Nemačka raskinula pakt sa SAD o obaveštajnoj saradnji

Uvek su mi simpaticne ove teme gde srpski nacionalisti navijaju za nemce koji su u prethodna dva svetska rata direktno i indirektno pobili 2 miliona Srba.
Navijaju protiv amerikanaca sa kojima su bili saveznici dok nisu izglesali kretena na celo drzave pa ih ovi kasnije bombardovali jer im je gurao prst u oko sto je neoprostivo za jednu supersilu.

Ja ne znam jel vama jasno da su ti amerikanci koristili nemacku doktrinu iz nemacko-srpskih sukoba da bi Srbi i dan danas sahranjivali zrtve iz '99, a Srbija bi izgledala k'o Afganistan.

Kao slag na tortu sanjaju i drkaju na neku nemacko-rusku uniju misleci da su svi retardirani kao oni i da su i rusi zaboravili 22 miliona mrtvih samo od proslog puta.

Amerikanci i Rusi su decenijama konkurenti jedni drugima jer su dve najvece supersile, ali su isto tako kroz istoriju uvek bili saveznici kad je bilo gusto ili kad je treci hteo da se umesa u raspodelu plena.

Uvek su mi simpaticne ove teme gde srpski nacionalisti navijaju za nemce koji su u prethodna dva svetska rata direktno i indirektno pobili 2 miliona Srba.

То је само тренутна слабост, у ствари се радујемо јер је Немачка данас пропала по седамстоти, јубиларни пут (на форуму крстарице).

Често се питам зашто је наш народ једну од најодвратнијих буба назвао БУБА-ШВАБА :eek:
та одвратна буба нема крв, него када је неко згази изађе из ње неки гној...

али понекад и дођем до неког одговора као што је овај:

Грци ухватили турског шпијуна

Тагови: Вести, Турска, шпијунажа, Грчка
интернет редакција

[TD="align: right"]3.08.2013, 22:27[/TD]
[TD="align: right"]
[/TD]

[TD="align: right"][/TD]
Грчке полиција је ухапсила Немца (72), који је као турски шпијун три године снимао војне објекта на острву Хиос. Мушкарцу су одузели двадесетак фотоапарата и камера и снимљени материјал, а имао је и наочаре са уграђеном камером. Немац је признао да је за корисне информације могао да добије и 1.500 евра.

Често се питам зашто је наш народ једну од најодвратнијих буба назвао БУБА-ШВАБА :eek:
та одвратна буба нема крв, него када је неко згази изађе из ње неки гној...

.[/B][/SIZE]

Nas narod je bio nekada i primitivan i nepismen, nije znao za razne pojave, imena buba, alatki, zanata pa je tako za te "pojave" cuo prvi put
od Banatskih Schwaba pa danas imamo raznorazne izraze koji su se odomacili i na moju veliku zalost budaletine ih koriste radije od lepih
srpskih izraza. Nazalost bas za tu bubu o kojoj govoris mi i nemamo svoj izraz, rec ( postoji naravno latinski) nego smo culi da Nemci tu bubu
zovu Schabe ( a i u nemackom nema drugog izraza , uvek je Schabe), a posto smo to prvi put culi od ovih iz Banata onda smo jednostavno
bubu prozvali Buba Shvabom.

Pre nego opalis da lupetas pogledaj malo, razmisli o cemu pises, stvarno lupetas pa ne znas za dosta.

A kad zgazis gundelja, tu je neka krv, ili ovaj shvapski gnoj?
Krv te vise raduje od gnoja?
Navikao si na buve, krpelje i picajzle?:D

Poslednja izmena:
Nas narod je bio nekada i primitivan i nepismen, nije znao za razne pojave, imena buba, alatki, zanata pa je tako za te "pojave" cuo prvi put
od Banatskih Schwaba pa danas imamo raznorazne izraze koji su se odomacili i na moju veliku zalost budaletine ih koriste radije od lepih
srpskih izraza. Nazalost bas za tu bubu o kojoj govoris mi i nemamo svoj izraz, rec ( postoji naravno latinski) nego smo culi da Nemci tu bubu
zovu Schabe ( a i u nemackom nema drugog izraza , uvek je Schabe), a posto smo to prvi put culi od ovih iz Banata onda smo jednostavno
bubu prozvali Buba Shvabom.

Pre nego opalis da lupetas pogledaj malo, razmisli o cemu pises, stvarno lupetas pa ne znas za dosta.

A kad zgazis gundelja, tu je neka krv, ili ovaj shvapski gnoj?
Krv te vise raduje od gnoja?
Navikao si na buve, krpelje i picajzle?:D

Izraze kao bitange i nemci smo usvojili kad su doticni isli da oslobadjaju Hristov grob. Ostali su upamceni na dvoru po lose ustavljenim kozama od kojih su pravili odecu.
Istorija je malo starija od vojvodjanskih nemaca.

- - - - - - - - - -

Zaboravih opet.

LOL

Poslednja izmena:
HAHAHAHHAAHAHAHAHHAHAHHAHA...... HOHOHOHOHOHO .... :rotf:

NEMACKO TUZILASTVO SE ZALI DA NEMACKA TAJNA SLUZBA NE ZELI DA IM DOSTAVI PODATKE O PRISLUSKIVANJU NEMACKE VLADE , NEMACKIH FIRMI I GRADJANA OD STRANE AMERICKE TAJNE SLUZBE - KOJOJ JE NEMACKA SLUZBA POMAGALA DA OBAVLJA TAJ PRLJAVI POSAO .... :lol:

http://ria.ru/world/20130804/954112513.html#ixzz2ay4rWgcw

331b4201db23.jpg

nemacke tajne sluzbe i vlada vec nekoliko nedelja igrnorisu zahteve nemackog tuzilastva da dostave informacije o aktivnosti americke tajne sluzbe na teritoriji nemacke .

u nemackoj je americka ANB svakog meseca prisluskivala oko 500 000 000 kontakata :

1 . nemackih gradjana na telekomunikacionim mrezama ukljucujuci internet - catove ,

2. elektronsku postu

3. mobilne i fiksne telefone i SMS poruke

Toliko o nemackoj suverenosti , demokratiji i pravnoj drzavi .... :kafa:

Izraze kao bitange i nemci smo usvojili kad su doticni isli da oslobadju Hristov grob. Ostali su upamceni na dvoru po lose ustavljenim kozama od kojih su pravili odecu.
Istorija je malo starija od vojvodjanskih nemaca.

- - - - - - - - - -

Zaboravih opet.

LOL
Да ,то је време када су се дотични морали да држе изван градова зато што су били смрдљиви и препуни разних паразита и болештина, па им је храна и остла помоћ изношена изван градских зидова.А били су и склони пљачки, нарочито наших светиња из коих су крали и пљачкали реликвије.
Такође је из тог времена и велики и трајни сукоб српских витезова са Тевтонцима.

Да ,то је време када су се дотични морали да држе изван градова зато што су били смрдљиви и препуни разних паразита и болештина, па им је храна и остла помоћ изношена изван градских зидова.А били су и склони пљачки, нарочито наших светиња из коих су крали и пљачкали реликвије.
Такође је из тог времена и велики и трајни сукоб српских витезова са Тевтонцима.

Bravo kolega, tek da vide ostale bubasvabe da ima na ovom forumu ima ljudi koji znaju istoriju.

Inace se nemci po pitanju prisluskivanja pitaju taman koliko i mi u vezi prisluskivanja po Pristini.

I obavezno LOL

Donau Schwaben су они са којима су Срби имали најстарије и најбројније контакте и то нема никакве везе са бубама.

Ovo meni repliciras ili onako?

Pre njih su bili Sasi ( rudnici po Srbiji i slicno).

Ja sam ove bube pomenla samo oko lingvistike, a tako je kako rekoh

Без обзира колику је моћ добила уједињењем Немачка је и даље Окупациона зона и ту нема имати никакве илузије.:per:
Ако се сећате не тако давно их је и Путин на то подсетио:whistling:

Moguce je da je tako, nego coveka ( pa neka je i Nemac, bubuljicav, glup i ruzan, zao i pokvaren) zanima iskljucivo njegov zivot, zivot njegove dece
( u smislu zdravstvo, skole, vrtici) jer zna da ima samo ovaj jedan zivot pa pokusava ( valjda je to nekako i normalno) da ga nekako organizuje ne kako
mu Putin kaze, misli,, ili Merkel, nego kako taj mali covek misli da moze da ga sredi.

Savrseno je sto ti razmisljas i imas kosmare nocu razmisljajuci sta je Putin i kako rekooo Shvabama, nego to bre nikoga ne zanima.
Ni Ruse , ni Nemce. Samo tebe i Boru bjutifula , usput i Putinovku .

Нисам имао намеру да теби реплицирам, на против моје спомињање Donau Schwaben је било на линији твојих објашњења.
Путиново подсећање сам поменуо у контексту истог односа,који је овог тренутка актуелан, САД и Британије као савезничких земаља чија је Немачка Окупациона зона.

Нисам имао намеру да теби реплицирам, на против моје спомињање Donau Schwaben је било на линији твојих објашњења.
Путиново подсећање сам поменуо у контексту истог односа,који је овог тренутка актуелан, САД и Британије као савезничких земаља чија је Немачка Окупациона зона.

A sta je zapravo naslov ovog topika?
Sta Putin misli ili nekakav raskid necega?

Раскид,наравно и велико питање колико је то само козметичко средство за домаћу употребу.
Успут , да те питам нешто.Да ли си пролазила и задржавала се у Freiburgu пре пада Берлинског зида?

Ja sam bila cesto u Freiburgu. Ne shvatam kakve veze taj divni gradic ima veze sa Putinom?

Taj " raskid" je simbolican, nemacki mediji nisu ni sekund potrosili na tu besmislenu temu.

Ja sam bila cesto u Freiburgu. Ne shvatam kakve veze taj divni gradic ima veze sa Putinom?

Taj " raskid" je simbolican, nemacki mediji nisu ni sekund potrosili na tu besmislenu temu.

nemacki mediji su pod kontrolom , tamo nema i nece biti slobodnih medija jos dugo .... normalno je da ne pisu o temama koje tiste ponizene , obespravljene i prisluskivane gradjane .... uostalom , to je jedan od uslova koji stoji u ,,Kancelar aktu ,, , koji svaki novi kancelar posle ,, izbora ,, mora da podpise u Fasingtonu ...

Ма нема Рајела никакве везе са Путином,шта си се закачила за њега.Слажем се да је то диван град.Али тај град је био права слика окупационе зоне.Ако се возиш колима у то време тим крајем,прво што ти упадне у очи је да амерчка радио станица својом снагом покрива све друге сигнале и слушаш кантри музику и други програм из америчке базе.Око тебе по путу ,врло бахато,тутње амерички војни конвоји ,а изнад главе ти прелећу ловци у бришућем лету на малим висинама.Када дођеш у град доминирају сви аспекти америчке доминације, од ресторана до трговина.Говорим о години 86.,а не о неком периоду одмах после рата.Град заправо живи и то добро ,од највеће америчке базе.
Али то све није никако лежало баш потаман домаћем становништву и осећано је као притисак,с правом.
Ја сам само хтео да кажем да је Окупациона зона нешто што није нестало и што се повремено појављује у жижи интерсовања јавности(подсећање) од стране све три савезничке силе чија је то окупациона зона, и ништа више.
Наравно да је "раскид" симболичан и да нема потребе за неким медијским халабукањем.

Back