Nema spasenja bez Hrista

Nije Tacno, apostoli su Krstavali u :D.Ap. 2, 38. А Петар им рече: Покајте се, и да се крстите сваки од вас у име Исуса Христа за опроштење греха; и примићете дар Светог Духа;

Šta nije tačno?
Tajnu krštenja ustanovio je sam Spasitelj kada je po vaskrsenju svom dao Apostolima zapovest: "Idite i naučite sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha".[2] On je i primerom svojim osvetio krštenje, primivši ga od Jovana.

Poslednja izmena:
Nema spasenja bez Krista

Naslov teme je POLOVIČAN,
ili - tendnciozno sročen!
------------------------------------------------------------------------------------

Za spasenje je potrebno vjerovati u TO da je Isus "samo" Sin Božji!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,5

Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije.
Da li ti ispovijedaš da je Isus = Bog – ili – Božji Sin?
Gornje ti kaže tvoju budućnost!
Želiš li ti pobijediti svijet?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Osnova za spasenje je vjerovati u Jedinoga Boga Oca Jahvu,
i još u Božjega Sina - koji nije Bog.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IVAN 14,1

"Neka se ne uznemiruje srce vaše!
Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što ti sam Gospodin Isus kaže?

Treba vjerovati u Osnovu – BOGA – Oca Jahvu,

I još

U Božjeg Sina Isusa.

Isus se jasno odvaja – nije Bog.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kada je to Isus spomenuo ime Jahve?

Trazim stih ili izmisljate.

U našim Biblijama - NZ nema stiha da je Isus rekao Ime Jedinoga Boga - JAHVE.

Da li TO znači da Jahve nije Bog?
Da li TO znači da Jahve nije Otac?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovdje je tema - Nema spasenja bez Hrista

IVAN 14,1

Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

Treba vjerovati u Osnovu – BOGA.

TKO je TAJ BOG?

I još

U Božjeg Sina Isusa.

Poslednja izmena:

Zasto Gospodin Isus nije nikada rekao - Bozije ime je JAHVE?

Zato jer Isus NE LAŽE!
Zato jer Isus govori samo ISTINU!

Zbog toga Isus nije nikad reko - bozije ime je JAHVE.
Reko je "samo" - Otac nebeski.

Djakon Juri Maksimov dalje obrazlaze misljenja Sv. Otaca Pravoslavne Crkve da se bez vere u Hrista niko ne moze spasiti:

" На тај начин, свети Анастасије исто као и свети Игњатије, сведочи да онај ко не верује у Христа, који се није родио од воде и Духа, то јест, некрштен човек неће након смрти ући у Царство Божије, иако ће добро које је он учинио безусловно бити награђено.

И преподобни Симеон Нови Богослов сведочи: "Велико благо јесте веровати у Христа, јер је немогуће спасити се без вере у Христа."[4]

И свети Кирил Јерусалимски пише: "Онај ко би чак и био добар по делима, али није задобио печат водом, неће ући у Царство Небеско. Реч је храбра, али није моја; јер је тако одредио Исус
."

IVAN 14,1

Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

TKO je TAJ BOG?

I još

U Božjeg Sina Isusa.

Poslednja izmena:

IVAN 14,1

Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

TKO je TAJ BOG?

I još

U Božjeg Sina Isusa.

Ja sam u Ocu, i Otac je u meni, i nas dvojica, jedno smo

aj sad izvadi oca iz sina ako umes..ako ubijes sina otac ce da istrci i sina ce ponovo da ozivi..
kako god obrnes jedan bez drugoga ne mogu a ti samo mozes da crkvas od muke....z:p

------------------------------------------------------------------------------------------------------

IVAN 14,1

Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

TKO je TAJ BOG?

I još

U Božjeg Sina Isusa.

u Hristu je objavljen jedini Bog. time je sve jasno. njegovo ime je večnost. oproštenje greha jedino ide u to ime. to je bitno. čemu tolke teorije.

- - - - - - - - - -

u Hristu je objavljen jedini Bog. time je sve jasno. njegovo ime je večnost. oproštenje greha jedino ide u to ime. to je bitno. čemu tolke teorije.

IVAN 14,1

Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

TKO je TAJ BOG?

I još

U Božjeg Sina Isusa.

због вас који вређате сваки дан мислим да би било најбоље не учествовати на пдф Религија
Vladane, zasto te to vredja. Pa Isus se nije zenio, nije imao ni ljbavnicu (zvanicno), a sa apostlima je ziveo 24 sata dnevno, sto ce reci od jutrda do jutra, sa njima je doruckovao, rucao i vecerao, sa njima je spavao, sa njima je bio u ljubavi. Po nekim (srpskim) kriterijumima bi se moglo svasta zakljuciti. Nije mi jasno zasto se ti vredjas ako u diskusiji neko pokrene i pitanje, zasto se Isus nije zenio. Po ondasnjim jevrejskim svetim knjigama "ucitelj" (rabi), kako su Isusa zvali apostoli, bi morao da je zenjen. A, zasto nije?

P.S. A zasto ne ides na PDF Pravoslavnje, tamo nema ni jednog paganina, neznabosca ili sotone? Tamo je sve sama ljudska elita.

Poslednja izmena:
- - - - - - - - - -

IVAN 14,1

Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

TKO je TAJ BOG?

I još

U Božjeg Sina Isusa.

ovaj unutra jeste a niko ga nije video a ovaj s napolja nije a svi ga videli...al ti je fora...z:p

Djakon Juri Maksimov dalje obrazlaze misljenja Sv. Otaca Pravoslavne Crkve da se bez vere u Hrista niko ne moze spasiti:

" На тај начин, свети Анастасије исто као и свети Игњатије, сведочи да онај ко не верује у Христа, који се није родио од воде и Духа, то јест, некрштен човек неће након смрти ући у Царство Божије, иако ће добро које је он учинио безусловно бити награђено.

И преподобни Симеон Нови Богослов сведочи: "Велико благо јесте веровати у Христа, јер је немогуће спасити се без вере у Христа."[4]

И свети Кирил Јерусалимски пише: "Онај ко би чак и био добар по делима, али није задобио печат водом, неће ући у Царство Небеско. Реч је храбра, али није моја; јер је тако одредио Исус
."
Cecalano, taj djakon je debelo otkacio kad citira neuke svetitelje. Oni su zato sveti jer su bili niscega duhom, tj. nicim iskvarenim duhom, sto ce reci - nista nisu znali od zivota, pa samim tim su i bili cedni, tj. neiskvareni.

Pogledajte ovaj VIDEO.....ALI DO KRAJA !

Ovo je vizualizacija Isije 53.glave, jednog od najdirivljijih prorocanstava o dolasku Mesije:

" Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli.
Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo.
A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo."

- - - - - - - - - -

IVAN 14,1

Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

TKO je TAJ BOG?

I još

U Božjeg Sina Isusa.

ko je taj Bog? Isus Hristos. drugog nema. upravo je on objavljen jedini u Hristu .

Back