DalmatinacHR
Aktivan član
- Poruka
- 1.627
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta buuu?Shvatio si i ti pravu istinu?buuuuu![]()
Егоизам, ароганција, супериорност, подсмевање другима, "не може нам нико ништа"... упсEvo ovako, ovu temu sam zamislio sada bez ikakvog prepiranja tko dalje piša, dal Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Slovenci... Ova tema je za nekada čuveni Jugoslavenski egoizam pa čak i AROGANCIJU iz bivše SFRJ Jugoslavije naspram drugih slavenskih naroda.
Tema možda nije egzaktno za odsjek Istorije ali dio je Istorije.
Dakle, pričali su mi stariji ljudi, da su "Jugoslaveni" nekada, znači tijekom Jugoslavije bili popriličnog SUPERIORNOG garda naspram drugih slavenskih naroda, ne samo slavenskih, već i većine drugih Europskih naroda.
JA ČAK mislim da je to bilo i pozitivno, smatrajte to ono što bi mi u Dalmaciji rekli: DIŠPET pomješan sa nekim ponosom itd...
E sad, da li je taj Jugoslavenski superiorni gard naspram drugih (OD OBIČNOG JUGOSLAVENSKOG NARODA, ne od vlasti) bio REALAN ili umišljen, sasvim je nevažno, ali je bio prisutan itekako koliko sam istraživao.
Pričao sam sa mnogooooo starijih ljudi koji su živjeli u vrijeme Jugoslavije, bilo da su Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Slovenci, Makedonci, Crnogorci...
Bilo da su nacionalisti bili glede svojih narodnosti, bilo da su bili baš pobornici Jugoslavije, svi se slažu u jednom kad ih pitaš: "Da li su Jugoslaveni bili superiorni ostalim slavenima"? Odgovaraju sa ČAK PODSMJEHOM (kao u smislu pa kako to moš i pitati): "DA!"
Jugoslaveni su po mom sudu otprilike ovako gledali na ostale slavene: "to su sve phičkice".
Osim eventualno na Ruse, ali čak su i Ruse smatrali debilima kad je riječ o Sportu.
OOOOOO... Posebno sam čuo priče o sportu, doslovno je Jugoslavensko ponašanje bilo da smo mi svi BOGOM DANI stavljeni na ovu planetu i da nam apsolutno NITKO NE MOŽE NIŠTA.
Isto naravno podcjenjivani su i ostali Europski narodi, bilo da je u sportu ili općenito: Albanci su bili "cigani", nesposobni, nula bodova.
Rumunji isto tako, samo što su ih smatrali još i Afrikom takoreći.
Mađari isto manje mukte, niko i ništa, posebno u sportu za SUPERIORNE JUGOSLAVENE.
Čak i fizički Jugoslaveni (znači svi od Vardara pa do Triglava) su nekako sebe smatrali najboljima u Europi, niti smo bili previše crnokosi, niti previše plavokosi niti previše smeđokosi, nego SVE SKUPA. Naravno, Jugoslaveni su bili najvišlji narod u Europi, uz Nizozemce recimo.
Nekako kad se ovo sve zbroji i oduzme, postojala je stvarno ta neka Jugoslavenska superiornost, tj. OSJEĆAJ superiornosti nad mnogima, većinom čak.
Moje pitanje vama je, dal vi smatrate da je to bilo takvo što pozitivno ili negativno, ja čak držim da je bilo pozitivno, jer zašto ne i imati takvo mišljenje o sebi, pogledajte kakvo sad imamo o sebi mišljenje, mislim da vam je sve jasno.
P.S. Dok se ovo čita, obavezno pustiti:
Da se namiriše taj čuveni egoizam i samouvjerenost o kome sam pisao.
Ti si se uhvatio za sport.Ti zli Jugoslaveni su nižom rasom smatrali sve iz istočnog bloka.Tako omalovažavanje Rumuna,ko da su Romi.Pa oni jadni Bugari prodavali neki škart polovnu robu na seoskim vašarima.Pa Ukrajinke,Moldavke i Ruskinje su sve do jedne prostitutke itd.Albanci glupi zaostali bedni za vreme E.Hodže.Evo ovako, ovu temu sam zamislio sada bez ikakvog prepiranja tko dalje piša, dal Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Slovenci... Ova tema je za nekada čuveni Jugoslavenski egoizam pa čak i AROGANCIJU iz bivše SFRJ Jugoslavije naspram drugih slavenskih naroda.
Dakle, pričali su mi stariji ljudi, da su "Jugoslaveni" nekada, znači tijekom Jugoslavije bili popriličnog SUPERIORNOG garda naspram drugih slavenskih naroda, ne samo slavenskih, već i većine drugih Europskih naroda.
JA ČAK mislim da je to bilo i pozitivno, smatrajte to ono što bi mi u Dalmaciji rekli: DIŠPET pomješan sa nekim ponosom itd...
E sad, da li je taj Jugoslavenski superiorni gard naspram drugih (OD OBIČNOG JUGOSLAVENSKOG NARODA, ne od vlasti) bio REALAN ili umišljen, sasvim je nevažno, ali je bio prisutan itekako koliko sam istraživao.
Pričao sam sa mnogooooo starijih ljudi koji su živjeli u vrijeme Jugoslavije, bilo da su Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Slovenci, Makedonci, Crnogorci...
Bilo da su nacionalisti bili glede svojih narodnosti, bilo da su bili baš pobornici Jugoslavije, svi se slažu u jednom kad ih pitaš: "Da li su Jugoslaveni bili superiorni ostalim slavenima"? Odgovaraju sa ČAK PODSMJEHOM (kao u smislu pa kako to moš i pitati): "DA!"
Jugoslaveni su po mom sudu otprilike ovako gledali na ostale slavene: "to su sve phičkice".
Osim eventualno na Ruse, ali čak su i Ruse smatrali debilima kad je riječ o Sportu.
OOOOOO... Posebno sam čuo priče o sportu, doslovno je Jugoslavensko ponašanje bilo da smo mi svi BOGOM DANI stavljeni na ovu planetu i da nam apsolutno NITKO NE MOŽE NIŠTA.
Isto naravno podcjenjivani su i ostali Europski narodi, bilo da je u sportu ili općenito: Albanci su bili "cigani", nesposobni, nula bodova.
Mađari isto manje mukte, niko i ništa, posebno u sportu za SUPERIORNE JUGOSLAVENE.
Čak i fizički Jugoslaveni (znači svi od Vardara pa do Triglava) su nekako sebe smatrali najboljima u Europi, niti smo bili previše crnokosi, niti previše plavokosi niti previše smeđokosi, nego SVE SKUPA. Naravno, Jugoslaveni su bili najvišlji narod u Europi, uz Nizozemce recimo.
Nekako kad se ovo sve zbroji i oduzme, postojala je stvarno ta neka Jugoslavenska superiornost, tj. OSJEĆAJ superiornosti nad mnogima, većinom čak.
Moje pitanje vama je, dal vi smatrate da je to bilo takvo što pozitivno ili negativno, ja čak držim da je bilo pozitivno, jer zašto ne i imati takvo mišljenje o sebi, pogledajte kakvo sad imamo o sebi mišljenje, mislim da vam je sve jasno.
dali je moguce da smo bili arogantni, ponosni, prepotentni..........u Jugoslaviji ako je jugoslovenski komunizam i onda i danas oznacen kao apsolutizam, diktatura, drzavni teror nad gradjanima................a presednik Jugoslavije obelezen kao diktator, ubica, zlocinac...............?Evo ovako, ovu temu sam zamislio sada bez ikakvog prepiranja tko dalje piša, dal Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Slovenci... Ova tema je za nekada čuveni Jugoslavenski egoizam pa čak i AROGANCIJU iz bivše SFRJ Jugoslavije naspram drugih slavenskih naroda.
Normalno da podrzazumeva srbe iz amerike kao cetnike i ne generalizujem, jer oni koji to nisu, a deluju u okvirima udruzenja tih cetnika, nezainteresovano, su cetnici pocetnici.Ne mozes reci uz pomoc ustasa i siptara ,moras onda pomenuti i cetnike i balije i ostale ..a nema potrebe jer ne mozemo generalizovati kada se radi o grupama ljudi kojima je na sve nacine budjena svest o nacionalnoj pripadnosti na ustrb ostalih naroda u tadasnjoj zemlji..
Pa kao što već znaš, Amerika je zemlja koja se bori za demokraciju i slobodu po svijetu već 70 i više godina, oni oslobađaju male narode od terora i oni su ti poslani od Boga osobno da izbave ovaj svijet od grijeha.dali je moguce da smo bili arogantni, ponosni, prepotentni..........u Jugoslaviji ako je jugoslovenski komunizam i onda i danas oznacen kao apsolutizam, diktatura, drzavni teror nad gradjanima................a presednik Jugoslavije obelezen kao diktator, ubica, zlocinac...............?
To ne govorim ja vec azapdni mediji a najvise amerika.
a mene ne pominjes u tu "svetu" misiju?Pa kao što već znaš, Amerika je zemlja koja se bori za demokraciju i slobodu po svijetu već 70 i više godina, oni oslobađaju male narode od terora i oni su ti poslani od Boga osobno da izbave ovaj svijet od grijeha.
Oni čak primjerice kad pobiju (činjenica) milijun žena i djece u primjerice Iraku, oni to čine dugoročno za slobodu i demokraciju i to nije isto kao Rusi u Ukrajini, a nije isto jer su Ameri kažem ti, poslani od Boga osobno da nas sve po svijetu izbave od zla i oni imaju licencu za DEMOKRACIJU I SLOBODU, dao im je Jahve, Zeus i Posejdon i Anubis tu licencu osobno tako da što tu ima bit nejasno![]()
a mene ne pominjes u tu "svetu" misiju?
Pa kao što već znaš, Amerika je zemlja koja se bori za demokraciju i slobodu po svijetu već 70 i više godina, oni oslobađaju male narode od terora i oni su ti poslani od Boga osobno da izbave ovaj svijet od grijeha.
Oni čak primjerice kad pobiju (činjenica) milijun žena i djece u primjerice Iraku, oni to čine dugoročno za slobodu i demokraciju i to nije isto kao Rusi u Ukrajini, a nije isto jer su Ameri kažem ti, poslani od Boga osobno da nas sve po svijetu izbave od zla i oni imaju licencu za DEMOKRACIJU I SLOBODU, dao im je Jahve, Zeus i Posejdon i Anubis tu licencu osobno tako da što tu ima bit nejasno![]()
Pa jel ti kuzis frenda da sve to sto sam ja napisao da sam SARKASTIČNO napisao da ih ja ne mogu smisliti? (Američku politiku)Sve je u potpunosti jasno. Toliko su te je daleko odvele razne propagande, da ti je sinapsa postala debljine sekvoje. Ja bih se ozbiljno zamislio da me neko tera da ovako nesto napisem, a ocigledno je da ovo pises dobrovoljno i iz ubedjenja. Ako ti i dalje nije jasno sta si napisao, mozda bi trebalo malo da probistris neke savete svoga boga pre no sto napravis jos neki belaj.
Ne, delovao si prilicno ubedjeno u ono sto si napisao. Mozda neki osecajcic da se shvati intencija.Pa jel ti kuzis frenda da sve to sto sam ja napisao da sam SARKASTIČNO napisao da ih ja ne mogu smisliti? (Američku politiku)
Može se reći slobodno da sam MAGISTAR SarkazmaNe, delovao si prilicno ubedjeno u ono sto si napisao. Mozda neki osecajcic da se shvati intencija.
Da je neko ko ima manje osecaja za salu ili ironiju, mogao bi da te shvati onako kako si rekao. Cak i pravno gledano tesko bi se dokazalo.
Može se reći slobodno da sam MAGISTAR Sarkazma
Uostalom nije ni čudo iz sredine iz koje dolazim, ovdje u Dalmaciji ti je Sarkazam znanstvenika disciplina, moraš od rođenja do smrti svaki dan tako hahah.
Svaka čast. Redak talenat da izazoveš dijametralno suprotnu reakciju od željene.На Балкану супериорни увек су били Бугари, још од 7 веку.