Nemacki ovcar

daaaa,laki je u macvanskoj.Pa da.Lena je uzeta sa kp doma samo je mladja od lakija 3 meseca.A ja jos nisam dobio papire.Ne znam dal je rano zato sto je to 2. teranje.Pitao sam veterinara,rekao je da nije problem sa 1god. i 4meseca.

Milica dosla:bye:
Ali Laki jos uvek nema papire kao i Lena(taj kapedom i njihovi papiri uzasno mi idu na zivce:otkacio:,Laki kao jos nema papire zato sto mu je majka iz Nisa a oni nisu poslali papire jos uvek,boga pitaj hoce li uopste poslati:evil:znaju da te oderu za psa sa papirima a da ne dobijes papire) pa neznam koliko vam to odgovara bas zbog papira.......neznam koliko mora biti star za parenje,posto mi jos deluje kao velika beba:lol:,(i vec smo obecali nekim zenkama,ali Lena ima prednost najlepsa je;))

Miloš i Meš juče

Da, Mes i Ikas su veoma slicni...
Ono sto sam primetio na slikama,ne samo Mesa, vec i na jos nekima je da koristite neadekvatne okovratnike...Za NO se koriste takozvane davilice, mada ja koristim nesto slicno tome...postavicu sliku da vidite...kozni okovratnici i od drugih materijala nisu adekvatni za NO...Povodac treba biti od koze, okovratnik ne...
Jos samo ovo...U uputstvu za Royalovu hranu junior 032 pise da treba da jede malo manje od 600 grama...Ikasu dajem sada dva obroka od toga jutarnji u vidu granula drugi iz domace radinosti i tempiram da to bude ta kolicina (od 500-600 grama)...Koliko vi Mesu dajete...
Pozdrav

Uzmi tanku jednorednu davilicu, ima slika negde na temi o dresuri. To ti ja onaj samo kao lancic sa alkama na krajevima pa provuces i stavis, sa tim sto je bitno i kako stavljas, ali ti je sve objasnjeno na gore pomenutoj temi. Ikas, nema prikladne ili neprikladne za ovu ili onu rasu, svako svom psu kupuje ogrlicu kakvu misli da mu odgovara.

Ja sam Ikasu u prvi mah kupio ono sto sam mislio da mu odgovara (lep kozni okovratnik, lancani povodac), ali me je covek koji ima mnogo vise i znanja i iskustva posavetovao sta treba kupiti...Ovo je jos bitno...govorim o uzrastu 6 meseci i vise...

mi srecni i zadovoljni jednorednom davilicom(kada idemo u setnju po gradu) i debelom ogrlicom(neznam koji materijal,valjda neki konac) kada idemo uz bajs ili u setnju po prirodi kada nema potrebe za davilicom

Da, Mes i Ikas su veoma slicni...
Ono sto sam primetio na slikama,ne samo Mesa, vec i na jos nekima je da koristite neadekvatne okovratnike...Za NO se koriste takozvane davilice, mada ja koristim nesto slicno tome...postavicu sliku da vidite...kozni okovratnici i od drugih materijala nisu adekvatni za NO...Povodac treba biti od koze, okovratnik ne...
Jos samo ovo...U uputstvu za Royalovu hranu junior 032 pise da treba da jede malo manje od 600 grama...Ikasu dajem sada dva obroka od toga jutarnji u vidu granula drugi iz domace radinosti i tempiram da to bude ta kolicina (od 500-600 grama)...Koliko vi Mesu dajete...
Pozdrav

Ovo na slici je ogrlica protiv buva i krpelja neka ekološka.Kada idemo ima kožni ogrlicu ali smo konstatovali da nije dobra jer mu kida dlaku. Sin kaže da su u velikom pet centru kod Buvljaka dobili ogrlicu sa šiljcima dvorednu koja je ujedno i davilica pa ne znamo da li tu da mu kupimo ili samo davilicu. Šta mislite?
Meša hranimo sa Meradog hranom. To je nemačka hrana za NO,proizvodi se već 60 godina,ne reklamira se kao Rojal,Eukanuba itd.Na džaku piše da mu treba davati 600 gr dnevno pa mi to podelimo u dva oborka po 300gr,dodam kačamaka sa piletinom ili junetinom,šargarepicom i to oko 100gr i preko jogurt. I tako oba obroka. Znači jede oba obroka krekere sa kuvanim. Mislim da samo kuvani obrok bez obzira na gramažu nema istu kaloričnu vrednost kao npr 300gr krekera niti ti to ikada možeš da uravnotežiš.Meni su kerovi uvek najbolji bili kada sam ih ovako kombinovano hranila. Krekere dobija koliko treba,kukuruzno brašno skuvano u supici je jako dobro za stomak,šararepica i meso daju ukus a jogurt takodje za varenje.:bye:

kako je lep!!!!

I mene Ajk tako sasluša ali ne posluša! :hahaha::hahaha:

I vi ćete biti još lepši i poslušniji. Ovaj mali ludak počinje da isteruje svoje ali neće moći. Jutros,posle našeg odlaska na posao a dok mu je gazda još spavao stradalo je sledeće: crevo za prskanje cveća i ona plastična prskalica za crevo, tri plastične saksije od kojih je jedna baaaaš velika i jedan podmetač za saksiju. E kad sam došla kući popričali smo,naljutila sam se na njega,ignorisala sam ga a on je trčao zamnom i cvileo,zatim je otišao po naredbi na mesto i tek posle dva sata sam mu oprostila i pomirili smo se a onda sam od silne ljubavi bila izgrebana i izgrižena. Kao mali nije ništa uništavao osim metli ali je sad nemoguć i to sve kada odemo na posao. Proći će ga.:dash:

Malko mi je lakse kad to procitam i vidim da Ajk nije jedini koji voli da unisti sve sto mu dodje pod sape! Danas mu je macka usla u dvoriste...majko mila kako se sav nakostresio!!!Sva mu se dlaka na ledjima podigla.Zao mi sto to ne uslikah!

Dogac,za unistavanje...hahaha...Pa lena je pojela 3 para obuce,pokidala mi sandale,unistila cvece i raskopala dvoriste...to je bilo neka 3. dana anarhije.A sada je sve u redu.
E da zanima me koliko se dobije za stene NO bez papira.Posto od Leninih ni traga ni glasa.Moracu da cimam ljude.

Poslednja izmena:
Svakog dana ustajem u 5 i 50 min.pustim Mazu i Mašu napolje,izmazim Meša,on i ja kuvamo kafu,spremim mu da jede,sredim se, pa na posao.Juče ujutru, u nedelju, dan kada ne idem na posao sam ustala u 6 i 20 min (kao da odspavam malo duže), kad izadjem napolje i ispred ulaznih vrata, gde je Mešovo mesto koje je sam odredio (zanemarivši savršenu kućicu i boks), usred gomile izgriženih saksija leži Meš,zalepio se za pod,slepio uši,podigao oči nagore i samo malkice maše repom. Šljepnem ga prstom po njušci,on shvati da nisam jako ljuta,izmazimo se i idemo da kuvamo kafu.Zar on ne zna da je nedelja?
Sin mu je napravio improvizovanu prepreku da preskače,ukapirao je,preskočio za keksić tri puta, a onda počeo da je zaobilazi da dodje do keksića,pa ispod nje i na kraju je uzjahao. Eh,da sam ga tada slikala.
Kupili smo davilicu sa bodljama. Super. Ne vuče više kao lokomotiva. Skoro kao da vodiš pekinezera. :super:

Tačno znaju kad nešto zgreše bitange pokvarene! :) I mene je jutros čekalo iznenađenje kad sam ustao...Ajk ispred vrata kuće (tu spava) oborio pletenu korpu gde nam stoje neke krpe a 100 puta sam ga grdio kad to uradi.Isto kao Meš legao,glavu spustio na šape e jedino što nije smeo da me pogleda u oči već me gleda negde do struka! Ja ga grdim i govorim mu sram te bilo Ajk a on ni makac!!! Barabe su to male!

Back