Nema spasenja bez Hrista

Zato sto : Jovan 13, 31. Кад он изиђе, онда Исус рече: Сад се прослави Син човечији и Бог се прослави у Њему.

Jovan 14, 13. И шта год заиштете у Оца у име моје, оно ћу вам учинити, да се прослави Отац у Сину.

Jovan 13, 32. Ако се Бог прослави у Њему, и Бог ће Њега прославити у себи, и одмах ће Га прославити.

Dela Ap. 17, 31. Јер је поставио дан у који ће судити васионом свету по правди преко човека кога одреди, и даде свима веру васкрснувши Га из мртвих.

Isaija 42, 1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.

Bog ne umire, ali Isus- Covek umire.

Isus na hibru glasi: Jehova je spasenje.
telo mu je bilo slogirano ali kad se opasuljio digo telo..i ti ces svoje da dignes kad dodje vreme..z:p

Pa da- ne zna se tacno.. New Age je pomesano - mnoge filozofija i religije - mnogobozacke religije :)

Po Bibliji- postoji samo Bog -Jahve- i Isus Hristos..i Sveti Duh,naravno - oni su Sveto Trojstvo.

Sve druge bogove i bozanstva koja su ljudi od postana sveta pravili su oblicje Sotone...

Hocu da kazem- postoji Biblijski Bog- i svi ostali (Sotona)

:hvala:

- - - - - - - - - -

Zbog toga i naslov teme- Nema spasenja bez Hrista

E hebi ga, Kinezi nikad culi za te i tog tvoga, a starija je civilizacija, Japan i njihova kultura- isto, Koreja obe, nema nis, Indija i njene religije, ne znaju ista o izmisljotini, Mesopotamija i njihova religija stara preko 5 000 godina i nemaju pojma o tvojoj izmisljotini.

Egipat i svi isklesani dogadjai i vladari, pa nema nigde ikakvog pisanog traga o tvojoj izmisljotini,

Nordijske zemlje, imali mnogo bogova i to mnogo godina pre izmisljene licnosti....

Stara Grcka, PUNA BOGOVA i moje miljenice Afrodite, ljubi je marsijaner u oko, pa nema igde ista zapisano o izmisljotini....

Juzna Amerika, Srednja Amerika, Severna Amerika.......... u to vreme, nema nikakvoga izmisljenoga lika........

I tako, samo se ti spasi, bome i nas ces spasti, mislim na covecanstvo, ako ti dojde tvoj spasitelj koji eto samo sto nije dosao, tj jos nije iz groba iskocio.......

I samo za perlicu.:zelenko3:

Ih, pa primera ima koliko hoces. Jedna moja poznanica se izlecila od raka, samo uz pomoc molitve. Ja sam isto dozivela mnoge neobicne i cudesne stvari na putu vere. I ti ih mozes doziveti, samo ako pokazes da ti je stalo do pravih vrednosti, kao sto su Ljubav, Istina, Pravda... a ne samo do greha. Bog otvara "duhovne oci" svima onima, koji Ga iskreno traze, a to su svi oni koji cene ove vrline, a kada se "duhovne oci" otvore, covek "vidi" neverovatne stvari.

Pa to je , ma jel je to moguce, daj bre sta ce nam i lekari i ostale bagre od raznih lijecnika,

Ma daj , koliko se njih molilo i moli i nis, umiru ko....cek ,cek , pa zar se nisu i molili za visoka svestenstva za njihovo zdravlje. Hmmmm, pitam se zasto onda se oni podvrgavaju operacijama kod raznih lijCnika i sto se uopste i lece, pa zar ne kazete da vas, ih, bog poziva.

E ne ide im se dole, jer samo oni koji se spale, oni zasigurno idu gore, mislim dim a pepeo ostaje dole,

Vidim da je tebi potrebno da se i tvoje oci otvore, tako da i vidis obicne stvari.z:mrgreen:

Da li je Gospodin Isus,
sam po sebi spasitelj?

ILI - Isusu je NETKO dao da bude spasitelj?
---------------------------------------------------------

DJELA APOSTOLSKA 5,31
Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.

DJELA APOSTOLSKA 13,23
Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.

1. IVANOVA 4,14
I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta.

I ti si bila tamo i sve to videla i cula, svojim si usima i poverovala.

Ili ,bese li to bilo na CNN, ili mozda je bio prenos iz vatikana.

Sta Ja znam ,iako sam poslao svoje Marsovce dole, kod Vas, i Vi i dalje ne verujete da postojimo a imate , bre i snimke nasih " Fica, mercedesa, pa i drugih Letecih Tanjira".

Ima i svedoka da su nas videli i posetili, a vi i dalje ne verujete svojim ocima, tj tehnici.

Sram da vam se vidi, verujete u bajke i podajete se istim tim koji vas tako lepo i zdusno......... i jos hocete spasenje.

E nece moci ove noci a moz biti i za jos godina i godina.:zelenko3:

I ti si bila tamo i sve to videla i cula, svojim si usima i poverovala.

Ili ,bese li to bilo na CNN, ili mozda je bio prenos iz vatikana.

Sta Ja znam ,iako sam poslao svoje Marsovce dole, kod Vas, i Vi i dalje ne verujete da postojimo a imate , bre i snimke nasih " Fica, mercedesa, pa i drugih Letecih Tanjira".

Ima i svedoka da su nas videli i posetili, a vi i dalje ne verujete svojim ocima, tj tehnici.

Sram da vam se vidi, verujete u bajke i podajete se istim tim koji vas tako lepo i zdusno......... i jos hocete spasenje.

E nece moci ove noci a moz biti i za jos godina i godina.:zelenko3:
čujemo ovde mrava kako ože zaustaviti stenu da ne padne na tlo!! doće,pašće na sve protivnike svoje i sažmeti ih. vrlo brzo.

Pa to je , ma jel je to moguce, daj bre sta ce nam i lekari i ostale bagre od raznih lijecnika,

Ma daj , koliko se njih molilo i moli i nis, umiru ko....cek ,cek , pa zar se nisu i molili za visoka svestenstva za njihovo zdravlje. Hmmmm, pitam se zasto onda se oni podvrgavaju operacijama kod raznih lijCnika i sto se uopste i lece, pa zar ne kazete da vas, ih, bog poziva.

E ne ide im se dole, jer samo oni koji se spale, oni zasigurno idu gore, mislim dim a pepeo ostaje dole,

Vidim da je tebi potrebno da se i tvoje oci otvore, tako da i vidis obicne stvari.z:mrgreen:

Ko se iskreno moli, sa dubokom verom, sa iskrenim pokajanjem za svoje grehe, sa strahom Bozjim, sa trudom, sa krotkoscu, smirenoscu... Bog mu izlazi u susret i ispunjava mu molitve. Ko se moli kao da trazi zasluzeno ili da bi se okoristio i onda okrenuo glavu od Boga, molitve mu se ne ispunjavaju. Osim toga, ne moze se traziti iscelenje od Gospoda, a da nema cvrste resenosti da se zivot promenini da se covek okane greha. Uostalom, na hiljade ljudi svakoga dan pronalaze utehu u raznoraznim manastirima u kojima se dogadjaju cuda - Ostrog, Bodjani, Lepavina... Cak su se i mnoge poznate licnosti izlecile od raka po manastirima.

A dalje o teme da nema spasenja bez Hrista, djakon Maksimov kaze:

" Ако је Христос дошао само да би већ постојећој могућности људског спасења додао некакву нову "опцију", предложио једноставно неку нову "побољшану" варијанту спасења, онда Он није Спаситељ, већ "Побољшатељ". Али само Његово Име у преводу значи "Спаситељ", то јест, само Име Исусово разобличава и оповргава оне који мисле да је спасење могуће без Њега.

Познато је да је, кушајући Христа у пустињи, сатана цитирао стихове из Светог Писма. Објашњавајући тај јеванђелски догађај, преподобни Јефрем Сиријац пише: "Оно што му је било неопходно, он је узео из Писма, а оно што му је противречило изоставио је. Тако и јеретици узимају из Писма оно што им је неопходно за своје саблажњавајуће учење, а изостављају оно што противречи њиховој заблуди, да би на тај начин јасно показали себе ученицима тог учитеља."[7]

Следбеници мишљења да је тобож без познања и прихватања Христа могуће спасити се, само нека човек чини добра дела, а да ли верује он, није важно, покушавају да наводе цитате из Писма, који тобож потврђују њихову заблуду. Посебно, они указују на апостолске речи да је "у сваком народу мио њему онај који Га се боји" (Дела Ап. 10:35) и да "кад незнабошци немајући закона чине од природе што је по закону... они доказују да је у срцима њиховим написано оно што је по закону" (Рим. 2:14-15).

Dakle, moze li ovo biti argument da bez Hrista ima spasenja ?

Nastavice se...

Ko se iskreno moli, sa dubokom verom, sa iskrenim pokajanjem za svoje grehe, sa strahom Bozjim, sa trudom, sa krotkoscu, smirenoscu... Bog mu izlazi u susret i ispunjava mu molitve. Ko se moli kao da trazi zasluzeno ili da bi se okoristio i onda okrenuo glavu od Boga, molitve mu se ne ispunjavaju. Osim toga, ne moze se traziti iscelenje od Gospoda, a da nema cvrste resenosti da se zivot promenini da se covek okane greha. Uostalom, na hiljade ljudi svakoga dan pronalaze utehu u raznoraznim manastirima u kojima se dogadjaju cuda - Ostrog, Bodjani, Lepavina... Cak su se i mnoge poznate licnosti izlecile od raka po manastirima.

A dalje o teme da nema spasenja bez Hrista, djakon Maksimov kaze:

" Ако је Христос дошао само да би већ постојећој могућности људског спасења додао некакву нову "опцију", предложио једноставно неку нову "побољшану" варијанту спасења, онда Он није Спаситељ, већ "Побољшатељ". Али само Његово Име у преводу значи "Спаситељ", то јест, само Име Исусово разобличава и оповргава оне који мисле да је спасење могуће без Њега.

Познато је да је, кушајући Христа у пустињи, сатана цитирао стихове из Светог Писма. Објашњавајући тај јеванђелски догађај, преподобни Јефрем Сиријац пише: "Оно што му је било неопходно, он је узео из Писма, а оно што му је противречило изоставио је. Тако и јеретици узимају из Писма оно што им је неопходно за своје саблажњавајуће учење, а изостављају оно што противречи њиховој заблуди, да би на тај начин јасно показали себе ученицима тог учитеља."[7]

Следбеници мишљења да је тобож без познања и прихватања Христа могуће спасити се, само нека човек чини добра дела, а да ли верује он, није важно, покушавају да наводе цитате из Писма, који тобож потврђују њихову заблуду. Посебно, они указују на апостолске речи да је "у сваком народу мио њему онај који Га се боји" (Дела Ап. 10:35) и да "кад незнабошци немајући закона чине од природе што је по закону... они доказују да је у срцима њиховим написано оно што је по закону" (Рим. 2:14-15).

Dakle, moze li ovo biti argument da bez Hrista ima spasenja ?

Nastavice se...

Kako ne bi bilo, pa posle ovoga koji je bio na licino mesto, moze da se posumnja u ISTINU, hebote.

Pa to se trazilo a Ti si sve vreme znala za ovo i cutala si, e jesi ti VELJIKA LJISICA.....Samo za sebe, .

I jedva cekam nastavak price. Uh , uh kako sam uzbudjen, i to onako kako se nisam uzbudio vec vekovima

Ma da li je moguće da do sada niko nije odgovorio na ovo? I mene interesuje odgovor, ali nisam baš redovan na Forumu pa ne mogu da "prelistavam" silne stranice.
Ako hrišćani žive po Hristovom učenju, od čega treba da budu spašeni?

Hriscani trenutno zive u Laodikejskom vremenu,tj. poslednjem,a posto su to mlaki vernici,znaci Isus im je na jeziku samo,a ne u Srcu, to ce da im sleduje ono sto ce da se ispodesava u vreme Armagedona.Ko je iz Bozijeg semena, imace Spasenje i ulazak u Vecni zivot.
Znaci iako sebe nazivaju Hriscanima, daleko su od Vere,jer im Duhovne oci nisu otvorene, i ne mogu u srca primiti Bozij zapis, i nemaju Spasenije od problema i Negativnosti ovoga sveta.

Kako ne bi bilo, pa posle ovoga koji je bio na licino mesto, moze da se posumnja u ISTINU, hebote.

Pa to se trazilo a Ti si sve vreme znala za ovo i cutala si, e jesi ti VELJIKA LJISICA.....Samo za sebe, .

I jedva cekam nastavak price. Uh , uh kako sam uzbudjen, i to onako kako se nisam uzbudio vec vekovima

Marsijaner, ovo ti je Velika magija, nisi se apdejtovao na nju, tako da ce ti zivot prodje bez Nirvane.I sta ces kada umres, oso kao da ga nikada nije bilo.:mrgreen:

Spasenje od cega ?

Dosta ljudi ima pogresnu sliku o Isusu. On nije dobar vec istinit. Evo ti primer:
Kaze Isus ucenicima: Vama je dano da znate tajnu Carstva a onima napolju sve u pricama biva, da imaju oci a da ne vide, da imaju usi a da ne cuju, da se kako ne obrate i da im se ne oproste gresi.(parafraza)
Tako i tebi, jednostavno ti nije dato. Mada to sto se motas po forumu ukazuje na tvoju podsvesnu zelju ali verovatno nisi dosao do pravih izvora.

Marsijaner, ovo ti je Velika magija, nisi se apdejtovao na nju, tako da ce ti zivot prodje bez Nirvane.I sta ces kada umres, oso kao da ga nikada nije bilo.:mrgreen:

Pa mi Marsovci ne umiremo, mi smo stariji od i moj si ja i me tu zal i ma a o o isusu da ti ne pricam,:per: joj sto je bio placipicka, kada izgubi na klikere a i jos je morao i da ljubi goooze, .:hahaha:

A ,jel si video nasu magiju, koju ti saljem bre svaki dan..... a ti nista.:ok:

Dakle, ja ti otvaram oci a ti i dalje ih drzis zatvorene i govoris kako vidis.:rotf::rotf:

Dosta ljudi ima pogresnu sliku o Isusu. On nije dobar vec istinit. Evo ti primer:
Kaze Isus ucenicima: Vama je dano da znate tajnu Carstva a onima napolju sve u pricama biva, da imaju oci a da ne vide, da imaju usi a da ne cuju, da se kako ne obrate i da im se ne oproste gresi.(parafraza)
Tako i tebi, jednostavno ti nije dato. Mada to sto se motas po forumu ukazuje na tvoju podsvesnu zelju ali verovatno nisi dosao do pravih izvora.

Evo ga, on je taj, on sve zna i gde su putevi i gde su izvori i kako da se uzima voda i puni boce sa znanjem.:mrgreen:

Nego, os bit dobar ,da mi lepo kazes, u kom je razredu isus, pricao svojim drugarima, hmmm a tko je bio u razredu ili to bese na ulici ili je....ma kazi ti nama ,odakle ti ova informacija.:rotf::rotf:

Pa sta ce nam biti ako i ne spasimo dusu ?
Ja npr ne verujem ni da postoji dusa, to je izmisljen izraz.
Hoce li se nesto pogorsati ako se tkz dusa ne spasi, sta ce biti sa gresnom dusom ?

Po religijskom uverenjubezboznici ce se naci u vecitom ognju, i to kada dodje vreme suda.

- - - - - - - - - -

Pa mi Marsovci ne umiremo, mi smo stariji od i moj si ja i me tu zal i ma a o o isusu da ti ne pricam,:per: joj sto je bio placipicka, kada izgubi na klikere a i jos je morao i da ljubi goooze, .:hahaha:

A ,jel si video nasu magiju, koju ti saljem bre svaki dan..... a ti nista.:ok:

Dakle, ja ti otvaram oci a ti i dalje ih drzis zatvorene i govoris kako vidis.:rotf::rotf:

Kao sto vidis tvoja magija nema apsolutno nikakvoga dejstva na bilo koga, mani se corava posla jer kako kaze nasa stara izreka:Ko ssa Lucivera tikve sadio, o glavu ce da mu se obiju.

Back