luxuria
Početnik
- Poruka
- 46
nema na cemu 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav za sve! Sta mislite o drzanju boksera u boksu u dvoristu? Kad je velika hladnoca zimi uvodio bih ga u kucu? I da li postoje neke karakteristicne bolesti koje se javljaju kod ove rase?
ja ne znam kako da "utovim" ovo moje prasce! vec nekoliko dana-nedelja (2-3) (redovno na 4 meseca je ciscena od glista i td) mi izgleda sve tanja! jede kao mecava, kao i uvek, al ispadose joj koskice na guzici, i kicma...sta da radim da bi se podgojila?! inace, letos, kada smo trcale svaki dan, bila je extra, bukvalno svaki misic joj se video, a sada...
![]()
huh... ovako... Luna ne jede granule, kupujem joj mleveno kuvano meso i kosti. jede dva puta dnevno. oduvek. ima godinu i 6 meseci. stalno je u dvoristu, stalno trckara, dvoriste je ogromno. svaki dan (skoro) mada manje sad kad je jako hladno, zbog nje, je vodim u setnju i igru sa drugom kucikom - stafordom. aktivna je i vesela, sve kao i uvek. ne dajem joj kafortan, prijatelj me je posavetovao koji odgaja rasu Cene Corso da joj ne dajem kafortan jer se nakon duzeg vremena nakuplja u zglobovima. nije vazno, dajem joj mlevene (prethodno osusenu) ljuske od jaja. to joj je kalcijum, sto kazu - cist
da li je mozda zato sto je zima? :S
hvala! u pocetku sam se uplasila, jer su mi neki tamo rekli da je to kod onih boxera koji obolevaju od bolesti neke... al moja Lunci je zdrava, idemo redovno kod veta, sve je dobro. tako da sam sad malo miornijai ja svoje hranim sa kuhanim mesom. (govedinom)
vasa kujica je stalno u pokretu, nema mira (kao ni jedan drugi boxer)
i to je normalno da nije "debela"..... ove ljuske od jaja su dobre, to sam i ja znala dati svojim psima ponekad, isto tako joj u hranu naribajte mrkve zbog vitamina....
nemorate se brinuti ako je smrsavila, a idalje dobro jede, sve je ok!
eto.... to je moje misljenje![]()
![]()
predivan kucov!!!!! jako je fiiin/a!!!
Moja Lunci ima oko 25/6 kg sada, no ona je sitne gradje, ima mnogo manju glavu nego prosecan boxer i td. nije krupne sorte hehehe.Kalcijum iz ljuske od jaja i ja dajem Rokiju,kuvanu govedinu,ali i obavezno granule,hranim ga jos uvek 3 puta na dan iako su mi savetovali da vec moze da se hrani dva puta.Nisam htela da rizikujem posto je kupljen neuhranjen.Sada ima 11,5 meseci i odprilike 30 kg,a nije mrsav jeste da nije bas nabijen ali mu se ne vide koske.
Moja Lunci ima oko 25/6 kg sada, no ona je sitne gradje, ima mnogo manju glavu nego prosecan boxer i td. nije krupne sorte hehehe.
ona sada ima godinu i 6 meseci napunila juce, na Bozic
zato jede ujutru i uvece, preko dana je jako zivahna. sacekacu jos koju nedelju da vidim kako ce izgledati.![]()
predivan kucov!!!!! jako je fiiin/a!!!![]()
Moja Lunci ima oko 25/6 kg sada, no ona je sitne gradje, ima mnogo manju glavu nego prosecan boxer i td. nije krupne sorte hehehe.
ona sada ima godinu i 6 meseci napunila juce, na Bozic
zato jede ujutru i uvece, preko dana je jako zivahna. sacekacu jos koju nedelju da vidim kako ce izgledati.![]()
mhm. ok, onda cu tako da uradim. odlucila sam da je ni ovo teranje (koje je proslo pre mesec dana) ne parim, da jos malo sazri i ojaca. bice na prolece/leto kad joj opet dodje zeljaNemoj da se brines nista, kod njih to ide u naletima. Vito ponekad izgubi 3-4 kg za par dana. Sve je ok dok se ona oseca dobro i dok juri na sve strane. Ako bi da je podgojis zbog izgleda, onda bi mogla da joj ubacis neke jace granule u ishranu. Ljuske od jaja, kafortan i ostala cuda slobodno izbaci, prosla je ona period takve ishrane. Kalcijum bi trebala da joj pojacas samo ako eventualno bude uparena...
Sve u svemu nemoj da brines sto joj se vidi par kostiju, nije to nista cudno![]()