Неки од организатора и подржавалаца протеста у Београду позивају на увођење санкција Русији

Problem je što se izgleda plaši direktnog sučeljavanja sa AV i preferira posredni pristup - tako može da se obori AV, ali uopšte nije izvesno šta dolazi posle njega. Prelazne vlade su toliko teško izvodljive da bi samo dale AV šansu da vlada i dalje, i plus otvorile bi mogućnost da na vlast dođe neko koga ljudi ne žele isto kao ni AV - tu bi nemačka i UK ambasada dobile šansu da izazivaju nestabilnost Srbije ad infinitum, a direktno sučeljavanje Amerike sa RF i Kinom bi sprečilo da glavne sile nađu bilo kakav modus vivendi koji be bi podrazimebao da se Srbija vuče po blatu narednih 20 godina. AV to odlično zna, zato se i ponaša kako se ponaša.
Nisam,moram da priznam,Bog zna kako dobar poznavalac srpske političke scene.U vreme pojave pluralizma i sam sam bio u istina blažoj formi a ne kao ova zajapurena forumska nejač,politički ostrašćen jer sam verovao da mnogo gubimo zbog Miloševića.Mi i kao društvo i kao pojedinci nismo imali iskustvo višestranačja i demokratije pa su i očekivanja bila naivna.U stvari i poltičke stranke i političari sve je to nešto što se ne može posmatrati odvojeno od ljudske prirode.

Ceo forum veruje da postoji neko ko mimo stranke zarađuje brutalno mnogo novca, a volonterski se polomi da forum zatrpava idejama partijskih vođa, ili njihovih kučića iz njihovih tabloida. Ponekada čak ni rečenice koje su oni izgovorili ne umeš da izmeniš. AV ne sme da se spomene u negativnom kontekstu, a da se ne pojaviš ti i izbotuješ svoje u brdo postova...to ponašanje je tipično ponašanje nestranačkih likova koji zarađuju velike pare u stranim kompanijama koje nemaju veze sa politikom
Zašto bi neko ko zarađuje mnogo novca svoje slobodno vreme trošio na ispisivanje poruka na forumu koje će pročitati 0-10 ostalih korisnika za koje se zna da su stranačko-politički profilisani ili uopšte nisu srpski građani ili žive u dijaspori i ne izlaze na izbore ?

Ne ispuštati iz vida da se revolucionarnim metodama jedino postigne najurivanje neke vlasti. Ko će posle da preuzme vlast uopšte ne zavisi od obih koji su započeli revoluciju. Niko u Rusiji nije obarao cara da bi im došao Lenjin, a pogotovu se u Iranu pri obaranju šaha nije skandiralo “živeo Homeini!”, pa su i jedni i drugi završili sa neuporedivo gorim vlastima nego pre “revolucija”.
Ajde to za Rusiju i Pahlevija, bilo je razloga, ali su u Libiji isto tako ovi "prepametni" ubili Gadafija i upropastili
daleko najbolju državu u Africi, možda i u celom svetu.
I gde su sad?
A ovi naši "prepametni" sendvičari misle da bi posle Vučića poteklo med i mleko?
E, jadnici...

Oročena prelazna vlada treba da dođe posle obaranja AV, bilo na izborima, bilo najurivanjem bilo kojom metodom, uz to da se udesi da se na tim (moguće i drugim izborima) dobije stabilna većina koja ne bi zavisila od najminornijoh “stranaka”, “udruženja građana” i ostalog iz zone statističke greške što bi trčalo kod Ane Lene Zelene i u tzv “EP” (ne ni kod Borelja i Lajenovke) po “podršku” i otvaralo “pitanje opstanka vlade” kad god im nije nešto potaman. Đilas kao šef vlade koja ima većinu od jedne stranke/programske koalicije ≠ Đilas šef vlade koja zavisi od 5-6 “partnera” i od toga da li će AV hteti da je podrži oko usvajanja budžeta ili kad nekom “pokretu” padne na pamet da traži “glasanje o poverenju.” Davitelji Beograda i bar pola “Moramo” su za zabranu o istom trošku sa AV. Mislite o tome.

Zašto bi neko ko zarađuje mnogo novca svoje slobodno vreme trošio na ispisivanje poruka na forumu koje će pročitati 0-10 ostalih korisnika za koje se zna da su stranačko-politički profilisani ili uopšte nisu srpski građani ili žive u dijaspori i ne izlaze na izbore ?
Napisao si isto što i ja.Samo što sam ja bio sarkastičan, pa si odlučio da mi odgovoriš.Naravno da ne verujem tvom prijatelju,bratu i saborcu boletu, da ima brdo novca i da zarađuje basnoslovno.
E sad, zašto neko piše samo o jednoj temi citirajući izjave svojih vođa na forumu na kojoj će to pročitati mali broj ljudi-ne znam ni sam. Valjda mu je takav posao.Ne voli ga, ali ga odrađuje

Poslednja izmena:

Back