Nema spasenja bez Hrista

Ne razumes, ni Apostolima nije dato da dokuce sva cuda Bozija samo koliko su primili svetim duhom :)

Kada citas Mojsija vidis koliko ljudi ne veruju da Bog moze da ucini nesto i na kraju Bog to radi bez problema :)

Naravno da nije, jedna od tajni je i dan kraja sveta, koja nije data ni apostolima.
Ali njima je dato nesto drugo, da prenose jevandjelje i da rukom prenose apostolko prijemstvo, tako je oformena crkva i tako se prenesilo od kolena nma koleno, a sada je druga prica sto su ljkudi oformili svoje sledbenike,odstupajuci od staroga vucenja i predanja.
E zato imamo problem nerazumevanja.

Odakle tebi pravo da govoris sta je bozija rec i odakle ti pravo nekome da kazes da je neozbiljan jer ne veruje u tvoje ubedjenje?!

Zar je samo STRAH jedino oruzje koje mozes drugima da NAMECES da bi poverovali u ono sto i ti?

Da ti nisi bas upravo zbog straha od tog navodnog suda i poverovao u navodno istinitog boga? :think:

Odakle tebi Pravo da Sudis za Boziju rec???Odakle ti Potvrda da je to moja rec???Gde ti to vidis Strah da je moje oruzje???
Kao sto se da primetiti tvoj Pravednost je do bola i odakle ti je ideja da je Onaj koji Jeste navodno istinit???
Sta trazis na forumu religije kada ne Verujes???

- - - - - - - - - -

na jednoj strani takvi kao vi(zezam):...ustogljeni ko da ste oklagiju progutali i ulagivaci a na drugoj neozbiljni jer im glas im peva od radosti a u njima sve svetli i sija..bozija deca nece ni znati da je i bilo frke, da je sudnji dan bio i proso ..:D

Zanima me kako to da Bozija deca nece ni znati da nije bilo sudnjeg dana?

Odakle tebi Pravo da Sudis za Boziju rec???Odakle ti Potvrda da je to moja rec???Gde ti to vidis Strah da je moje oruzje???
Kao sto se da primetiti tvoj Pravednost je do bola i odakle ti je ideja da je Onaj koji Jeste navodno istinit???

- - - - - - - - - -

Odakle ti pravo da sudis?

Kad bi ga stvarno napravio bog a rodila zena onda on moze da bude samo polubog
mada je malo cudno da bespolno bice moze da pravi djecu .Prica o Isusu kao bozjem sinu
je izmisljena da bi se pokazao primat hriscanstva na drugim religijama . Prica nije ni
originalna jer je prepisana iz drugih religija a o tome ima dokaza koliko god hoces .
Isus je po biblijskoj prici umro na krstu a logika je da bog ne moze da umre .
To je jos jedan argument da Isus ne moze biti bog ( sto veseli JS ).

Isus jeste rodjen kroz devicu,a Bog niej, niti ce ikada biti.On jeste Boziji sin kao sto je mnogo njih builo i mnogoce ih i biti.
Jov 2, 1. Опет један дан дођоше синови Божји да стану пред Господом, а дође и Сотона међу њих да стане пред Господом.

- - - - - - - - - -

E pa ne mozes to da razvajas . Da ga je rodila neka boginja onda bi eventualno mogao biti bog
ali bog u nizem rangu jer je stvoren . Tu bih se slozio sa argumentima JS .

Sa pojmom boginje otisao si u Paganizam:cool:

- - - - - - - - - -

Nije izmisljenio to se dogodilo ali Isus nije ostao na tom krstu stubu zauvek :mrgreen:

Sada je Ziv na nebu sa Bogom i sva ziva bica mu se klanjaju cak se i demoni i sotona plase njegove moci koju mu Bog daje jer ga ljubi :aha:

Sedi Bogu sa desne strane.

i isus se vraca isti kakav je otisao.posto se vraca isti i tamo gde je odseo isto je isti....:p

Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo

Tacno tako, jer u Otkrivenju pise 1, 13. И усред седам свећњака као Сина човечијег, обученог у дугачку хаљину, и опасаног по прсима појасом златним.

- - - - - - - - - -

Многи Православни верници су се уверили и видели Духа како силази у човечије тело током Литургија... :)

Pitamo se pitamo kojega duha vernici videse :think:

Evo vam vase spasenje...
ay5NvpY_460s.jpg

Odakle ti pravo da sudis?

Odgovor:Otkrivenje 22,
11. Ко чини неправду, нека чини још неправду; и ко је поган, нека се још погани; и ко је праведан, нека још чини правду; и ко је свет нека се још свети.
14. Благо ономе који твори заповести Његове, да им буде власт на дрво живота, и да уђу на врата у град.
15. А напољу су пси и врачари и курвари и крвници и идолопоклоници и сваки који љуби и чини лаж.

- - - - - - - - - -

sigurno nece bog izaci pred ljude i deliti nagrade i kazne..
svaki ce covek sagledati sebe u celini ali ono sto i nisi sanjao da ce izaci na videlo..covek svetla obraza sta ima da vidi ruzno u ogledalu..to za njega nije sud...radost je to...:)

A ko PRVI pobi Izraelsku Decu ? koji narod je Boziji ? i koji narod Bog cuva kao zenicu oka svoga ?

Bog im je vratio istom merom po svom tadasnjem zakonu Oko za Oko Zub za Zub.
Koju decu? Neverovatni? Znas li ti o cemu zboris? Ko je, bre, po tvojoj veri, tj. po Bibliji, stvorio sve ljude. Zar taj matori bradati ubica nije stvorio i Egipcane, i Faraona. Sto, bre, samoproglaseni zavoidnice ne rasmisljas svojom glavom. Zar taj izraelski bog nije i tvoj bog? Zasto verujes u njega ako nisi njegov narod? I kakav je to bog koji moze da pobije, spaljuje i potapa decu.

Ne pominjes zlodela ljudi iz Biblije ? ili tog Faraona koji je pobio sve prvence Izreala jer su mu zvezde ( sotona ) tako rekle i Egiptu koji je drzao Izraelce u Ropstvu 400 godina i mucio ih da rade samo za hranu ?
Da li svesno prosipas lazi ili ne znas da faranon nije pobio izraeskku decu? Da li uopste znas da Izraelci nisu nikada bili u Misiru?

7 I reče Gospod: dobro vidjeh nevolju naroda svojega u Misiru, i čuh viku njegovu od zla koje mu čine nastojnici, jer poznah muku njegovu.

8 I siđoh da ga izbavim iz ruku Misirskih, i da ga izvedem iz one zemlje u zemlju dobru i prostranu, u zemlju gdje mlijeko i med teče, na mjesto gdje su Hananeji i Heteji i Amoreji i Ferezeji i Jeveji i Jevuseji.

9 I sada evo vika sinova Izrailjevijeh dođe preda me, i vidjeh muku, kojom ih muče Misirci.

Vikali su od bolova i muke zbog teskog posla koji su morali da rade da bi preziveli - takve ti branis a Boga pravis zlikovcem koji spasava ljude od patnje i oslobadja teskog ropstva :bljak:[/QUOTE]Ti, vise nego ocigledno, ne razumes ni samog sebe, a nekmo li druge. Ko je pobio, tj. udavio sve Izraelce (osim Noja i njegovu porodicu), Ko je spalio sve Izraelce u Sodomi i Gomori. Vidi se da ti jedino sto znas je da citiras stihove iz Biblije. Zar Jevreji nisu pobili sve Kanaane, Hitite i druge i uzeli njihovu zemlju koju im je taj zlocasti bog obecao?

Tacno tako, jer u Otkrivenju pise 1, 13. И усред седам свећњака као Сина човечијег, обученог у дугачку хаљину, и опасаног по прсима појасом златним.

- - - - - - - - - -

Pitamo se pitamo kojega duha vernici videse :think:
Smanji drogu, i razumu šta si pročitao, a ja napisao. :)

Silazak Duha Svetoga smatraš nečim negativnim? :)

Pa zato doziva Boga da ga spasi i moli mu se, ne zna kada će Sudnji dan i kaže da je Otac veći od njega ? :P

Isus je Božiji poslanik, a ne Bog, to čak i Biblija govori ;)
Očigledno da nisi dobro razumeo, "poslanici" u Bibliji, Svetom Pismu, su neki drugi.
U Starom Zavetu jasno stoji da je Isus Hrist sin Božiji kojem je najavljen dolazak na zemlju zbog grehova ljudskih, a Bog jeste u trojici... :)

Poslednja izmena:
Pa zato doziva Boga da ga spasi i moli mu se, ne zna kada će Sudnji dan i kaže da je Otac veći od njega ? :P

Isus je Božiji poslanik, a ne Bog, to čak i Biblija govori ;)

Sve dok postoje OVI stihovi - nece da moze :mrgreen:

Off 1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Otrkivenje 1 glava.
[/B]
Off 2:8 I anđelu crkve smiranske napiši: Tako govori Prvi i Poslednji, koji beše mrtav, i evo je živ:

12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Otrkivenje 22 glava.

Back