Nema više romantike

O, na zalazu naših dana
ljubav je tiša i praznovjerna...
Sijaj, svjetlosti oproštajna,
ljubavi zadnja, luči večernja!

Pola je neba palo u sjenu,
još na zapadu sjaj se žari, -
pričekaj malo, sutonski trenu,
potraj, potraj, predivna čari!

Pusti da krv u žilama sni,
u srcu žara sve je manje...
O posljednja ljubavi, ti
jesi blaženstvo i očajanje.

od svih napisanih, ova ostavlja najjaci utisak .:???:

a romantika, nema je.
cak ni ovde gde je svi nose kao ordenje :|

Prema jednoj legendi postoji ptica koja peva samo jednom u svom zivotu,lepse nego bilo koji drugi stvor na ovoj Zemlji. Od trenutka kad napusti gnezdo ta ptica trazi trnovito drvo i nema mira dok ga ne nadje. Uvuce se medju njegove isprepletene grane i, pevajuci, nabode svoje telo na najduzi, najostriji trn. Dok umire,njen bol prerasta u pesmu daleko lepsu od pesme slavuja ili seve. Cena te predivne pesme je zivot, ali citav svet zastaje da slusa, a Bog na nebu se osmehuje. Jer ono najbolje sto postoji,moze se dobiti samo po cenu velike boli....ili bar tako legenda kaze..."
Nije legenda kuco, nedavno sam čitala da u Australiji i danas postoji istina veoma mali broj tih ptica, zaboravila sam ime, zaštićene su i žive samo u rezervatima, po toj tužnoj ptičici je i napisana predivna knjiga "ptice umiru pevajući" a i TV serija je snimljena.
A i u životu je nažalost najčešće tako kako ti lepo reče.

Nema ni bombona "Plavi 9", pa šta?

Petre neznam koje su to bombone .a obozavam slatkise
Romantike ,ima i bice kao i ljubavi ....netreba biti savrseno jer bi bilo dosadno ....

686621.jpg

"Svi smo posatli emotivni invalidi!
Više niko ne govori: Volim te, trebaš mi, značiš mi, baš mi je drago što sam te video....
Niko ne govori a neki nikad ni ne pomisle na to.
Zato sve više viđam ljude koji su zakasnili svuda jer za njih je uvek ili suviše rano - ili previše kasno!
Nemoj da dogorevaš kao sveća u mraku - ugasićeš se kad tad! Izađi na svetlo i voli pa makar i sa posledicama i greškama."

Back