Nemačka zona interesa

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
40.837
Šta mislite, da li smo mi u zoni interesa Nemačke? I šta mislite da li su svi toga svesni, uključujući Rusiju, i pomirili se već sa tim? Da li se nešto promenilo od kako je Francuski predsednik Makron izjavio ovde da je Francuska izgubila Srbiju i da to mora da se promeni? Osim što su kupili aerodrom?

Zašto je naš aerodrom u vlasništvu Francuza, a sve letove osim "naše" skromne flote kontroliše Lufthansa i ostale srodne kompanije tipa Austrian, Swiss i da li to nešto znači?
Ko putuje avionom, zna da je do Minhena sat i 10 min, do Beča je manje od sat. Sve linije idu skoro preko ta dva grada, da i Cirih koji je na sat i nešto. Mi smo tu u toj zoni. Da, British Airways se davno odavde povukao, Francuzi takođe slabo doleću... dolaze nam uglavnom Arapi i redovno kompanije grupe Lufthansa. Ili se varam?

Sa kim god da sam razgovrala iz inostranstva, uključujući neke Nemce koje rade ovde pa i pri ambasadi, oni potvrđuju da smo mi njihov rejon već odavno. Cela bivša Jugoslavija osim Kosova i Severne Makedonije koji su u Američkoj zoni.

I da li mislite da će se to nešto promeniti posle ovih događaja u Ukrajini ?
Ili posle naših izbora?
Ima li insajderskih info iz naše Službe, CIA, MI6, BNDa itd :lol:

Не верујем да смо ми из те зоне нешто много ни излазили, само што су планови некад били спровођени а некад само на чекању.
Још од аустријског доба сам сигуран да Немци имају интерес за ове просторе...

Нећу да пуштам песме, због великог сукоба који је управо почео... Али кажем да није тешко на јутубу наћи:
Am schönen blauen Donau

Не верујем да смо ми из те зоне нешто много ни излазили, само што су планови некад били спровођени а некад само на чекању.
Још од аустријског доба сам сигуран да Немци имају интерес за ове просторе...

Нећу да пуштам песме, због великог сукоба који је управо почео... Али кажем да није тешко на јутубу наћи:
Am schönen blauen Donau
Bio je period između dva svetska rata, a možda i pre toga, kada smo bili sasvim u zoni Francuske...
Moj deda je bio blagajnik Francuskog preduzeća koji je gradilo pruge po Kraljevini... od Kosova do Hrvatske.. Francuzi su imali blizak odnos sa Kraljevinom, što potvrđuju i diplomatski odnosi... Mada ne treba zaboraviti da je Ivo Andrić bio naš ministar inostranih poslova u Nemačkoj... koji je i potpisao trojni pakt za Kraljevinu. Dakle, i tada su se lomila koplja.. Ali Francuska u potpunosti gubi taj uticaj od 2. svetskog rata i nikada ga nije povratila.. koliko čuh od Makrona, izgleda da nisu ni bili zainteresovani. Osim Miterana koji nas je voleo, drugi i ne znam...

Ja sam npr bila jako iznenađena kada sam u Grenoblu videla puno ulica u vezi sa tom Jugoslavijom... u centru grada ima Beogradska ulica, pa ulica Kralja Aleksandra vrlo blizu, zaboravila sam još par... pretpostavljam da je i u drugim mestima tako. Mislim, mi nemamo pojima da je to tako, ali jeste. staviću i fotografiju.. hehe, vidite naziv ulice... paralelno sa njom je Kralja Aleksandra.. ovo sam uslikala pre par godina. Dakle, stoji tako od pre 2 sv rata.

DSC01909_v1.JPG
:)

Poslednja izmena:
Sa kim god da sam razgovrala iz inostranstva, uključujući neke Nemce koje rade ovde pa i pri ambasadi, oni potvrđuju da smo mi njihov rejon već odavno. Cela bivša Jugoslavija osim Kosova i Severne Makedonije koji su u Američkoj zoni.

Колегинице свака част на отвореној теми.Одлично запажање! :ok:

Сугерисаћу вам да прочитате тему коју сам недавно отворио,а која се поклапа са вашом анализом:
https://forum.krstarica.com/threads...andra-vucica-koga-placa-vlada-nemacke.945400/

Јел сад мало јасније?
Жива била...:heart:

Колегинице свака част на отвореној теми.Одлично запажање! :ok:

Сугерисаћу вам да прочитате тему коју сам недавно отворио,а која се поклапа са вашом анализом:
https://forum.krstarica.com/threads...andra-vucica-koga-placa-vlada-nemacke.945400/

Јел сад мало јасније?
Жива била...:heart:
pa vidi, ja sam temu postavila kao ono što jeste čini mi se činjenica. Ali nemam neke veoma negativne komentare... Msm, ono što je bitno to je da mi imamo vladu i političare i na kraju građane koji će da misle o svom stanovništvu i da ga učine bogatijim. Da li će to da ostavre uz pomoć Nemačke to me mnogo ne zanima. Nama je isto pa isto. Samo da rade u našem interesu. Da učine, zapravo, da naš interes postane i njihpv, tj Nemački. A uvek je bilo UVEK da smo u nečijoj zoni. I ne treba da mislimo da će se to ikada promeniti. Samo biti mudar kako plivati sa tim i učiniti svoojj zemlji najbolje moguće. To je moj stav. Mislim da je praktičan i mudar.

bili smo dok je bila merkel, mislim da smo jos

svet treba zamisliti kao firmu , imas gazdu koji ima direktore

amerika - nemacka, francuska,rusija,britanija

ispod su radnici

direktori imaju sansu za neku svoju politiku , ponekad

trenutno
Ali stekla sam bila utisak da su za vreme Trampa Nemci otišli od USA... distancirali se dosta, pa i Francuska... ne zaboravimo trgovinske ratove EU i USA. I baš u to vreme se Nemačka približila Rusiji... Sada se to nepovratno promenilo, naravno.

Ali stekla sam bila utisak da su za vreme Trampa Nemci otišli od USA... distancirali se dosta, pa i Francuska... ne zaboravimo trgovinske ratove EU i USA. I baš u to vreme se Nemačka približila Rusiji... Sada se to nepovratno promenilo, naravno.
direktori vuku na svoju stranu

radnici takodje

evo sad rusija rekla ostro ne gazdi

moze kad se steknu uslovi

ali uglavnom to ide sa puno taktiziranja

Наравно да смо у немачком фокусу.
Изненадићеш се, у још смо већем фокусу Турској.

Сад размисли, шта везује ова два народа са нама ?
Много тога, а пре свега обе те земље су слале своју војску да гине
не би ли нас освојила, зар не ?
"Ни то без врака" , рекли би кајкавци.

Повезује нас милион наших гастоса у Дојчу,
а што се Турске тиче у првих 100 година њиховог присуства овде,
чак 10 великих везира су били Срби. Да не набрајам беглербегове, паше итд.

У другом реду наших удварача стоје, Амери и Руси.
И једни и други нас желе, али све нешто около наоколо ...

Најдаље у отимању нашег су отишли Аљбанци.
Да не поверујеш, ха ?!

Али то је зато што су се прикрали, још их не констатујемо довољно.
О том потом !

Poslednja izmena:
Још да додам да је по америчкој подели планете
Турска господар овог региона, не Немачка.

Тако то отприлике виде амерички стратези,
наравно на врху те светске пирамиде су они !

Док им неки Бин Ладен не олади капислу ...

Још да додам да је по америчкој подели планете
Турска господар овог региона, не Немачка.
to se vidi po tome što pomažu Albance... a to nikako nije naš interes.
Stoga, koliko god nekima čudno zvučalo, ali ja se ne bunim da smo u zagrljaju Nemaca... Oni barem ne vole Tursku. Dobro, neki je ovde vole, ja se ne ubrajam u te. Sve je isto kao i uvek... Nemci protiv Turske (ne globalno već ovde). I neće joj dozvoliti ulaz u EU.

Ах и ово,
зар Луфтханза није пропала ?

И Свис Ер и Ал Италија ...

Опстали су једино Арапи
и неке непрофитне авио компаније
као што је наша, црногорска и сличне.

Poslednja izmena:
Ах и ово,
зар Луфтханза није пропала ?

И Свис Ер и Ал Италија ...

Опстали су једино Арапи
и неке непрофитне а ио компаније
као што је наша, црногорска и сличне.
Al Italija je nešto drugo, a Lufthansa grupu čine Lufthansa, Swiss i Austrian, možda i neke manje... Taman posla da propadnu, pa to je Nemačka kompanija koja će biti dotirana ako treba. I ove dve švajcarska i austrijska su u toj grupi.

A i imam osećaj kada putujem sa njima, a uglavnom putujem, da oni , npr osoblje, piloti itd.. Bgd vide kao domaći saobraćaj haha.. zaista je em blizu em su stalno tu. Uzgred, naš aerodrom se prepravlja temeljno... sve je raskopano.

A i imam osećaj kada putujem sa njima, a uglavnom putujem, da oni , npr osoblje, piloti itd.. Bgd vide kao domaći saobraćaj haha.. zaista je em blizu em su stalno tu. Uzgred, naš aerodrom se prepravlja temeljno... sve je raskopano.

Ма какви, тржишно су пропали,
могуће да сад раде као и Ер Србија, на гурку ...

Али то више нису те компаније !

Сад кад гориво оде у небеса,
не знам да ли ће и Кинези смислити неко колко-толко јефтино летење.

Можда ово Жељково ...

Stoga, koliko god nekima čudno zvučalo, ali ja se ne bunim da smo u zagrljaju Nemaca... Oni barem ne vole Tursku. Dobro, neki je ovde vole, ja se ne ubrajam u te. Sve je isto kao i uvek... Nemci protiv Turske (ne globalno već ovde). I neće joj dozvoliti ulaz u EU.
Sad kad te cuje onaj Kanadjanin , fan DJB-a , gotova si. :mrgreen:

I da li mislite da će se to nešto promeniti posle ovih događaja u Ukrajini ?
Ili posle naših izbora?
Ima li insajderskih info iz naše Službe, CIA, MI6, BNDa itd :lol:
Ja sam napravio gresku jer sam poslednjih par nedelja pisao da je resavanje kim stavljeno na dnevni red ruske imperije ispred goruceg ukrajinskog pitanja.

Ali to je zaista bila informacija u jednom trenutku.

Ispostavilo se netacna. A druga info, pa prave bezbedonosne procene. Procena ruskih kolega je da za 24h Srbi mogu da vrate Kosovo i da pripoje albaniju i izadju na more. Paralelno sa ruskim procenama postavljaju se prepreke na kosovskim putevima, sljunak, kamioni... ja tumacim da je u redu sto ne kopaju rovove, ocekivano od njih.

Narednih dve nedelje su kljucne!

Turci i Nemci rade zajedno

Uzgred sve islamske fundamentaliste, teroriste, verovatno kontrolise nemacka

Zasto su oni koji se se zakucali u 'Bliznakinje' 11 9. imali vezu sa BIH koja je nemacka okupaciona zona
Svo ovo zlo koje smo prosli delo je Nemaca, nije im se svidela nasa uloga

Poslednja izmena:
Ja sam napravio gresku jer sam poslednjih par nedelja pisao da je resavanje kim stavljeno na dnevni red ruske imperije ispred goruceg ukrajinskog pitanja.

Ali to je zaista bila informacija u jednom trenutku.

Ispostavilo se netacna. A druga info, pa prave bezbedonosne procene. Procena ruskih kolega je da za 24h Srbi mogu da vrate Kosovo i da pripoje albaniju i izadju na more. Paralelno sa ruskim procenama postavljaju se prepreke na kosovskim putevima, sljunak, kamioni... ja tumacim da je u redu sto ne kopaju rovove, ocekivano od njih.

Narednih dve nedelje su kljucne!
jel se ti šališ? :)
procena Rusije je bila da će Sloba da pregazi Kosovo, dali su mu i podršku pa... došao NATO :mrgreen:
A oni se povukli sa prištinskog aerodroma koji su sami kontrolisali...
Dobro, znam da nisam ovde sa Politike i da ne pratim sve niti imam vremena, pa ne znam šta stvarno misliš :), ali ... deluje mi kao šala :)

Sad kad te cuje onaj Kanadjanin , fan DJB-a , gotova si. :mrgreen:
Uzgred, što je Radulović toliko protiv Nemačke? Ko ga plaća :lol:

Back