Nemačka

CAo svima. Jedno pitanje vezano za spajanje porodice u Nemackoj.
Ako moj muz ima hrvatski pasos, ja srpski. Ako odem kod njega na 3 meseca turisticki,posto je krenuo da radu u Nemackoj, prijavim se tamo, upisem kurs jezika, da li mogu sa svim potrebnim dokumentima za spajanje porodice da odem u njihov Zavod za strance i tamo da apliciram, da se ne vracam u Srbiju?

CAo svima. Jedno pitanje vezano za spajanje porodice u Nemackoj.
Ako moj muz ima hrvatski pasos, ja srpski. Ako odem kod njega na 3 meseca turisticki,posto je krenuo da radu u Nemackoj, prijavim se tamo, upisem kurs jezika, da li mogu sa svim potrebnim dokumentima za spajanje porodice da odem u njihov Zavod za strance i tamo da apliciram, da se ne vracam u Srbiju?

Možeš. Ako ne kasnim. Sakupite još par dokumenata prevedenih na Nemački i...srećno! ☺

Minhen i bavarska=najbolja
Ostala nemačka=sranje živo

Ali nebi nikom preporučio da izadje po našim žurkama. Brdjana na izvoz.

Vidim ja dete da ti nemacku nisi video osim centra Minkena. A gde bi balkanci inace i isli nego u minken, zato ga i izbegavam u sirukom luku. Em je skup, em je kvalitet zivota u odnosu na cene u Minken, pa recimo 2 od 10.

Vidim ja dete da ti nemacku nisi video osim centra Minkena. A gde bi balkanci inace i isli nego u minken, zato ga i izbegavam u sirukom luku. Em je skup, em je kvalitet zivota u odnosu na cene u Minken, pa recimo 2 od 10.

Sa mojom platom tj prosečnom platom koja je oko 2500-3000 neto, sigurno nije skup. To što si ti gradjevinac neki napaćeni koji nigde nije prolutao po svetu nego ceo godišnji u Srbiji provede to je tvoj problem. Moguće je da si krimos i pao si u minhenu i sada imaš fobiju. Bavarska je policijska država u kojoj ako poštuješ zakon možeš sigurno i bezbrižno da živiš. Za familiju nema boljeg grada. Možda Vankuver, Skandinavija ili neki drugi grad izvan nemačke. Sad ako je neko kao ti završio samo osnovnu školu onda sigurno je preskup i standrad je nula.

Back