjem dje ima da se kupi NO :D a zanima me iskljucivo sa papirima

Ja сам мог пса платио 200е са папирима, отприлике су те цене, има их и скупљих
http://www.wizardsfromhill.com/
http://vomhausbogatic.com/homee.html
http://www.boghaus.com/home.html
http://nosteramicus.webs.com/aboutus.htm
ево ти сајтови неких одгаивачница
Погледај на сајту Кинолошко Савеза Србије, тамо имаш списак свих регистрованих одгаивача

Ja сам мог пса платио 200е са папирима, отприлике су те цене, има их и скупљих
http://www.wizardsfromhill.com/
http://vomhausbogatic.com/homee.html
http://www.boghaus.com/home.html
http://nosteramicus.webs.com/aboutus.htm
ево ти сајтови неких одгаивачница
Погледај на сајту Кинолошко Савеза Србије, тамо имаш списак свих регистрованих одгаивача

ok pogledacu.....hvala ti :D

Za pristojnu cenu od 200e mozes nacu odlicno stene NO-a vec za 300 ili 350 mislim da je preterano!!!

И ја се слажем са тобом да је то нека да кажем коректна цена, е сад има и паса који коштају по 350, 400,500е мада мислим да је то мало надувано. Ако узимаш преко огласа пса, ту се добро чувај, много се муља са папирима(барем сам тако чуо) а и људи пишу свашта у огласима, свако штене је наводно из најјачих крвних линија, од оца, деде светског шампион итд. Један је чак у једном локалном недељнику у огласу написао између остало: штенци НО, погодни за дресуру!

Cone, neću ti reći da izlistaš prvo temu jer je to glupo, tema nam je bogami poopširna . Našao sam za tebe stranicu, ájd pogledaj stranu 400., tamo imaš sve moje iskustvo u kupovini šteneta i kupovini od hohštaplera.
A i drugih korisnih komentara.

Back