Neki pokazatelji produhovljene osobe

Ja imam problem sa visokoumljem ,ali je manje izrazeno nego pre ,i poenta je sto sam svestan toga ,opako je ako covek nije svestan ,e onda je propast ,ovako covek moze da radi na sebi ,sto je isto uslov da uplovi u duhovne sfere ,bez rada na sebi ,i nema duhovnosti samo mrtvo slovo na papiru

- - - - - - - - - -

Trebalo je da bude glumac. Teatralan je. Ali pošto je nečovek otišao je u politiku. Politikom se bave samo ološi. Inteligentni i pametni, mogu da budu i psihopate. Nema pravila.
Politika je najvece zlo ,bilo i bice...gnusam se politike

Kaze jedna poslovica nekog mudraca ,nije hriscanski ,covek je onaj koji je upoznao samoga sebe ....

- - - - - - - - - -

Pa naravno ,mi smo sacinjeni od tela,duse i duha covecijeg ,sustina nase duse je duh ,to je ono sto pokazuje kakav je neko kao osoba ,kao covek

- - - - - - - - - -

Telo moze biti pretvoreno u prah ,ali dusa i duh ne ,dusa je besmrtna

Produhovljena osoba (nije isto što i prosvetljena, jer je prosvetljenje jako teško doživeti, a nemoguće u gradovima, okruženi WiFi-jem, signalima mobilne telefonije, betonom i asfaltom) je mudra, odnosno uviđa uzročno-posledične veze između događaja u svetu koji je okružuje. Ona shvata vezu između postupaka i posledica, odnosno mudra je i pronicljiva. Ona ima razvijen strateški način razmišljanja, odnosno sagledava posledice postupaka u dalekoj budućnosti. Produhovljena osoba oseća jedinstvo sa svim ljudima, tako da je nemoguće da drugoga ponizi, uvredi ili izda. Za produhovljenu osobu je svojstven nekoristoljubiv odnos. Ona se ume žrtvovati, obuzdava svoje želje i brine o drugima. Produhovljena osoba će uvek težiti da više drugima pruži i u tome će videti veću sreću nego da sama dobije. Produhovljena osoba može biti stroga i principijelna, da brani ljubav i moral i ne sledi vođstvo drugih. Vidite li koliko je ovo daleko od većine nas?

Daleko smo mi kao nebo i zemlja pa i vise od toga,,,,da dodam produhovljena osoba moze da brani moral ,ljubav ,da se bori protiv nepravde ali da ne povredi nikoga

u svakom coveku slicno dijamantu u kristalnom peharu pociva duh..ali on mora da bude probudjen sto ranije to bolje da bi jednom za svagda dozivotno bdeo ..

Da nisi natrpanog superega s matricama ,obrascima i frazama,možda bi introspekcijom i uvidela da ti je taj tvoj "duh" kako ga zoveš,nesaznata životnost tvog
bitka koji je transcedentan i metafizićan ,ali baš kroz prizmu baš tog tvog superega i racionalnog razuma.
Nazreti ga može samo biće koje intuitivno pokuša misliti voje postojanje ili svoj egzist... U tom pogledu ni naslov teme nije baš sjajan-aludira da nismo svi
produhovljeni-samo neki...Sveštenici? Vlastela? Prdonje?
Mjok...Sva živa bića su prožeta životnošću tj duhovnošću. I to ne samo ljudi! ! !
Čovek samo to slabije oseća ,jer je buka razuma ta koja zaglušuje iskonske glasove životnosti-duhovnosti.
(Nemoj samo neki pavijan da mi trabunja kako životnost i duhovnost nisu isti-tu priču neka priča nekim budalama,nas normalne-zaobilazak!z:p)

Da nisi natrpanog superega s matricama ,obrascima i frazama,možda bi introspekcijom i uvidela da ti je taj tvoj "duh" kako ga zoveš,nesaznata životnost tvog
bitka koji je transcedentan i metafizićan ,ali baš kroz prizmu baš tog tvog superega i racionalnog razuma.
Nazreti ga može samo biće koje intuitivno pokuša misliti voje postojanje ili svoj egzist... U tom pogledu ni naslov teme nije baš sjajan-aludira da nismo svi
produhovljeni-samo neki...Sveštenici? Vlastela? Prdonje?
Mjok...Sva živa bića su prožeta životnošću tj duhovnošću. I to ne samo ljudi! ! !
Čovek samo to slabije oseća ,jer je buka razuma ta koja zaglušuje iskonske glasove životnosti-duhovnosti.
(Nemoj samo neki pavijan da mi trabunja kako životnost i duhovnost nisu isti-tu priču neka priča nekim budalama,nas normalne-zaobilazak!z:p)

duhovno oko skroz ti zatvoreno a tolko godina napucao..:rotf:

duhovno oko skroz ti zatvoreno a tolko godina napucao..:rotf:

To jedno oko,istina,čkilji,ali je nepogrešivo!:rumenko::hahaha:

- - - - - - - - - -

Nije svako duhovan niti produhovljen ,covek koji je vezan za materijalizam i koji ne radi na sebi nema ni D od duhovnosti u sebi ,covek koji je vezan za zemlju samo ...

A ti se vezao za nebo?Otkud tebe onda među nama?:hahaha:

sri-bhagavan uvaca
maya prasannena tavarjunedam
rupam param darsitam atma-yogat
tejo-mayam visvam anantam adyam
yan me tvad anyena na drsta-purvam

Svevišnja božanska osoba reče: Dragi moj Arjuna, sa zadovoljstvom sam ti svojom unutrašnjom moći pokazao ovaj vrhovni kosmički oblik u materijalnom svetu. Niko nikada pre tebe nije video ovaj izvorni oblik, neograničen i pun blistavog sjaja.

Bhagavad-gita 11:47

Arjuna je želeo da vidi kosmički oblik svevišnjeg gospodina i zato mu je gospodin Krishna, da bi ukazao milost svom bhakti Arjuni, pokazao svoj kosmički oblik, pun sjaja i obilja. Taj oblik je blistao kao Sunce i njegova mnogobrojna lica su se brzo menjala. Krishna je pokazao taj oblik samo da bi zadovoljio želju svog prijatelja Arjune. Taj oblik je manifestovao svojom unutrašnjom moći, koja se ne može shvatiti ljudskom spekulacijom. Niko pre Arjune nije video taj oblik, ali pošto je bio pokazan Arjuni, druge bhakte na rajskim planetama, i drugim planetama u kosmosu, takođe su ga mogli videti. Drugim rečima, svi bhakte u gospodinovom učeničkom nasleđu su mogli videti kosmički oblik koji je Krishninom milošću bio pokazan Arjuni. Neko je rekao da je taj oblik bio pokazan i Duryodhani kada ga je Krishna posetio radi mirovnih pregovora. Na žalost, Duryodhana nije prihvatio mirovnu ponudu, ali Krishna je tada manifestovao neke od svojih kosmičkih oblika. Međutim, ti oblici se razlikuju od ovoga koji je bio pokazan Arjuni. Ovde je jasno rečeno da niko nikada ranije nije video taj oblik.

- - - - - - - - - -

Ja imam problem sa visokoumljem ,ali je manje izrazeno nego pre ,i poenta je sto sam svestan toga ,opako je ako covek nije svestan ,e onda je propast ,ovako covek moze da radi na sebi ,sto je isto uslov da uplovi u duhovne sfere ,bez rada na sebi ,i nema duhovnosti samo mrtvo slovo na papiru

- - - - - - - - - -

Politika je najvece zlo ,bilo i bice...gnusam se politike

Ja nemam nikakvih problema.

Najveće zlo. I ja je se gnušam.

To jedno oko,istina,čkilji,ali je nepogrešivo!:rumenko::hahaha:

- - - - - - - - - -

A ti se vezao za nebo?Otkud tebe onda među nama?:hahaha:

Sto se mene licno tice ,ja volim lepu stvar da imam ,ali razmisljam i o nebu sto se kaze ,znaci imam tu borbu ,i pokusavam da balansiram ,da materijalizam ne preovlada ,jer brige ovoga sveta ,materijalizam lako skrenu paznju i odvuku coveka u provaliju ....daleko od toga da sam bas duhovan ,kako bi to trebalo da bude ,ali barem imam neke osnove ....

Niko nije savrsen osim Boga

Ko je rekao da jsete? Kome repliciraš? Bogu svaka čast. Demonima kojni su se neukim ljudima predstavili kao bog i od njih tražili krvne žrtve sve najgore.

- - - - - - - - - -

Tako da ne verujem u to kada neko kaze da nema nikakvih problema ,ili nesto tu nije definitivno u redu ,nesto fali ,nedostaje

- - - - - - - - - -

Duhovnost je i kada covek vidi svoje mane ,nedostatke ,pogreske i kada radi na njima ,radi na sebi

Fali to da jede meso, mleko i jaja i da se uzda u krv obrezanog čoveka. Ako glda u Sunce i ne jede meso, mleko i jaja, ne može d aima nikakvih zdravstvenih problema.

Sunce je jedini prozor ka bogu, a ne nečija krv puna mesa, mleka i jaja.

- - - - - - - - - -

Papa je savršen isto kao Isus po dogmi a po viđenome ne zna se tko je ograničeniji.

Niko nije savršen. Ne znam za papu, da li se obreztuje, ali po Bibliji Isus je bio obrezan. Onaj ko se obreže - on je ništa. Čovek koji inicira obrezivanje (onaj koji obrezuje recimo svoje dete) polazi od toga da je bog pogrešio u anatomiji ljudskog tela, te da se on drznuo da tu grešku ispravi. Dakle, sa punim pravom se može smatrati da je obrezivanje bogohulni, bogoborni i protivprirodni čin, usmeren, u krajnjem slučaju, direktno protiv božanske ličnosti. Nadam se da će bog oprostiti onim ljudima koji su obrezali Isusa i Muhameda, ali i ostale nesrećnike koji se nisu pitali o tome. Izuzetak je neki muškarac koji bi zbog braka sa Jevrejkom ili muslimankom, recimo, obrezao sam sebe; njemu nema oproštaja. Treba spomenuti i ovo. Kada se neko obreže, njemu se zatvaraju srčana čakra i sve ostale gornje čakre (grlena, “treće oko” i krunska čakra), pa pomenuti bogoborni, bogohulni i protivprirodni čovek postaje prizemno živo biće, koje može da se bavi samo osnovnim, životinjskim nagonima. Pored toga, oni božji protivnici koji su izmislili obrezivanje se nisu obrezivali, niti su obrezivali (skrnavili) svoju decu. Ima nekih verskih fanatika koji su me pitali zašto sečem nokte i kosu. Odgovorio sam im da to radim iz istog razloga iz koga golubovi čupaju sami sebi ofucano perje ili zmija menja košuljicu. Kad bih video da golubovi sami sebi čupaju kljun ili prste na nogama, ili da zmija sama sebi čupa zube ili kesu sa otrovom - onda bi me mogli ubediti da i čovek treba da secka kožicu sa glavića. Bog je stvorio sve delove tela za neku funkciju, a ne za seckanje. Kraj priče. Zaključak bi bio da je obrezivanje jedna od najvećih verskih podvala jadnom ljudskom rodu i najžešće bacanje rukavice u lice božanskoj ličnosti. Namaste.

- - - - - - - - - -

na veda-yajnadhyayanair na danair
na ca kriyabhir na tapobhir ugraih
evam-rupah sakya aham nr-loke
drastum tvad anyena kuru-pravira

O najbolji među ratnicima Kurua, niko nikada pre tebe nije video ovaj moj kosmički oblik, jer me osoba ne može videti u ovom obliku u materijalnom svetu, niti proučavanjem Veda, ni vršenjem žrtvovanja, davanjem milostinje, pobožnim delima ili oštrim pokorama.

Bhagavad gita 11:48

U vezi s tim, treba jasno shvatiti božanski vid. Ko može imati božanski vid? Božanski znači svet. Ako osoba ne dostigne božansku prirodu, poput polubogova, ne može imati božanski vid. Ko su polubogovi? U vedskim spisima je rečeno da su polubogovi bhakte gospodina Visnua (visnu-bhaktah smrta devah). Ateisti, oni koji ne veruju u Visnua, ili koji smatraju da je samo neosobni aspekt Krishne svevišnji, ne mogu imati božanski vid. Ne možemo vređati Krishnu i u isto vreme imati božanski vid. Ne možemo imati božanski vid ako nemamo božansku prirodu. Drugim rečima, oni koji imaju božanski vid mogu videti kao Arjuna.

U Bhagavad-gita-i je opisan kosmički oblik. Iako je pre Arjune taj opis bio svima nepoznat, sada, nakon ovog događaja, možemo imati neku predstavu o visva-rupi. Oni koji zaista imaju božansku prirodu mogu videti gospodinov kosmički oblik. Ali osoba ne može imati božansku prirodu ako nije gospodinov čisti bhakta. Međutim, bhakte koje imaju božansku prirodu i božanski vid nemaju veliku želju da vide gospodinov kosmički oblik. Arjuna je želeo da vidi četvororuki oblik gospodina Krishne, kao Visnua, i uplašio se kosmičkog oblika.

U ovom stihu ima nekoliko značajnih reči, kao što je reč veda-yajnadhyayanaih, koja se odnosi na proučavanje vedske literature i propise žrtvovanja. Veda se odnosi na sve vrste vedskih spisa, kao što su četiri Vede (Rg, Yajur, Sama i Atharva) i osamnaest Purana, Upanisade i Vedanta-sutra. Čovek može proučavati te spise kod kuće ili negde drugde. Pored njih, za proučavanje metoda žrtvovanja postoje sutre - Kalpa-sutre i Mimamsa-sutre. Danaih se odnosi na milostinju koja se daje dostojnim osobama, kao što su brahmane i vaisnave, koji transcendentalno služe gospodina s ljubavlju. “Pobožna dela” se odnosi na agni-hotru i propisane dužnosti različitih kasta. Dobrovoljno prihvatanje neke telesne patnje se zove tapasya. Tako osoba može činiti sve to - prihvatiti telesne pokore, davati milostinju, proučavati Vede, ali ako nije bhakta kao Arjuna - ne može videti kosmički oblik. Impersonalisti zamišljaju da vide gospodinov kosmički oblik, ali iz Bhagavad-gita-e saznajemo da impersonalisti nisu bhakte. Zato ne mogu videti gospodinov kosmički oblik.

Postoji puno ljudi koji izmišljaju inkarnacije i lažno proglašavaju običnog čoveka inkarnacijom, što je ludost. Treba slediti principe Bhagavad-gita-e, inače ne možemo steći savršeno duhovno znanje. Iako se smatra da je Bhagavad-gita uvodna studija nauke o bogu, ipak je tako savršena da omogućuje osobi da razlikuje šta je šta. Sledbenici lažne inkarnacije mogu reći da su videli transcendentalnu inkarnaciju boga, kosmički oblik, ali to je neprihvatljivo, jer ako neko ne postane Krishnin bhakta, ne može videti kosmički oblik boga. Prvo mora postati Krishnin čisti bhakta; onda može tvrditi da može pokazati kosmički oblik koji je video. Krishnin bhakta ne može prihvatiti lažne inkarnacije ili sledbenike lažnih inkarnacija.

sri-bhagavan uvaca
maya prasannena tavarjunedam
rupam param darsitam atma-yogat
tejo-mayam visvam anantam adyam
yan me tvad anyena na drsta-purvam

Svevišnja božanska osoba reče: Dragi moj Arjuna, sa zadovoljstvom sam ti svojom unutrašnjom moći pokazao ovaj vrhovni kosmički oblik u materijalnom svetu. Niko nikada pre tebe nije video ovaj izvorni oblik, neograničen i pun blistavog sjaja.

Bhagavad-gita 11:47

Arjuna je želeo da vidi kosmički oblik svevišnjeg gospodina i zato mu je gospodin Krishna, da bi ukazao milost svom bhakti Arjuni, pokazao svoj kosmički oblik, pun sjaja i obilja. Taj oblik je blistao kao Sunce i njegova mnogobrojna lica su se brzo menjala. Krishna je pokazao taj oblik samo da bi zadovoljio želju svog prijatelja Arjune. Taj oblik je manifestovao svojom unutrašnjom moći, koja se ne može shvatiti ljudskom spekulacijom. Niko pre Arjune nije video taj oblik, ali pošto je bio pokazan Arjuni, druge bhakte na rajskim planetama, i drugim planetama u kosmosu, takođe su ga mogli videti. Drugim rečima, svi bhakte u gospodinovom učeničkom nasleđu su mogli videti kosmički oblik koji je Krishninom milošću bio pokazan Arjuni. Neko je rekao da je taj oblik bio pokazan i Duryodhani kada ga je Krishna posetio radi mirovnih pregovora. Na žalost, Duryodhana nije prihvatio mirovnu ponudu, ali Krishna je tada manifestovao neke od svojih kosmičkih oblika. Međutim, ti oblici se razlikuju od ovoga koji je bio pokazan Arjuni. Ovde je jasno rečeno da niko nikada ranije nije video taj oblik.

Može. Isti je stil pisanja ''objašnjenja'', kao da je pisano za osobe sa posebnim potrebama. Hare Krišna pokret i jeste namenjen onima sa manjim IQ, kao i sve religije koje se baziraju na ''svetim'' knjigama i drevnim spisima.

Ne može. Zna se šta je starije a šta mlađe. Nije "Hare Krišna pokret", nego "Vaišnavska verska zajednica". Knjigu u šake. Nemoj se ovako blamirati, časti ti, ako imaš časti. Toliko o znanju, pa i o IQ. Hteo si nekoga da poniziš, a sam si sebe ponizio. Pao si u jamu koju si kopao drugome. Baš mi drago. Sve religije su loše, ali treba neka drevna duhovna znanja negovati. Ako si protiv svih religija, šta tražiš na ovom podforumu? I zašto si došao da balegaš baš po ovoj temi? Imaš mnogo glupljih tema, gde ljudi tvrde da je bog govorio kroz magarce, da su se neki mrtvi povampirili, odnosno uskrsnuli, da je neko hodao po vodi... itd. itd. Ojha. Ende.

Poslednja izmena:
Da se vratimo duhovnosti...

na veda-yajnadhyayanair na danair
na ca kriyabhir na tapobhir ugraih
evam-rupah sakya aham nr-loke
drastum tvad anyena kuru-pravira

O najbolji među ratnicima Kurua, niko nikada pre tebe nije video ovaj moj kosmički oblik, jer me osoba ne može videti u ovom obliku u materijalnom svetu, niti proučavanjem Veda, ni vršenjem žrtvovanja, davanjem milostinje, pobožnim delima ili oštrim pokorama.

Bhagavad gita 11:48

U vezi s tim, treba jasno shvatiti božanski vid. Ko može imati božanski vid? Božanski znači svet. Ako osoba ne dostigne božansku prirodu, poput polubogova, ne može imati božanski vid. Ko su polubogovi? U vedskim spisima je rečeno da su polubogovi bhakte gospodina Visnua (visnu-bhaktah smrta devah). Ateisti, oni koji ne veruju u Visnua, ili koji smatraju da je samo neosobni aspekt Krishne svevišnji, ne mogu imati božanski vid. Ne možemo vređati Krishnu i u isto vreme imati božanski vid. Ne možemo imati božanski vid ako nemamo božansku prirodu. Drugim rečima, oni koji imaju božanski vid mogu videti kao Arjuna.

U Bhagavad-gita-i je opisan kosmički oblik. Iako je pre Arjune taj opis bio svima nepoznat, sada, nakon ovog događaja, možemo imati neku predstavu o visva-rupi. Oni koji zaista imaju božansku prirodu mogu videti gospodinov kosmički oblik. Ali osoba ne može imati božansku prirodu ako nije gospodinov čisti bhakta. Međutim, bhakte koje imaju božansku prirodu i božanski vid nemaju veliku želju da vide gospodinov kosmički oblik. Arjuna je želeo da vidi četvororuki oblik gospodina Krishne, kao Visnua, i uplašio se kosmičkog oblika.

U ovom stihu ima nekoliko značajnih reči, kao što je reč veda-yajnadhyayanaih, koja se odnosi na proučavanje vedske literature i propise žrtvovanja. Veda se odnosi na sve vrste vedskih spisa, kao što su četiri Vede (Rg, Yajur, Sama i Atharva) i osamnaest Purana, Upanisade i Vedanta-sutra. Čovek može proučavati te spise kod kuće ili negde drugde. Pored njih, za proučavanje metoda žrtvovanja postoje sutre - Kalpa-sutre i Mimamsa-sutre. Danaih se odnosi na milostinju koja se daje dostojnim osobama, kao što su brahmane i vaisnave, koji transcendentalno služe gospodina s ljubavlju. “Pobožna dela” se odnosi na agni-hotru i propisane dužnosti različitih kasta. Dobrovoljno prihvatanje neke telesne patnje se zove tapasya. Tako osoba može činiti sve to - prihvatiti telesne pokore, davati milostinju, proučavati Vede, ali ako nije bhakta kao Arjuna - ne može videti kosmički oblik. Impersonalisti zamišljaju da vide gospodinov kosmički oblik, ali iz Bhagavad-gita-e saznajemo da impersonalisti nisu bhakte. Zato ne mogu videti gospodinov kosmički oblik.

Postoji puno ljudi koji izmišljaju inkarnacije i lažno proglašavaju običnog čoveka inkarnacijom, što je ludost. Treba slediti principe Bhagavad-gita-e, inače ne možemo steći savršeno duhovno znanje. Iako se smatra da je Bhagavad-gita uvodna studija nauke o bogu, ipak je tako savršena da omogućuje osobi da razlikuje šta je šta. Sledbenici lažne inkarnacije mogu reći da su videli transcendentalnu inkarnaciju boga, kosmički oblik, ali to je neprihvatljivo, jer ako neko ne postane Krishnin bhakta, ne može videti kosmički oblik boga. Prvo mora postati Krishnin čisti bhakta; onda može tvrditi da može pokazati kosmički oblik koji je video. Krishnin bhakta ne može prihvatiti lažne inkarnacije ili sledbenike lažnih inkarnacija.

A ''učitelj'' Šrila Prabupada tvrdio da ljudi nisu sleteli na Mesec.:mrgreen::hahaha:

Ne znam šta je tvrdio i ne zanima me. Ne zanima me nijedan "učitelj". Prospem zeleni veganski sok iz blendera na sve gurue, ali tek pošto mi prođe kroz bubrege. Promašio si i podforum, i temu, i čoveka kome hoćeš da se rugaš. Sizifov posao. Rugaš se samom sebi. Mene zanima vedska misao i ono što je napisano u Vedama, a ne nikakav tamo guru. Šta ti nije jasno? Što se rugaš samom sebi? E, žalosti... :sad2: :rida:

Vera je uverenje u istinitost neke tvrdnje bez njene provere, odnosno bez logičkog rasuđivanja i zaključivanja. U svakodnevnom životu čovek funkcioniše verujući u mnoge stvari, ideje, ljude, i razne verovatne ili neverovatne događaje. U teologiji, pod verom se obično misli na veru u boga.

Religija je društvena pojava koja podleže određenim zakonima nastajanja, razvoja i nestajanja. Religiju možemo definisati i kao duhovnu povezanost jedne grupe ljudi sa nekim višim, svetim bićem, odnosno bogom. Bog (na sanskritu „gospodar hleba”, vidite li odakle potiče, iz sanskrita i Veda, a ne iz jidiša i Biblije) je ljudska zamisao o nekoj natprirodnoj, onostranoj sili. I sama reč religija vodi poreklo od latinske reči „religare” što znači ponovo svezati, prepovezati.

Dalje, religija je uslov vere, pošto vera može da funkcioniše bez religije, ali teško da je moguće obrnuto, naime da religija funkcioniše bez vere.

Zašto je čoveku potrebna vera ne može se precizno odgovoriti, mada se pouzdano zna da su svi pećinski ljudi postali religiozni otprilike u isto vreme, na celoj planeti Zemlji. Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak”, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...”), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije itd. Naravno, za one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, te blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravne su... i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima.

Zašto je vera obrnuto proporcionalna sa težinom života znaju ljudi koje su misionari i ostali sektaši napali u momentu kada su bili najranjiviji, odnosno, to im je jedini način da „pecaju simbolične ovce”, kako oni to vole da kažu. Uglavnom napadaju ljude koji su u naizgled nerešivim problemima, pa im kao nude i ponude rešenje i pomoć, ali oni za uzvrat moraju da za sektu urade ovo ili ono. Što je život lepši i čoldo je mekši, što je život grđi i čoldo je tvrđi. Tako nekako. Te stoga, onaj ko ne zna kako je drugome i ko je siguran da sto batina po tuđim leđima ne boli nema neku veliku potrebu za religijom, a oni koji primaju sto batina po svojim leđima misle (u svojim zabludama i mentalnim konstrukcijama) da ih neko nadbiće kažnjava, pa su ovi drugi jako lak plen za ove prve...

Da probamo da izvedemo jednačinu...

čovek : vera = težak život : lak život

čovek x lak život = vera x težak život

lak život čoveka = težak život vere

Iz čega izvlačimo nematematički zaključak: lak život čoveka manipulatora (koga ne boli sto batina po tuđim leđima, koji ne robuje mentalnim programima i konstrukcijama) = težak život vernika (roba mentalnih programa i konstrukcija, koji prima sto udaraca po leđima i misli da ga neko nadbiće kažnjava, na šta su ga/ih nagovorili manipulatori)...

Što je svetlost oku istina je duhu. Istinu moramo pronaći mi, iz mraka se u svetlost probiti. Prosvetljenje zavisi od svakog pojedinca, samo ako on to želi. Ja sam sâm svoj hram i dovoljno svetlim samom sebi. Pronađite svetlost u sebi samima, a ne u obrezanim ili obeleženim (tetoviranim) robovima današnjice koji su sami sebe proglasili za gurue. U ime Velikog Arhitekte, Neimara svih svetova .˙. .˙. .˙. Omnes in unum .˙. .˙. .˙.

Back