Nemacki ovcar

Juče oko 5 popodne prilikom povratka sa aerodroma Beograd, na samom uključivanju na autoput, video sam jedan čopor od 4, 5 pasa, uglavnom mešanaca, osim jednog odraslog, ali čini mi se mladog i dosta negovanog NO, među njima. Po tome kako izgleda, čini mi se da nije odavno lutalica. Ako neko zna nekog ko je nedavno izgubio takvog psa, neka mu javi, šteta je da pas završi na ulici!!!

Evo malo sneznih radosti..
AyceOnIce-1.jpg

Neumoran je. Ovako moze ceo dan - malo da legne, predahne (oko 2 min.) i ponovo, do besvesti...Sve sto smo naucili (a toga nema bas bog zna koliko, mojom neodgovornoscu :] ) je uz pomoc lopte, gume, krpe itd., hrana nista ne pomaze..

Хаха ја све што сам научио Кимба, које исто није много научио сам га на шаргарепу :) а и он, када се уваља у снегу, ко блесав, само тражи што дубљи снег не би ли се сакривао, и ваљао :)

Moram da primetim da je Ajs poprilično pocrveneo:)
A za sneg, samo nek uživa, sad ga bar ima...
Evo mu druga ;)
IMG_0831res-1.jpg

ah, sad vidim - juri laser, hehe!
Jeste, crveniji je dosta, nemam pojma ni kako ni od cega. Promenio sam mu hranu, bice da je od toga. A kako to lepo zvuci - "evo mu druga..." Blentavina...Ne bi Gal dozvolio to sto bi ovaj hteo...Ej, pa macku je mesec dana proveravao dal' mu se pokorila, ili mozda ipak nije. Stavi glavu i vilicu na njena ledja, mozes zamisliti, pa gura, stiska...Pa se odmakne, merka, pa ponovo...Onda otvori celjusti, pa uglavi maciju glavu, okrece levo, desno, kao da proverava da li mu pristaje...cirkus...

Хаха ја све што сам научио Кимба, које исто није много научио сам га на шаргарепу :) а и он, када се уваља у снегу, ко блесав, само тражи што дубљи снег не би ли се сакривао, и ваљао :)

Ma mi ga učimo samo ono sto nama treba - i to je to. Unapred se izvinjavam se ako ima takvih, ali ne podnosim kad vidim onu iščasenu "dresuru" tipa "šeni, moli, daj šapu.." Pogotovo kod NO, koji pripada rasi koja, da bi ispoljila svoje vrednosti, mora biti dostojanstven - i vizuelno i karakterno.
au, *enjam od rane zore..:rotf:

Moram da primetim da je Ajs poprilično pocrveneo:)
A za sneg, samo nek uživa, sad ga bar ima...
Evo mu druga ;)
IMG_0831res-1.jpg

Jao Krisb pa vi se ne hvalite da ste se navukli na istu drogu kao i mi. E pa sad mozemo da se druzimo posto kad je tu tacka nista drugo ne primecuje i to je jedina stvar koju zajedno sa njom moze da jure i drugi psi. Mozda zato sto je nikada nije uhvatila :):):)

Ljiljo pa ti imas zooloski vrt u kuci :D ....prelijepi su obadvoje ......a sto Nera mlatara repom....iha sve porusi :D stvarno su predivni psi svi xD

Faaaaalaaaaa
Pa mi imamo 3 psa a Nera je naše ćerke kuče i sa njima živi.....no sinoć došli u goste :zcepanje:
Nera obožava Meša.....šta mu radi pa to je neverovatno. A kod ove dve bretonke, Maza je mama i 14 godina će napuniti početkom maja i Šašava njena ćerka koja ima 11,5 godina, Nera ne sme ni da pridje.....opasne ženske :rotf:

hehehe... pa sto da ne, cirkus...:per: Poznavajuci Mesa po svemu do sada o njemu ispisanom, ne verujem da bi bilo problema - kad sam ja uspeo ovog mog da ustopam...
Mozda kidise na macke koje su iza kapije ili na krovu - ali kad bi donela malo mace, da ga omirise iz tvog krila, i onda postupno prilagodjavanje - ma ne verujem da bi pravio problem.
Sem toga, ovaj moj, onako mali, eno ga po ulicama, koristi maksimalno mesec macaka. A kad za nekoliko meseci macici izmile sa krovova i supa, dobices ponudu... :rotf: pa ti odbij..ako mozes...otprilike ovako nesto...

sad-cat.jpg

:bye::hahaha:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Nema šanse......ali ni minimalne uz svo naše umeće i ljubav jer su Meša one dve ludajke naučile da mrzi mačke.......i sad, ako bi i doneli mačence on bi reagovao kao što ti kažeš....jel'te on je jedan fini otmeni No :manikir: ali bi one dve kalašture poludele......i tu je kraj priče.....probali smo, doneli mače iz sela.....kakvo je bilo slatko crno-belo....a upekla zvezda (to posle žetve) a ono nas mače sve žive izgreba (to seljačka domaća mačka pa poludivlja pa gu i deca takva)......e, mačence smo dali da ove dve onjuše.......lele.....će polete kolko im se dlaka podigla :zcepanje: i onda smo macu stavili u kotlarnicu pa postepeno da ih spajamo.....ali ona debela maza, znaš, onaj belosvetski prožder.......e, ona je sve stajala ispred vrata od kotlarnice sva onako nakostrešena.....a ona tupava Šašava je oponašala........i kad otvorimo vrata mače pobegne kroz neki mali otvor u dnu odžaka, a ona debelguza se sjati na macino mleko a Šaša preko kotla da se pokida da dodje do mačeta....i tako......mače dadosmo komšiji jer su svi bili pod stresom 24 sata onako nakostrešeni.....nema šanse :(

Back