Nemacki ovcar

Pozdrav od mene!...z:)z:)z:)samo da javim da Laf dobro napreduje...samo bih htio da pitam da li mi nesto preporucujete da mu dajem za dlaku kvalitet i pigmentacija da mu se poboljsa...ako je vec bilo tekstova pokazite mi da vas ne bi smarao sa pisanjem!hvala unapred!z:lol:z:lol:

За квалитет длаке жуманце од јајета(али само жуманце) једно 2 пута недељно, то је мајка, а за пигментацију ако хоћеш да ти мало "поцрвени" онда шаргарепу сирову и то у већим количинама :)

Јаој супер су сви :) У Новом Саду је сад донета још паметније одлука о држању животиња у којој пише да морамо да имамо дозволу свих станара у згради за држање пса + све оно што је било (поводац, корпа стално на њушци, особа старија од 16 година сме да изводи пса). Хвала Богу, у нашој згради има баш доста паса, али само Нера спада у "опасне ?!?!" псе и надам се да немамо, извините на речнику, г*вно од комшије који ће нас пријавити...

Мени је драго што се ви Новосађани придржавате овога и што надлежни санкционишу(мој брат има рота и написали су му казну 200м од куће зато што пас није имао корпу па сам по томе закључио да су се озбиљно посветили томе) али то за сагласност станара ми је мало глупо, шта случајно имаш неког комшију баксуза, а има их свуда и он ти не да да држиш пса, и шта онда??? Код мене у Панчеву је опште расуло, пре неких 2 месеца 2 пит була су изуједала жену која је шетала ретривера, и пса су осакатили, наравно власник се није пронашао, а питова и стафорда све више има, корпа и код нас мора да се примењује али нисам до сада чуо ни један случај да је неко "попио" казну зато што шета пса без корпе, поготово ови са питовима шетају без корпи, тако да ја и ако ставим свом псу корпу, а деси се да га нападне неки пит, или стафорда(што ми се умало десило летос у центру града) мој пас не може да брани ни себе, а ни мене!

П.С. немам ништа генерално против питова и стафорда само сам их споменуо, може да буде и НО, и рот, небитно од расе

Generalno, opet se izvinjavam na upadu u vašu temu, svaki pas bez povodca je, de jure, pas bez vlasnika. Ali ako imaš povodac, šta će ti korpa?!

Kanda su nekim vlasnicima pasa korpe potrebnije no psima...

Takođe, to o saglasnosti komšija za držanje psa je čista glupost. Kako reče kolega kivr_maestro, uvek ima neki anti-protivan u zgradi, a koji prvi krade sijalice iz lifta i ne plaća spremačicu. Taj će ti pre potpisati da imaš svinjče u stanu, no pseto. Batalimo to, idemo u ilegalu. I usput im zapišavamo otirače, baš za inat!

Generalno, opet se izvinjavam na upadu u vašu temu, svaki pas bez povodca je, de jure, pas bez vlasnika. Ali ako imaš povodac, šta će ti korpa?!

Kanda su nekim vlasnicima pasa korpe potrebnije no psima...

Takođe, to o saglasnosti komšija za držanje psa je čista glupost. Kako reče kolega kivr_maestro, uvek ima neki anti-protivan u zgradi, a koji prvi krade sijalice iz lifta i ne plaća spremačicu. Taj će ti pre potpisati da imaš svinjče u stanu, no pseto. Batalimo to, idemo u ilegalu. I usput im zapišavamo otirače, baš za inat!

"Ali ako imaš povodac, šta će ti korpa?!" за ово си управу, додуше ја јесам за то да носе корпе, поготово када се пси шетају по центру града и тамо где је гужва, боље спречити него лечити :) а ово за запишавање отирача је генијална идеја :) није ми јасно само каква је казна ако држиш НО или неку другу расу за коју ти треба сагласност за држање у згради, а неко се буни, претпостављам да је новчана казна?!

Мени није јасно, и ако се ово спроведе, где ће ти сви пси ићи ? Ма само траже начине да краду паре

Па то ни мени није јасно, шта пријави те, ти платиш казну и наравно наставиш да држиш пса, он те опет пријави и шта онда? да се селиш негде,???

Meni se taj zakon uopste ne svidja,bar ne u trenutnoj situaciji...Ja ne znam kako je kod vas,ali kod mene ispred zgrade moje ima sada 4oro (bilo ih je 6oro) pasa,i kod svake zgrade je tako manje-vise...I da ja Carliju stavim i korpu pored povodca i da ga rascerupaju lutalice to nema sanse...Kad sklone lutalice onda sam potpuno saglasna i postovacu zakon,ali do tad... :) A to sa potpisom stanara je i meni cista glupost!!Pa to je moj stan mogu da drzim sta hocu,ja ga placam a ne komsija!Uostalom,jedino sto mogu da postignu time je jos veci br napustenih pasa,jer ima mnogoooo ljudi koji nece moci da plate kaznu od 10-15 hiljada npr ako ga komsija prijavi,pa ce pustiti kera napolje...Ne znam,cista glupost...

Ovo je jače od mene, moram da vam prepišem:

Iz Beočina, ceo tekst je dostupan na: http://www.google.com/url?sa=t&sour...sg=AFQjCNF2LvZMAth4lHfosQibucNwurwzYA&cad=rja

"Član 14.
Držalac psa može da izvodi psa van zatvorenog prostora samo na kratkom povodniku i sa zaštitnom korpom na njušci, osim pasa malih rasa kao što su pekinezeri, pinčevi, jorkširski, škotski, norvički, koker španijel i slično, koji se mogu izvoditi bez korpe na njušci sa odgovarajućim povodnikom.
"
Pa, šta kaže statistika? Koji su najujedljiviji psi? Mali ili veliki?

Ima i ovo:

"Član 8.
U objektima ili zgradama kolektivnog stanovanja jedno domaćinstvo može držati u stanu jednog psa i jednu mačku.
Podmladak životinja iz stava 1. ovog člana domaćinstvo može držati najduže do četiri meseca starosti.
Član 9.
U objektima ili zgradama kolektivnog stanovanja jedno domaćinstvo može u stanu, uz pismenu saglasnost skupštine zgrade, držati pse i mačke u broju većem od propisanog u članu 8. ove odluke.
"
Pročitajte ceo dokument, opštine uglavnom prepisuju jedna od druge.

Poslednja izmena:
За квалитет длаке жуманце од јајета(али само жуманце) једно 2 пута недељно, то је мајка, а за пигментацију ако хоћеш да ти мало "поцрвени" онда шаргарепу сирову и то у већим количинама :)

Hvala!! Ali da li ce on stvarno hteti da jede sirovu sargarepu????

Мени је драго што се ви Новосађани придржавате овога

Ми се непридржавамо. Корпу да јој стављамо не пада нам на памет. Ја имам 15 година, али добро пошто ускоро пуним 16 то неће бити проблем. Ми је пуштамо на ливадама у окружењу где није дозвољено пуштање паса, али сваки дан одеш на другу ливаду тако да нема ко да те пријави, а ливада за истрчавање најближа је у општем расулу... А и то што је easyB рекао, ако имаш поводац, шта ће ти корпа. У Новом Саду комуналну иснпекцију нико није фермао (приђу ти да ти наплате казну ти само одеш), па од пре годину и по дана са њима иде полицајац... А још сад има и комунална полиција... Али чини ми се да неће бити од овога за сагласност ништа, а ако не буде онда су ови на власти у Новом Саду глупи, пошто и оно са чиме они узимају паре не могу ко свет да ураде :S

Ma idiotizam bre.....mali psi su po pravilu ujedljiviji od velikih......bar iz mog iskustva. Meš uopšte ne obraća pažnju ni na koga....a i ako pogleda drugog psa ili čoveka samo komanda i on čeka. Taj bre nije zalajao van dvorišta.....
U redu kad ideš u masu ljudi, tad ima povodac.....kratak.....ajd i korpa.....ali na livadi, šetalištu to je bre nenormalno.
Juče su Micu ujutru kad je pošla na posao ispratili verenik i Nera. Kada su se vraćali prema zgradi on je vodio livadicom da ide po travi.....jurnulo je 5 velikih pasa lutalica na njih. Propisno se zet uplašio jer su bukvalno kidisali na njega. On je uzeo Neru u ruke i samo zahvaljujući tome što su se tu zatekla još neka dva mladića prolaznika ispeli su da oteraju pse. Nera se živa istraumirala i kad su došli ispred zgrade on je spustio....jadnica je pobegla ispod nekih kola. Sad treba da je lečimo od straha.....ebiga.....za vikend smo planirali da dodju pa da ih šetamo na Savi sa Mešom. Ona ga obožava pa će gledati i učiti od njega......tako smo mislili ali sad dok je izlečimo od straha ....biće čupavo.
I sad, u poredjenju sa našim psima koji moraju nositi korpe ........suludo bre

Ми се непридржавамо. Корпу да јој стављамо не пада нам на памет. Ја имам 15 година, али добро пошто ускоро пуним 16 то неће бити проблем. Ми је пуштамо на ливадама у окружењу где није дозвољено пуштање паса, али сваки дан одеш на другу ливаду тако да нема ко да те пријави, а ливада за истрчавање најближа је у општем расулу... А и то што је easyB рекао, ако имаш поводац, шта ће ти корпа. У Новом Саду комуналну иснпекцију нико није фермао (приђу ти да ти наплате казну ти само одеш), па од пре годину и по дана са њима иде полицајац... А још сад има и комунална полиција... Али чини ми се да неће бити од овога за сагласност ништа, а ако не буде онда су ови на власти у Новом Саду глупи, пошто и оно са чиме они узимају паре не могу ко свет да ураде :S

Не ја ти кажем само да сам тако чуо, тј. закључио, ти си Новосађанин па знаш боље, извини ако сам те нечим изнервирао, нисам мислио ништа злонамерно, злажем се и ја да ако имаш поводац не треба ти корпа, али опет, има паса којима треба и то.

Ma idiotizam bre.....mali psi su po pravilu ujedljiviji od velikih......bar iz mog iskustva. Meš uopšte ne obraća pažnju ni na koga....a i ako pogleda drugog psa ili čoveka samo komanda i on čeka. Taj bre nije zalajao van dvorišta.....
U redu kad ideš u masu ljudi, tad ima povodac.....kratak.....ajd i korpa.....ali na livadi, šetalištu to je bre nenormalno.
Juče su Micu ujutru kad je pošla na posao ispratili verenik i Nera. Kada su se vraćali prema zgradi on je vodio livadicom da ide po travi.....jurnulo je 5 velikih pasa lutalica na njih. Propisno se zet uplašio jer su bukvalno kidisali na njega. On je uzeo Neru u ruke i samo zahvaljujući tome što su se tu zatekla još neka dva mladića prolaznika ispeli su da oteraju pse. Nera se živa istraumirala i kad su došli ispred zgrade on je spustio....jadnica je pobegla ispod nekih kola. Sad treba da je lečimo od straha.....ebiga.....za vikend smo planirali da dodju pa da ih šetamo na Savi sa Mešom. Ona ga obožava pa će gledati i učiti od njega......tako smo mislili ali sad dok je izlečimo od straha ....biće čupavo.
I sad, u poredjenju sa našim psima koji moraju nositi korpe ........suludo bre

Проблема са луталицама никад краја, код мене у крају се данас појавио чопор од њих 5,6 и не изгледају уопште наивно, зато и не пуштам пса да се истрчава на ливади, него на напуштеном фудбалском терену где нема никога. Драго ми је што се у твом случају све добро завршило.

Проблема са луталицама никад краја, код мене у крају се данас појавио чопор од њих 5,6 и не изгледају уопште наивно, зато и не пуштам пса да се истрчава на ливади, него на напуштеном фудбалском терену где нема никога. Драго ми је што се у твом случају све добро завршило.

Ma to su one livadice izmedju redova zgrada......zelene površine ....dakle tu svi prolaze a Mica i nema gde drugde da je šeta. Jedino da sednu u kola pa da odu negde dalje. Zato su i uzeli kokerku jer je mala, ne traži neko istrčavanje i velike površine koje oni nemaju u blizini. Ozbiljna su to deca....mislim za mene su deca i to moja. Razmišljali su kog psa je najbolje uzeti jer Mica nije mogla nikako da zamisli život bez psa.......i tako.
E sad, država tj. grad ne rešava problem lutalica (koje naravno nisu sve besne ali im ima mnogo i svakako svakom gradu predstavljaju problem) nego su ovi koji imaju vlasnike i naučeni su normalnom ponašanju postali problem broj 1.
Pobrkani prioriteti načisto........tj. kao i uvek hahahaha
Tu gde ulazimo na šetalište koje je oooooooogromno se nalazi kućica za čuvara. E, tu ima uvek od 5-10 pasa lutalica koje tu čuvari hrane .....i ja stvarno nemam ništa protiv pasa ali imam protiv toga što oni jurišaju na sve druge pse, na bicikle, motore, kola, kolica sa bebama.....a ničiji su.....niko ne odgovara kada se nešto desi....i komunalac ništa ne može da uradi ali će zato meni da naplati kaznu jer Meš ide travom noseći svoju ljubljenu lopticu u zubima potpuno miran i kontrolisan od strane vlasnika.....pa to nije normalno bre

Не ја ти кажем само да сам тако чуо, тј. закључио, ти си Новосађанин па знаш боље, извини ако сам те нечим изнервирао, нисам мислио ништа злонамерно, злажем се и ја да ако имаш поводац не треба ти корпа, али опет, има паса којима треба и то.

Ма какви, не треба да се извињаваш, извини ти ако је мој пост тако звучао xD . А и доста људи се непридржава тога, не само ми. Овде су европски закони, а о европским парковима за псе и о томе да се у Европи улази са псима у радњу, у градски превоз ништа (мени би само паркови за псе били довољни). И онда долазимо да закључка да само траже начин да узму паре од грађана :|

i komunalac ništa ne može da uradi ali će zato meni da naplati kaznu jer Meš ide travom noseći svoju ljubljenu lopticu u zubima potpuno miran i kontrolisan od strane vlasnika.....pa to nije normalno bre

Potpuno ste upravu teta Ljiljo,to sam i ja napisala! I Carli se istraumirao kad je bio mali,jer smo ga setali i neki neodgovorni vlasnici su ostavili otvoreno dvoriste i mi setamo i pas izleteo i pravo ga ugrize za ledja!Al sva sreca nista mu nije bilo,mi smo ga odma na neku salu,igru,poceli da se igramo sa njim (za to vreme je moj momak odma oterao onog psa u dvoriste i zalupio kapiju) ali se desi da u nekim situacijama kasnije je CVarli bio plasljiv...E sad,on voli da se igra sa psima ali ne znam ni ja,kako kad,verovatno i on hoce nekad da dominira pa pokusava nesto,pocne da rezi i to me bas nervira,ali mahom se igrao,jedino sto u ove nase lutalice uzasne pa cim izadjemo oni nasrnu na njega i onda ne mogu da se igraju,a on je hteo,stlno se igrao sa jednom zenkicom isto lutalicom i ona ga jednom napala iz cista mira i od tad se ne mirisu bas...Tako da ne znam ni kako bi on reagovao na sve kerove...Ali,u svakom slucaju,jako me nervira sto ne rese taj problem lutalica,a uz dobru organizaciju moze da se napravi i njima dobro mesto bez mnogo ulaganja i da bude dobro i nama,i njima,i nasim psima i ljudima koji se plase...ali tako je kako je...

Mi nemamo nameru iskreno niti da mu stavljamo korpu niti da ga na poljani držimo na povodcu... A što se lutalica tiče Max im priđe ali čim oseti nervozu kod njih okreće se i ide dalje.... Dok sa druge strane i mi držimo četvoro oči otvorenih kad je max pušten... Što zbog pasa,ljudi, dece, kola itd..

No, mi u subotu ako bude lepo, vreme opet idemo na kej ceo dan da šetamo Maxa pa ako neko ima vremena i raspoložen je bilo bi lepo da organizujemo neko spontano mini okupljanje.... :)

Pozz svima

Mi nemamo nameru iskreno niti da mu stavljamo korpu niti da ga na poljani držimo na povodcu... A što se lutalica tiče Max im priđe ali čim oseti nervozu kod njih okreće se i ide dalje.... Dok sa druge strane i mi držimo četvoro oči otvorenih kad je max pušten... Što zbog pasa,ljudi, dece, kola itd..

No, mi u subotu ako bude lepo, vreme opet idemo na kej ceo dan da šetamo Maxa pa ako neko ima vremena i raspoložen je bilo bi lepo da organizujemo neko spontano mini okupljanje.... :)

Pozz svima

možemo u subotu posle 14 jer ja radim.....ali javljam još jer mi moramo doći kolima. Ja ne vozim tako da moram da se usaglasim sa mužem ili sinom.
Bilo bi divno da dodju Lara i Raff

Zelim da kupim nemackog ovcara,ali neznam kako da ga dresiram...molim vas kazite sta je potrebno za to!UNAPRED HVALA!!!

Их бре па ти ниси ни узео пса већ би да га дресираш :) шалим се наравно, па треба ти доста стрпљења, али баш доста, и да имаш времена сваки дан да понављаш са њим то што је научио, око технике дресирања имаш доста метеријала на нету па погледај. Узгред добро дошао :) Из које одгаивачнице узимаш пса ако није тајна :)

Zdravo...Imam 14 god. i imam jednu veliku zelju da dobijem stene NEMACKOG OVCARA i zelja mi se ostvarila dobio sam ga pre mesec dana.Jer od 7 godine citam sve o njima i cuo sam da su jedna od najpametnijih i najlepsih rasa na svetu ali nigde nisam mogao da nadjem knjigu za dresuru surfovao sam po netu i nasao sam samo knjige koje se mogu poruciti ali su izuzetno skupe,trazio sam po bibliotekam ali ni traga o knjizi za dresuru.Molio bih sve koji bih mi mogli poslati web adresu od sajta gde ima kako dresirati svog psa!!!!!!!

Zdravo...Imam 14 god. i imam jednu veliku zelju da dobijem stene NEMACKOG OVCARA i zelja mi se ostvarila dobio sam ga pre mesec dana.Jer od 7 godine citam sve o njima i cuo sam da su jedna od najpametnijih i najlepsih rasa na svetu ali nigde nisam mogao da nadjem knjigu za dresuru surfovao sam po netu i nasao sam samo knjige koje se mogu poruciti ali su izuzetno skupe,trazio sam po bibliotekam ali ni traga o knjizi za dresuru.Molio bih sve koji bih mi mogli poslati web adresu od sajta gde ima kako dresirati svog psa!!!!!!!

Добро нам дошао на форум :) имаш књига за дресуру на нету, гуглај па ћеш наћи, све су на енглеском језику, ја барем нисам нашао ни једну која је на српском, постави неке слике да видимо новог члана :)

П.С. Срећна нова Православна година свим другарима са форума, све најбоље :)

Back