Nema spasenja bez Hrista

I sada ja kao odgovor na to stavim ovo...

Ivan 14:28 - "Čuli ste, da vam ja rekoh: 'Ja odlazim, i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, onda biste se radovali, što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene." (Ko je to veći od Boga?)

Ivan 20:17 - "Reče joj Isus: Nemoj me se dodirnuti, jer još nijesam uzašao k Ocu svojemu. Nego idi k braći mojoj i kaži im: Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."

Mark 10:18 - "Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jedinoga Boga."

Ivan 5:37 - "Tako Otac, koji me posla, sam posvjedoči za mene. Ali glasa njegova niti ste kad čuli, ni lica njegova nijeste vidjeli."

Ivan 8:50 - "A ja ne tražim slave svoje; ima, koji traži i sudi."

Ivan 7:16 - "Isus im reče: "Moja nauka nije moja, nego onoga, koji me je poslao."

Ivan 6:38 - "Jer siđoh s neba, ne da činim volju svoju, nego volju onoga, koji me posla. (Bog ne radi šta hoće??? )

Ivan 12:49 - "Jer ja nijesam govorio sam od sebe, nego Otac, koji me posla, on mi dade zapovijed, što da kažem i što da govorim." (Bogu neko daje naređenja??)

Ivan 14:24 - "Tko ne ljubi mene, ne drži mojih riječi. A riječ, koju ste čuli od mene, nije moja, nego Oca, koji me posla." Bogu neko govori šta da kaže?

Matej 7:21 - "Neće svaki, koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo tko čini volju Oca mojega, koji je na nebesima."

Marko 13,32 - ''A onaj dan i onaj čas ne zna nitko, ni anđeli na nebu ni Sin, nego samo Otac.'' (Bog ne zna kada će se desiti Sudnji dan? )

Ivan 5:30 - "Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao. (Bog ne može ništa činiti sam od sebe?)

2. Ljetopisa 6:18 - "A hoće li doista Bog stanovati na zemlji među ljudima? Eto, nebo i nebesa najviša ne mogu te obuhvatiti - koliko manje ova kuća, koju sagradih!

Znači ja ne smijem da mislim drugačije od tebe ? Ne provociram, iznosim Biblijske stihove na koje ti izgleda nemaš odgovor...

Nigde u Bibliji nije zapisano da je Isus tačno rekao, “Ja sam Bog.” Ali ovo isto ne znači da On nije objavio da je Bog. Uzmimo na primer Isusove reči u Jovanu 10:30, “Ja i Otac jedno smo.” Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog. Međutim, pogledajmo na reakciju Jevreja na Njegovu izjavu, “Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti – kao čovek – gradiš Bogom” (Jovan 10:33). Jevreji su Isusovu izjavu razumeli kao tvrdnju da je Bog. U stihovima koji slede, Isus nikada nije ispravio Jevreje govoreći , “Ja nisam tvrdio da sam Bog.” To ukazuje da je Isus zaista govorio da je Bog kada je izjavljivao, “Ja i Otac jedno smo”(Jovan 10:30). Jovan 8:58 je drugi primer. Isus je izjavio, “ Reče im Isus: zaista, zaista kažem vam: ja postojim pre nego što se Avram rodio!” I iznova, kao odgovor na ovo, Jevreji su uzeli kamenje u pokušaju da Ga kamenuju (Jovan 8:59). Zašto bi Jevreji želeli da kamenuju Isusa ako On nije rekao nešto što su oni verovali da je bogohulno, u ovom slučaju, tvrdnju da je Bog?

Jovan 1:1 kaže da “Bog beše Reč.” Jovan 1:14 kaže “Reč se ovaploti.” Ovo jasno pokazuje da je Isus Bog u telu. Dela 20:28 nam kažu, "...napasajte Božiju crkvu, koju je On stekao svojom krvlju." Ko je kupio crkvu svojom krvlju? Isus Hristos. Dela 20:28 izjavljuju da je Bog kupio crkvu svojom sopstvenom krvlju. Samim tim, Isus je Bog!

Toma, jedan od učenika ja izjavio u vezi sa Isusom, “Gospod moj i Bog moj” (Jovan 20:28). Isus ga ne ispravlja. Tit 2:13 nas ohrabruje da sačekamo na dolazak našeg Boga i Spasitelja – Isusa Hrista (vidi takođe 2 Petrovu 1:1). U Jevrejima 1:8, Otac kaže o Isusu, "Za Sina pak: Tvoj presto Bože, stoji u sve vekove i žezlo tvoje pravosti je žezlo tvoga carstva."

U Otkrivenju, jedan anđeo upućuje Apostola Jovana da slavi jedino Boga (Otkrivenje 19:10). Nekoliko puta u Pismu Isus prihvata slavljenje (Matej 2:11; 14:33; 28:9,17; Luka 24:52; Jovan 9:38). On nikada ne ukorava ljude kada Ga slave. Da Isus nije bio Bog, On bi ljudima rekao da Ga ne slave, baš kao što je i anđeo u Otkrivenju to učinio. Postoji još mnogo stihova i odlomaka u Pismu koji potvrđuju Isusovo božanstvo.

Najvažniji razlog zbog koga Isus treba da je Bog, je taj da u slučaju da nije Bog, Njegova smrt ne bi bila dovoljna da plati kaznu za grehe čitavog sveta (1 Jovanova 2:2). Samo je Bog mogao da plati tako veliku kaznu. Samo je Bog mogao da preuzme grehe celog sveta (2 Corinthians 5:21), da umre i da bude vaskrsnut – dokazujući svoju pobedu nad grehom i smrću.

Nigde u Bibliji nije zapisano da je Isus tačno rekao, “Ja sam Bog.” Ali ovo isto ne znači da On nije objavio da je Bog. Uzmimo na primer Isusove reči u Jovanu 10:30, “Ja i Otac jedno smo.” Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog. Međutim, pogledajmo na reakciju Jevreja na Njegovu izjavu, “Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti – kao čovek – gradiš Bogom” (Jovan 10:33). Jevreji su Isusovu izjavu razumeli kao tvrdnju da je Bog. U stihovima koji slede, Isus nikada nije ispravio Jevreje govoreći , “Ja nisam tvrdio da sam Bog.” To ukazuje da je Isus zaista govorio da je Bog kada je izjavljivao, “Ja i Otac jedno smo”(Jovan 10:30). Jovan 8:58 je drugi primer. Isus je izjavio, “ Reče im Isus: zaista, zaista kažem vam: ja postojim pre nego što se Avram rodio!” I iznova, kao odgovor na ovo, Jevreji su uzeli kamenje u pokušaju da Ga kamenuju (Jovan 8:59). Zašto bi Jevreji želeli da kamenuju Isusa ako On nije rekao nešto što su oni verovali da je bogohulno, u ovom slučaju, tvrdnju da je Bog?

Jovan 1:1 kaže da “Bog beše Reč.” Jovan 1:14 kaže “Reč se ovaploti.” Ovo jasno pokazuje da je Isus Bog u telu. Dela 20:28 nam kažu, "...napasajte Božiju crkvu, koju je On stekao svojom krvlju." Ko je kupio crkvu svojom krvlju? Isus Hristos. Dela 20:28 izjavljuju da je Bog kupio crkvu svojom sopstvenom krvlju. Samim tim, Isus je Bog!

Toma, jedan od učenika ja izjavio u vezi sa Isusom, “Gospod moj i Bog moj” (Jovan 20:28). Isus ga ne ispravlja. Tit 2:13 nas ohrabruje da sačekamo na dolazak našeg Boga i Spasitelja – Isusa Hrista (vidi takođe 2 Petrovu 1:1). U Jevrejima 1:8, Otac kaže o Isusu, "Za Sina pak: Tvoj presto Bože, stoji u sve vekove i žezlo tvoje pravosti je žezlo tvoga carstva."

U Otkrivenju, jedan anđeo upućuje Apostola Jovana da slavi jedino Boga (Otkrivenje 19:10). Nekoliko puta u Pismu Isus prihvata slavljenje (Matej 2:11; 14:33; 28:9,17; Luka 24:52; Jovan 9:38). On nikada ne ukorava ljude kada Ga slave. Da Isus nije bio Bog, On bi ljudima rekao da Ga ne slave, baš kao što je i anđeo u Otkrivenju to učinio. Postoji još mnogo stihova i odlomaka u Pismu koji potvrđuju Isusovo božanstvo.

Najvažniji razlog zbog koga Isus treba da je Bog, je taj da u slučaju da nije Bog, Njegova smrt ne bi bila dovoljna da plati kaznu za grehe čitavog sveta (1 Jovanova 2:2). Samo je Bog mogao da plati tako veliku kaznu. Samo je Bog mogao da preuzme grehe celog sveta (2 Corinthians 5:21), da umre i da bude vaskrsnut – dokazujući svoju pobedu nad grehom i smrću.

Daj mi odgovor na sve stihove, ne da kopiraš tekstove kojima pokazuješ da se neki djelovi u Bibliji ne slažu sa drugim, ja tražim odgovor na one stihove ;) Ako ne možeš da ti odgovor reci...
Kažeš da Isus nikog nije ukorio nikoga ko bi mu rekao da je Bog .... Evo stiha koji tvrdi suprotno... Marko 10:18 - "Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jedinoga Boga."

Daj mi odgovor na sve stihove, ne da kopiraš tekstove kojima pokazuješ da se neki djelovi u Bibliji ne slažu sa drugim, ja tražim odgovor na one stihove ;) Ako ne možeš da ti odgovor reci...
Kažeš da Isus nikog nije ukorio nikoga ko bi mu rekao da je Bog .... Evo stihoa koji tvrdi suprotno... Marko 10:18 - "Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jedinoga Boga."

Nastavak provociranja.

Prvo ti reci sta je sa ovim sto sam ja izneo u prethodnom postu.

A zatim ovo:

"...On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe “oplijeni” uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. "

- - - - - - - - - -

"Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade. Vlast počiva na plećima njegovim, 'čudo od savjetnika' glasi ime njegovo, 'Jaki Bog, 'Otac vječni', 'Knez mira'."

Nastavak provociranja.

Prvo ti reci sta je sa ovim sto sam ja izneo.

Izbjegavaš odgovor postavljanjem pitanja... Ako ovi stihovi potvrđuju da je Isus Bog onda je to u kontradikciji sa stihovima koje sam ja naveo ;) Eto rekoh šta mislim, stavio sam maloprije i moj odgovor na tvoju tvrdnju da Isus nikoga nije ukorio kada bi mu rekli da je Bog, odgovori sada fino na moja pitanja da se ne blamiraš, jer se vidi da izbjegavaš odgovore :P Ako tebe tvoja sveta knjiga provocira ja nzm šta da ti kažem z;)

Poslednja izmena:
Izbjegavaš odgovor postavljanjem pitanja... Ako ovi stihovi potvrđuju da je Isus Bog onda je to u kontradikciji sa stihovima koje sam ja naveo ;) Eto rekoh šta mislim, stavio sam maloprije i moj odgovor na tvoju tvrdnju da Isus nikoga nije ukorio kada bi mu rekli da je Bog, odgovori sada fino na moje pitanja da se ne blamiraš, jer se vidi da izbjegavaš odgovore :P Ako tebe tvoja sveta knjiga provocira ja nzm šta da ti kažem z;)

"...On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe “oplijeni” uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. "

Dobrovoljno se odrekao bozanstva da bi postao covek i da bi bio covek u svakom pogledu. Kao covek nije znao ono sto OTAC. Kao covek je i mislio i MOLIO SE BOGU.

To je nejasno i misterija, kao sto je i samo TROJSTVO.

Idem sada.

Dobrovoljno se odrekao bozanstva da bi postao covek i da bi bio covek u svakom pogledu. Kao covek nije znao ono sto OTAC. Kao covek je i mislio i MOLIO SE BOGU.

To je nejasno i misterija, kao sto je i samo TROJSTVO.

Idem sada.

Nije znao šta je otac, a u stihu koji si naveo kažeš da je sinu ime ,,Otac vječni'', daj mi odgovor na stihove koje sam naveo.... Samim tim što je Isus postao čovjek ili nije bilo više Boga da održava nebesa i Zemlju ili je na nebu ostao neki drugi Bog, a Biblija kaže da se ne smije imati drugih Bogova uz Jahvea....

Nije znao šta je otac, a u stihu koji si naveo kažeš da je sinu ime ,,Otac vječni'', daj mi odgovor na stihove koje sam naveo.... Samim tim što je Isus postao čovjek ili nije bilo više Boga da održava nebesa i Zemlju ili je na nebu ostao neki drugi Bog, a Biblija kaže da se ne smije imati drugih Bogova uz Jahvea....

Kazem vam gospodine da je trojstvo velika misterija. Cak i neki hriscanski teolozi imaju razna tumacenja.

Mnogo filozofije je tu ukljuceno i onom koji veruje u to mogu samo cestitati na hrabrosti, jer je krenuo takvim putem. :)

"Pobedniku cu dati da sedne sa mnom na moje presto, kao sto sam i ja pobedio i seo sa svojim Ocem na njegov presto".

Ja koristim ovu stranicu za treaženje stihova http://biblija.biblija-govori.hr/ pa ti vidi
Ja sam SRBIN iz Srbije i citao sam davno bibliju, imao dve knjige prvo jednu sa sitnim slovima posle drugu sa krupnim. Nigde ali NIGDE nisam cuo za to ime jahve. Da jesam setio bih se vec.
Neko stalno potencira na tom imenu, taj neko je piramida4. Imam osecaj da je u nekoj sekti.
Zasto bi moje biblije bile krivotvorene ?
"Pobedniku cu dati da sedne sa mnom na moje presto, kao sto sam i ja pobedio i seo sa svojim Ocem na njegov presto".
Sta dobiva pobednik, mozda pehar ili mozda 100.000 eura ?

Kazem vam gospodine da je trojstvo velika misterija. Cak i neki hriscanski teolozi imaju razna tumacenja.

Mnogo filozofije je tu ukljuceno i onom koji veruje u to mogu samo cestitati na hrabrosti, jer je krenuo takvim putem. :)

Pa ja upravo navodim stihove koji dokazuju da trojstvo ne postoji, da je izmišljotina ;)

Ja sam SRBIN iz Srbije i citao sam davno bibliju, imao dve knjige prvo jednu sa sitnim slovima posle drugu sa krupnim. Nigde ali NIGDE nisam cuo za to ime jahve. Da jesam setio bih se vec.
Neko stalno potencira na tom imenu, taj neko je piramida4. Imam osecaj da je u nekoj sekti.
Zasto bi moje biblije bile krivotvorene ?Sta dobiva pobednik, mozda pehar ili mozda 100.000 eura ?

Kako ja da znam što se ne pominje :P
Našao sam da Jahvea spominje Jeruzalemska Biblija, ostale izgleda ne... http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=jahve&prijevod=sve

Izgleda da Jahvea pominje i World English Bible

Back