Nema spasenja bez Hrista

Spasenje je PO Gospodinu Isusu.
Spasenje nije OD Isusa!

NEMA ništa OD Isusa!

Za spasenje treba vjerovati u DVOJICU!

U JEDNOG Boga Oca Jahvu,
i još
u Drugoga - Koji je "samo" Božji Sin - Isus - nebog.

-----------------------------------------------------------------

IVAN 14,1
"Neka se ne uznemiruje srce vaše!
Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

TKO je TAJ BOG - u Kojega treba vjerovati?
TKO je Isusov Bog?

Što ti sam Gospodin Isus kaže?
Treba vjerovati u Osnovu – BOGA – Oca Jahvu,
I još
U Božjeg Sina Isusa.
Isus se jasno odvaja – nije Bog.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spasenje je PO Gospodinu Isusu.
Spasenje nije OD Isusa!

NEMA ništa OD Isusa!

Za spasenje treba vjerovati u DVOJICU!

U JEDNOG Boga Oca Jahvu,
i još
u Drugoga - Koji je "samo" Božji Sin - Isus - nebog.

-----------------------------------------------------------------

IVAN 14,1
"Neka se ne uznemiruje srce vaše!
Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

TKO je TAJ BOG - u Kojega treba vjerovati?
TKO je Isusov Bog?

Što ti sam Gospodin Isus kaže?
Treba vjerovati u Osnovu – BOGA – Oca Jahvu,
I još
U Božjeg Sina Isusa.
Isus se jasno odvaja – nije Bog.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ako je bozji sin, trebalo bi da je bog :think: Ne moze mace da rodi kuce :rtfm:

Ako je bozji sin, trebalo bi da je bog :think: Ne moze mace da rodi kuce :rtfm:

Pod prvo - nisi se obazreo na post i stihove.
Zašto?
Nešto ti se ne sviđa u TOME?
-----------------------------------------

Da ti malo razjasnim!

Postoji svjetovno materijalno zemaljski.
Čovjeku se rodi čovjek.

Postoji Nebesko!
Bog Jahve NE RAĐA!
Bog Jedini Jahve STVARA!

Bog Jahve nema ženu Božicu da Mu rađa djecu.
JEL ti to jasno?
---------------------

Isus je stvorenje - sam to kaže.

SVA stvorenja Božja Jahvina -
Bog Jahve naziva - Božjim Sinovima.

I ljudi su Božji Sinovi - ima masa stihova,
DA LI SU ZBOG TOGA - što su Božji Sinovi,
LJUDI - BOGOVI?

--------------------------
Možeš na to odgovoriti?
--------------------------------
A onda se vrati na moj post -
pa i njega komentiraj.

ŠTO ti se u ISTINI ne sviđa?

Poslednja izmena:
Ne moraš, problem nemamo mi, već ti, jer je po tvojoj logici jedan Bog se odvojio, postao čovjek ili Bogočovjek kako ga već zoveš, onda se taj odvojeni Bog molio Bogu koji je ostao na nebu, i govorio da je taj Bog veći od njega, zatim nije znao kada će se desiti Sudnji dan, ne samo dok je bio na Zemlji već uopšte, ubijen je od strane jevreja (ubili Boga- poluboga O.o) dok je na krstu gdj je mučen zazivao Boga koji je ostao na nebu, tj. Boga od koga se odvojio da bi postao utelovljeni Bog.... E ajde sa sada snađi, i pokušaj da vidiš da li je to logično :P
Bog nije ostao nigde. on je bio u Hristu kao Duh.a BOG KOJI JE DUH JE SVUGDE PRISUTNI.

haha pa Bog ne nalaze da budem budala :lol:

Onda ja trebam da trazim od nekog ako tebi sve dam :mrgreen:

Isus kada je rekao bogatasu da proda sve i krene za Njim, on je zeleo taj covek prati Isusa dok sluzi na zemlji jer nebi bio gladan ni zedan pored Isusa i postao bi njegov Apostol ili ucenik i dobio Carstvo Bozije odmah :)

Dok vernici u ovom vremenu koje je tesko ne trebaju sve da prodaju i daju siromasnima vec koliko mogu a sami ne postanu siromasi - znaci pomagati siromasnima ako si bogat ;)

Deseti deo je dosta ali cak i to ne cine :aha:

haha pa Bog ne nalaze da budem budala :lol:

Onda ja trebam da trazim od nekog ako tebi sve dam :mrgreen:

Isus kada je rekao bogatasu da proda sve i krene za Njim, on je zeleo taj covek prati Isusa dok sluzi na zemlji jer nebi bio gladan ni zedan pored Isusa i postao bi njegov Apostol ili ucenik i dobio Carstvo Bozije odmah :)

Dok vernici u ovom vremenu koje je tesko ne trebaju sve da prodaju i daju siromasnima vec koliko mogu a sami ne postanu siromasi - znaci pomagati siromasnima ako si bogat ;)

Deseti deo je dosta ali cak i to ne cine :aha:
:cmok2:

Deseti deo je dosta ali cak i to ne cine
Da je isus na to mislio on bi rekao "prodaj deseti deo onoga sto imas i kreni samnom u nebesko carstvo" ali ON TO NIJE REKAO

Mozda si ti neki njegov advokat, naslednik ili sl, mozda isus nije znao da ce doci teska vremena mada i tada su bila teska jer nije imalo sta da se jede.

Znaci : pali smo na daj sta das :D

Pricamo o isusu i o onome sta je rekao :rtfm:

Tu odredbu je dao jos Mojsije, i svi od Jevreja su to bezuslovno postovali :)

Niko tu naredbu nije stavljao u pitanje u Isusovo vreme-tako da On nije imao potrebu da prosvetljuje ljude u toj stvari :)

Evo gde Isus jedino spominje desetak, i ovim stihom je pokazano da je Isus znao za to , i odobrava takodje:

" Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste šta je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i veru;
a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati."

- - - - - - - - - -

Dakle -"ne ostaljati" neredbu o desetku !!!

Da te podsetim, Isus rece > Ako hoćeš savršen da budeš, idi prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; pa hajde za mnom

Pusti sad sta su drugi rekli, pricamo o Isusu i ne manipulisi recima.

Isus nije pominjao desete delove niti sta drugo. Jasno i nedvosmisleno je to rekao, jel tako ?

Da te podsetim, Isus rece > Ako hoćeš savršen da budeš, idi prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; pa hajde za mnom

Pusti sad sta su drugi rekli, pricamo o Isusu i ne manipulisi recima.

Isus nije pominjao desete delove niti sta drugo.
Jasno i nedvosmisleno je to rekao, jel tako ?

Procitaj jos jednom moj post... i stih koji sam navela :whistling:

A za slucaj bogatasa kome je Isus rekao da sve proda i podje za njim - neko ti je vec odgovorio ;)

Da je isus na to mislio on bi rekao "prodaj deseti deo onoga sto imas i kreni samnom u nebesko carstvo" ali ON TO NIJE REKAO

Mozda si ti neki njegov advokat, naslednik ili sl, mozda isus nije znao da ce doci teska vremena mada i tada su bila teska jer nije imalo sta da se jede.

Znaci : pali smo na daj sta das :D

Ali to je rekao Lice u Lice tom bogatasu jer je zeleo da ga sledi i znao da ima dobro srce za Boga :)

Ali zbog Bogatstva je odbio da podje sa njim ;) Isus je njemu nudio nesto vece i vrednije od Bogatstva na zemlji - Carstvo Bozije i Vecan zivot

On je zeleo da vidi da li je taj covek koji se hvalio da postuje Boga i drzi sve od rodjenja zaista voli Boga - tako sto ce zrtvovati svoje Bogatsvo i dati siromasnima i poslusati Isusa koji je bio mesto Boga na zemlji u to vreme

Matej 19

16 I gle, neko pristupivši reče mu: učitelju blagi! kakovo ću dobro da učinim da imam život vječni?

17 A on reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovijesti.

18 Reče mu: koje? A Isus reče: da ne ubiješ; ne činiš preljube; ne ukradeš; ne svjedočiš lažno;

19 Poštuj oca i mater; i ljubi bližnjega svoga kao samog sebe.

20 Reče mu mladić: sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje; šta mi još treba?

Znaci ovaj mladic i bogatas je zeleo da dobije vecni zivot

21 Reče mu Isus: ako hoćeš savršen da budeš, idi i prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; pa hajde za mnom.

22 A kad ču mladić riječ, otide žalostan; jer bijaše vrlo bogat. :rida:

23 A Isus reče učenicima svojijem: zaista vam kažem da je teško bogatome ući u carstvo nebesko.

24 I još vam kažem: lakše je kamili proći kroz iglene uši nego li bogatome ući u carstvo Božije. :aha:

Onda Isus kaze da proda sve sto ima da bi bio skroz savrsen i dobije vecni zivot :) Reko je Samo Njemu ne ostalima koji su ga pratili :lol:

I pokazo narodu kako je Bogatome tesko da dobije vecni zivot i udje u Carstvo Bozije :mrgreen:

Lepo ja kazem ti ne razumes Bibliju kada citas :rumenko:

Back