Nema više ruske nafte za Srbiju, od novembra nam preko Janafa više neće stizati gorivo: Sada je nekoliko opcija u igri

pa kad nemamo svoje dunavske tankere i uvozimo preko crnog mora pa dunavom do panceva ,direkt iz rusije po diskontinim cenama.
bila bi cena goriva 100 din. ruska nafta nikad jeftinija.
ovako zaobilaze tankeri ceo balkan ,idu na zapad u jadransko more duzim putem i vracaju na istok preko hrvatske naftovodom sto dodatno kosta i zavisni smo od drugih, debili...

Poslednja izmena:
Уопште нисмо увели 6. пакет санкција Русима, само не смемо да прерађујемо своју рођену нафту, и НИС-у!
Али не, ми уопште нисмо увели санкције Русима! То никако!

https://www.politika.rs/scc/clanak/...i-pitanje-da-li-cemo-moci-i-da-je-preradujemo

Капор: Нафте ће бити, питање да ли ћемо моћи и да је прерађујемо

Стручњак за енергетику Миодраг Капор рекао је данас да Србији од 1. новембра, када буде ступио на снагу шести пакет санкција ЕУ Русији, не прети опасност због забране увоза руске нафте, него од евентуалне забране да се она прерађује у руској рафинерији у Панчеву. „Ми увозимо ту тешку нафту, тако да можемо да увозимо са Блиског истока, из Ирака, као што смо већ увозили, тако да не видим да ту може да буде проблема да увозимо неку другу нафту осим руске. Проблем може да буде то што је НИС у већинском руском власништву, па да ЕУ забрани пренос нафте у већински руску рафинерију, али се надам да до тога неће доћи”, рекао је Капор Танјугу.

Pa raspitala sam se
Raspitaj se ti.
Kad se ugovara na i kupuje po dnevnim cenama a kad unapred
Isključenja struje najavljuju i Britanija i Finska, najrazvijenije evropske države, i to zbog cene struje. U Nemačkoj je cena rasla pet puta u prethodnih šest meseci. Mi 40 evra megavat sat plaćamo, a kada kupujemo plaćamo 630 evra. Zato nam treba posvećena Vlada i ljudi koji hoće da se bore za svoju zemlju i to u okolnostima koje su jako teške. Da bismo sačuvali mir, stabilnost i da bismo obezbedili sigurnu jesen i zimu, a da ne uništimo javne finansije i zemlju, trebaće nam ogroman trud, znanje, odgovornost i snaga, i to, siguran sam, imamo", rekao je Vučić.

pošto kupio, po to prodao

šta nije tačno
Jug Evrope nije tacan. Nije moguca tako jevtina struja u Spaniji i Portugalu.

Ovo je pouzdaniji izvor:

epexspot.PNG
https://www.epexspot.com/en/market-data

Izdaše nas braća rusi!

Pa heba ga, i oni na kraj srca... kao da ne znaju da Srbija blefira sa sankcijama.

Ma biće nekog šverca 100%

Neće biti zvaničnog ali će biti švercovanog uvoza nafte iz Rusije.

Šteta što ja nisam Vučićev ljubavnik pa da se malo ubacim u taj šverc. Par tankera i ti si završio priču.

Ako hoces rusku naftu - nema problema, kupis je preko nekog americkog trejdera sa sedistem u Svajcarskoj, i kraj price...
Ili odma' odes u Vitol. Oni umeju da natovare rusku naftu u Ust - lugi, a dok ona kroz Lamans i Gibraltar dodje do Jadranskog naftovoda, ona vise nije ruska, cak sta vise ona nekako voljsebno a po potrebi postane i antiruska.
:per:

Ja vam to iz iskustva. Vitol najbolje busi.

Back