Nema spasenja bez Hrista

A sada da nastavimo tekst djakona Maksimova, koji izlaze objasnjenja Sv. Otaca zasto se niko bez Hrista ne moze spasiti:

" Ево, например, Свети Тихон Задонски сведочи: "Нико не може да се оправда пред Богом и да се спаси без Христа и мимо Христа, већ само - вером у Христа... Јер нико не може од ђавола, греха, проклетства законског и од ада да се избави без Христа, и то све се у краткој речи Христовој закључује: "Ако вас, дакле, Син ослободи, заиста ћете бити слободни." (Јн. 8:36).[2]

Хиљаду година пре Светог Игњатија управо су исто такво питање задавали преподобном Анастасију Синаиту: "Ако неки неверујући у Христа, например Јудејац или муслиман, чини много добрих дела, да ли ће он ући у Царство Небеско?" И Свети Анастасије даје тај исти одговор:

"Пошто Господ говори Никодиму: "Заиста ти кажем, ако се ко не роди водом и Духом не може ући у Царство Божије" (Јн. 3:5), онда је јасно да (нико од неверујућих у Христа) неће ући у (то) Царство. Међутим (нико) се не лишава своје плате: или (неверујући у Христа) добија своју плату богатством, раскошима и другим прелестима (овог) живота, слично (богаташу) који је од Авраама чуо: "Сјети се да си ти примио добра своја у животу своме" (Лк. 16:25), или се његова судбина у будућем веку веома разликује ид судбине онога који (овде) не чини добро. Јер како има много обитељи за праведнике (види Јн. 14:2) код Бога, тако и за грешнике (постоји) мноштво различитих казни."[3]"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.
,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što kaže gore?

Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.

Tko je poslao Isusa?

Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?

To je Bog Jedini Otac Jahve.

I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!

Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gdje tu gore u datom stihu piše ono što tvrdiš?

Gdje piše - Isus je Bog! - ?
Gdje piše -Isus je Jahve! - ?

Gdje piše - Isus je Riječ?
Kada je Isus rekao - Ja sam Riječ! - ?
------------------------------------------------------------

NEMA stiha da je nešto nastalo OD riječi!
Ima samo - Kroz, PO riječi!
Znači - RIJEČ nije IZVOR - TEMELJ stvaranja!
-----------------------------------------------------------

Odgovori mi molim te na gornja pitanja,
ali - molim te - odgovori - STIHOVIMA iz Biblije,
ne ljudskim pričama.

-------------------------------------------------
Gdje piše u gornjem da nema spasenja bez Isusa?

Verom poznajemo da je svet rečju Božjom svršen, da je sve što vidimo iz ništa postalo..jevr11,3...
dje ti vera..pojela maca am am z:p

Gdje tu gore u datom stihu piše ono što tvrdi?

Gdje piše - Isus je Bog! - ?
Gdje piše -Isus je Jahve! - ?

Gdje piše - KOME Bog Jahve govori?
Gdje piše - KOLIKO ih je sa Bogom Jedinim Jahvom?

Gdje piše da je bilo što Bog Jedini Jahve stvarao sa JOŠ NEKIM?

------------------------------------
Odgovori mi molim te na gornja pitanja,
ali - molim te - odgovori - STIHOVIMA iz Biblije,
ne ljudskim pričama.

-------------------------------------------------
Gdje piše u gornjem da nema spasenja bez Isusa?

Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod(koji jeste ), u gradu Davidovom...luka
jahvica stigao op op..problem..metafizicki ili eticki..z:p

Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod(koji jeste ), u gradu Davidovom...luka
jahvica stigao op op..problem..metafizicki ili eticki..z:p

jahvica se rodio..on je onaj koji jeste,istinit,svet i besmrtan..koje poklone ces mu odneti piramidice,monice?z:p
na delu da vas vidim..z;)

- - - - - - - - - -

:roll: aj jednom reci nesto razumljivo

a verica ne mona ce postati besmrtna..z:p

:rtfm::rtfm:
Da li je spasenje moguce bez prihvatanja Hrista za spasitelja ? Mnogi smatraju da ima, medju njima cak i moderni Hriscani. Dakle ?
Ceco, kako je spasenje bilo pre Joshue, tj. po grckom Hrista? I u cemu se sastoji to spasenje? Kakio to da je tebe spasao i od cega? Kako si ti osetila to sapasenje?

Vala_30.gif
f_5cm_a0314f7.gif
Vala_33.gif
Evo, i tebe da priupitam, da li se ti osecas spasenim? Vidim da si sav u spasislalcoj euforiji.

Poslednja izmena:
Ceco, kako je spasenje bilo pre Joshue, tj. po grckom Hrista? I u cemu se sastoji to spasenje? Kakio to da je tebe spasao i od cega? Kako si ti osetila to sapasenje?

Evo, i tebe da priupitam, da li se ti osecas spasenim? Vidim da si sav u spasislalcoj euforiji.

Rekoše mi prije da se nisu mogli spasiti već da su čekali u paklu ili tako neđe da im Isus dođe i propovjeda.

Bog spasava,ako imamo Veru u njega.Razlog je vecni Zivot posle fizicke smrti,a na volju nam da ga izaberemo.

Браћо не бацајте бисере пред свиње, а осим тога и грех је расправљати се са секташима и доказивати им њихову заблуду. Не губите своје драгоцено време.

Jeste, ali eto, bar da pokusamo da ih vratimo na pravi put. Ali u pravu si, ne treba se preterano upustati u raspravu, jer Apostol Pavle savetuje:

Tit 3:10 "Čovjeka jeretika po prvome i drugom svjetovanju kloni se,
11. Znajući da se takav izopačio, i greši, i sam je sebe osudio."

Cecalana, ovo je jos jedan odlican stih ,koji pokazuje da su Bog Otac,Bog Sin i Sveti Duh = Jedno :mrgreen:

"7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno." - 1. Jovanova, glava 5

Ko ovaj stih poveze sa Jovan 1,1-3. Jasno mu je da je Isus-Rec !

Ne pisem zbog njih.... Oni znaju istinu, i svesno rade protiv nje ^^

Ovde se radi o tome sto necu da im dozvolim da pisu neistine iz Biblije, koje ce drugi ljudi da citaju....
i misle da je istina - jer ih niko ne opovrgava....

Tako,u stvari, izgleda za jednog posetioca sajta..... A ne da mi ne pisemo jer smo ih sve otpisali i necemo da gubimo vreme u raspravi s njima ? ..........

Ne gubim previse vremena... Sastavila sam par pamfleta koji sadrze par stihova da je Isus Hristos Bog,
i copy-paste-ujem ;)

kada vidim da su se zahuktali.......

Cecalana- uvrsticu i tvoj stih iz 1.Jovanove 5,7 u pamflet takodje ^^

Hvala :)

Cecalana, ovo je jos jedan odlican stih ,koji pokazuje da su Bog Otac,Bog Sin i Sveti Duh = Jedno :mrgreen:

"7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno." - 1. Jovanova, glava 5

Ovde se radi o tome sto necu da im dozvolim da pisu neistine iz Biblije, koje ce drugi ljudi da citaju....

Tako,u stvari, izgleda za jednog posetioca sajta..... A ne da mi ne pisemo jer smo ih sve otpisali i necemo da gubimo vreme u raspravi s njima ? ..........

Ne gubim previse vremena... Sastavila sam par pamfleta koji sadrze par stihova da je Isus Hristos Bog,
i copy-paste-ujem ;)

Draga Pocetnice, Isus nije Bog, vec je:

Isaija 41, 1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.
Isaija 11, 2. И на Њему ће почивати Дух Господњи, дух мудрости и разума, дух савета и силе, дух знања и страха Господњег.
Isaija 49 6. И рече ми: Мало је да ми будеш слуга да се подигне племе Јаковљево и да се врати остатак Израиљев, него те учиних виделом народима да будеш моје спасење до крајева земаљских.
Isaija 52, 13. Гле, слуга ће мој бити срећан, подигнуће се и узвисиће се и прославиће се.
Matej3 , 17. И гле, глас с неба који говори: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи.
Matej 12 , 18. Гле, слуга мој, кога сам изабрао, љубазни мој, који је по вољи душе моје: метнућу дух свој на Њега, и суд незнабошцима јавиће.
Luka 4, 1. Исус пак пун Духа Светог врати се од Јордана, и одведе Га Дух у пустињу,
Jovan 3, 35. Јер Отац љуби Сина, и све даде у руке Његове.
Filibljanima 2, 5. Јер ово да се мисли међу вама шта је и у Христу Исусу,
6. Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
7. Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
I Petrova 1, 20. Који је одређен још пре постања света, а јавио се у последња времена вас ради,
21. Који кроз Њега верујете Бога који Га подиже из мртвих, и даде Му славу, да би ваша вера и надање било у Бога.
Matej 6 , Овако дакле молите се ви: Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје;
10. Да дође царство Твоје; да буде воља Твоја и на земљи као на небу;
D.Apost. 7 , 55. А Стефан будући пун Духа Светог погледа на небо и виде славу Божју и Исуса где стоји с десне стране Богу;
56. И рече: Ево видим небеса отворена и Сина човечијег где стоји с десне стране Богу.
Jovan 5, 26. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи;
27. И даде Му власт да и суд чини, јер је Син човечији.
I Tim.2, 5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус,
Jovan 14, 10. Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела.
Luka 4, 8. И одговарајући Исус рече му: Иди од мене, сотоно; у писму стоји: Поклањај се Господу Богу свом, и Њему једином служи.
Marko 15, 34. И у деветом сату повика Исус гласно говорећи: Елои! Елои! Лама савахтани? Које значи: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио?

Draga Pocetnice, Isus nije Bog, vec je:

Isaija 41, 1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.
Isaija 11, 2. И на Њему ће почивати Дух Господњи, дух мудрости и разума, дух савета и силе, дух знања и страха Господњег.
Isaija 49 6. И рече ми: Мало је да ми будеш слуга да се подигне племе Јаковљево и да се врати остатак Израиљев, него те учиних виделом народима да будеш моје спасење до крајева земаљских.
Isaija 52, 13. Гле, слуга ће мој бити срећан, подигнуће се и узвисиће се и прославиће се.
Matej3 , 17. И гле, глас с неба који говори: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи.
Matej 12 , 18. Гле, слуга мој, кога сам изабрао, љубазни мој, који је по вољи душе моје: метнућу дух свој на Њега, и суд незнабошцима јавиће.
Luka 4, 1. Исус пак пун Духа Светог врати се од Јордана, и одведе Га Дух у пустињу,
Jovan 3, 35. Јер Отац љуби Сина, и све даде у руке Његове.
Filibljanima 2, 5. Јер ово да се мисли међу вама шта је и у Христу Исусу,
6. Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
7. Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
I Petrova 1, 20. Који је одређен још пре постања света, а јавио се у последња времена вас ради,
21. Који кроз Њега верујете Бога који Га подиже из мртвих, и даде Му славу, да би ваша вера и надање било у Бога.
Matej 6 , Овако дакле молите се ви: Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје;
10. Да дође царство Твоје; да буде воља Твоја и на земљи као на небу;
D.Apost. 7 , 55. А Стефан будући пун Духа Светог погледа на небо и виде славу Божју и Исуса где стоји с десне стране Богу;
56. И рече: Ево видим небеса отворена и Сина човечијег где стоји с десне стране Богу.
Jovan 5, 26. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи;
27. И даде Му власт да и суд чини, јер је Син човечији.
I Tim.2, 5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус,
Jovan 14, 10. Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела.
Luka 4, 8. И одговарајући Исус рече му: Иди од мене, сотоно; у писму стоји: Поклањај се Господу Богу свом, и Њему једином служи.
Marko 15, 34. И у деветом сату повика Исус гласно говорећи: Елои! Елои! Лама савахтани? Које значи: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио?

Dokaz da je Sveto Trojstvo istina:

Poslednja izmena:
Dokaz da je Sveto Trojstvo istina:

Draga Pocetnice, trojstvo ne postoji, jer po tome su tri boga,a Bog_Onaj koji Jeste je J-E-D-A-N;

Kolosanima 1, 19. Јер би воља Очева да се у Њ усели сва пунина;
Rimljanima 16, 27. Једином премудром Богу, кроз Исуса Христа, слава вавек. Амин.

Bog
Isaija 57, 15. Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.
Jovan 4, 24. Бог је Дух; и који Му се моле, духом и истином треба да се моле.
V Mojs 4, 39. Знај дакле и памти у срцу свом да је Господ Бог, горе на небу и доле на земљи, нема другог.
Efescina 4, 6. Један Бог и Отац свих, који је над свима, и кроза све, и у свима нама.

I Kor 8, 6. Али ми имамо само једног Бога Оца, од ког је све, и ми у Њему, и једног Господа Исуса Христа, кроз ког је све, и ми кроза Њ.

Taj stih koji navodis, D-O-K-A-Z-U-J-E da je Bog Jedan, kao sto pise i Isaiji 45,
5. Ја сам Господ, и нема другог, осим мене нема бога; опасах те, премда ме не знаш,

6. Да би познали од истока сунчаног и од запада да нема другог осим мене; ја сам Господ и нема другог,

Draga Pocetnice, trojstvo ne postoji, jer po tome su tri boga,a Bog_Onaj koji Jeste je J-E-D-A-N;

Kolosanima 1, 19. Јер би воља Очева да се у Њ усели сва пунина;
Rimljanima 16, 27. Једином премудром Богу, кроз Исуса Христа, слава вавек. Амин.

Bog
Isaija 57, 15. Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.
Jovan 4, 24. Бог је Дух; и који Му се моле, духом и истином треба да се моле.
V Mojs 4, 39. Знај дакле и памти у срцу свом да је Господ Бог, горе на небу и доле на земљи, нема другог.
Efescina 4, 6. Један Бог и Отац свих, који је над свима, и кроза све, и у свима нама.

I Kor 8, 6. Али ми имамо само једног Бога Оца, од ког је све, и ми у Њему, и једног Господа Исуса Христа, кроз ког је све, и ми кроза Њ.

Taj stih koji navodis, D-O-K-A-Z-U-J-E da je Bog Jedan, kao sto pise i Isaiji 45,
5. Ја сам Господ, и нема другог, осим мене нема бога; опасах те, премда ме не знаш,

6. Да би познали од истока сунчаног и од запада да нема другог осим мене; ја сам Господ и нема другог,

Kada cete shvatiti da je Gospod, Bog , Jehova = Sveto Trojstvo

a ne samo Bog Otac ^^

Za koga sam ja pocetnica...
mozda sam samo mladja od tebe.

Od rodjenja svake sedmice idem u crkvu i slusam propoved i sama ucestvujem u bogosluzenju itd.

A ti ?

Evo ja se svakom nudim da budem bog spasilac, verujte meni, a ne Jeshui i njegovom vanbracnom ocu. Ja sam rodjen u regularnom braku. Znaci, bezgresno sam rodjen. Moji roditelji su ubedjeni da sam ja bolji bog od boga i da mogu da spase covecanstvo od grehova osim sto ne mogu da zabranim vanbracne seksualne odnose, jer to ne zavisi od mene vec od rada zljezda sa unutrasnjim lucenjem i kod muskarca i kod zene. Zato, doneo sam rezoluciju da vanbracne odnose legalizujem i da se od mog izbora za spasitelja ne racunaju u greh. Sta vise, to ce pomoci macici Srbiji da poveca brojno stanje svog stanovnistva. Amin.

Glasajte za mene, ja cu vam oprostiti sve vase grehe, osim grehova za ubistvo deteta ili roditelja. To neka vam opsroti Jeshua.

Poslednja izmena:
Sutra je Badnje veče, prekosutra Božić-drugi po značaju hrišćanski praznik, kada se obeležava Hristovo rodjenje i kada je zasijala vitlejemska zvezda, u znak spasenja svakom čoveku.
Želim vam da lepo provedete Božićne praznike, u miru i sreći sa svojim najmilijima.
Na one koji nemaju ni to malo dostojanstva, da iz poštovanja prema svojim sugrađanima koji veruju, ne hule i ne vređaju i u ove dane, ne obazirite se.

Za dva dana pozdravićemo se sa našim tradicionalnim pozdravom ''Mir Boziji. Hristos se rodi'', pa u tom miru i dočekajmo praznike.

Poslednja izmena:

i copy-paste-ujem ;)

Zašto samo tuđe copy-paste?
Zašto ne provjeriš sve što daješ?
Znam da to traži truda - ali - isplati se - ako za to ideš u istinu - u Raj!

Pročitaj 2 stiha prije i 1 poslije datoga -

1. IVANOVA 5,7
Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,

pa mi se javi i reci - što si ustanovila?
Koliko ima svjedočanstava?
Gdje?
Tko se pojavljuje u drugom svjedočanstvu?

Može?
Čekam te.

--------------------------------

Komentiraj mi ovaj stih:

IVAN 5,24
"Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ
i
vjeruje onomu koji me posla,
ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.

Tko je poslao Isusa?

Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?

To je Bog Jedini Otac Jahve.

sama ucestvujem u bogosluzenju itd.
A ti ?

Da li imaš pokrivenu glavu dok moliš Boga Oca Jahvu?

Da li u Crkvi govoriš na glas?

Da li se moliš SAMO Bogu Ocu Jahvi u Isusovo Ime,
ili nekome drugome?

--------------------------------------------------------------------
Po tvojim odgovorima - vidjet ćemo da li si u Biblijskoj istini - ili ideš kontra Božje riječi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MATEJ 7:21

"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TKO je TAJ Otac Isusov?

U KN neće ući oni koji govore samo - Gospodine Isuse, ISUSE! ISUSE!

nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,

oni koji vrše volju Isusovoga Boga.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li imaš pokrivenu glavu dok moliš Boga Oca Jahvu?

Da li u Crkvi govoriš na glas?

Da li se moliš SAMO Bogu Ocu Jahvi u Isusovo Ime,
ili nekome drugome?

--------------------------------------------------------------------
Po tvojim odgovorima - vidjet ćemo da li si u Biblijskoj istini - ili ideš kontra Božje riječi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MATEJ 7:21

"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TKO je TAJ Otac Isusov?

U KN neće ući oni koji govore samo - Gospodine Isuse, ISUSE! ISUSE!

nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,

oni koji vrše volju Isusovoga Boga.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ti bi da mu preskocis sina..al ce te isutira..a i ja bi vala tako ko bi mog a mene u zvezde..poltroni..z:p

Back