Negativne misli i njihova učestalost

Najčešće su izazvane

• gorućim nerešivim problemima

glasova: 2 25,0%
  • poslom

glasova: 0 0,0%
  • kontaktom sa nezgodnim ljudima i njihovim energetskim vampirisanjem

glasova: 7 87,5%
  • medijskim sadržajima

glasova: 6 75,0%
  • jave se spontano

glasova: 2 25,0%

• Ukupno glasova
    8

Schrodinger

Elita
Poruka
15.719
Koliko često vam prolete kroz glavu i kakav je njihov sadržaj? Kada ste poslednji put imali dan bez ijedne takve misli?

Od kako sam shvatio da smo okruženi vampirističkim polubićima koji se hrane negativnom energijom glupo mi je da tako razmišljam, jer bih ispao obična ovca za šišanje. Tako da smatram da je od toga moguće i neophodno odvići se kao i od raznih oblika zavisnosti npr. Međutim pitanje je da li je uopšte moguć život bez i najmanje negativnosti, na primer danima i nedeljama da se održi tako visok a zapravo normalan nivo.

Slično se odnosi i na snove i negativnosti u njima...

Poslednja izmena:
Međutim pitanje je da li je uopšte moguć život bez i najmanje negativnosti, na primer danima i nedeljama da se održi tako visok a zapravo normalan nivo.

Najnegativnija (po-)misao ikad , a koja me snalazi u poslednje vreme je doslovno:"Želim da...", i pritom sam onesposobljena da je dovršim, tj. ni ne znam stvarno šta želim.
Pazim da se ne izlažem medijskim sadržajima koji se sami nameću, a da gledam i slušam šta sama tražim i biram. Zato ne preporučujem nikom da se apsorbuje u TV ni minimalno vremena tokom dana-to je medij koji plasira sistematski odabrane sadržaje(iz nekog NEKOM važnog razloga), a sve je više nazgled prijemčivih emisija uz koje čovek može da se relaksira i POTROŠI SVOJE SLOBODNO VREME-na papazjaniju. To nije potrošnja vremena već bacanje istog niz reku-niko nam ga neće vratiti, ničemu ne služi, nije korisno, ali i te kako može da izmami pažnju.
Gledati i slušati jednog Jovana Memedovića u ekspediciji na uvek ledene krajeve Rusije, npr., je zanimljivo i korisno. Gospodin je sjajan narator, pa slušajući ga, samo poprimamo bogatstvo reči i pritom imamo doživljaj kao da smo sa njim na ta mesta otišli rame uz rame. To je kvalitet TV sadržaja bez ikakvih skrivenih pretenzija da vam se svidi sponzor njegove emisije, ili njegova politička orjentacija.
Ima TV još ponešto dobro da ponudi, ali se čini da je ta struja kao izvor informacije na zalasku-ne jer je prevaziđena, već jer je eksploatisana najsurovije.

Koliko često vam prolete kroz glavu i kakav je njihov sadržaj? Kada ste poslednji put imali dan bez ijedne takve misli?

Od kako sam shvatio da smo okruženi vampirističkim polubićima koji se hrane negativnom energijom glupo mi je da tako razmišljam, jer bih ispao obična ovca za šišanje. Tako da smatram da je od toga moguće i neophodno odvići se kao i od raznih oblika zavisnosti npr. Međutim pitanje je da li je uopšte moguć život bez i najmanje negativnosti, na primer danima i nedeljama da se održi tako visok a zapravo normalan nivo.

U poslednje vreme se trudim da izbegnem, koliko mogu, negativne emocije. Samo ih izbegavam. Uglavnom su vezane za visoke cene u samoposlugama, apotekama, na pijaci.

Bold: Nije moguće da život prođe bez tih negativnih emocija.

One nisu isključivo vezane za društvo u kojem živimo. Ima ih i kada su porodica, rođaci, prijatelji u pitanju. To nisu negativne emocije već briga zbog zdravlja nekoga iz bliže ili dalje porodice..

Mislim i da se svako od nas nervira zbog stvari koje ne može da kontroliše, na koje ne može da utiče. Te emocije treba da odbacimo.

Kada su snovi u pitanju, ne možemo puno da utičemo na njih..ali pre spavanja treba da se opustimo i zaboravimo, bar malo, na probleme.

Mislim i da se svako od nas nervira zbog stvari koje ne može da kontroliše, na koje ne može da utiče. Te emocije treba da odbacimo.
To što ne možemo da kontrolišemo određuje naš status u društvu. Obećana i oberučke prihvaćena demokratija je trebalo da donese benefite ljudima koji osećaju da imaju manjak kontrole u SVOM životu. Desilo se da je nešto samo preimenovano i nastavilo da se dešava-drugo ime, a ista stvar, a oni kojima je najteže mora da bude samo teže da se snađu u ovom svetu.
Pritom, sijaju mi mnogobrojni ljudi iz sećanja, uglavnom dok su bili deca, da vape:"Ali, nisam ni tražio/la da se rodim!".

Back