Nekim mladim roditeljima

ODIEBITE OD MENE!

Postoji naime..jedna šira populacija koja već predugo ugrožava nas ostale.
To su mladi roditelji.

Svuda ih ima. Po prodavnicama, poštama, parkovima, autobusima..gde god mrdneš, eto ti neke keve koja vucara svoje derište u naručju.

Ali ajde što ga vucara, nego što negde očekuje da je to i moj /tvoj / naš problem.

Gde ti je auto ženo? Nemaš..A što si pravila dete kad nemaš auto? Dete zaslužuje bolje od toga.
Znam da bi na ovo skočili mnogi dušebriznici..“deca su blago sveta“, „deca su budućnost“ bla bla bla bli ble blo..ali nemoj da se lažemo – niko od tih mladih ljudi, dok su se kresali, tucali i prcali nije na umu imao svetsku populaciju , već su imali na umu nešto sasvim drugo .

Tačno vidim da većina tih žena, pre nego je rodila dete NIKAD u životu nije imala život. Bile su ljuta margina, luzeri, nula. Ali, dečije usrane pelene su ulaznica u svet odraslih i sada ona (sa sve tim pelenama) ide, gura se kroz redove, drži visoko u naručju kao štit, svoje ni krivo ni dužno dete, koje kenka, plače, slini, grabi ostale za kosu, za nos..Ta žena je sada najednom hrabra, sada će je društvo konačno prihvatiti.

Oće malo sutra.

Da se razumemo: onog dana kada društvo svakoj ženi za svako dete, da jednu doživotnu platu, kada joj za drugo dete dodeli stan u vlasništvu – onda možemo da pričamo o prihvatanju i poštovanju žena, ovako – trt.

Gade mi se ti ljudi, u istim trenerkama, masni, neispavani, čupavi, krmeljavi..sa svojim kesama, flašicama, fotografijama
hello? Imate li negde u svesti ideju da oko vas postoje ljudi koje a.p.s.o.l.u.t.n.o. ne zanima kada je i da li je vaše dete prdnulo, podrignulo ili povratilo?

Fak of od mene!
Jesam li vam ja kriv što tog dana niste stavili kurton? Nisam.

Jesam li vam ja kriv što ste rodili dete u društvu koje decu (a ni roditelje) ne tretira kako treba? Nisam.
Dakle? Dakle – odiebite od nas, koji čekamo, koji sedimo, koji uživamo u svom miru i nemiru.
I sledeći put prst na čelo – roditelj se ne postaje izlivanjem njegove slinave spermuštine u njen stomak, već se roditelj postaje stvaranjem uslova da se dete ne muči.

Vi ostali, ste tu privremeno kao i mi.

Jedino ste vi malo privremenije.

To što osećaš da te neko ugrožava, svojim potomstvom je jedna mala iluzijica, jer
neće te biti već ni na sledećoj krivini ovog vremena
Mislio bih o tome.

ma ajde molim te..
od tog roditeljstva je toliki tabu napravljen i fama, da niko ne sme da pipne u to
E pa neće moći.

Gledam te mlade ljude koji više nemaju svoj život. Nemaju vremena za prijatelje, nemaju vremena za knjige, filmove..ni za šta.
Jedino što trpe je konstantni pritisak.
I sad su oni, pod tim pritiskom kao normalni?

Normalni su maj ass.
Frustracija ko express lonac.

Što je najgore, to sve deca trpe.

Podvlačim, deca su mali ljudi. Ona zaslužuju mnogo bolje i mnogo više.
Na sve strane neki nezreli likovi koji misle da, ako su u šli u pampers fazu da su uspeli u životu.
Histerija, stres, frka..i onda očekuju da JA imam razumevanja za njih?
Zašto?

To je njihov problem.
Gušim li ja njih sa svojim problemima?
Kakve veze ja imam sa njihovom dečurlijom?

Pravi roditelj treba druge da poštedi svoje patetike i emotivne ucene,a ne da igra na "savest" okoline.
Naročito mislim na one elebake koji do juče nisu smeli da prođu ulicom od sopstvenih kompleksa, a sada su kao baje, sve krijući se iza slinavog deteta kojeg vuku svuda sa sobom.

Iš bre.

Prirodu pojedinac(i njegova sreća) i ne zanima
samo opstanak vrste je briga njena
individua je beznačajna kao lišće na drvetu
koje se stalno menja dok drvo traje
da bi se oglušio o zov vrste
čovek treba filozof da je :D

zxy;bt199350:
čovek treba filozof da je :D

opstanak vrste?
sad ću da ti kažem kako ide taj opstanak vrste:

ide tako što se buljuk tetaka, kevi i baba okomi na neku smor-devojku, kako bi trebala da se (konačno) uda.
tako što se stvara ambijent da muško nije muško ako ne sprca neku bebu itd.
tako što se balavi na svaku sliku bebe samo zato jer tako treba (pa čak i kada objektivno dete nije baš lepo)
tako što se deca koriste kao patetičniparavan za kojekakve potisnute komplekse i psiho-projekcije.
tako što je uz decu lakše manipulisati.

Ova država, da želi to što ti pominješ, imala bi plan za to i kad god prođeš pored prodavnice za bebe/decu, video bi da su cene smešne, a ne previsoke. Video bi da su generalno uslovi za majke bolji, video bi da se deca generalno više paze i poštuju.
Ovako, sve je to jedno veliko trt

Ovi parovi o kojima pišem, samo su posledica sistema koj ih je samleo i načinio sebičnima, samoživima i egoističnim - samo zato jer su ispunili ddruštveno-malograđanski uslov.

a tek kad ta deca krenu u školu..
pa polako počnu da otpadaju sve babe (koje su do juče bile neophodne, a sada su iznenada višak i samo smetaju)
svi "prijatelji" stečeni po obdaništima i dispanzerima..
kad počnu da ubacuju decu u mengele i kalupe, treninge, sekcije, talente..drž ovde, drž onde..

Sluđena deca ne znaju kud udaraju više
Ne postoji poklon koji može da im zadrži pažnju duže od 3 minuta
Ne postoji čovek koji im dolazi u kuću a da nema neki poklon

Mladi, uglavnom neobrazovani, histerični, materijalno orijentisani roditelji - napravili su svoje kopije, buduće šoping idiote sa isto tako velikom mentalnom i emotivnom rupom koju nikakva igračka (od telefeona, preko kompjutera do automobila i kuće) neće popuniti.

I vremenom, i oni će stvoriti svoje klonove..iste u dlaku, ili ćeliju, kako več nauka bude napredovala.

ranjeni Zoro;bt199352:
opstanak vrste?
sad ću da ti kažem kako ide taj opstanak vrste:

ide tako što se buljuk tetaka, kevi i baba okomi na neku smor-devojku, kako bi trebala da se (konačno) uda.
tako što se stvara ambijent da muško nije muško ako ne sprca neku bebu itd.
tako što se balavi na svaku sliku bebe samo zato jer tako treba (pa čak i kada objektivno dete nije baš lepo)
tako što se deca koriste kao patetičniparavan za kojekakve potisnute komplekse i psiho-projekcije.
tako što je uz decu lakše manipulisati.

Ova država, da želi to što ti pominješ, imala bi plan za to i kad god prođeš pored prodavnice za bebe/decu, video bi da su cene smešne, a ne previsoke. Video bi da su generalno uslovi za majke bolji, video bi da se deca generalno više paze i poštuju.
Ovako, sve je to jedno veliko trt

Ovi parovi o kojima pišem, samo su posledica sistema koj ih je samleo i načinio sebičnima, samoživima i egoističnim - samo zato jer su ispunili ddruštveno-malograđanski uslov.
Najveće greška je ako čovek veruje da je rodjen da bi bio srećan.
e sad gubitak svake iluzije je bolan a ove ponajviše :D

ranjeni Zoro;bt199357:
pa vidi..a zašto ne bi mislio da je upravo rođen da bi bio srećan?
imaš ovaj jedan život i šta je loše u tome da gledaš da ga provedeš što lepše?
Pa ti gledaš ,naravno,ali i on gleda svoje a zna znanje, dugo traje,odavno je bilo ono Postanje,iskustvo je nagomilao i sve opasniji je,nikad ne drema ,sad Armagedon sprema ...i td...nezameri malo šale ,malo istine:D

Meni se cini da sam sve razumela iako sam i majka i baka..Zaista puno je istine u razmisljanju.kao majke nekim zenama je to pecat pocasti i nedodirljivosti,kao nesto i njihovo ime i prezime,njihovo zanimanje "majka" njihov uspeh"majka"..ne znam da li sam na to licila u tom periodu...mislim da nisam--imala svoje zanimanje,svoj zivot,i nisam dozvolila da od njih napravim svoj atribut uspesnosti.Kao baka...zaista poludim od prica drugih baka...izgube predstavu o sebi kao licnostima u nekim godinama,izgube orjentaciju ...valjda u zelji da produze mladost.U svemu treba naci meru pa i ovim odnosima posebno kada unucima mi vise ne budemo interesantni...pomoci da ali ziveti njihov zivot i odricati se svega u njihovo ime ne..jedan je zivot i moj i njihov.Moj pri kraju,njihov na pocetku.Deci obezbediti normalno detinjstvo da, ali zeleti da se isticu i izrabljuju roditelje,ne, moji su postali dobri i skolovani ljudi,ali bez moga i muzevog odricanja samo smo im dali puno ljubavi i razumevanja kao sto to cinimo i unucima da znaju gde se mogu obratiti u dobru i zlui od nas toliko

tako je krokus.
Roditeljstvo je intimna stvar.

Kod nas se međutim ustanovilo kao sasvim normalno, pa ćak i poželjno pitanje "Jel ima "nešto novo"?, "Kad će neka bebica..?" isl

Ljudi kao da ne shvataju da na taj način zašravo pitaju "Jesi li svršio u nju bez kurtona?", "Jel se prcate?" "a šta radite sa qrcem i ptičkom ovih dana?"

Nemam nameru da se izvinjavam onima koji ovo čitaju (a kojih ividm začudo ima) i koji se zgražavaju.
Želim da h ove rečenice postide, kao ja kada se postidim kada čujem da neko nekoga pita ovakve stvari, bez pardona, bez ideje da možda može da nekome i povredi osećanja (ima naime ljudi koji godinama s teškom mukom pokušavaju da ostvare potomstvo, neki su bolesni neki žive prave drame i tragedije na ovu temu)

I sve to pod pokrićem kako je Dete toliko božemoj diiivna stvar, da može slobodno da posluži kao izgovor za zabadanje svog nosa u tuđ krevet.

I onda, kada čuju da je neko trudan, da će da rodi, da je rodio...sreći šatro nikad kraja.
(ovaj modalitet foliraže najviše volim da vidim kod komšija, kolega i sličnih "ni rod ni pomozi bog" varijanti koje nemaju ama baš nikakvog razloga da se raduju tuđoj sreći.
Toliko su ushićeni šti je planeta uvećana za jednog stanovnika, (i bljuc-varijanta "Srbija za jednog Srbina") da prosto potpuno zaboravljaju sve brige i muke, što političke, što ekonomske što svakakve.
Ali onda odu kući, i sa borom na čelu prebrojavaju pare, jer će sad morati da kupe prokleti poklon i da šest dana lupaju glavu o broju, veličini, unikatnosti i originalnosti..

ma ok su mladi roditelji, mada mladi u smislu tek su dobili decu, ima matorih roditelja koji su tek dobili dete prvo
mozda pre sto mi ostali kao da ne postojimo, imas zurke za malu decu, vecu decu, talente, pa i obicne studente, a za raspade nema nista, nema cak ni lomaca da nas spale. mada ne volim da kukam na spolja ali ono zivela deca zivelo sve a vi proizvodi civilizacije ebite se. mada opet nemas pokrice da kukas. ali ako si se zaebo mislim je l su sva vrata zatvorena to se pitam.

nekima zivot pocne tek kad postanu roditelji, tj tako sam neke ljude videla, ili su prosto skrenuli u tu ulicu. to nije bolje ni gore. bili su ambiciozni i onda su dobili decu i sve je drugacije i sad deluju bolje. sta znam. nije svako ludilo 23. veka za svakog pa da moras da ga koristis do max.
ko oce zivot nek ga ima, to obicno znaci nemam pojma sta. kompjuter je najbolji drug, biram garderobu i ne razgovaram s roditeljima, ok druzim se i seksam kad ocu. al mislim da ni to niko ne moze vecno da radi

hirajgoagain;bt199500:
to je privid da je roditeljstvo lose, tj to je verovatno srazmerno retko zaista lose

u poslednje dve decenije, roditelji su morali mnogo više da nauče o roditeljstvu.
Da čitaju mnogo više knjiga koje su napisali ljudi koji su se bavili roditeljstvom ozbiljno i selektivno.
Da prouče ponešto o tome kako funkcioniše ljudski mozak, pa TEK ONDA da se razmnožavaju.

Ovako, roditeljstvo se ugalvnom svodi na "kako su mene tako ću i ja moje" eksperimentisanje.

Najgori argument koji mogu da čujem je "ma samo nek su živi i zdravi".

Mislim da deca ne bi birala samo takav život da su mogla.

čovek treba filozof da je

Hmmm...prirodu zanima opstanak vrste? Ma daj. Ako je do filozofije, pa ova planeta je zrno prasine u Univerzumu, nastalo kao reakcija abnormalnih sila, interakcije gasova, pulsara, belih patuljaka...zrnce koje sutra moze da proguta crna rupa i da u svemiru nikada ne ostane ni najmanji malecni trag o njenom postojanju, a nekmoli o postojanju tamo neke "ljudske vrste". Mi sami sebi dajemo tako mnogo na znacaju da je to bolesno.
Zoro, meni se tvoj blog dopada. Sirovo je napisan, ali je istinit. Uz ogradu prema onim roditeljima (znam ih, i retki su) koji ne gnjave besmislenim i beskrajnim pricama o svojim potpuno prosecnim potomcima. Ti roditelji nisu prosecni, pa im ni potomci nisu prosecni, a oni su meni mala nada da mozda, ipak ostane neka dobra klica u ovom moru primitivizma, neotesanosti, zaostalosti, malogradjanstine i elementarne neprosvecenosti.

gospodjica14;bt199963:
Hmmm...prirodu zanima opstanak vrste? Ma daj. Ako je do filozofije, pa ova planeta je zrno prasine u Univerzumu, nastalo kao reakcija abnormalnih sila, interakcije gasova, pulsara, belih patuljaka...zrnce koje sutra moze da proguta crna rupa i da u svemiru nikada ne ostane ni najmanji malecni trag o njenom postojanju, a nekmoli o postojanju tamo neke "ljudske vrste". Mi sami sebi dajemo tako mnogo na znacaju da je to bolesno.
Zoro, meni se tvoj blog dopada. Sirovo je napisan, ali je istinit. Uz ogradu prema onim roditeljima (znam ih, i retki su) koji ne gnjave besmislenim i beskrajnim pricama o svojim potpuno prosecnim potomcima. Ti roditelji nisu prosecni, pa im ni potomci nisu prosecni, a oni su meni mala nada da mozda, ipak ostane neka dobra klica u ovom moru primitivizma, neotesanosti, zaostalosti, malogradjanstine i elementarne neprosvecenosti.
U bre gospodjice gde ti ode
bolje prirodi zemnoj se prikloni
da ne ostaneš gspodjica večita
Bože me sakloni ;):D

Back