Nema spasenja bez Hrista

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IVAN 5,24

"Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ
i
vjeruje onomu koji me posla,
ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.

Tko je poslao Isusa?

Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?

To je Bog Jedini Otac Jahve.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za spasenje nije dovoljno vjerovati SAMO u Isusa.

TEMELJ je SZ - vjerovati u Jedinoga Boga Jahvu,
u Kojega je Isus vjerovovao,
Kojemu se Isus molio,
Kome se Isus klanjao.

Hajde neka mene neko ubedi,ali bez tih "svetih" knjiga koje su pisali sveštenici-učitelji
onih mojih čivuta....Njima ne verujem ni koliko ispod nokta-i Boga su varali bar po svojim pričama...
I što je najbolje-vama spore da verujete u istog JHVEH...Nešto ste zglajzali?

IVAN 5,24

i
,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tko je poslao Isusa?

Kojemu se Isus molio,
Kome se Isus klanjao.
to što timiliš ne vredi puno,Isus kaže da ko veruje njega i i9ma njega ima i oca. jer je to jedno. ne dvojedno. ko ima sina ima i OCa.a ko nema sina nema ni Oca.

- - - - - - - - - -

IVAN 5,24

i
,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tko je poslao Isusa?

Kojemu se Isus molio,
Kome se Isus klanjao.
to što timiliš ne vredi puno,Isus kaže da ko veruje njega i i9ma njega ima i oca. jer je to jedno. ne dvojedno. ko ima sina ima i OCa.a ko nema sina nema ni Oca.

- - - - - - - - - -

IVAN 5,24

i
,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tko je poslao Isusa?

Kojemu se Isus molio,
Kome se Isus klanjao.

652.jpg

Evo teksta...

1Th 4:13 Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nadu;
1Th 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
1Th 4:15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
1Th 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1Th 4:17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
1Th 4:18 Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima.

Poslednja izmena:
Prvi hrišćani su bili progonjeni, ali su hrabrili jedni druge da će njihovo zemaljsko progonstvo biti zamenjeno večnom redošću sa Hristovim dolaskom, oni su zato radosno iščekivali Hristov povratak.

Luk 12:32 Ne boj se malo stado! Jer bi volja vašeg Oca da vam da carstvo.
Luk 12:33 Prodajte šta imate i dajte milostinju; načinite sebi torbe koje neće ovetšati, haznu koja se nikad neće isprazniti, na nebesima, gde se lupež ne prikučuje niti moljac jede.
Luk 12:34 Jer gde je vaše blago onde će biti i srce vaše.
Luk 12:35 Neka budu vaša bedra zapregnuta i sveće zapaljene;
Luk 12:36 I vi kao ljudi koji čekaju gospodara svog kad se vrati sa svadbe da mu odmah otvore kako dođe i kucne.
Luk 12:37 Blago onim slugama koje nađe gospodar kad dođe, a oni straže. Zaista vam kažem da će se zapregnuti, i posadiće ih, i pristupiće, te će im služiti.
Luk 12:38 I ako dođe u drugu stražu, i u treću stražu dođe, i nađe ih tako, blago onim slugama.

Hrist je svojim sledbenicima naložio da išćekuju Njegov dolazak i da budu spremni...

(niko od nas ne zna da li ćemo danas ostati živi ili će se prekinuti naš život. Zato nam se napominje da uvek budemo spremni za kraj)

Mat 24:37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
Mat 24:38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
Mat 24:39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
Mat 24:40 Tada će biti dva na njivi; jedan će se uzeti, a drugi će se ostaviti.
Mat 24:41 Dve će mleti na žrvnjevima; jedna će se uzeti, a druga će se ostaviti.
Mat 24:42 Stražite dakle, jer ne znate u koji će čas doći Gospod vaš.
Mat 24:43 Ali ovo znajte: kad bi znao domaćin u koje će vreme doći lupež, čuvao bi i ne bi dao potkopati kuću svoju.
Mat 24:44 Zato i vi budite gotovi; jer u koji čas ne mislite doći će Sin čovečiji.
Mat 24:45 Ko je dakle taj verni i mudri sluga kog je postavio gospodar njegov nad svojim domašnjima da im daje hranu na obrok?
Mat 24:46 Blago tom sluzi kog došavši gospodar njegov nađe da izvršuje tako.
Mat 24:47 Zaista vam kažem: postaviće ga nad svim imanjem svojim.
Mat 24:48 Ako li taj rđavi sluga reče u srcu svom: Neće moj gospodar još zadugo doći;
Mat 24:49 I počne biti svoje drugare, i jesti i piti s pijanicama;
Mat 24:50 Doći će gospodar tog sluge u dan u koji se ne nada, i u čas kad ne misli.
Mat 24:51 I raseći će ga napola, i daće mu platu kao i licemerima; onde će biti plač i škrgut zuba.

Poslednja izmena:
Šta nije tačno?
Tajnu krštenja ustanovio je sam Spasitelj kada je po vaskrsenju svom dao Apostolima zapovest: "Idite i naučite sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha".[2] On je i primerom svojim osvetio krštenje, primivši ga od Jovana.

Nije tacno,a evo zasto:Jevrejski Ješua ili grčki Isus

NAJVEĆE BIBLIJSKO OTKRIĆE SAVREMENOG DOBA

Autor: Gordon Nehemija
Prevodilac: Branko Petrović
Naslov originala: The Hebrew Yeshua vs. the Greek Jesus / by Nehemia Gordon
Matejevo jevanđelje izvorno je pisano na hebrejskom jeziku, a potom je prevođeno na aramejski i grčki, i sa tih jezika na sve svetske jezike. Ono, na svakom jeziku sveta, sadrži u sebi brojne kontradikcije koje zbunjuju kako znalce tako i laike, jedino na izvornom jeziku na kome je pisano tih kontradikcija nema! Smatralo se da je hebrejski original Mateja izgubljen, ali je američki lingvista Džordž Hauard 1986. godine pronašao izvorno izdanje i preveo ga na engleski! Nastala je prava akademsko-teološka pometnja! Ovo otkriće se smatra ravnim epohalnim otkrićima kumranskih spisa ili spisa iz biblioteke Nag Hamadi! Knjiga se čita kao najuzbudljiviji triler. Ono što je od posebnog značaja za nas – prevod na srpskom jeziku Matejevog jevanđelja jedini je svetski prevod pored engleskog!

Otkr.4:8
קדוש קדוש קדוש יהוה אלהים צבאות
qedhoš qedhoš qedhoš Elohim Jahwah Zewaot
-Svet svet svet je Jehova Bog Svemogući (sebaot)
Halelu Jah הללן יה הללן יה הללן יה הללן יה
-Atah kadoš, veŠimkha kadoš! Barukh atah Jahwah haElohim, kihu Šaddai atah !

Jovan 3, 3. А ово је живот вечни да познају Тебе јединог истинитог Бога, и кога си послао Исуса Христа.

Nehemija Gordon je zavrsio arheologiju i magistrirao biblijske studije na hebrejskom univerzitetu u jerusalimu.Radio je kao prevodilac Svitaka sa Mrtvog mora i kao istrazivac u desifriranju drevnih hebrejskih rukopisa.

I po njegovom pisanju u Mateju 28, u stihu 19 pise:'Zato idite i naucite sve narode Krsteci ih u Moje Ime;

U Del. Apost pise;
2, 14. А Петар стаде са једанаесторицом и подиже глас свој и рече им: Људи Јудејци и ви сви који живите у Јерусалиму! Ово да вам је на знање, и чујте речи моје.

22. Људи Израиљци! Послушајте речи ове: Исуса Назарећанина, човека од Бога потврђеног међу вама силама и чудесима и знацима које учини Бог преко Њега међу вама, као што и сами знате,

38. А Петар им рече: Покајте се, и да се крстите сваки од вас у име Исуса Христа за опроштење греха; и примићете дар Светог Духа;

39. Јер је за вас обећање и за децу вашу, и за све далеке које ће год дозвати Господ Бог наш.

Kao sto vidis, Krstenje je za sve(Jevreje i Ostale),a Gospod Bog Ucini preko Isusa Silama, Cudesima i Znacima, Amin;

piramido,
Konstantno tvrdis da Isus Hristos nije Bog. Da li je po tebi obican covek ?

Bozija rec ovako kaze:D.Apost.7, 55. А Стефан будући пун Духа Светог погледа на небо и виде славу Божју и Исуса где стоји с десне стране Богу;

56. И рече: Ево видим небеса отворена и Сина човечијег где стоји с десне стране Богу.

Jovan 5, 26. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи;

27. И даде Му власт да и суд чини, јер је Син човечији.

Dela 17, 31. Јер је поставио дан у који ће судити васионом свету по правди преко човека кога одреди, и даде свима веру васкрснувши Га из мртвих.

I Tim. 2, 5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус,

Evo Cecalana, Upisi negde ove stihove, da ih Nikada vise ne zaboravis, Amen;

Hajde neka mene neko ubedi,ali bez tih "svetih" knjiga koje su pisali sveštenici-učitelji
onih mojih čivuta....Njima ne verujem ni koliko ispod nokta-i Boga su varali bar po svojim pričama...
I što je najbolje-vama spore da verujete u istog JHVEH...Nešto ste zglajzali?

Evo ti Jednostavnost:Pomoli se Bogu_Onaj koji Jeste, naglas i trazi da ti Ispuni "zelju",i Verujem da ce ti se nesto desiti, ako istinski Trazis i Verujes.z:poz:

Back