Nema vrabaca

Da li ste primetili da nema vrabaca ili ima tek po neki?

• Obratio sam pažnju i vrabaca ima koliko ih je i bilo (i ujutru ne mogu da spavam od njih)

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    13
  • Ova anketa će se završiti: .
Zato sto nema ni insekata kojima se oni hrane, pobila ih 4G mreza
Nešto ne primećujem. Ima smrdibuda, bubamara, mrava, osa...

Šta misliš, da li je hemijsko zagađenje koje je pobilo mnoga pčelinja društva uzrokovalo i drastičan pad vrabaca?

Neću zaboraviti kad sam bio na letovanju u Crnoj Gori, pa uveče prođu zaprašivači protiv komaraca, ujutru na desetine mrtvih vrabaca izvrnutih po ulici ostane.

1752312506326.png

Зрачење мобилних телефона могло је допринети драматичном паду популације инсеката који је примећен у већем делу Европе последњих година, показала је немачка студија у четвртак.
Од 83 студије које су сматране научно релевантним, 72 су показале да зрачење има негативан утицај на пчеле, осе и муве.
https://phys.org/news/2020-09-mobile-insects-german.html

Студија Министарства за животну средину показује да мобилни торњеви убијају врапце и пчеле

Jesam, primetila sam. Neki dan sam sa nekim pričala o tome. Ima ih sve manje.

Pre par godina sam čitala da je možda zbog hladnih zima, predatora... Više se ni ne sećam ali nedostaju mi.
Beogradski dživdžan je dugo bio nezvanični simbol grada.

ne trebaju mi istrazivanja, secate se nekad davno posle voznje kolima koliko razlepljenih insekata po staklu. Sad na 2000km i 130km/sat jedva spljeskam po kojeg.
Vidim u basti zadnje cetiri godine znatno manje insekata oprasivaca, pcela i manjih osica. Mislio sam da je to preterivanje da cemo gladovali bez pcela ali evo voce i povrce bez oprasivaca slabo radja.
Ostace samo komarci, i smrdibube.

Back