Nemačka analitičarka: Vučiću bi uskoro mogla da svanu teška vremena

Vidi, mi se sporima oko ovog "izmedju ostalih".
Sto se mene tice, bez Trampa ne bi bilo ovakve dominacije Vucica, verovatno bi imao vecinu sa SPS-om, ali ne 2/3 skupstine.

Uticaj Nemacke je u finansijkoj podrsci i dolasku nemackih firmi, zbog cega se nasa ekonomija odrzava na povrsini i nismo potpuno propali. Sto indirektno pomazu odrzanje Vucica, jer bi pao u slucaju ozbiljne krize.

Sto se tice ostalih politickih uticaja, Vucic je glavnu podrsku imao od Trampa i Putina, potom od Xi-a, svi oni su isli protiv ideja Merkel i bili su uspesniji.

Meni je besmisleno tvoje institiranje na iskljucivoj krivici Nemacke, kao kad SNS kaze: "Mi smo za prikljucenje EU", a onda rade sve suprotno. :confused:
не, него је за твоју политичку агенду врло непријатна чињеница да се Берлин беспризорно ***** са Вучићем. и онда налазите разна оправдања да би ту чињеницу или прикрили или умањили њен значај.
 
не, него је за твоју политичку агенду врло непријатна чињеница да се Берлин беспризорно ***** са Вучићем. и онда налазите разна оправдања да би ту чињеницу или прикрили или умањили њен значај.
Za moju politicku agendu je neprijatna cinjenica da Merkel ima samo povrsan uticaj na Vucica. :D

Moj je stav da Berlin nema koristi od autoritarne Srbije, koja je pod velikim uticajem SAD, Rusije i Kine i da zele funkcionalnu demokratiju.
Njihov glavni mehanizam uticaja je ekonomska saradnja, kroz koju zele da privole drugu stranu da prihvati pozitivne aspekte drzavne uprave, ali se taj pristup pokazao kao skoro potpuno neuspesan kada je u pitanju Vucic.

Glavno politicko pokroviteljstvo je doslo iz Vasingtona, a potom Moskve i Pekinga.
 

Čemu služi aktuelni sastav Narodne skupštine? Ko daje nalog poslanicima da se na svakoj sednici verbalno obračunavaju sa svima koji na bilo koji način kritikuju aktuelni režim? Kao da domaći izdajnici i strani plaćenici nisu bili dovoljni, sada su mediji i nevladine organizacije postali kriminalne organizacije. Kako bilo ko, sa takvim rečnikom u najvišem zakonodavnom telu, veruje da će se nešto promeniti pred predstojeće izbore i jesu li fer uslovi samo farsa? Za 360 stepeni govore programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov i vanredni profesor Fakulteta političkih nauka Dušan Spasojević. Opširnije na: https://bit.ly/3cPRKhB
 

Back
Top