NEKRETNINE

hm..nesto ne moze tako, mora da se gleda veza 2-8 polja pa onda 6 polje..kako mi se najlogicnije cini...ali nemam kada sada, mora da me cekate..

Kako to nije mi jasno pokusavala sam ... dali mi mozes pogledati...molim te uhvatila me kriza neznam scim da se bavim... trenutno sam kozmetolog ali me bole ruke i kicma...htela bi dobiti savjet dali da menjam struku????

Evo i ja imam pitanje u vezi nekretnina.Da li u toku ove godine resavamo stambeno
Text je baziran SAMO na tranzitima, nisam gledala solar, kao ni direkcije.
Prema ovom chartu zaista nema neke vece promene ove godine.
Tr neptun na ac-u -osoba masta i cesto je doba neke SAMOobmane.
Tr jupi u polju nadanja, pa su ista sad neocekivano visoka, ali i olaksanje i prosirenje kruga prijatelja/istomisljenika.
Tr saturn je u sestom polju i tu ce ostati jos neko vreme. Daje tegobe u svakodnevnom zivotu. Nekad samo na poslu, nekad se i na zdravlje prebace. Dakle nije naivan ni pozeljan tu, otezava zivot. Tr saturn vec duze vreme i jos ce neko pravi kvadrat na sunce/mars konjunkciju. Potencijalni problemi su u polju novca (mars vladar druge), u zdravlju, poslu i sa suprugom (sunce suvladar seste i vladar sedme). Sunce ugrozeno od saturna, nek' pripazi zdravlje i radi sto vise moze.
Tr uran je u prvom i uskoro ce aktivirati neptun. Promena na licnom planu. Najcesce je vezano za zelju osobe da se priblizi necemu sto ce je produhoviti.
Tek sledece godine ce jupiter koji je u kuci doma biti cacnut od urana (kvadrat), medjutim kako je i vladar desete, a kako je kvadrat u pitanju, ne bih ocekivala blagonaklone promene, ali bice kratkotrajne sa peakom na leto 2009.

U krajnjem slucaju... treba biti realan, promena doma je neminovna kroz neku godinu tek, kada tr uran stane na merkura a s obzirom da ce jupiter tranzitirati kako polje novca tako i cetvrto polje kasnije...2011/12 su DALEKO bolje nego bilo sta dr (tada ce biti i poprilicno dugotrajan trigon tr saturna na jupitera -dugorocniji uspeh u karijeri ili trajna selidba, ali uz trzavice i naglost koju uran nosi)

Dakle ne kazem da nece i da ne moze sada, nego samo... da se NISTA spektakularno na nebu ne desava, pa jedino ako su svi uslovi pripremljeni i osoba se seli u stan preko puta onog u kom je do sad zivela (jupiter trigon mesec u trecoj bi tako nesto doneo)

Pitanje je sledece:Da li ce mi se ove godine znati status stambenog pitanja?Za prehodnih godinu dana sam imala dve selidbe.Hvala.
URL=http://img406.imageshack.us/my.php?image=nimskr8.gif]
nimskr8.th.gif
[/URL]

Ja bih imala jedno pitanje ako bi neko mogao i imao vremena da mi pomogne oko tog.Ako su potrebne još neke karte ja ču to poslat.
1996 sam se venčala i 2005 avgusta razvela.Zvanični razvod je bio januara 2006.Bivši muž me februara 2007 tužio za kuču,traži trečinu.Situacija je sledeča :jeste podigao kredt i njegova majka za građevinsku dozvolu,međutim nekretninu sam kupila iskljčivo novcem od svog stana i što su mi roditelji pomogli,naš dogovor je bio pošto je On bio u dugovma da ja to njemu pomažem u ratama.Međutim nije bilo to overeno i On je to sad zaboravio
Zanima me sledeče ako to možemo videt.:Kakav če biti ishod ovog suda i kad otprilike čemo to rešit?
ja bih želela dok sam još pri zdavlju ovu kuču prodat i otič u predgrađe i svojoj deci podignut novu kuču.Strašno me to pored drugih problema opteečuje i psihički slama,!!!!
Njegov sat je priblian po rečima majke jer je rođen kuči,pre mesec dana je dobio ao to šta pomaže.:dash:

Prilozi

• ja.jpg
    ja.jpg
    65 KB · Pregleda: 9
  • astro_w2gw_04_on_on_hp.29804.23343[1].jpg
    astro_w2gw_04_on_on_hp.29804.23343[1].jpg
    64,1 KB · Pregleda: 10
ja bas planiram da kupim neku nekretninu,ali mi nesto i ne ide,tj kao da se sve okrece protiv mene.da ne objasnjavam mnogo....jel moze neko da mi kaze sta znaci pocetak 4 kuce u vagi,tacnije na njenom trecem stepenu.i pluton unutar cetvrte kuce na devetom stepenu skorpije....
hvala unapred!

meni je tranzit satruna preko VIII polja,donio prilicno veliku kolicinu novca,na ziro racunu kod banke,tudjeg novca,koji sam mogla ja da koristim,cudnovato al tako,inace mi je saturn vladar asc;)
Andjo :heart:
More ne raduj ljude za badava, em si jarac, em ti je pluton u osmoj fenomenalno postavljen kao i oba vladara osme koji, em ako govorimo o sadasnjem vremenu a ne pre 28god uran ti tranzitira drugom.. i svasta jos ponesto al' necem priv podatke da iznosim :whistling:
Mene vise interesuje kol'ko ces teza biti sa trigonom tr nep/jupi na blizanac za neko vreme :super:

Ljubim puno, bas te se cesto setim :cmok:

:dash:
Ja bih imala jedno pitanje ako bi neko mogao i imao vremena da mi pomogne oko tog.Ako su potrebne još neke karte ja ču to poslat.
1996 sam se venčala i 2005 avgusta razvela.Zvanični razvod je bio januara 2006.Bivši muž me februara 2007 tužio za kuču,traži trečinu.Situacija je sledeča :jeste podigao kredt i njegova majka za građevinsku dozvolu,međutim nekretninu sam kupila iskljčivo novcem od svog stana i što su mi roditelji pomogli,naš dogovor je bio pošto je On bio u dugovma da ja to njemu pomažem u ratama.Međutim nije bilo to overeno i On je to sad zaboravio
Zanima me sledeče ako to možemo videt.:Kakav če biti ishod ovog suda i kad otprilike čemo to rešit?
ja bih želela dok sam još pri zdavlju ovu kuču prodat i otič u predgrađe i svojoj deci podignut novu kuču.Strašno me to pored drugih problema opteečuje i psihički slama,!!!!
Njegov sat je priblian po rečima majke jer je rođen kuči,pre mesec dana je dobio ao to šta pomaže.:dash:

Prilozi

• ja.jpg
    ja.jpg
    75,9 KB · Pregleda: 12
  • astro_w2gw_04_on_on_hp.29804.23343[1].jpg
    astro_w2gw_04_on_on_hp.29804.23343[1].jpg
    64,1 KB · Pregleda: 10
novi stan, super sredjen, sve novo, renovirano, san snova... i jucer dodjoh svojoj kucici i ono tamo poplava :(

kako se to moglo desiti? mislila sam, posto mi se jupiter blizi mjesecu (konjukcija), a mjesec vladar 4. polja, da ce mi to bas biti ugodno vrijeme (barem u domu)... a ono u stvari samo problemi..

sto se dogodilo? sto je bio okidac za ovaj problem u stanu?? koja planeta?? zar ce mi i ovaj jupiter otezavati situaciju??

[img=http://img138.imageshack.us/img138/1396/lidies0.th.gif]

Gleda se celo 4. polje - prvenstveno znak u kojem ono počinje, položaj vladara, pa i planete u njemu, pa se povezuje simbolika. Ovde bi imalo puno toga da se piše, ali primera radi osoba sa Jupiterom ili Strelcem u vezi sa 4. poljem može živeti u velikoj kući/stanu (obično kući), ili negde na visini, na brdu i sl. što je sve simbolika Strelca. Sa Blizanacem ovde, osoba može živeti na nekom prometnom mestu, blizu škole i sl. Ako su vodeni znaci (i vladajuće im planete) u igri, to može dati život pored reke (Škorpion), jezera (Rak), mora (Ribe) i sl. Onda, Vodolija je npr. simbol za urbane, moderne krajeve i sl.

4. кућа у ваги, врх у девици.

У 4. кући Плутон у квадрату са Марсом у паду, и квадратом са Месецом (владарем асцедента) у изгону.

Венера (владар 4.) у паду у Девици (Сунчев знак) у конјункцији са Сунцем и добро аспектованим Сатурном (који је такође диспозитор асцедента и владар Месечевог знака).

Меркур, ако је уопште у овој причи битан, егзалтиран, у конјункцији са Јупитером, без других аспеката.

Шта се из овог може закључити?

Lepo si pitanje postavila, Stormy :wink:

Gleda se celo 4. polje - prvenstveno znak u kojem ono počinje, položaj vladara, pa i planete u njemu, pa se povezuje simbolika. Ovde bi imalo puno toga da se piše, ali primera radi osoba sa Jupiterom ili Strelcem u vezi sa 4. poljem može živeti u velikoj kući/stanu (obično kući), ili negde na visini, na brdu i sl. što je sve simbolika Strelca. Sa Blizanacem ovde, osoba može živeti na nekom prometnom mestu, blizu škole i sl. Ako su vodeni znaci (i vladajuće im planete) u igri, to može dati život pored reke (Škorpion), jezera (Rak), mora (Ribe) i sl. Onda, Vodolija je npr. simbol za urbane, moderne krajeve i sl.

Naravno, ovo je uopšteno - u konkretnom slučaju gledamo sve u vezi s ovim faktorima pa tako i tumačimo, u skladu sa simbolikom znakova i planeta. :wink:

elle_77, a dali to znaci od samog rodenja, tj. da je 4. polje kao mjesto rodenja ili se 4.polje gleda za zivot kada se covjek osamostali ili zivot sa roditeljima? cijeli zivot uopce? nije mi jasno, jer najcesce ljudi promjene vise puta u zivotu (barem 2 puta) mjesto stanovanja... pa zato pitam, kada se gleda 4.polje kao mjesto stanovanja? i sto bi bila simbolika jarca? kakva su to mjesta? kamena, hladna? hvala unaprijed!!

4. кућа у ваги, врх у девици.

У 4. кући Плутон у квадрату са Марсом у паду, и квадратом са Месецом (владарем асцедента) у изгону.

Венера (владар 4.) у паду у Девици (Сунчев знак) у конјункцији са Сунцем и добро аспектованим Сатурном (који је такође диспозитор асцедента и владар Месечевог знака).

Меркур, ако је уопште у овој причи битан, егзалтиран, у конјункцији са Јупитером, без других аспеката.

Шта се из овог може закључити?
Jako mnogo toga, konkretizuj pitanje. :)

Kod tebe je inače vladar 4. kuće Merkur a ne Venera, Venera je suvladar (jer se 4. kuća nastavlja Vagom a počinje u Devici; vladar kuće je vladar znaka kojim kuća počinje).
Ovako odoka vidim da je po tranzitima u proteklih dobrih nekoliko meseci Merkur bio aktiviran prelaskom Saturna preko njega, a pre 6-7 meseci (otprilike) je i Jupiter pravio trigon pa se može pretpostaviti da je bilo nekih promena u simbolici 4. kuće samo je pitanje kakvih i u kojoj meri. Kažem, ne znam šta te konkretno zanima i da li ima veze baš sa nekretninama, ili sa 4. kućom uopšte (inače, postoji istoimena tema, 4. kuća).

Btw, pomoću kog programa je rađena ova karta? (AstroWorld-a možda?) Malo je zbudženo kod tebe ovo sa 3. i 4. kućom, nije baš najpreglednije (mada je napravljeno tako da bude :lol: ja prosto nisam navikla, u stvari).

elle_77, a dali to znaci od samog rodenja, tj. da je 4. polje kao mjesto rodenja ili se 4.polje gleda za zivot kada se covjek osamostali ili zivot sa roditeljima? cijeli zivot uopce? nije mi jasno, jer najcesce ljudi promjene vise puta u zivotu (barem 2 puta) mjesto stanovanja... pa zato pitam, kada se gleda 4.polje kao mjesto stanovanja? i sto bi bila simbolika jarca? kakva su to mjesta? kamena, hladna? hvala unaprijed!!
4. kuća suštinski govori o svakom našem domu, o opštoj atmosferi u njemu i sl., bilo da je to roditeljski dom ili neki drugi - svaki od njih će se na ovaj ili onaj način uklapati u opis naše 4. kuće. Inače kod preseljenja se može gledati onom logikom da o svakom narednom domu govori svaka druga kuća od 4.-e, dakle prvi dom je 4.-a, pa 6.-a, 8.-a itd, mada je to u nekim slučajevima, kada se ljudi često sele pomalo nepraktično odnosno teško je pohvatati konce ako je toga previše. ;)

Da, Jarac su hladna, kamena, stara, možda i prljava, zapuštena, tamna .... mesta.

Poslednja izmena:
Jako mnogo toga, konkretizuj pitanje. :)

Како стојим по питању некретнина, онако у животу... :)

Зезам се. Интересује ме нека општа слика или општи закључак који се може (ако може) извући из натала по питању стана у којем се живи, и поседа у том смислу.

Kod tebe je inače vladar 4. kuće Merkur a ne Venera, Venera je suvladar (jer se 4. kuća nastavlja Vagom a počinje u Devici; vladar kuće je vladar znaka kojim kuća počinje).

Реци ми... у литератури коју сам читао, додуше много давно, обично узимају асцедент као врх прве куће, и од њега рачунају редом по знаковима све остале... да ли је то грешка? По овоме испада да су и 2. и 3. кућа у лаву, а да је шкорпија "без куће"?

А карта је рађена преко сајта alabe.com. Систем кућа је "placidus" што би требало да је и уобичајено, Јупитер је на врху 3. у којој су набуџене и све оне остале планете... отприлике су мало "издеформисали" изглед куће како не би превише збијали планете, али врх 3. је на око 24 ст. Лава, а врх 4. на 21 ст. Девице.

Како стојим по питању некретнина, онако у животу... :)

Зезам се. Интересује ме нека општа слика или општи закључак који се може (ако може) извући из натала по питању стана у којем се живи, и поседа у том смислу.
Uh, ima tu baš dosta pokazatelja kod tebe koje treba povezati u (smislenu) celinu, ali evo šta bih ja rekla ... Devica i Merkur u vezi sa 4. kućom daje čist, uredan životni prostor odnosno težnju za tim, s tim u vezi i kraj u kojem živiš može biti mirniji i sređen. Pošto je Merkur u konjunkciji sa Jupiterom, životni prostor je uglavnom veći, ili na nekoj visini ali pošto je Devica zemljani znak pre bi na objektivnom nivou to bila velika, ali prizemna kuća (ili stan ali u prizemlju).
Ovo sam više napisala demonstracije radi kako se može tumačiti na objektivnom nivou, ne očekujem da je baš 100% tačno. ;)

Da nije ostalih pokazatelja, ovaj Jupiter bi lako mogao da ti da i život u inostranstvu - što naravno nije isključeno ali mnogo te toga vezuje za mesto odakle potičeš. U svakom slučaju, jedan od roditelja (ako ne i oba) su došli od negde, sa strane (ili iz neke daljine, ili strano poreklo).
Jupiter gde god da je, daje neku ekspanziju pa ovo može da bude znak za dosta nekretnina, velike posede i sl. (možda zemlja?)

Ostatak priče, by the way ... suvladar Venera, u konjunkciji sa Saturnom i Suncem ... Sve je u Devici pa je priča o tvojoj 4. kući u svakom slučaju obojena time, kako god se okrene to je, kako po knjigama kažu "život u intelektualno stimulišućoj sredini", šta god to značilo :) Još sa ovom konjunkcijom Merkura i Jupitera, može biti gomilanje knjiga, časopisa i slično, možda kućna biblioteka (sa ovim planetama u Devici to je i "kućna apoteka").
Pluton u 4. u vrlo jakom kvadratu sa Marsom u Raku na Asc-u malo komplikuje priču, jer je ovo prilično nasilan aspekat, ne znam da li je do sada bilo nekih nesrećnih slučajeva u kući? Ne mora to biti baš nešto tragično, daleko bilo :) ali treba obratiti pažnju jer je ipak nezgodniji aspekat u pitanju. To može takođe da označi neko stradanje u ratu, u familiji, kada je neko od predaka ostao bez kuće, doma i sl. Kod tebe je to nekako isplivalo najviše jer ti je ono što Imširagić naziva serijom 4 (znak Raka, 4 kuća, Mesec) prilično naglašeno, dom ti je jako važan, koreni i verovatno si veliki patriota.

Реци ми... у литератури коју сам читао, додуше много давно, обично узимају асцедент као врх прве куће, и од њега рачунају редом по знаковима све остале... да ли је то грешка? По овоме испада да су и 2. и 3. кућа у лаву, а да је шкорпија "без куће"?

А карта је рађена преко сајта alabe.com. Систем кућа је "placidus" што би требало да је и уобичајено, Јупитер је на врху 3. у којој су набуџене и све оне остале планете... отприлике су мало "издеформисали" изглед куће како не би превише збијали планете, али врх 3. је на око 24 ст. Лава, а врх 4. на 21 ст. Девице.
Nije greška nego je to tzv. sistem jednakih kuća, a i sam si rekao - ovo je rađeno po Placidusu koji spada u sisteme nejednakih kuća (uglavnom se takvi i koriste, mislim na zapadnu astrologiju, a Placidus najčešće).

Inače, Škorpija nije "bez kuće" nego je uklještena u 5. kući (kao i opozitan znak - Bik, u 11. kući). ;) Jedino što se vrh nijedne kuće ne nalazi u tim znacima, ali svejedno se Mars računa kao jedan od vladara tj suvladar 5, isto važi i za ono nasuprot.

Poslednja izmena:
Хвала на појашњењу. :)

Што се куће тиче - погодак у сам центар. Велика приземна кућа у мирном и сређеном крају. Чак и нека земља на видику, али у нејасној будућности. Задивљен сам. У питању је кућа у којој сам рођен и одрастао, а која је недавно постала моје власништво. И ту се онако, помало разочарано препознајем у ономе што кажеш да ме доста тога веже за место одакле потичем, јер колико ми је драго што сам се обезбедио, толико ми је одбојна мисао како сам се тиме "зацементирао" до краја живота... јер некако више видим себе у неком покрету и променама места боравка, него као везаног и положајем и обавезама за једно место...

Друго бих те нешто замолио и био бих ти врло захвалан... не толико што се тиче самог одговора, него ме веома занима тумачење пошто то једноставно не умем да препознам: тај MA 90 PL, да ли се нужно односи на кућу, или уопштено на дом, породицу и ситуацију у кући, могуће конфликте и насиља међу члановима, и да ли се уопште може дати прогноза да ли се ради о ранијем или каснијем периоду? И колико је тај аспект у пракси уопште јак, пре свега због небитности самог Плутона, за којег сам чуо да у многим хороскопима једноставно затаји, као да не постоји, док се у другим показује као веома битан?

...И ту се онако, помало разочарано препознајем у ономе што кажеш да ме доста тога веже за место одакле потичем, јер колико ми је драго што сам се обезбедио, толико ми је одбојна мисао како сам се тиме "зацементирао" до краја живота... јер некако више видим себе у неком покрету и променама места боравка, него као везаног и положајем и обавезама за једно место...
Pa, ne bih baš rekla da si se bukvalno "zacementirao" ;) samo sam rekla da te dom i koreni vuku, a inače ima dosta pokazatelja i za ono drugo što bi bilo (mnogo) lakše ostvarivo da nije ovakve 4. kuće, Raka i ostalog.

Počevši od već navedene konjunkcije Jupitera i vladara 4. kuće, i činjenice da taj Merkur kod tebe nije "običan" (ako te zanima objasniću ti detaljnije zašto) odnosno govori i lično o tebi - a prima uticaj Jupitera (koji je simbol putovanja i inostranstva), ima još pokazatelja za takve stvari ... recimo to što su ti oba vladara 9. kuće relativno naglašena, odnosno tvoj vladar Ascendenta, kao i Mars na Ascendentu su u aspektu sa Uranom, vladarem 9. polja. I ne samo to, Uran je planeta koja dobro aspektuje tu opoziciju, što znači da ti svoj unutrašnji konflikt (ili objektivne probleme) predstavljene opozicijom Meseca i Marsa rešavaš upravo kroz njega - odnosno simboliku 9. polja - što će reći kroz putovanja, inostranstvo, učenje, (visoko) obrazovanje, pa i veru, duhovnost, kroz generalno sve čime Strelac i 9. kuća vladaju.
Sa drugim vladarem 9. polja (Saturnom) je slična priča - takođe dobro aspektuje opoziciju Mesec-Mars, pri čemu je još u konjunkciji sa Suncem i Venerom i da sad ne širim priču objašnjavanjem u nedogled - suština je da je jako mnogo stvari u tvojoj natalnoj karti obojeno uticajem Jupitera i/ili 9. kuće.

Ono što dodatno stvari možda ne otežava toliko koliko ih odlaže (mada mu to nekako dođe na isto :) ) jeste Uran kao vladar 9. kuće u uklještenom znaku, Škorpionu, a drugi vladar, Saturn, je u konjunkciji sa suvladarem 4. kuće što jeste neka dobra veza za potencijalni život u inostranstvu ali je sama simbolika Saturna takva da ne da nešto pre nego što ograniči - bilo kakva njegova povezanost sa 4. kućom, Mesecom (kod tebe je on čak u Jarcu) i sl. govori o nekim "dugovima" prema domu, porodici, otadžbini, čemu god, tako da odlazak iz rodnog kraja ili zemlje ne dozvoljava dok se to ne odradi.

Друго бих те нешто замолио и био бих ти врло захвалан... не толико што се тиче самог одговора, него ме веома занима тумачење пошто то једноставно не умем да препознам: тај MA 90 PL, да ли се нужно односи на кућу, или уопштено на дом, породицу и ситуацију у кући, могуће конфликте и насиља међу члановима, и да ли се уопште може дати прогноза да ли се ради о ранијем или каснијем периоду? И колико је тај аспект у пракси уопште јак, пре свега због небитности самог Плутона, за којег сам чуо да у многим хороскопима једноставно затаји, као да не постоји, док се у другим показује као веома битан?
Kod tebe se konkretno kvadrat Marsa i Plutona odnosi na kuću i porodicu, jer je Mars u Raku a Pluton u 4. kući. Mars je na samom Ascendentu a aspekat među njima gotovo egzaktan, dakle jak je. U tvom slučaju gotovo je izvesno da govori upravo o tim stvarima, samo je pitanje da li opisuje neke ranije događaje iz prošlosti tvoje porodice, familije i sl. (i samo to), ili će se ispoljiti i kroz nešto konkretno kod tebe. Ja lično nemam mnogo iskustva sa ovakvim pozicijama, nisam videla mnogo karata bukvalno ovog tipa ali sam čula i čitala da zaista nije kod svakog taj aspekat doneo nešto (mislim na konkretne događaje, ne na nešto psihološki) ali jeste opisivao neku npr. ratničku genetiku i sl. , dodatno što kod tebe Mars i Pluton vladaju jedino Uranom, koji je generacijski u Škorpionu (a planeta u Ovnu, Marsovom znaku, ni nema). Sa Marsom na Ascendentu oprez nikad nije na odmet jer su to inače osobe koje uvek "idu glavom", srljaju nekad u opasnosti (svesno ili ne), skloni su udarcima, povredama, posekotinama ... pri čemu je glava gotovo uvek slaba tačka (ovde i stomak jer je u Raku). E sad, koliko će se taj aspekat sa Plutonom ispoljiti u nekoj težoj formi, pitanje je, ja ne bih znala da kažem konkretno iz gore navedenih razloga.

Za prognoze definitivno nije dovoljna natalna karta nego se koristi još i niz drugih tehnika, a ovako otprilike ti mogu dati hint da povežeš neke stvari - Saturn je od negde sredine 2003. do sredine 2005. godine prolazio kroz Raka i negde 2004. na tom putu zakačio tvog Marsa, vrati film unazad pa se preslišaj šta se tada dešavalo vezano za kuću, porodicu i sl. (na tebe je inače moralo delovati, jer ti je prolazio kroz 1. kuću).
Ovo sam istakla jer je to jedan od momenata kada je ovaj kvadrat bio aktiviran, a koliko i kako - znaš sam po onome što se dešavalo.

Uh, ima tu baš dosta pokazatelja kod tebe koje treba povezati u (smislenu) celinu, ali evo šta bih ja rekla ... Devica i Merkur u vezi sa 4. kućom daje čist, uredan životni prostor odnosno težnju za tim, s tim u vezi i kraj u kojem živiš može biti mirniji i sređen. Pošto je Merkur u konjunkciji sa Jupiterom, životni prostor je uglavnom veći, ili na nekoj visini ali pošto je Devica zemljani znak pre bi na objektivnom nivou to bila velika, ali prizemna kuća (ili stan ali u prizemlju).
Ovo sam više napisala demonstracije radi kako se može tumačiti na objektivnom nivou, ne očekujem da je baš 100% tačno. ;)
Da nije ostalih pokazatelja, ovaj Jupiter bi lako mogao da ti da i život u inostranstvu - što naravno nije isključeno ali mnogo te toga vezuje za mesto odakle potičeš. U svakom slučaju, jedan od roditelja (ako ne i oba) su došli od negde, sa strane (ili iz neke daljine, ili strano poreklo).
Jupiter gde god da je, daje neku ekspanziju pa ovo može da bude znak za dosta nekretnina, velike posede i sl. (možda zemlja?)

Još sa ovom konjunkcijom Merkura i Jupitera, može biti gomilanje knjiga, časopisa i slično, možda kućna biblioteka (sa ovim planetama u Devici to je i "kućna apoteka").
:klap: milina za citati
mozda da premestis primer na astrosimboliku, bas si sjajno odradila :cmok:
imam poriv da se ukljucim:
... јер некако више видим себе у неком покрету и променама места боравка, него као везаног и положајем и обавезама за једно место...
Pokret =prepuno trece polje
Vladar sestog u trecem, sunce konjunkcija venera u trecem, merkur u slucajnom sedistu (prirodnoj kuci kako god to zovemo) i u sedistu -znaku device -kratki putevi su tvoj poziv, a ako nisu... zvace te uvek. Nadam se da si bilo taxista, bilo turisticki vodic ali da zaista putujes mnogo... kratko i stalno... i neces osecati zacementiranost.
Mesec u jarcu, saturn na ic-u -bio bi nostalgican ako bi ikad otisao (tipa preselio se u inostranstvo).
Puna treca daje mogucnost komunikacije kao svakodnevnog posla (bilo koja korespodencija) ali sa Ju/Me/So/Ve je totalna steta ako si vezan za stolicu.
тај MA 90 PL, да ли се нужно односи на кућу, или уопштено на дом, породицу и ситуацију у кући, могуће конфликте и насиља међу члановима, и да ли се уопште може дати прогноза да ли се ради о ранијем или каснијем периоду? И колико је тај аспект у пракси уопште јак, пре свега због небитности самог Плутона, за којег сам чуо да у многим хороскопима једноставно затаји, као да не постоји, док се у другим показује као веома битан?
Plutona pa jos sa kvadratom ne mozes da zanemaris NIKAKO.
Odnosi se na kasniji period, tacije na period kada ce pluton dotaci tvoju dc osu. On se najsporije krece tako da je to period od 2015-2017. 2015 i 2016ta nece nositi lagodna zbivanja jer ce se i tranzitni uran iz ovna ukljuciti u taj t-kvadrat i sve planete ce cackati marsa i dc, tranzitni saturn ce kvadratirati tvoj veliki stelijum. Posto ce to raditi iz setog polja svakodnevnog zivota, on mi ne pomaze da utvrdim gde je problem, ali upucuje na tezinu istog tada. Jupiter ce se 2015te prosetati preko tog stelijuma -predimenzionirace sta god da je u pitanju.
Nisam pravila solar,... ili gledala bilo sta (prosto u glavi mislim da su ove godine u pitanju), ali sutina je u marsu i ac/dc osi.
Pluton ce da boli i da razbije sta god mars da predstavlja. Uran hoce da kida (naglo) ono sto napada. Uran kvadrat dc -zeleces da napustis zenu ili ona tebe (ako je tada bude), kraj partnerstva, ili sudjenja.. ili simbolike sedmog polja. Uran kvadrat mars -nagli kraj nekog prijateljstva (podrzano kvadratom saturna na stelijum -kraj/poteskoce u komunikaciji). Pluton na dc-u... moze svasta ruzno pa i smrt partneru da donese, ali bolja simbolika bi bila regeneracija i potpuno uspostavljanje nekih novih kriterijuma u zivotu, kao i promena stava prema sta je uopste veza. Mars i pluton na zalost dolaze iz pete kuce -hobi, deca, zabava, talenat... tako da ne bih ocekivala da ludujes tih godina... naprosto...to ce biti tesko vreme.
Simbolika je siroka... ja bih tipovala na razvod ili operaciju zbog aktivnosti sedmog/osmog/prvog polja (uran vladar osmog napada ac/mars na ac-u i odmah nakon toga vladara samog ac-a, a saturn ulazi u kucu bolesti, jupiter je u trecem polju -to nije godina kada treba da vozis/putujes - 2015)
Mene ce do tada krs ovakvih tranzita da snadje pa ti javim za koju godinu gde su se ostvarili :thumbdown:

Al smo se dopunile... :D
:klap: milina za citati
mozda da premestis primer na astrosimboliku, bas si sjajno odradila :cmok:
Hvala, hvala :rumenko: no lep je horoskop za te stvari, nekako slikovit, meni barem.

... ali da zaista putujes mnogo... kratko i stalno... i neces osecati zacementiranost.
Mesec u jarcu, saturn na ic-u -bio bi nostalgican ako bi ikad otisao (tipa preselio se u inostranstvo).Puna treca daje mogucnost komunikacije kao svakodnevnog posla (bilo koja korespodencija) ali sa Ju/Me/So/Ve je totalna steta ako si vezan za stolicu.
Ovo boldovano sam upravo i ja htela da kažem, a i ostatak je više-manje to, jedino što bi sa ovakvim "ozbiljnim" horoskopom teško bio baš doslovno taksista :lol: ali je suština ta koju si opisala.

Plutona pa jos sa kvadratom ne mozes da zanemaris NIKAKO.
Dopunila si me, tu već nisam imala ne znam šta veliko (konkretnije) da kažem.:)

Back