Nemacka dize uslov za penziju na 73 godine, da spreci kolaps penzionog fonda

Bitno je da imas izbor i mogucnosti
sa 180 evra penzije sta ces da biras?

I rusi i mi kupujemo i uvozimo na veliko polovnu robu sa zapada. Ono sto je nemac, svedjanin, holandjanin.. vozio oi trosio 2,3, 5 godina za nas je premijum
Ако мислиш да Руси никако не могу без запада... Ускоро ће постати очигледно да могу.
Али запад не може без тржишта.

Mora da prestanes da lazes, jer ce i odavde da te proteraju...

Podaci za 2025:
Nemacka 66 godina (67 do 2031) - prosecna penzija Eur 1.770
Rusija 63 godna (65 do 2028) - prosecna penzija Eur 224

Pa ti razmisli gde je bolje...
То је страна прихода.
А шта су трошкови?

Колико може да уштеди пензионер у поменутим земљама?

Или ћеш дати целу слику или боље да не радиш ништа.

Ако мислиш да Руси никако не могу без запада... Ускоро ће постати очигледно да могу.
Али запад не може без тржишта.
nisi bas upoznat sa razvojem rusije (sssr) u zadnjih 100 godina?

sve je to uz veliku pomoc amerike i europe, industrija, poljoprivreda, tehnologija

То је страна прихода.
А шта су трошкови?

Šta ti nije jasno?
Da sa €230 u Rusiji, Srbiji ili bilo kojoj zemlji sveta si na ivici siromaštva sa tako malim primanjem, koliko god jeftine opšte namernice bile ili uslovi stanovanja…
Naravno da su u Nemačkoj skuplji troškovi života, od stanovanja i ostalog. Zato država dotira socijalno ugroženim, od plaćanja stanarine do zdravstvene nege. Da li zive u raju sa prosečnom penzijom? - sigurno ne, ali su u daleko boljoj poziciji nego neko ko dobija €230.

A povrh svega kupovna moć je više nego očigledna…da kupis TV u obe zemlje košta slično, avionska karta da odes u Češku banju košta istio, da zameniš laptop košta slično …

nisi bas upoznat sa razvojem rusije (sssr) u zadnjih 100 godina?

sve je to uz veliku pomoc amerike i europe, industrija, poljoprivreda, tehnologija
Беше, беше, до 1945. Али сада сарађују са Кином. Свакако имају и својих ствари.

Робу широке потрошње увозе, али за војску имају све што им треба (што и чини тако велику разлику у њихову корист).

Šta ti nije jasno?
Da sa €230 u Rusiji, Srbiji ili bilo kojoj zemlji sveta si na ivici siromaštva sa tako malim primanjem, koliko god jeftine opšte namernice bile ili uslovi stanovanja…
Naravno da su u Nemačkoj skuplji troškovi života, od stanovanja i ostalog. Zato država dotira socijalno ugroženim, od plaćanja stanarine do zdravstvene nege. Da li zive u raju sa prosečnom penzijom? - sigurno ne, ali su u daleko boljoj poziciji nego neko ko dobija €230.

A povrh svega kupovna moć je više nego očigledna…da kupis TV u obe zemlje košta slično, avionska karta da odes u Češku banju košta istio, da zameniš laptop košta slično …
Мерено у еврима или доларима... Па шта?
Куповна моћ је оно што се броји.

Углавном, никако не могу од тебе да ишчупам одговор - колико просечан немачки пензионер може месечно да уштеди? Изгледа ништа, чим тако тврдо кријеш одговор.

Углавном, никако не могу од тебе да ишчупам одговор - колико просечан немачки пензионер може месечно да уштеди? Изгледа ништа, чим тако тврдо кријеш одговор.

****Мерено у еврима или доларима... Па шта?
Куповна моћ је оно што се броји.****

Ne razumem šta ovde pitaš i šta ti nije jasno? Lepo piše u mom postu da su Eur u pitanju i kupovna moc je na strani onog ko ima veća primanja, bez obzira na troškove (i to sam ti napisao)

Takodje, ne znam šta treba da iščupas od mene..generalno nijedan penzioner (sa prosečnom penzijom) nigde i ništa (ili jako malo) uštedi, ali bar ima da pokrije osnovne troškove i potrebe na human način.
Sa €230 jedva imas za hleb da kupis, tako da sa tim iznosim nema nikakvog poredjenja. Čak i Srb ima veću prosečnu penziju od Rusije, pa mozes misliti kako penzioneri tamo prolaze…

Pretpostavljam da ti hoćeš da naglasis argumente tipa energija za struju i grejanje im je jeftina, pa im ne treba mnogo novca, ali odmah da ti kažem (ako već nisi bio u Rusiji) namernice (osim onih sto država dotira, da ne pocrkaju od gladi i ne izadju na ulice da protestvuju) i roba široke potrošnje su skuplje nego na zapadu.

Ili možda da napises tvoje vidjenje tih troškova u obe zemlje, jer ne razumem šta nije jasno…

****Мерено у еврима или доларима... Па шта?
Куповна моћ је оно што се броји.****

Ne razumrm šta ovde pitaš i šta ti nije jasno? Piše lepo da se Eur u pitanju i kupovna moc je na strani onog ko ima veća primanja, bez obzira na troškove (i to sam ti napisao)

Ne znam šta treba da iščupas od mene..generalno nijedan penzioner (sa prosečnom penzijom) nigde i ništa (ili jako malo) uštedi, ali bar ima da pokrije osnovne troškove i potrebe na human način. Sa €230 jedva imas za hleb da kupis, tako da sa tim iznosim nema nikakvog poredjenja. Čak i a Srbima veću prosečnu penziju od Rusije, pa mozes misliti kako penzioneri tamo prolaze…

Pretpostavljam da ti hoćeš da naglasis argumente tipa energija za struju i grejanje im je jeftina, pa im ne treba mnogo novca, ali odmah da ti kažem (ako već nisi bio u Rusiji) namernice (osim onih sto država dotira, da ne pocrkaju od gladi i ne izadju na ulice da protestvuju) i roba široke potrošnje su skuplje nego na zapadu.
Тврдо рекламираш да је код Руса лоше... А ја питам да ли је у Немачкој добро? Не разумеш питање?

То је страна прихода.
А шта су трошкови?

Prosecna penzija u Nemackoj je izmedju 900 - 1500 evra.
S tim novcem u Nemackoj mozes jedva mesecne rezije da platis.
Dakle, nema ustede, ni pristojnog zivota cak ako samo od tih para zivis.

Тврдо рекламираш да је код Руса лоше... А ја питам да ли је у Немачкој добро? Не разумеш питање?

Ja ne trvdim ništa, niti sam protiv Rusije, mora da si me pomešao sa nekim…

Sve sto kažem, da sam bio i u Rusiji i u Nemačkoj, i da mi je više nego kristalno jasno da je u Nemackoj sa €1600 mnogo udobniji život nego u Rusiji sa €230.

i u realnosti, €1600 više nigde nije dovoljno za komotno baskarenje u penziji, ali €230 je bukvalno ivica siromaštva.

Ja ne trvdim ništa, niti sam protiv Rusije, mora da si me pomešao sa nekim…

Sve sto kažem, da sam bio i u Rusiji i u Nemačkoj, i da mi je više nego kristalno jasno da je u Nemackoj sa €1600 mnogo udobniji život nego u Rusiji sa €230.

i u realnosti, €1600 više nigde nije dovoljno za komotno baskarenje u penziji, ali €230 je bukvalno ivica siromaštva.
Онда му пензије дођу сличне, без обзира што је формални износ другачији.

i iz svih realnih razumljivih razloga da se od penzije ne može više lepo preživeti, zapadne zemlje (za razliku od socijalističkih i komunistickih) aktivno podstiču svoje stanovnistvo da osim sto racunaju na penziju, da aktivno stvaraju privatne fondove prihoda, po mogucnosti sto ranije u životu, da bi im taj novac za 20-30 godina bio dodatni izvor i pokrio ono sve sto penzija ne može.

Онда му пензије дођу сличне, без обзира што је формални износ другачији.

Tako je, ti si u pravu…

I onda ti crkne mobilni dok si u penziji i Nemac kupi novi Iphone tako sto se stisao pola meseca jer mu košta pola penzije, a Rus zoba semenke 4 meseca…
Ili hoćeš da posetiš svoje dete koje živi daleko, Nemac skuplja 6 meseci da odvoji za kartu, a Rus štedi 3 godine…
..bas je isto 👌

Беше, беше, до 1945. Али сада сарађују са Кином. Свакако имају и својих ствари.

Робу широке потрошње увозе, али за војску имају све што им треба (што и чини тако велику разлику у њихову корист).
produžilo je to još više i nakon 45te
cele induszrijske grane su im podigli i opremili amerika i zapad

a i osnove vojske su im na zapadu i americi....

Back