Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kazu da je front line odlican protiv buva,nisam probala na Rokiju.Roki jos nikada nije imao buve jer ima ogrlicu protiv buva i krpelja.Redovno ga kupamo sa nekim od sampona protiv buva.Desava se da psi dobiju buve jer se svuda zavlace.Pre neki dan sam u nekoj od prodavnica videla da prodaju front line,ako sam dobro videla kosta 800-900 dinara jedna ampula koja se upotrbljava prema kilazi.Trebalo bi da ga imaju u pet sopovima,kako se koristi iskreno nemam pojma.Tako da ti i nisam od neke koristi.Sto se tice Rokija upravo hrce na lezibegu,slusa kad je sam sa nekim od nas,ali dok nas ima vise skrece paznju na sebe ludiranjem.Naucio je da sam otvara vrata onda mozes misliti kako je milina izadje napolje kad hoce,udje kad hoce.To ti je jedna velika,velika maza:):):)

Znam da sam negde procitala da neko uziva na lezibegu ali nisam uspela da se setim ko je taj sretnik. Imam jedno pitanje, posto nije funkcionisalo deljenje zutog koznog troseda izmedju petogodisnjeg decaka i tromesecnog boksera doneta je odluka da nas mali (a nije vise ni tako mali, ljubi ga "mama") Bole vise ne spava na trosedu. A on to tesko prihvata, navikao gospodin na mekano. Citala sam puno toga loseg o lezibegovima, kao odmah splasnu, psi progrizu stepove pa stiropor kuglice lete svuda po kuci, los je od materijala a na kozni nece ljubimci,... A vidim, Roki uziva. Kako je tvoje iskustvo, i naravno da li si uzeo neki od originala koji su i skuplji ili neki iz kucne radinosti koji su mnogo prihvatljiviji. I jos jedno pitanje, kada si ga nabavio da li je Roki vec prestao da gricka sve ili je i dalje bio u toj fazi - ako je potrebno malo cemo sacekati sa nabavkom. Unapred hvala. Naravno, i u Boletovo ime!

Lezibeg imam od odavno,kupljen je jos pre 3-4 godine,dakle imali smo ga i pre nego sto smo kupili Rokija,nije ga grickao od kako smo ga doneli u kucu u njemu je nasao svoje utociste,ali je korpu svu izjeo.Lezibeg je ostao citav.Tacno je da lezibeg vremenom splasne,ali postoji mogucnost da se dopuni.Mi smo uzeli od impregniranog platna iz domace radinosti.Pozdrav

Pravim ljubiteljima boksera poklonili bismo našeg Boleta, muško štene nemačkog boksera, otac Vito (Quantum Von Zogobox), majka Anabela, oštenjen 31.10.2010. godine, vakcinisan protiv besnila i mikročipovan. Uzeli smo ga pre dva meseca i sve pokušali da uskladimo naše obaveze sa njegovim potrebama. Ali, nažalost, moram priznati da nismo uspeli. Samohrana majka sa četvorogodišnjim sinom, poslom od 9 sati dnevno, u stanu na 4 spratu - bilo je to previše. Tražimo dobru porodicu za našeg Boleta, mesto gde će pored ljubavi imati i dovoljno vremena provedenog u društvu, u šetnji, da može da poraste u predivnog boksera. Tražimo razumevanje za ljubav koju smo mu pružali i trud koji smo uložili u proteklim danima, dobro srce koje će moći da mu pruži sve ono što zaslužuje, da ga voli, pazi i mazi onako kako smo mi to želeli. Četvorogodišnji Miša i mama Ela.

Obaveštavamo sve zainteresovane da smo pronašli novi dom za našeg Boleta, porodicu koja živi na 15 minuta od nas i može mu pružiti fantastične uslove. Hvala svima koji su se interesovali i bili spremni da udome našeg Boleta, a posebno odgajivaču Milošu Vasiću koji nam je pružao podršku i pomoć dok smo prolazili kroz ovaj, za nas, veoma težak period. Želja sina da može da viđa svog Boleta bila je presudna. Nadamo se da ćete uskoro moći da vidite i nove fotografije našeg Boleta u novom domu. S poštovanjem,
Četvorogodišnji Miša i mama Ela

Cao svima!

Ja sam Nikola iz Beograda, i zainteresovan sam za nemackog boksera. Kupio bih zutu zenku i bio bih zahvalan ukoliko bi mi neko ko je duboko u tom svetu pomogao oko pronalaska pravog steneta za mene. Gde da pogledam, gde da trazim, kako da ocenim stene i koliko para da odvojim? Imao sam zlatnog retrivera koga nazalost vise nemam, tako da nemam nikakvo iskustvo sa bokserima.

Odgajivacnica "poppytown" ima zutu zenku staru 2 i po meseca i zanima me iskreno misljenje nekoga ko nije iz te odgajivacnice o kvalitetu setnadi iz ove odgajivacnice?

Hvala

Enzo v. Erdenbox X Grace Erdenbox Upareni 02.03.2011

enzo2-1.jpg

enzo3-1.jpg

enzo1-1.jpg

100_1234-1.jpg

100_1470-1.jpg

Jel moze neko da mi kaze koliki su mesecni troskovi boksera, otprilike, koliko cesto treba da idu kod veterinara i da li vode svog psa samo kad primete neki problem ili ga vodite redovno?

Htela bih da uzmem jednog, al zelim prvo da vidim da li mogu sve da mu priustim...

Hvala unapred i pozdrav svima :bye:

Svakom psu, a posebno bokseru, pre svega treba puno ljubavi. A to ne košta ništa. Ali svako ko ti kaže da je držati psa jeftino nema pojma o držanju psa. Nekada su po selima vezivali pse na lanac i ponekad im bacili ostatke od ručka. I to verovatno nije puno koštalo. Ali pretpostavljam da nisi imala takvo "držanje" u planu. A ako si odgovoran vlasnik to košta. Početni troškovi su malo veći, imaš par vakcina, mikročipovanje, kada jednom odeš u pet shop prosto poludiš od prelepih jastuka za spavanje, činijica za hranu i vodu, ogrlica, povodnik, privezak ili adresar (mali valjkasti privezak u koji staviš papirić sa svojim podacima), torbica za kese za skupljanje izmeta kada ste u šetnji, pelene, šampon, miris za odvikavanje od grickanja nameštaja, miris za navikavanje na mesto gde će vršiti nuždu,... Ovo je samo skraćeni spisak svega što nude, mnogi će ti reći da ti sve to nije neophodno i biće u pravu. Ali sve te sitnice ti pomažu, olakšavaju svakodnevne obaveze. Hrana je par hiljada mesečno ako se odlučiš za granule, ako kuvaš može biti i drastično jeftinija ako imaš vremena da pronalaziš veze kod mesara da bi dobila jeftino a kvalitetno ali može biti i mnogo skuplja ako se držiš oprobanih recepata iskusnih odgajivača i ljubitelja boksera. Što se tiče odlazaka kod veterinara - to ne možeš nikada znati unapred. Može se desiti da odeš samo na godišnju vakcinaciju protiv besnila ali može da ti se desi da postaneš "stalna" mušterija svog veterinara. Ishrana puno utiče, pružena ljubav po meni najviše ali tu se još mešaju i geni tvog psa i naravno srećni i nesrećni događaji koji će vas pratiti zajedno. I računaj na nešto protiv buva, krpelja, verovatno nešto za higijenu očiju, ušiju, zuba. I ako imaš sreće pa nema problema sa stomakom dobro je. Ali sve te pare nađeš kada ti se jednom podvuče pod kožu. Znači, troškovi mogu da idu od 3000 mesečno, prosečno su oko 5000 a možeš imati i mesece kada ne znaš šta te je snašlo. Ali sve prođe, ljubav koju dobijaš nadoknadi sve, čak i ako moraš ovog meseca preskočiti kupovinu cipela na popustu koje čekaš već mesecima. Zato samo hrabro napred, naravno ako si spremna na sve ono drugo "nematerijalno" što treba tvom ljubimcu. Veliki pozdrav i javi šta si odlučila.

Bilo da se odlucis za mesanca ili rasnog psa,prvenstveno treba da mu pruzis ljubav,a finansijska situacija po meni ne treba da bude prepreka.Ako iskreno volis svog ljubimca uvek ces naci i novac potreban za njegovo drzanje.Da kosta,kosta ali kad ti se jedanput podvuce pod kozu sve se zaboravlja.

Oni jesu velike spavalice dok su mali,ali zato kada odrastu nadoknade sve ludorije i nestasluke.Ne znam kakvi su vasi psi ,ali moj Roki izgleda ne voli druge pse.Na kapiju kidise dok prodje neki pas bio veliki ili manji.Napolju kad je na povocu ne rezi i ne laje na njih samo se njuska,ali sam ukapirala da ipak ima nekih pasa koji mu ne smetaju npr.oni sa kojim je rastao i vodjen u setnju,a nepoznate bas ne voli,prema ljudima nije agresivan,a decu obozava jedino ima malu manu sto mnogo skace,ali slusa komande.

Ooooo, da. Mnogo skace. Moracemo nekako da ga 'prizemljimo'. ;)
A sto se drugih pasa tice, i Bruno ima drugare sa kojima voli da se igra, ali na neke pse ume i da se nakostresi. Od takvih ga sklanjamo. A komande, pa obicno ih slusa u kuci, napolju nas ne ferma ni 2%. Dobro, ajde, mozda 2%. :lol: Naucice, naucice.

Ooooo, da. Mnogo skace. Moracemo nekako da ga 'prizemljimo'. ;)
A sto se drugih pasa tice, i Bruno ima drugare sa kojima voli da se igra, ali na neke pse ume i da se nakostresi. Od takvih ga sklanjamo. A komande, pa obicno ih slusa u kuci, napolju nas ne ferma ni 2%. Dobro, ajde, mozda 2%. :lol: Naucice, naucice.

Naravno da ce nauciti da slusa i nas Roki je slabo slusao dok je bio tako mali,ali sad je vec veliki deran (ima 2 godine).Naopako bi bilo da ne slusa ,al skace za medalju,to nikako da zaboravi.:D

Back