Dobro situirani gospodin
Elita
- Poruka
- 19.284
slažem se, svi ti hrvati, slovenci, bugari, srbi su isti narod koji se pre 900 godina naselio ovde
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
slažem se, svi ti hrvati, slovenci, bugari, srbi su isti narod koji se pre 900 godina naselio ovde
Ако мислиш да Руси никако не могу без запада... Ускоро ће постати очигледно да могу.Bitno je da imas izbor i mogucnosti
sa 180 evra penzije sta ces da biras?
I rusi i mi kupujemo i uvozimo na veliko polovnu robu sa zapada. Ono sto je nemac, svedjanin, holandjanin.. vozio oi trosio 2,3, 5 godina za nas je premijum
То је страна прихода.Mora da prestanes da lazes, jer ce i odavde da te proteraju...
Podaci za 2025:
Nemacka 66 godina (67 do 2031) - prosecna penzija Eur 1.770
Rusija 63 godna (65 do 2028) - prosecna penzija Eur 224
Pa ti razmisli gde je bolje...
Istina je da ti to pišeš već 15 godina. Možda i duže, ne znam. Nisam pre bio tu.Netacno
Istina je da je zapad ekonomski pukao
nisi bas upoznat sa razvojem rusije (sssr) u zadnjih 100 godina?Ако мислиш да Руси никако не могу без запада... Ускоро ће постати очигледно да могу.
Али запад не може без тржишта.
Istina je da ti to pišeš već 15 godina. Možda i duže, ne znam. Nisam pre bio tu.
То је страна прихода.
А шта су трошкови?
Колико може да уштеди пензионер у поменутим земљама?
Или ћеш дати целу слику или боље да не радиш ништа.
Беше, беше, до 1945. Али сада сарађују са Кином. Свакако имају и својих ствари.nisi bas upoznat sa razvojem rusije (sssr) u zadnjih 100 godina?
sve je to uz veliku pomoc amerike i europe, industrija, poljoprivreda, tehnologija
Мерено у еврима или доларима... Па шта?Šta ti nije jasno?
Da sa €230 u Rusiji, Srbiji ili bilo kojoj zemlji sveta si na ivici siromaštva sa tako malim primanjem, koliko god jeftine opšte namernice bile ili uslovi stanovanja…
Naravno da su u Nemačkoj skuplji troškovi života, od stanovanja i ostalog. Zato država dotira socijalno ugroženim, od plaćanja stanarine do zdravstvene nege. Da li zive u raju sa prosečnom penzijom? - sigurno ne, ali su u daleko boljoj poziciji nego neko ko dobija €230.
A povrh svega kupovna moć je više nego očigledna…da kupis TV u obe zemlje košta slično, avionska karta da odes u Češku banju košta istio, da zameniš laptop košta slično …
Углавном, никако не могу од тебе да ишчупам одговор - колико просечан немачки пензионер може месечно да уштеди? Изгледа ништа, чим тако тврдо кријеш одговор.
Тврдо рекламираш да је код Руса лоше... А ја питам да ли је у Немачкој добро? Не разумеш питање?****Мерено у еврима или доларима... Па шта?
Куповна моћ је оно што се броји.****
Ne razumrm šta ovde pitaš i šta ti nije jasno? Piše lepo da se Eur u pitanju i kupovna moc je na strani onog ko ima veća primanja, bez obzira na troškove (i to sam ti napisao)
Ne znam šta treba da iščupas od mene..generalno nijedan penzioner (sa prosečnom penzijom) nigde i ništa (ili jako malo) uštedi, ali bar ima da pokrije osnovne troškove i potrebe na human način. Sa €230 jedva imas za hleb da kupis, tako da sa tim iznosim nema nikakvog poredjenja. Čak i a Srbima veću prosečnu penziju od Rusije, pa mozes misliti kako penzioneri tamo prolaze…
Pretpostavljam da ti hoćeš da naglasis argumente tipa energija za struju i grejanje im je jeftina, pa im ne treba mnogo novca, ali odmah da ti kažem (ako već nisi bio u Rusiji) namernice (osim onih sto država dotira, da ne pocrkaju od gladi i ne izadju na ulice da protestvuju) i roba široke potrošnje su skuplje nego na zapadu.
Prosecna penzija u Nemackoj je izmedju 900 - 1500 evra.То је страна прихода.
А шта су трошкови?
Колико може да уштеди пензионер у поменутим земљама?
Или ћеш дати целу слику или боље да не радиш ништа.
Тврдо рекламираш да је код Руса лоше... А ја питам да ли је у Немачкој добро? Не разумеш питање?
Онда му пензије дођу сличне, без обзира што је формални износ другачији.Ja ne trvdim ništa, niti sam protiv Rusije, mora da si me pomešao sa nekim…
Sve sto kažem, da sam bio i u Rusiji i u Nemačkoj, i da mi je više nego kristalno jasno da je u Nemackoj sa €1600 mnogo udobniji život nego u Rusiji sa €230.
i u realnosti, €1600 više nigde nije dovoljno za komotno baskarenje u penziji, ali €230 je bukvalno ivica siromaštva.
Онда му пензије дођу сличне, без обзира што је формални износ другачији.
produžilo je to još više i nakon 45teБеше, беше, до 1945. Али сада сарађују са Кином. Свакако имају и својих ствари.
Робу широке потрошње увозе, али за војску имају све што им треба (што и чини тако велику разлику у њихову корист).
produžilo je to još više i nakon 45te
cele induszrijske grane su im podigli i opremili amerika i zapad
a i osnove vojske su im na zapadu i americi....
rusija je daleko od bilo kakve ekonomijemereno po kupovnoj moci gradjana Rusija je pretekla Nemacku i 4ta je ekonomija sveta