Nemačka analitičarka: Vučiću bi uskoro mogla da svanu teška vremena

Pa to je već počelo, budući je Boško već gostovao na RTS. Ali treba uzeti u obzir da je Damage, Inc. svestan da može lako da izgubi Beograd, a kad izgubiš Beograd, it's all downhill from there, i on to jako dobro zna, pa se mogu očekivati i neki, da kažem, još neracionalniji postupci.
Da, da, to će biti vrlo nezgodno vreme. Sve zavisi od toga koliko će ta pretnja biti ozbiljna, a koliko će biti stisnut od strane Zapada da se ne razobada
Не знам, питај учитељицу.
Stvarno? Nemoguće da ne možeš da se setiš, a toliko dobro i opširno možeš da obrazlažeš neke teze.
Evo, kako je jadnom vučiću bilo u doba DS strahovlade

Ти си свестан да говоримо о оној ДС опозицији која је одавно заборавила како изгледа теренска кампања. А против себе имају странку на власти која је 12 година била љута опозиција и којој ништа није страно нити мрско, од сукоба на улицама, до увреда које ће трпети на штандовима и док куцају на врата. Јер када год су избори, до сада на моја врата закуцају само из СНС-а да питају за кога ћу гласати и једном неки несрећни самостални кандидат из комшилука скупљао потписе за кандидатуру.

Како очекујеш од салонских политичара који нису навикли на гажење блата, да крену од врата до врата, да трпе увреде и да у најбољем случају сваког десетог убеде да су они боља опција. А то је тај мукотрпан пут који је СНС прошао још из времена СРС и који им је остао и данас. И поред медија СНС данас има и најјачу теренску кампању.

Да ти за то требају млади, али млади неће јер ће да напусте земљу, тај дебилан разлог окачи мачки о реп. Па баш у СНС то раде средовечни људи и чланови, а ретко где млађи. Али то је непријатан посао, буквално свако може да те напуши, надува, испсује, па пошто је непријатан нико други га и неће радити осим напредњака.

За то време ова опозиција малтене није осетила шта значи опозициони рад на терену. Осим пар старијих чланова који су учествовали у студентским демонстрацијама против Слобе, нико други не зна нити има вољу да се прља. Најбоље је написати духовите твитове, јер те твоји другари и симпатизери ретвитују, па помислиш да си баш ти опозициони месија. А онда када напустиш друштвене мреже провалиш да постоји и неко ван тог круга твојих истомишљеника које ниси импрсионирао.
Meni su pred poslednje izbore na vrata dolazili samo mlađi članovi SNS. Bilo je i sredovečnih, ali samo jednom kad su valjda delili pakete ili šta već. Za drugo si sve u pravu.

Da, da, to će biti vrlo nezgodno vreme. Sve zavisi od toga koliko će ta pretnja biti ozbiljna, a koliko će biti stisnut od strane Zapada da se ne razobada

Stvarno? Nemoguće da ne možeš da se setiš, a toliko dobro i opširno možeš da obrazlažeš neke teze.
Evo, kako je jadnom vučiću bilo u doba DS strahovlade
Pitanje je šta će on da izabere: da posluša Zapad i dobije mogućnost za kakvo takvo mirno povlačenje, ili da ne posluša, pa da rizikuje ulicu. A na ulici nema nikakvih garancija.

а кад ја кажем да је за успостављање Вучићеве диктатуре најзаслужнија Ангела Меркел, онда сам ја параноик. а кад то изјави нека Немица на Гласу Бајдена, онда ћутите.

Naravno da je Angela morala da aminuje izbor , bilo smo u njenoj nadležnosti .
I čini mi se da je ovo "bili" deo problema sada , trebalo bi da glasi "mi smo"

Poslednja izmena:
1. Izgleda da će Zapad pritisnuti Čipuljića da malo otškrine, bar RTS, baš kao što je isti Zapad ćutao na višegodišnje uzurpiranje svih medija sa nac.frekvenciijom
2. Saglasan

Zapad i drži RTS .. svašta , ko još u ovoj državi veruje da SNS, čak i oni prozapadniji kontrolišu RTS

RTS drže EUropljani, dok je SNS u osnovi konglomerat Rusa i Amera .

Naravno da je Angela morala da aminuje izbor , bilo smo u njenoj nadležnosti .
I čini mi se da je ovo "bili" deo problema sada , trebalo bi da glasi "mi smo"
A u cijoj je sada ( nadleznosti) Srbija? Angela vise i ne postoji,
barem ne politicki, njena je partija prdnula u cabar, sledeca ce kancelarka najverovatnije biti jedna sharmantna mlada zena iz partije
Zelenih, da li to neko u Srbiji registruje?

A u cijoj je sada ( nadleznosti) Srbija? Angela vise i ne postoji,
barem ne politicki, njena je partija prdnula u cabar, sledeca ce kancelarka najverovatnije biti jedna sharmantna mlada zena iz partije
Zelenih, da li to neko u Srbiji registruje?

To moramo pitati Upravni odbor u kome sede Rusija, USA i Kina ..ali je očigledno da gubimo status nemačke kolonije

pa jaaaa se sećam dok su žuti bili na vlasti, pogotovo tih nekoliko godina pre 2012
svi su već bili popizdeli, samo su jedva čekali izbore da odu sa vlasti, mislili su da ne može biti gore
kad ono...
Koji zuti su bili na vlast, na koga mislis?
Ovi sto su danas u SNS na vlasti?
Skoro ceo glavni odbor SNS, na njih mislis?

Има овде пар забрињавајућих ствари. Како гласа ромска популација? Не знам како би требало да гласа? Да ли имају право да гласају како желе. Колико људи бојкотује изборе, па ове последње око половине. Што и није нека сјајна бројка за бојкоташе, јер је то била излазност која се дешавала и у Србији и у Европи када није било званичног бојкота. Посебно ако се има у виду да фамозни бирачки спискови нису филтрирани, односно да нису избрисани баш сви преминули, па ни они који сада имају боравиште у другим земљама, дакле сви они захтеви које је имала опозиција. Да се испунио и тај захтев опозиције и да су бирачки спискови филтрирани, ти проценти излазности не би ишли на руку опозицији.

Како се мува са гласовима. Па никако, јер да се мувало гомиле гов.ана би се сручиле на ову власт да је било неких већих неправилности. Оно што је било, то су нефер изборни услови, неједнака заступљеност у медијима, у преводу избори се добију током кампање. Али и тај ситем је наслеђен, јер је био савршено хваљен док је једна странка, односно коалиција била на власти, као што је данас нападана.

Можемо да причамо и о јавном дугу, али у правом контексту. Јер јавни дуг не расте и не престаје да расте истог тренутка када почнеш да радиш на његовој контроли, већ је потребно неколико година да се прво обузда, да се спирала раста прекине и да крене на смањењу. ДОС, на челу са ДС и Г17 задуживао се за најгоре ствари, како би покривао буџетски дефицит, а не да би улагао у инфраструктуру. Задуживао се по најгорим каматама у историји Србије. Те рате долазиле су и долазе на наплату чак и када они нису на власти. Због тих ствари дуг је у једном тренутку дошао до неких 70 одсто. А онда су мере почеле да дају резултате па је почео да пада и дошао скоро на 50 одсто пре ове пандемије. У пандемији свима расте јавни дуг, свакој земљи на планети, јер је то једини начин да се очува економија, па чак и ту он је под каквом таквом контролом.

О јавном дугу може још много тога да се прича. Наш у време ДОС-а није још екстремније растао зато што је постојао приход од приватизације, што се каже од продаје породичног блага, па се тиме крпило да не нарасте до још горих размера. Тај ресурс више скоро да немамо. Данас се задужује махом за неке друге ствари а не за покривање буџетског дефицита, који се јавио тек сада након године проведене у корони. Данас се задужује под много мањим каматама, односно бољим условима. У крајњем случају, кредитни рејтинг је данас бољи него што је тада био.

Ако се ниси бринуо за наш јавни дуг од 2008. до 2016. године, онда заиста нема потребе ни данас да се плашиш.
protiv sam lopova iz 2008 i protiv lopova, koji su pošle došli...ja sam sitan privatnik i nemam veze sa budžetskim primanjima...a tvoj odgovor je u suštini...ništa...ako tebi sve ove vidljive manipulacije nisu dovoljne, šta da ti pričam onda...glasanje u Lučanima, gde imamo džipve bez tablica i dijanu hrkalović...da ne nabrajam stotine afera naprednih lopova

Има овде пар забрињавајућих ствари. Како гласа ромска популација? Не знам како би требало да гласа? Да ли имају право да гласају како желе. Колико људи бојкотује изборе, па ове последње око половине. Што и није нека сјајна бројка за бојкоташе, јер је то била излазност која се дешавала и у Србији и у Европи када није било званичног бојкота. Посебно ако се има у виду да фамозни бирачки спискови нису филтрирани, односно да нису избрисани баш сви преминули, па ни они који сада имају боравиште у другим земљама, дакле сви они захтеви које је имала опозиција. Да се испунио и тај захтев опозиције и да су бирачки спискови филтрирани, ти проценти излазности не би ишли на руку опозицији.

Како се мува са гласовима. Па никако, јер да се мувало гомиле гов.ана би се сручиле на ову власт да је било неких већих неправилности. Оно што је било, то су нефер изборни услови, неједнака заступљеност у медијима, у преводу избори се добију током кампање. Али и тај ситем је наслеђен, јер је био савршено хваљен док је једна странка, односно коалиција била на власти, као што је данас нападана.

Можемо да причамо и о јавном дугу, али у правом контексту. Јер јавни дуг не расте и не престаје да расте истог тренутка када почнеш да радиш на његовој контроли, већ је потребно неколико година да се прво обузда, да се спирала раста прекине и да крене на смањењу. ДОС, на челу са ДС и Г17 задуживао се за најгоре ствари, како би покривао буџетски дефицит, а не да би улагао у инфраструктуру. Задуживао се по најгорим каматама у историји Србије. Те рате долазиле су и долазе на наплату чак и када они нису на власти. Због тих ствари дуг је у једном тренутку дошао до неких 70 одсто. А онда су мере почеле да дају резултате па је почео да пада и дошао скоро на 50 одсто пре ове пандемије. У пандемији свима расте јавни дуг, свакој земљи на планети, јер је то једини начин да се очува економија, па чак и ту он је под каквом таквом контролом.

О јавном дугу може још много тога да се прича. Наш у време ДОС-а није још екстремније растао зато што је постојао приход од приватизације, што се каже од продаје породичног блага, па се тиме крпило да не нарасте до још горих размера. Тај ресурс више скоро да немамо. Данас се задужује махом за неке друге ствари а не за покривање буџетског дефицита, који се јавио тек сада након године проведене у корони. Данас се задужује под много мањим каматама, односно бољим условима. У крајњем случају, кредитни рејтинг је данас бољи него што је тада био.

Ако се ниси бринуо за наш јавни дуг од 2008. до 2016. године, онда заиста нема потребе ни данас да се плашиш.
Opet zid teksta.

Činjenica je da su najbolje godine bile DOS.

Niti bombardovanje niti Sajam nije nešto čime vi radikali možete da se pohvalite.

Ne gledam to , tako da baš nisam upućena

Činjenica je da AV se najmanje obraća preko RTS-a, što je po meni malo čudno
Pa ne postiže baš od obaveza na Pinku , hepiju ...
Ni jedan do sada predsednik nije bio toliko u medijima kao Vučić.
Studirao je on odavno propagandu, znate ono kada su službe ubile Ćuruviju.
Smrdikali nisu za demokratiju , jednostavno nisu.

Nemačka analitičarka: Vučiću bi uskoro mogla da svanu teška vremena

Vesti Autor:Glas Amerike (VOA), FoNet16. mar. 202109:05

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug / Rade Prelić

Nemačka analitičarka i poznavalac balkanskih prilika Johana Dajmel izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada uspevao da maše zastavom EU - tvrdeći da se zalaže za integracije, istovremeno podrivajući demokratiju, vladavinu zakona i slobodu medija, dodavši da bi Vučiću uskoro mogla da svanu teška vremena.
„Sa novom metodologijom procesa proširenja EU, u kojoj su vladavina prava i reforme povezane sa finansijskom pomoći EU, Vučiću bi uskoro mogla da svanu teška vremena. Jer Kina i Rusija sigurno nisu alternative Evropskoj uniji“, rekla je Johana Dajmel za Glas Amerike.
Ona je navela da Rusija Srbiji u oblasti spoljne politike nudi podršku, posebno u Savetu bezbednosti UN – i predstavlja pogodnost u pregovorima sa Briselom i Vašingtonom, dok Kina donosi brzi novac i „infrastrukturu za nadzorne sisteme koji odgovaraju autokrati Vučiću“.
„Kina i Rusija dodatno koriste i situaciju razbuktale pandemije. Upuštaju se u mudru geopolitiku isporukama vakcina u Srbiju. To donosi naklonost Vučiću, ali i Moskvi i Pekingu u Srbiji i regionu. S druge strane, doprinosi značajnom gubitku imidža Evropske unije, kako zbog trenutne situacije sa vakcinama, tako i u vezi sa proširenjem EU“, smatra Dajmel.
Johana Dajmel je ukazala da postaje očigledno da se unutar EU ruši temelj vrednosti zajednice, a pojedinačni nacionalni interesi, dobijaju na značaju, navodeći da se to, na primer, odnosi na Viktora Orbana u Mađarskoj, koji sve intenzivnije sprovodi neslobodnu vladavinu po ugledu na Vladimira Putina, dok EU u celini ne može da reaguje protiv toga.
„Isto tako, već duži niz godina gledamo kako predsednik Vučić u Srbiji učvršćuje svoju autokratiju. Za mene su ćutanje i nedostatak podrške masovnim i višemesečnim protestima u Srbiji protiv urušavanja demokratije i kontrole medija bili potpuno neshvatljivi i neprihvatljivi“, naglasila je Dajmel.
Međutim, ona primećuje i da, kako kaže, sada deluje da se događa nekakav vid promene.
„Izgleda da zaštitnička ruka Angele Merkel, koja je predugo čuvala Vučića u nemačkim konzervativnim krugovima, više ne deluje tako snažno. Članak Mihaela Martensa u konzervativnom nemačkom dnevnom listu ‘Frankfurter Alemanje’ pod naslovom ‘Fudbal, smrt i marihuana’ sigurno nije obradovao Vučića. Kao ni istraživanje portala KRIK o njegovim navodno bliskim vezama sa organizovanim kriminalom“, navela je Dajmel .
Ukazavši da provladini mediji trenutno vode veliku klevetničku kampanju protiv KRIK, ona je rekla da Vučić postaje nervozan, kao i da postupak Evropske narodne stranke u Evropskom parlamentu protiv mađarske stranke Fides, koji se završio njenim istupanjem iz frakcije EPP, pokazuje da je konačno pređena granica tolerancije.
„Sigurna sam da će Vučić na to obratiti pažnju“, istakla je Dajmel, koja ne veruje da većina država članica EU predsednika Srbije smatra pouzdanim partnerom koji poštuje demokratske principe vladavine prava.

https://rs.n1info.com/vesti/nemacka-analiticarka-vucicu-bi-uskoro-mogla-da-svanu-teska-vremena/

Dugo je nema , snicle da se muci sa njom ...
Teska vremena ...

@Storage Temptation ima li jos neka pozitivna vest? :lol:
kina donosi brz novac, a zapad VLADAVINU PRAVA I DEMOKRATIJU
nesto mi ovo poznato, iole pametan covek zna sta je to zapadna demokratija
izgleda da samo postavljac teme ostaje jedna zatucana budala koja jos nije to ukapirala

а кад ја кажем да је за успостављање Вучићеве диктатуре најзаслужнија Ангела Меркел, онда сам ја параноик. а кад то изјави нека Немица на Гласу Бајдена, онда ћутите.
Zasluzan je i Tramp, barem malo? :think:
Pa Putin i Lavrov,
A ni Xi-evi krediti nisu za bacanje. Cime bi se hvalio da mu Kina ne daje kredite? :think:

Drugo, vidim da se zena predstavlja kao ekspret za Balkan, ali da li nju bilo ko slusa u Nemackoj i da li zaista verno predstavlja situaciju?

U svakom slucaju, ne vidim da se Vucicu trese stolica i da neko vrsi ogroman pritisak na njega.

Back