Negativa

znaci zgrada joj je energetski efikasna... mnoge zgrade u gradu nisu..mislim sve starije od 2000. godine a takvih je vecina koje se sad prebacuju.
drugo da li drugarica radi?
kad ukljucuje grejanje a kad ga iskljucuje?
koliku temepraturu stavlja u stanu.

nije poenta samo reci..znam nekog ko placa 3x nizi iznos..
daj konkretne podatke kako se greje sa tim iznosom.

i na kraju samo prebacivanje na sistem kosta par hiljada evra po stanu u zavisnosti od kvadrature... da li ce i za koliko ta investicija biti pokrivena cak i da se placa manje nego sad?
Наравно да ради. И нећу да одговарам на твоја питања, јер су бесмислена.

Ima jedna zgrada u bloku 70,krenuli su u taj projekat i odustali .Ovo ima smisla samo ako svi stave nove prozore i urade novu spoljnu fasadu.
Vecina novih stanova imaju kalorimetre
Na pr naselje Stepa Stepanovic
A i tu postoji problem,ako živiš na prvom spratu iznad lokala ili garaža treba ti više da zagrejes stan.Idealno ako si u sredini
Та моја другарица је у том насељу. Трошкови су јој стварно идеални.

Jedino sto možete je da svi zamene prozore,i uradite novu fasadu,po mogućnosti stiropor 8cm.Idealno bi bilo staklena vuna,ali to košta.To bi možda pomoglo da dobijete oznaku D ili slabo C.
Sve nove zgrade imaju najmanje C.
Oznaku A je teško dobiti,to je na pr ako je grejanje na toplotne pumpe ili solarna energija
Стаклена вуна је канцерогена.

На пример, људи који се у унутрашњости јако лепо греју на дрва, дају око 40€ за метар обрађеног дрвета. Нека потроше за велику кућу, од око 200 квм око 20 до 25 метара дрва...па то је мање него што ми, у енергетски неефикасним зградама трошимо годишње за грејање....поготово у данима када га немамо, а потребно је.
Онај мој мачак се завуче под јорган и не излази док му не буде ок...а он, ипак, има крзно 😁

На пример, људи који се у унутрашњости јако лепо греју на дрва, дају око 40€ за метар обрађеног дрвета. Нека потроше за велику кућу, од око 200 квм око 20 до 25 метара дрва...па то је мање него што ми, у енергетски неефикасним зградама трошимо годишње за грејање....поготово у данима када га немамо, а потребно је.
Онај мој мачак се завуче под јорган и не излази док му не буде ок...а он, ипак, има крзно 😁

Mama je prošle godine plaćala 65€/m

1000021196.jpg
1000021199.jpg
1000021243.jpg

Ćacilend 🤬

Наравно да ради. И нећу да одговарам на твоја питања, јер су бесмислена.
besmisleno je odgovoriti koliko dnevno koristi grejanje i na kojoj joj je temperaturi podeseno grejanje kad pricas da je isplatljivije trositi grejanje po utrosku?

to samo govori da znas da sam u pravu.

a posto si dala primer za grejanje na struju..drugar moj se greje na struju i racuni su mu astronomski, kad smo podvukli crtu racunice ispalo je da on u 5 meseci da isto koliko ja za godinu dana posto imamo slicnu kvadraturu stana ali ne stedi ne grajanju i u stanu mu je prijatno toplo..

dacu ti jos jedan primer..pre neki dan sam pricao sa nekom zenom posle poslovnog sastanka na slicnu temu i zena se iznenadila kad sam joj rekao da je meni na 20 i 21 stepen hladno u stanu..o tome se i radi..ti dajes primeere ljudi koji se zadovoljavaju sa nizom temepraturom u stanu..izvini ali ja ispod 24 stepena u stanu zimi smatram hladno. a da postignem to placao bih u 5 meseci daleko vise nego sto placam sad podeljeno na 12 meseci.;

На пример, људи који се у унутрашњости јако лепо греју на дрва, дају око 40€ за метар обрађеног дрвета.
mozda jasen ili topola.. koliko kosta metar bukve ili hrasta?

ti si naucni radnik..valjda znas sta je kalorijskia vrednost i koliko utice na kvalitet grejanja i cenu.

a na stranu sto u vecini slucajeva kad kupujes drva na metar prodavci uvek ukradu malo.

Odgovor Elektrana :besna::aha::mafijas:

Поштована/и,

Наслов: Предмет *0*177909-913541/2025
Датум: 13.05.2025. 14:32
Од: ЈКП „Београдске електране“
Poštovani,

Vaš(a) Zahtev pod rednim brojem: 00021847 i naslovom: Предмет *0*177909-913541/2025 je rešen(a).

Finalni komentar obrađivača predmeta:

Suština obaveštenja je da se mesečni iznos nemenja do pred kraj predstojeće grejne sezone kada će se obračun isporučene toplotne energije i do tada obračunate energije. Do tada mesečnim obračunom vrši se zakup energije u iznosu od 10,57kWh/m2. Od novembarsskog računa objedinjene naplate počeće se sa mesečnim obračunom potrošnje na osnovu očitavanja merila u predajnoj stanici. Na ovaj način biće izbegnut pik potrošnje a samim tim i zaduženja u najhladnijim mesecima Decembar-Januar-Februar. Na sledećem linku mozete preuzeti važeći cenovnik isporuke toplotne energije.
https://beoelektrane.co.rs/saopstenja/nova-cena-toplotne-energije-od-1-oktobra/

U narednom periodu JKP Beogradske elektrane će u periodu od 01-05 dana u mesecu očitavati ukupno isporučenu toplotnu energiju preko mernog uređaja ugrađenog u toplotno predajnu stanicu. Ukupno isporučena toplotna energija, raspodeljivaće se prema instalisanoj snazi na ukupan kapacitet poslovnog (ukoliko ga ima) i ukupan kapacitet stambenog prostora, nakon čega se potrošnja stambenog prostora raspodeljuje se prema zagrevanoj površini stanova, a potrošnja poslovnog prostora se raspodeljuje prema instalisanoj snazi (ukolliko ga ima), a sve u skladu sa čl. 11 „Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga“, sl. list grada Beograda 24/2003).
Ugradnja termostatskih ventila i uredjaja za registrovanje sopstvene pojedinače potrošnje je prema Zakonu o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebni energije je obaveza vlasnika prostora a ne energetskog subjekta.

Potvrdu rešenja ili žalbu na dati predmet možete uputiti slanjem odgovora (Reply) na ovaj mail, u roku od 3 dana od trenutka prijema ovog obaveštenja.

Srdačan pozdrav!

JKP "Beogradske elektrane

mozda jasen ili topola.. koliko kosta metar bukve ili hrasta?

ti si naucni radnik..valjda znas sta je kalorijskia vrednost i koliko utice na kvalitet grejanja i cenu.

a na stranu sto u vecini slucajeva kad kupujes drva na metar prodavci uvek ukradu malo.
Нисам научни радник. Ја сам научник, тј научница, по новоговору...
Изађи из клишеа совјетско-социјалистичких размишљања и категоризација.

Poslednja izmena:

Back