Nemacki ovcar

Jeeeeeeeee!!!!!Malopre kad smo dosli s posla majka i ja (a Ajk se uvek neverovatno obraduje) pustim ga iz dvorista na ulicu...reko sad je najbolja prilika jer nam se raduje a i gladan je,sigurno nece odlutati :)
I tako stvarno i bi!Majka na jedan kraj ja na drugi i on trci od mene do nje,a mi ga zovemo i nagradjujemo keksom!Posle ja krenem malko dalje on sve trckara pored mene ali se ne udaljava vise od 2,3 metra!Pametnica moja glupava! :)
To cemo sad svaki dan da praktikujemo,a moze i uvece kad je gladan!

Samo tako nastavite.Al nemojte puno da praktikujete nagrade,samo umereno.Kasnije se naviknu na to pa znaju postati tvrdoglavi.Ja dodjem do jedne poljane gde se gradi Merkator ili Roda,i tu je pustim da trci pored mene ili joj bacam nesto.Iako slabo vraca bilo sta sem jedne krpe.

3Dona-1.jpg

2Keti-1.jpg

untitled-1.jpg
[/QUOTE]
1Keti-1.jpg

ovi psi se poklanjaju na temi pokloni -kuce,mace i ostalo
ako nekog interesuje da usvoji jednog od njih ili zna nekog ko bi hteo nek uzme kontakt sa teme poklona!

Jeeeeeeeee!!!!!Malopre kad smo dosli s posla majka i ja (a Ajk se uvek neverovatno obraduje) pustim ga iz dvorista na ulicu...reko sad je najbolja prilika jer nam se raduje a i gladan je,sigurno nece odlutati :)
I tako stvarno i bi!Majka na jedan kraj ja na drugi i on trci od mene do nje,a mi ga zovemo i nagradjujemo keksom!Posle ja krenem malko dalje on sve trckara pored mene ali se ne udaljava vise od 2,3 metra!Pametnica moja glupava! :)
To cemo sad svaki dan da praktikujemo,a moze i uvece kad je gladan!

Bravo za Ajka a i tebe.Ponesi povodac za svaki slučaj, pa za neki dan kada se privikne a ti ga veži i tako idite da se privikava, kombinovano,kada je bezbedno pusti ga a kada nije veži. Tako najbolje nauči i jedno i drugo da radi na tvoju komandu.I stalno mu govori stani,dodji,sedi,idemo,pored,čekaj. Stalno mu pričaj šta treba da uradi. Za par dana ćeš videti čudo.Pametnica.
Meš i ja smo večeras šetali oko 5 km, pola pušten a pola na povodac i sa novom ogrlicom sa bodljama i ide kao princeza a ne onako dušu da ispustim pored njega.Kada ubrza korak (ne prati me nego ja njega da pratim) samo kažem "Meš polako" i,čak i ne trgnem povodac i on uspori i uskladi se samnom.Svaki put je dobio keksić.
Danas je došao ugalj i možete zamisliti kakav je bio kada je zajedno sa sinom tovario u kolica pa u ostavu.Užas.:dash:

Lepa setnja bila po ovakvom vremenu! :)))
Mozda me sad izgrdis da nisam pratio na casu ali imam pitanje...Je li Ajk mali za ogrlicu sa bodljama (mislim da jeste,ima 4 i po meseca) i ako jeste da uzmem onda davilicu?Citao sam u dresuri.Jesi li ti koristila davilicu?

Lepa setnja bila po ovakvom vremenu! :)))
Mozda me sad izgrdis da nisam pratio na casu ali imam pitanje...Je li Ajk mali za ogrlicu sa bodljama (mislim da jeste,ima 4 i po meseca) i ako jeste da uzmem onda davilicu?Citao sam u dresuri.Jesi li ti koristila davilicu?

Mali je za ovu sa bodljama a ona je isto vrsta davilice samo što nema lanac nego krupne alke na čijim krajevima su bodlje. Na kraju tih alki je provučen lanac i na njemu dve alke. Znači, ne može da se zategne kao prava davilica do kraja, nego samo koliko dozvoljeva taj manji lančić.Ali one velike alke sa bodljama se skidaju tako da možeš da regulišeš veličinu ogrlice, a kada mu to omali ima da se dokupe samo velike alke i tako proširiš ogrlicu.Slikaću pa ću okačiti sliku.A sliku prave jednoredne davilice (koja meni lično a i ukućanima deluje nehumano) imaš na 15.strani teme dresura pasa.Sve do ove ogrlice je imao kožnu ogrlicu.Umeo je on da ide lepo i da ne vuče i bez ove metalne ali nekad izludiš
a sada je sve jači i kuražniji, a i na Savi i blokovima gde se šetamo ima mnogo lutalica,posebno sada kada počinje loše vreme a oni gladni,mokri i smrznuti. Tako da kada idemo ulicom bodlje mu za sada dok ne utvrdi gradivo okrenem na unutra da ga opomenu ako počne da vuče, a kada ga pustimo okrenemo ih na spolja da mu brane vrat od eventualnog napada drugog psa.A već je Miloš ima odbranu teritorije od jednog ogromnog mižjaka jer su se previše približili zgradi koju od čuva i gde ga stanari hrane.Tako da je ovo prva davilica koju smo kupili a Meš ima 7 meseci.:bye:

Hvala Ljiljo!!

Jutros kad sam krenuo na posao,pustim opet Ajka iz dvorišta ali ovog puta nije bio tako poslušan!Doduše,nije ni divljao,Udaljio se 10ak metara i njuši po ulici i uopšte se ne odaziva na dodji!Ali zato kad sam ga pozva sa na Ajk,na,na...dojurio je kao metak!Uopšte mi nije jasno zašto ga tako mame te reči (na,na) jer ga tako nikad ne zovemo na jelo!??

Hvala Ljiljo!!

Jutros kad sam krenuo na posao,pustim opet Ajka iz dvorišta ali ovog puta nije bio tako poslušan!Doduše,nije ni divljao,Udaljio se 10ak metara i njuši po ulici i uopšte se ne odaziva na dodji!Ali zato kad sam ga pozva sa na Ajk,na,na...dojurio je kao metak!Uopšte mi nije jasno zašto ga tako mame te reči (na,na) jer ga tako nikad ne zovemo na jelo!??

E,ovako.Prvo će da bude sve oko tebe na 1-2 m, pa mi mislimo da nas sluša a u stvari pas se plaši nepoznatog pa se drži poznatog tj.tebe.Zatim polako radoznalost nadvladava strah,počinje da istražuje i postaje kako mi kažemo neposlušan au stvari je samo znatiželjan.E tu je opasnost,jer te ne sluša a može sve i da potrči,i da preskoči,i da pridje opasnom psu,i da otrči preko ulice. Ako ga samo pustiš verovatno te nikada neće lepo slušati. Ovako na povodac pa zajedno polako,mođeš da ga kontrolišeš i tek kada bude bezbedno ti ga malo pusti,pa kad podjete nazad opet ga veži i sve tako. Slatkiš mali kako je pametan.Ako bude nevaljao pa se ogluši o komandu dva-tri puta obavezno ga kazni blagom ćuškom. Ono što ga naučiš do godinu dana to ti je.Posle su sve finese i utvrdjivanje gradiva. Izmazi ga za nas.:rotf:

Meš je izašao sa Milošem,da trče,vežbaju komande,prelaze ulicu bez povodca,loptica itd i sve je bilo u redu dok nisu naišli cigani sa konjem i kolima koja je taj konj vukao. Meš je potrčao za njima i trčao,trčao,trčao sav srećan,nije lajao samo je trčao za konjem i to ulicom i nije se obazirao na Mološa koji ga je zvao i zvao i trčao za njim. Meš je stao tek kada se okrenuo i više nije video Miloša i onda se vratio i onda su porazgovarali.Mogu da zamislim scenu :hahaha: Ne znam šta to pse tera da ili kidišu na konje ili im se mnogo svidjaju. Mešu su se konj i kola mnogo dopali.
Sada je zvala Miloševa drugarica ili devojka, nisam sigurna za sadašnji status, koja je vlasnica Mešovog najboljeg druga Borivoja (nemački bokser star 6 meseci) i kaže da je Borivoje danas ostao sam u stanu oko 3 sata,otvorio je frižider i pojeo sve što je u njemu bilo za njega interesantno a to je kantica kisele pavlake,pakovanje viršli (uredno ih je otpakovao),salame i još koješta. Sva ambalaža je na podu kuhinje.Posle je malo povraćao i ona zove da pita da li da mu da sada da jede jer mu je vreme za obrok.Miloš joj je odgovorio "daj mu duplu porciju". Ker je imao kvalitetno ispunjeno vreme.:rotf:

Ma nema veze.Mes pravi mangup kazem ja.Sad kad se ugoji malo i naraste.KO ce to smagati.Okacio sam nove lenine slike na crni i gvozdeni.
Danas sam video najveceg NO,u svom zivotu.2god star muzjak,ima papire,isti je kao svi drugi samo jako krupan.To ne bi drzao u dvoristu,pojelo bi 2kg mesa na dan.Naspram lene je 3put veci.

Ma nema veze.Mes pravi mangup kazem ja.Sad kad se ugoji malo i naraste.KO ce to smagati.Okacio sam nove lenine slike na crni i gvozdeni.
Danas sam video najveceg NO,u svom zivotu.2god star muzjak,ima papire,isti je kao svi drugi samo jako krupan.To ne bi drzao u dvoristu,pojelo bi 2kg mesa na dan.Naspram lene je 3put veci.

Batali te ogromne. Lepo kaže standard koje su dimenzije. NO je srednje krupan i srednje jak pas, a ne tele. Vidjala sam i ja takve.Grozno.Ali od jednog smo hteli da uzmemo prvobirajuće štene. Samo što to nije nemačka linija nego ruska. Uvezen je iz Rusije,oni ga prepravili za njihovo podneblje,podigli mu zadnje noge koje nisu tako spuštene kao kod nem.varijante.U svemu ostalom je isti kao nem.pas samo krupniji. Isto je sav celovit,jak pas u komadu,kompaktan. Sve je uskladjeno i jako lepo samo je dosta veći od nem.standarda. Taj čovek je oženjen ruskinjom pa je njen ugaj koji se bavi uzgojem pasa to kerče njima poklonio sa sve papirima.Ovaj je morao da ga vodi na estet.izložbu sa 9 meseci jer je tada već bio na maksimalnoj visini i dužini,išao je i na dresuru do ne znam kog stepena,ima ocenu u radu,umiljat je,pametan,veseo i stvarno prelep. Kada je moj muž došao da ga vidi rekao je "pobogu ženo,pa da li ti vidiš koliki je ovo pas". Stvarno je prelep i stvarno je ogroman.:bye:

E,ovako.Prvo će da bude sve oko tebe na 1-2 m, pa mi mislimo da nas sluša a u stvari pas se plaši nepoznatog pa se drži poznatog tj.tebe.Zatim polako radoznalost nadvladava strah,počinje da istražuje i postaje kako mi kažemo neposlušan au stvari je samo znatiželjan.E tu je opasnost,jer te ne sluša a može sve i da potrči,i da preskoči,i da pridje opasnom psu,i da otrči preko ulice. Ako ga samo pustiš verovatno te nikada neće lepo slušati. Ovako na povodac pa zajedno polako,mođeš da ga kontrolišeš i tek kada bude bezbedno ti ga malo pusti,pa kad podjete nazad opet ga veži i sve tako. Slatkiš mali kako je pametan.Ako bude nevaljao pa se ogluši o komandu dva-tri puta obavezno ga kazni blagom ćuškom. Ono što ga naučiš do godinu dana to ti je.Posle su sve finese i utvrdjivanje gradiva. Izmazi ga za nas.:rotf:

E to si sve lepo pogodila kao da gledaš u mog Ajka! :)
Jutros je popio grdnju jer je opet oborio pletenu korpu na terasi!I samo se pokunji i napravi dobro poznatu tužnu facu! :sad2:
Danas kad dođem s posla izmaziću ga za sve vas! :mrgreen:
Xexexxe,pa kako su tako blesavi????Juri za konjem... :hahaha::hahaha::hahaha:

E to si sve lepo pogodila kao da gledaš u mog Ajka! :)
Jutros je popio grdnju jer je opet oborio pletenu korpu na terasi!I samo se pokunji i napravi dobro poznatu tužnu facu! :sad2:
Danas kad dođem s posla izmaziću ga za sve vas! :mrgreen:
Xexexxe,pa kako su tako blesavi????Juri za konjem... :hahaha::hahaha::hahaha:

Kažem ti ja. Mi smo sve to prošli već više puta.Samo polako i pusti ga da sam odluči šta će i kuda će. Ti ga samo prati,koriguj i ne ispuštaj iz vida jer je sekundica dovoljna da napravi neku glupost kao Meš sa onim ciganima i konjem.Budalu su mogla kola da udare jer je sve trčao ulicom.I kada je na povodcu stani da onjuši ono što hoće. Puno ljudi kada veže psa samo ide i kada oni jadni hoće da stanu gazde ih vuku. Pas pamti po mirisu.Ispočetka ćete sporo da napredujete ali će on znati gde je bio i pamtiti i mesto i mirise drugih pasa. Samo pazi da nešto ne pojede usput dok njuška.:bye:

Imala sam nemackog ovcara zenku dvanaest godina.....moj utisak je da su to izrazito plemeniti psi,zanimljivo je toliko bila vezana za mene da je mogla da oseti da li sam tuzna ili srecna,kada bih bila bolesna,kada sam 1994 godine dozivela saobracajnu nesrecu ona bi dolazila do vrata moje sobe i satima bi lezala ispred.iako joj to niko od ukucana nije dao do znanja kao da je znala da ne sme da udje unutra.Nemacki ovcari jesu psi za dresuru,a moje iskutvo je takvo da cak i pripadnici njihove vrste koji nisu dresirani strasno su posveceni i odani svom gazdi.
Uginula je pre par meseci,oslepela je i tesko se kretala,mislim da je encu zamniti nijednim drugim psom.

Kada nabavis novo kuce nemackog ovcara, brzo ces se navici na njega i prestaces da razmisljas o predhodnom psu. Samo nemoj da ga uporedjujes sa predhodnim psom, jer ce to osetiti.:)

Back