NEKRETNINE

Wuhu, moja prva postavljena karta. I radi ;) :D

Ovo je karta moje drugarice, pa mi se ucinilo zanimljivim da pokusam da je rastumacim kada su u pitanju nekretnine. Njena porodica je ’95 izbegla u Srbiju iz Hrvatske, bukvalno bez icega, samo sa stvarima na sebi. U Hrvatskoj joj je ostala kuca, a ziveli su u jednom selu, nedaleko od mora. Poslednjih 12 godina ona i njena porodica zive ovde kao podstanari u jednom selu u Srbiji. Njeni roditelji su jako vredni ljudi, i mogli su do sada makar malo da poboljsaju svoje stambeno pitanje, da kupe neki plac i sagrade nesto, ali su ipak odlucili da je prioritet skolovanje dece, i sav novac su ulagali u njih.

4. kuca je u Biku, pisali ste o simbolici znakova, ali niste spomenuli Bika, pa me interesuje da li bi on mogao da oznacava zivot na selu, vezanost za zemlju? Vladar 4.tog Venera je u Blizancima. Meni je palo na pamet, da bi tim blizancima mozda mogla da se objasni dualnost doma- Hrvatska i Srbija. Venera je u trigonu sa Mesecom, koji je i prirodni vladar 4.kuce, a koji se nalazi u padu u Skorpiji u 9.kuci. Mesec i Mars u 9. kuci, su pokazatelji zivota u inostranstvu, pa me interesuje, da li time sto je Mesec u Skorpiji, moze da se objasni odlazak u inostranstvo pod prisilom? Mesec je dalje u kvadratu sa Merkurom koji je suvladar njene 4.kuce. Merkur se nalazi u padu u Lavu, i konjukciji je sa Suncem, koji se nalazi u svojoj prirodnoj kuci, sto bi trebalo da bude dobra pozicija za brak. Volela bih da znam kako se ovaj aspect, kvadrat Merkur-Mesec odrazava na njeno stambeno pitanje. Ja sam, nekako mislila, da bi to moglo da znaci, resavanje stambenog pitanja brakom (ona je i inace u vezi, za koju ima indicija da ce se zavrsiti brakom, sa momkom koji ima reseno stambeno pitanje, a koji je inace njen komsija- Merkur u 7.kuci) Isto tako me interesuje, koji bi to aspect, ako se uopste ovde i nalazi, mogao da objasni cinjenicu da je novac od nekretnina otisao za obrazovanje? Da li je to Mesec u 9.kuci, koji je u kvadratu sa Merkurom? (devojka je zavrsila Filoloski)
Ne treba mi analiza cele karte, niti nesto vezano za buducnost drugarice, vec ako bi mogao neko da pogleda ovo sto sam napisala i da me ispravi, odnosno odgovori na moja pitanja :)

4. kuca je u Biku, pisali ste o simbolici znakova, ali niste spomenuli Bika, pa me interesuje da li bi on mogao da oznacava zivot na selu, vezanost za zemlju?
Apsolutno -zemljani znaci generalno
Vladar 4.tog Venera je u Blizancima.
:-? chart koji ja gledam venera je u raku? Opisuje vezanu familiju, majku kao dominantnu figuru?
Mesec i Mars u 9. kuci, su pokazatelji zivota u inostranstvu
Mesec samo u devetoj a ne i mars hoce da da nostalgiju za starim nacinom zivota, odnosno zivot u inostranstvu. Vazno je istaci da takvi ljudi (slucaj tvoje drugarice) imaju najcesce lepo polozenu cetvrtu kucu. Najcesce ugrozen vladar cetvrte daje selidbe, ali onda nostalgija (mesec koji pati u devetoj ili vec nekako lose aspektovan) ne postoji
Mesec u Skorpiji, moze da se objasni odlazak u inostranstvo pod prisilom?
Ne. Generalno traze se aspekti koji bas ruse vladara doma, a ovde to nije TOLIKO dominantno. Ono sto je mozda izrazenije je uran na mc-u koji pokazuje uspone/padove kako karijere tako i nekog selfimage i aktivacijom tog urana je najverovatnije doslo do njene nesrecne selidbe. U krajnjem slucaju najlakse ti je da uneses kartu i napravis tranzite za godinu kad je izbegla i vidis koja je planeta bila aktivna. Uran je veoma nezgodan tu jer je na ascendentu oca, a dispozitor mu je u izgonu i u konjunkciji sa plutonom. Neka od tih planeta -od kojih sve tri (a dve su u konjunkciji) je morala biti aktivna kad je rat poceo.
Volela bih da znam kako se ovaj aspect, kvadrat Merkur-Mesec odrazava na njeno stambeno pitanje.
Nista posebno -promena mesta boravka...ali su neophodni tranziti/progresije/direkcije koje ukazuju na to isto.
resavanje stambenog pitanja brakom (ona je i inace u vezi, za koju ima indicija da ce se zavrsiti brakom, sa momkom koji ima reseno stambeno pitanje,
Drugarica ce se dobro udati ako je suditi po sedmoj i osmoj :-) Ono na sta treba obratiti paznju je uran koji kvadratira obe planete u semom polju, te njegovi tranziti hoce svasta da aktiviraju, a takodje taj isti uran je smesten na vrh cetvrte ako gledamo derivatno -razdor doma koji stvara sa suprugom. Nadam se da je on neka vodolijica i egocentrican covek posto bi joj takav s ovim chartom godio.
koji je inace njen komsija- Merkur u 7.kuci
Ne. Da je komsija, moze ali gleda se vladar partnera koji je mesec, a on je otisao u derivatnu trecu. A merkur u prvom polju partnera pored sunca i u lavu, znaci da je on brbljiv, dominantan i prilicno sebi okrenut :?
novac od nekretnina otisao za obrazovanje?
Nikako. To je novac njenih roditelja a ne njen, tako da bi za to pitanje bilo neophodno gledati druge chartove. Ovde mozemo posmatrati njen buduci novac -nacin na koji ga stice i gde on odlazi, kao i novac njenog partnera, naravno i podrsku od kuce, ali nikako bas to sto pitas...

Nadam se da sam bila od neke pomoci :confused:

Hvala Webhanuma puuuuuuuuno! Da, pao mi je danas popodne na pamet Uran. Da, da, Venera je u Raku, da li bi onda tim Rakom mogla da se objasni to sto su ziveli pored mora? A kraj 4.kuce u Blizancima, da li bi mogao da objasni ta dva doma- Hrvatsku i Srbiju?
A za Merkur u 7kuci sam procitala da oznacava brak sa nekim iz komsiluka ili rodjakom, pa me je to navelo da to napisem

Citat Webhanuma: venera je u raku? Opisuje vezanu familiju, majku kao dominantnu figuru?

Jesu dosta vezani kao porodica, nisam primetila da joj je majka dominantna. Njeni otac i majka su mi uvek delovali ravnopravni. Iako su siromasni, jako su lepa porodica. Makar ono sto sam ja videla.

Citat Webhanuma: Ne. Da je komsija, moze ali gleda se vladar partnera koji je mesec, a on je otisao u derivatnu trecu. A merkur u prvom polju partnera pored sunca i u lavu, znaci da je on brbljiv, dominantan i prilicno sebi okrenut

Nema veze, i ona je takva ;) Zbunila sam se, ne razumem ovaj deo koji si napisala- gleda se vladar partnera koji je mesec? Htela si da kazes da je vladar njenog partnera Mesec? Kako to znas? Zato sto je pocetak 7.kuce u Raku?

da li neko moze da mi kaze da li cu menjati mesto stanovanja ili ostajem u stanu roditelja?

pitanje ti je uopsteno, vidno je da kod tebe sa Plutonom u 2 polju iz 4 mozes da budes u stanu (u Vagi) i to od roditelja stan(pluton konjukcija Venera,zajedno su oba vladara ose), ali i da dok saturn ne dodje u kvadrat sebi bas na tu konjukciju, moze da se prolongira selidba ili promena ili resavanje licnog pitanja...sa Neptunom u 4 ne osecas da tu pripadas ali ti nije lose da je lose, samo si neshvacena ili neispoljena ili zbog neptuna u Strelcu nemas svoj mir i intimu..mislim da za promene moze da nastupi tek 35-37 godina period, Mars sekstil saturn u natalu ce da radi po tom pitanju u periodu 34-36 ali budi konkretnija sta imas na umu ili sta planiras pa da se vidi mozda gde to ide..svoj dom moras da nadjes uz nekog partnera, sto moze da se ispostavi na kraju i da je kuca u pitanju, da ne mora da bude velika zgrada ali klasicne visokospratnice...nisam sigurna bas...

da u pitanju je da ja sada zivim sa roditeljima u stanu. a imamo plac i kucu 60 km od beograda. keva mi ide u penziju krajem 2008 god. pa me zanima da li ce oni otici tamo a ja ostati u stanu? ili cu ja otici iz tog stana. a planiram sa deckom da pocnem zivot on nema stan a da pocnemo da zivimo zajedno imamo stambeni problem, pa me zanika kako ce se to odvijati, i sta bi bilo pametno po tebi? ili da li mozda postoji mogucnost da se ta vikendica proda?

ps. da li cu mozda nekada ziveti u inostranstvu?

da u pitanju je da ja sada zivim sa roditeljima u stanu. a imamo plac i kucu 60 km od beograda. keva mi ide u penziju krajem 2008 god. pa me zanima da li ce oni otici tamo a ja ostati u stanu? ili cu ja otici iz tog stana. a planiram sa deckom da pocnem zivot on nema stan a da pocnemo da zivimo zajedno imamo stambeni problem, pa me zanika kako ce se to odvijati, i sta bi bilo pametno po tebi? ili da li mozda postoji mogucnost da se ta vikendica proda?

morala bi to malo bolje da pogledam, mozda i po natalu moze da se odredi uz tranzite,da ne mora da se cacka po solarima, ali sada ne mogu, mozda danas ili nocas..pogledacu, u guzvi sam..

Vidi ovako, zajednicki zivot sa deckom moze da bude aktuelan sa saturnom sada i dogovaran, ako bas ne moras ( a ne znam jer nemam kada da radim solare da vidim blizu situaciju),mozda i ne treba zuriti preterano...oba roditelja su mi vezana nekako za stan, po tvom horoskopu ja ne mogu reci da ih vidim da im je resenje kuca ..sorry, mnogo pre mislim da mogu da se zaista daju u prodaju tog placa i da kupe na primer sebi neki manji stan a tebi ostave ovaj koji je ili te pomognu da ti uzmes neki drugi, jer vidi, oni treba da budu na nekom visem spratu (u odnosu na tebe), pa ti vidi kako to da se slozi...A ti kao ti, trebas da imas objekat stambeni na svoje ime a partner, sa Neptunom iz 7 u 4 polju moze da "doseli sebe kod tebe"..u tvoje 4 polje...ne znam koliko bi on bio sposoban da doprinese, da pri kupovini novog stana dodje do toga da oboje ulozite zajedno za nesto vece..ne znam zaista, znam samo da ce ti 2009 biti bitna i u 2010 si sredjena..kada saturn dodje na Pluton i Veneru...Hmm..inostranstvo, vladar 9 u 9 i 4 u 9..Mars trigon Sunce...vidi sta ce biti tokom tvoje 39 godine, mogu postojati neke ponude ili mogucnosti, bilo je toga i ranije ali mozda na krace vreme ili si samo putovala kod nekog..nekako mislim da prvo moras neku ovde stvar da resis i slozis i kako to budes resila za godinu do dve, da ce da ti se otvore neke mogucnosti i sanse u vise oblika i za dalje..ali ovde ces da imas svoj deo vrednosti...

hvala najlepse, ovo mi je bilo mnogo bitno! To sve i ide u tom pravcu ali mnogo sporo a mene strpljenje izdaje. Hvala puno!

ps. sestra mi je zivela na kipru pa sam bila nesto kratko kod nje, a sada je u Kanadi ...

Suprug i ja razmisljamo o kreditu za stan pa me zanima da li je sad(u sledecih par meseci)povoljno vreme za uzimanje kredita.

suprugova natalna karta

moja natalna karta

cudno, vidi se samo jedna karta a kad pisem odgovor ima dva linka...u svakom slucaju, stavlja se karta onog ko na svoje ime podize kredit..da se tu pogleda situacija prvenstveno a po potrebi, ako nije dovoljno,ako se ispostavi na primer ,da nema promene stana kod jednog , onda i drugi partner uz to stavlja kartu

Dali bi moj uran koji pravi tranzit preko IC mogao mene natjerati da se preselim posto mi uran uskoro prelazi u 4 polje. Dali je moguce da uran ima povoljne aspekte sa drugim planetama u ovaj period ? Pokusavam se vjezbati na svoju natalnu kartu i od prijateljice astrologija me zapalila:p

ok. znaci da bi mogla biti i hrvatska upitanju???
Mozda, ne mogu da tvrdim sigurno, ne mogu da nadjem knjigu gde imam vladare i znake kao pokazatelje za drzave, negde mi se zagubila,ako bude srece, nacicu je u neko doba....

Dali bi moj uran koji pravi tranzit preko IC mogao mene natjerati da se preselim posto mi uran uskoro prelazi u 4 polje. Dali je moguce da uran ima povoljne aspekte sa drugim planetama u ovaj period ? Pokusavam se vjezbati na svoju natalnu kartu i od prijateljice astrologija me zapalila:p

ko sto rekoh, Uran ne znaci nuzno selibu ali promene u domu samom, pa i moguce samog doma, moze da zanci a kod sebe gledaj vezu sa 9 poljem inostranstva jer je tebi sve sto je van Sweden u stvari inostranstvo....

šta vidite kod mene što se tiče doma? :)
vl. 4. retro i debilitiran Me s vladarem 11. Ma i u trigonu s egz. Uranom (vl. 8. i 9.) te egz. Jupiterom (vl. 6. i 10.)..

kad se vidi najskorije preseljenje kod mene? jel bi moglo biti na jesen kad tr. Sa uđe u 4. i Ur dođe na Me?

moji podaci: 6.4.1979. 10:20 am, cakovec, hrv

Back