Nekada čuveni Ex-Jugoslavenski Egoizam naspram drugih Slavenskih naroda?

Ako vjerujete da su Jugoslaveni se osjećali SUPERIORNI, da li je to za vas dobro ili loše bilo?

• To je dobro

glasova: 4 40,0%
  • To nije dobro

glasova: 6 60,0%
  • Ne znam

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    10

DalmatinacHR

Aktivan član
Poruka
1.627
Evo ovako, ovu temu sam zamislio sada bez ikakvog prepiranja tko dalje piša, dal Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Slovenci... Ova tema je za nekada čuveni Jugoslavenski egoizam pa čak i AROGANCIJU iz bivše SFRJ Jugoslavije naspram drugih slavenskih naroda :) .

Tema možda nije egzaktno za odsjek Istorije ali dio je Istorije.

Dakle, pričali su mi stariji ljudi, da su "Jugoslaveni" nekada, znači tijekom Jugoslavije bili popriličnog SUPERIORNOG garda naspram drugih slavenskih naroda, ne samo slavenskih, već i većine drugih Europskih naroda.

JA ČAK mislim da je to bilo i pozitivno, smatrajte to ono što bi mi u Dalmaciji rekli: DIŠPET pomješan sa nekim ponosom itd...

E sad, da li je taj Jugoslavenski superiorni gard naspram drugih (OD OBIČNOG JUGOSLAVENSKOG NARODA, ne od vlasti) bio REALAN ili umišljen, sasvim je nevažno, ali je bio prisutan itekako koliko sam istraživao.

Pričao sam sa mnogooooo starijih ljudi koji su živjeli u vrijeme Jugoslavije, bilo da su Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Slovenci, Makedonci, Crnogorci...

Bilo da su nacionalisti bili glede svojih narodnosti, bilo da su bili baš pobornici Jugoslavije, svi se slažu u jednom kad ih pitaš: "Da li su Jugoslaveni bili superiorni ostalim slavenima"? Odgovaraju sa ČAK PODSMJEHOM (kao u smislu pa kako to moš i pitati): "DA!"

Jugoslaveni su po mom sudu otprilike ovako gledali na ostale slavene: "to su sve phičkice".

Osim eventualno na Ruse, ali čak su i Ruse smatrali debilima kad je riječ o Sportu.

OOOOOO... Posebno sam čuo priče o sportu, doslovno je Jugoslavensko ponašanje bilo da smo mi svi BOGOM DANI stavljeni na ovu planetu i da nam apsolutno NITKO NE MOŽE NIŠTA.

Isto naravno podcjenjivani su i ostali Europski narodi, bilo da je u sportu ili općenito: Albanci su bili "cigani", nesposobni, nula bodova.

Rumunji isto tako, samo što su ih smatrali još i Afrikom takoreći.

Mađari isto manje mukte, niko i ništa, posebno u sportu za SUPERIORNE JUGOSLAVENE.

Čak i fizički Jugoslaveni (znači svi od Vardara pa do Triglava) su nekako sebe smatrali najboljima u Europi, niti smo bili previše crnokosi, niti previše plavokosi niti previše smeđokosi, nego SVE SKUPA. Naravno, Jugoslaveni su bili najvišlji narod u Europi, uz Nizozemce recimo.

Nekako kad se ovo sve zbroji i oduzme, postojala je stvarno ta neka Jugoslavenska superiornost, tj. OSJEĆAJ superiornosti nad mnogima, većinom čak.

Moje pitanje vama je, dal vi smatrate da je to bilo takvo što pozitivno ili negativno, ja čak držim da je bilo pozitivno, jer zašto ne i imati takvo mišljenje o sebi, pogledajte kakvo sad imamo o sebi mišljenje, mislim da vam je sve jasno.

P.S. Dok se ovo čita, obavezno pustiti:

Da se namiriše taj čuveni egoizam i samouvjerenost o kome sam pisao.

Poslednja izmena:
Seronjo... ides u kino?

Ja planiram, prvi put od L.O.T.R. 2 (kada me natjeralo drustvo), samo se nadam da film nece biti krcat nebijelcima, neheteroseksualicma/neheteroseksualkama, iako znam da ce biti krcat tim gluparijams, ali svejedno cu otici odgledati Tom Cruisea i izaci iz kina razocaran.
Zena je stvorena da pilotira spaher, kao sto je negrid stvoren da pilotira poljem pamuka... u nekom normalom svijetu.
Nazalost, mi ne zivimo u normalnom svijetu.

Drangulijice, sta mislis kako sam se osjecao kada sam vidio remake Robocop filma u kojem se oklop crni?
Djetinjstvo su mi silovali.
O novom "Mad Max" filmu ne zelim ni pricati, gdje je Max sporedna uloga, a glavna jednoruka, celava zena.

:(

Ako nista, nosati, kratkonogi jazavac Tom Cruise barem je jos uvijek protagonist.

U neke stvari se jednostavno ne treba dirati.

Danasnji Hollywood skrnavi sve sto je ikada bilo sveto.

Neka si izmisljaju svoje nove superheroje, ali nek ne diraju one stare.

Zasto se npr. ne bi snimio film "Nike Man", o superheroju Afroamerikancu koji je za vrijeme rasnih nereda ukrao patike, a one su zapravo magicne, koje mu omogucuju da skoci na neboder?

Znaci ima materijala, ali reziseri i scenaristi se trunku moraju potruditi, ne samo reciklirati.

A WHAT EX-Jugoslavija
Jugoslavija ne postoji , svakako je Ex,,Nepotreban dodatak.

Ja volim Džoni Depa.
Meni je dobar u Cokoladi... i kao onaj nasminkani lakrdijas u Pirati s Kariba, pogotovo u sceni kada shvati da mu je ona zenska zapalila zalihe ruma... taj uzasnuti izraz na licu...

:rotf:

Inace sam citao da je to privatno budala belosvetska, zivio je s nekom zenom koja mu se nakon sto su se posvadjali, posrala u bracni krevet, pa je on razmazao govna po zidu ili tako nesto... manijaci ako mene pitas.

Nego, znas da sam hiper-antisemit, ali Gary Oldman me ovdje uvijek iznova osvoji:

Kakav gospodin...

:heart2::heart2::heart2:

Daaaa.....

Nula od filma..
Kao uostalom i svi Kruzovi filmovi ..
Badava je polirao zube.
Aj sad za ozbiljno, FOR REAL... :D, ovo sigurno ne možeš ČAK NI TI glede Tom-a reći da mu je ovo loša uloga i film, ako ništa barem onda što ovdje stvarno ne liči na sebe uopće ne mislim samo zbog sjede kose, nego cijeli performans, to su mnogi ljudi rekli koji kao ti ne vole Tom Cruisea, za ovaj film.

Ovo je stvarno ... meni osobno... stvarno filmčina... u smislu... dosta toga, života ponajviše :)

Sad te kao filmski manijak zamoljavam da uđeš u dijalog ovo dvoje likova u ovoj sceni, totalno suprotni glede stajališta o životu, a oboje u pravu i oboje u krivu, ali skupa, istina je u sredini...

Cijela ova atmosfera u filmu, evo ova scena primjerice, posebno redatelj Michael Mann, ma ovo je podcjenjena filmčina skroz.

Meni je dobar u Cokoladi... i kao onaj nasminkani lakrdijas u Pirati s Kariba, pogotovo u sceni kada shvati da mu je ona zenska zapalila zalihe ruma... taj uzasnuti izraz na licu...

:rotf:

Inace sam citao da je to privatno budala belosvetska, zivio je s nekom zenom koja mu se nakon sto su se posvadjali, posrala u bracni krevet, pa je on razmazao govna po zidu ili tako nesto... manijaci ako mene pitas.

Nego, znas da sam hiper-antisemit, ali Gary Oldman me ovdje uvijek iznova osvoji:

Kakav gospodin...

:heart2::heart2::heart2:
UFFFFFFFFFFFF

Ta scena i taj film, ma ja taj film Dracule obožavam hebote još od djetinjstva...

I DAN DANAS se naježim na ovu scenu, nevjerovatno nešto, doslovno kao da tu neku MISTIČNU atmosferu možeš NAMIRISAT u zraku dok gledaš ovu scenu i taj film. A posebno kad priča Rumunjski u sceni, stvarno... ovo je jedna od onih scena koju nemoš objasnit, samo je osjetit, najbolja Dracula scena IKADA, ikada... naprosto... remek fuc.king djelo

Aj sad za ozbiljno, FOR REAL... :D, ovo sigurno ne možeš ČAK NI TI glede Tom-a reći da mu je ovo loša uloga i film, ako ništa barem onda što ovdje stvarno ne liči na sebe uopće ne mislim samo zbog sjede kose, nego cijeli performans, to su mnogi ljudi rekli koji kao ti ne vole Tom Cruisea, za ovaj film.

Ovo je stvarno ... meni osobno... stvarno filmčina... u smislu... dosta toga, života ponajviše :)

Sad te kao filmski manijak zamoljavam da uđeš u dijalog ovo dvoje likova u ovoj sceni, totalno suprotni glede stajališta o životu, a oboje u pravu i oboje u krivu, ali skupa, istina je u sredini...

Cijela ova atmosfera u filmu, evo ova scena primjerice, posebno redatelj Michael Mann, ma ovo je podcjenjena filmčina skroz.
Tom Kruz je preizvikan.Ništa.
Znam za taj film.Nula.
I sam Kruz kao izrazito loš glumac plus
ispolirana ljigava faca će čak i scenario koji iole vredi -
svojom pojavom uništiti.

Vlado Kalember bija Jugoslavenska verzija Johnnya Deppa ahahahah
Depp nema druge verzije,On je unikat,

Tom Kruz je preizvikan.Ništa.
Znam za taj film.Nula.
I sam Kruz kao izrazito loš glumac plus
ispolirana ljigava faca će čak i scenario koji iole vredi -
svojom pojavom uništiti.

Depp nema druge verzije,On je unikat,
Pff... vidiš meni Depp uopće nije napet kao glumac, štoviše skoro da ne volim niti jedan njegov film (osim Donnie Brasco jer tamo ni ne liči na sebe) i Sleepy Hollow.

Zašto ga ne volim? Pa moguće jer ne volim stil redatelja Tim Burtona, nije da kazem da njegov stil ne valja, naprosto prezirem cijeli umjetnički rad Tim Burtona jer o ukusima se ne raspravlja, a Depp je uvijek u njegovim filmovima, tako da... nisam neki njegov fan, osim rekoh: Donnie Brasco (jer taj film nema veze sa klasičnim Johnny Deppom, HVALA BOGU) i Sleepy Hollow, to je jedini Tim Burton film koji volim.

Ja eto smatram da je bas Depp pre razvikan i nema doslovno niti jedan film VRHUNSKI a da je on glavna uloga u njemu, Donnie Brasco je vrhunski ali tu kolo vodi Al Pacino tako da... oprosti ali Tom Cruise je za Deppa... kad pogledaš cijelu karijeru i rad i filmove i ocjene tih filmova, taj je za njega Superman. No offense.

Tom Cruise je imao filmova gdje je maestalno odglumio DRAMU, poslije se bacio najviše na akcijske filmove u kojima je doslovno postao MASTER i sad ga to ima 20 godina najviše pere.

Ali gledano stvarno sve skupa, Depp i Cruise ne stanu u istu rečenicu, nije to uopće stvar ukusa, to je naprosto realnost kad pogledaš sveukupni rad i sve filmove, na stranu što ti ne voliš filmove Cruisa a ja ne volim Deppove filmove, gledano realno, Tom Cruise je institucija za njega.

Poslednja izmena:
Ali gledano stvarno sve skupa, Depp i Cruise ne stanu u istu rečenicu

Ne stanu , zato što Kruz nije u toj rečenici ,
eventualno može da se progura kao neki zarez ,
ali i to je mnogo za njega, jer treba znati biti i zarez.

Institucija je i psihijatrijska klinika.
@DalmatinacHR
Badava dižeš Kruza..Idi odgledaj neki njegov film..
Nebitno koji , faca mu je u svakom ista.

Ne stanu , zato što Kruz nije u toj rečenici ,
eventualno može da se progura kao neki zarez ,
ali i to je mnogo za njega, jer treba znati biti i zarez.

Institucija je i psihijatrijska klinika.
@DalmatinacHR
Badava dižeš Kruza..Idi odgledaj neki njegov film..
Nebitno koji , faca mu je u svakom ista.
Pa dobro on je tebi iritantan, mnogima je iritantan, ali svejedno nitko ne može osporiti njegov rad. Čovjek kad visi iz helikoptera stvarno visi iz helikoptera, kad upravlja istim, stvarno on upravlja helikopterom, kad vozi avion stvarno vozi on avion, nema što ne radi.

Znači on je tip u koji god se žanr baci da postane FANATIK u njemu.

Da je nastavio sa dramom sigurno bi pokupio Oscara. Ali se bacio na Akciju.

Kakvi Depp, uz sve duzno poštovanje, ako ćemo čisto o glumi, Depp nikad nije imao ulogu kakvu je recimo uradio Cruise u Jerry Maguire za koji je komotno mogao dobit Oscara, meni je eto vidiš npr. Depp preserator, a onom svojom nekom frizuricom nekom glumom tamo na stage-u kad prima neku nagradu kao neki samozatajni intelektualac (moš mislit) itd.

Najače mi je kad neko mrzi Cruisa zbog Scijentologije, to nikad neću svatit.

Prvo: to je njegova privatna stvar, drugo: scijentologija je religija pa sve eto da ja mislio da nema veze s mozgom, ali koja je uopće razlika da netko vjeruje da su nas stvorili alieni ili da je čovjek hodao po vodi?

Znači ako milijardu ljudi vjeruje da je čovjek hodao po vodi prije 2000 godina ti ljudi su normalni jer ih je milijardu a ovi scijentolozi su nenormalni jer ih ima samo desetak tisuća? Pa ja bi rekao ako ćemo biti transparentni da su oboje jednako nenormalni ili ovako: ajmo pustit sve da vjeruju u što hoće.

Najače mi je
kad neko mrzi Cruisa zbog Scijentologije, to nikad neću svatit.
To me ne zanima.Govorim o glumi i filmovima.

Kakvi Depp, uz sve duzno poštovanje, ako ćemo čisto o glumi, Depp nikad nije imao ulogu
Depp je genije.Trojac Barton , Dep i Helena su fenomenalni.

meni je eto vidiš npr. Depp preserator, a onom svojom nekom frizuricom nekom glumom tamo na stage-u kad prima neku nagradu kao neki samozatajni intelektualac (moš mislit) itd.
.

Gledaj ti Kruzovu frizuricu i ispolirane zube ..
Dep je takav , običan i ne pati od snobizma,

Back