mario80
Stara legenda
- Poruka
- 86.507
Da stvarno nekada mi je bila muka da operem haubu i šoferku od insekata a danas ništa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nema, kad sam bio klinac pre 40 godina bilo ih je barem 10x više. I gugutki, njih si zaboravio oni mi nekako idu zajedno.Jel neko primetio da nema vrabaca?
jes to ti Milenko Miletin, ucitelj u penziji iz Barande?Jel neko primetio da nema vrabaca?
Juzne Padine Gruske Gore,par kilometara od Iriskog venca.Koje mesto? Da evidentiramo na mapi.
Molim jednog ovakvog vrapca !
šta mislite zašto nema rata u srbiji?Zato sto nema ni insekata kojima se oni hrane, pobila ih 4G mreza
pa sad nisam deep ali mogao bi da pogledamMolim jednog ovakvog vrapca !

I kod mene.Kod mene vrabaca (i ostalih pticica) ima.
Svakog jutra me budi veseli cvrkut![]()
Али оне азијске бубамаре, не сјећам се кад сам задњи пут видио домаћу. Што се тиче врабаца, код мене их има, мада би се могло рећи да им је смањен број, међутим сврака нема уопште, прије тридесетак и кусур година их је било колико хоћеш, а у задњих петнаестак година сам видио само неколико, пребројати на прсте једне руке.Nisi obratio pažnju. Smrdibube su invazivna vrsta u poslednjih 10 godina. Ima ih bar 1000 puta više nego pre 30 godina. Pitaj nekog sa sela.
Bubamare takođe.

Врана има и код мене, по периферији града има и креја блиских рођака свраке, али сврака нема нигдје ни у граду ни по селима.Svraka i vrana ima podosta grakću stalno ali ih je vesić istrebio sečom drva po gradovima. Uglavnom naprednjaci samo seku i betoniraju pa zato i nema ptica. Ovde kod mene bacaju ljudi stari hleb nema ko da pojede samo bubašvabe grickaju.
Verovatno je završila u supi.Stalno mi dolaze golubovi na prozor ali što je zanimljivo, mesečno nestaju. Bila jedna braon golubica i samo nestala. Vrlo čudno.
Da to nije u/glavi tvojoj?Kod mene vrabaca (i ostalih pticica) ima.
Svakog jutra me budi veseli cvrkut![]()

Da to nije u/glavi tvojoj?![]()

Golubovi su se namnozili bas.Zato golubova ima kao pacova.
Kad nestanu pcele,nestace i zivota na planeti,tako kazu.ne trebaju mi istrazivanja, secate se nekad davno posle voznje kolima koliko razlepljenih insekata po staklu. Sad na 2000km i 130km/sat jedva spljeskam po kojeg.
Vidim u basti zadnje cetiri godine znatno manje insekata oprasivaca, pcela i manjih osica. Mislio sam da je to preterivanje da cemo gladovali bez pcela ali evo voce i povrce bez oprasivaca slabo radja.
Ostace samo komarci, i smrdibube.
kod mene se hrane njih bezbroj.Jel neko primetio da nema vrabaca?
vrapci ne jedu bubasvabe jer bubasvabe izlaze samo nocu...Ima vrabaca i šišmiša puno. Počistili sve komarce i bubašvabe.