Negativa

Pa Bugarska, Rumunjska, Grčka u još istočnije od vas. Većina tih država je još istočnije i samim tim u dobroj vremenskoj zoni jer većina države spada pod tu vremensku zonu. Znači granica je na 22.5° istočno. Samo jedan mali dio Srbije ide preko toga. A idu najveći djelovi Bugarske,Rumunjske, Grčke... Pa pogledaj karte. 🙂
radi se o tome da nisu istocnije. nmi smo ispod njih u jednom delu vremenske zone.

lepo se vidi kako upadamo u crvenu zonu sa 90% teritorije.

Pogledajte prilog 1646654

radi se o tome da nisu istocnije. nmi smo ispod njih u jednom delu vremenske zone.

lepo se vidi kako upadamo u crvenu zonu sa 90% teritorije.

Pogledajte prilog 1646654
Pa baš se lijepo vidi da su oni istočnije od vas i da ne upadate u njihovu vremensku zonu nego da pripadate ovoj gdje jeste. Evo tvoja slika ponovo:
1000008843.jpg

Ili evo ako to uvećano onda imamo ovo
1000008844.jpg

I tu sad lijepo vidiš ove podebljane crte od 15 meridijana lijevo i desno što sve prirodno spada u vremensku zonu +1. I točno se vidi da i Srbija spada tu. Da su granične zemlje Poljska, Slovačka, Mađarska, Srbija i Makedonija. Sve se lijepo vidi. Inače taj 15 meridijan prolazi točno kroz Hrvatsku, preko otoka Paga.

А цела Кина у једној временској зони, и то не по средини него отприлике пекиншко време...

I tu sad lijepo vidiš ove podebljane crte od 15 meridijana lijevo i desno što sve prirodno spada u vremensku zonu +1. I točno se vidi da i Srbija spada tu. Da su granične zemlje Poljska, Slovačka, Mađarska, Srbija i Makedonija. Sve se lijepo vidi. Inače taj 15 meridijan prolazi točno kroz Hrvatsku, preko otoka Paga.

kao sto vidis sa 80% teritorije mi upadamo ispod druge vremenske zone

mi smo u ovoj vremenskoj zoni zbog hrvatske i slovenije dok smo bili jugoslavija.
ali teritorijalno srbija pripada drugoj vremenkoj zoni

1000008844 copy.jpg

mi smo u ovoj vremenskoj zoni zbog hrvatske i slovenije dok smo bili jugoslavija.

Pogledajte prilog 1647082
Каква је то уопште линија код тебе?

Ми сасвим добро упадамо у прву половину временске зоне "плус 1".

Pogledajte prilog 1647082
To je nekakva tvoja zamišljena linija koja nema veze ni sa čim. Pogledaj ovu liniju (meridijan) na 22.5°. To je prava granica vremenske zone +1. A više od 90% Srbije je u toj zoni.

ovo u stvari treba da ide u pozitivu.
ako obratis paznju videces da su postavljene trake da ljudi tuda ne idu jer treba uskoro da se popravlja.
e sad, sto ljudi kao i u bezistanu pomeraju ograde i trake da bi prosli je stvar nekulture ljudi.

ovo u stvari treba da ide u pozitivu.
ako obratis paznju videces da su postavljene trake da ljudi tuda ne idu jer treba uskoro da se popravlja.
e sad, sto ljudi kao i u bezistanu pomeraju ograde i trake da bi prosli je stvar nekulture ljudi.
Aj baš da vidimo koliko će da prođe dok ne poprave. To je postavljeno istog dana kad sam slikala.

@tema.
Videli ste verovatno da je lepa zgrada na uglu k.milana i k.miloša u kojoj su uglavnom bile banke renovirana i ne znam koja će joj sad biti namena. Ta zgrada sad ima natpis da je ZADUŽBINA MILANA KOSTIĆA.
Dal misle na milana šećerka?

Uopšte me ne zanima njegov lik i delo. Svi znamo kako je došao do para.
Zašto nije izgradio svoj objekat i stavio svoje ime a ne prisvaja zgradu iz prošlog veka na koju stavlja svoje ime???
Uložio je ono što je dobio od ove države!

Uopšte me ne zanima njegov lik i delo. Svi znamo kako je došao do para.
Zašto nije izgradio svoj objekat i stavio svoje ime a ne prisvaja zgradu iz prošlog veka na koju stavlja svoje ime???
Uložio je ono što je dobio od ove države!
a vise bi volela da je zgrada propala umesto sto ju je kupio i napravio nesto lepo od nje?

mislim ne kapiram sta se konkretno bunis.
bilo ti je bolje dok je u zgradi bila banka ?

to je zgrada jadransko podunavske banke

covek je ulozio 25 miliona evra u zgradu i poklonio je nauci i naravno da zasluzuje da bude zaduzbinar.

pogledaj sta je sve uradio pre nego sto ga pljuckas.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Miodrag_Kostić
За 25 милиона је могао да направи цело ново нешто, само на другом месту.

Обнова зграде не даје гаранцију да се натакне своје име.
А свака обнова би подразумевала и враћање старих натписа.
Да ли мора да стоји његово име? Не мора.
Само власништво може да се мења сто пута.
И сама та слова су прво натакли на латиници... па су променили на ћирилицу. Било им досадно па су радили двапут? Нешто сумњам.

Можеш да будеш љубазан и културан, а можеш и да будеш као скоро сви наши новобогаташи - сујета, тиква покондирена.

Па јел смо скоро имали да је "Штарк арена" враћена на изворно "Београдска арена", са напоменом да се више неће трпети играрија спонзора?

a stari da pustimo da propadne do te mere da se na kraju srusi?
ovako je obnovljena i vracen joj je stari sjaj

nas covek je poznat po tome da sve voli da pljuje.
A ko kaže da je to bilo u slobodnoj prodaji
Od koga je kupio i na osnovu čega
Kao i secerane,ista priča u tome je problem .
A zgrada je lepa,i namena je lepa

A ko kaže da je to bilo u slobodnoj prodaji
Od koga je kupio i na osnovu čega
Kao i secerane,ista priča u tome je problem .
A zgrada je lepa,i namena je lepa
ajde ako znas prosvetli nas da je bila neka muvaza.
nas covek je neverovatan.
bez ijednog dokaza osudjuje i pljuje cak iako je povod lep i dobar.

cim je ulozeno 25 miliona evra i posle to poklonjeno nauci je ocigledan znak da zgrada nije prodata za dzabe i da nije bilo zelje za profitiranjem..
a prodali su je vlasnici. dobro znas da se trzni centar rajiceva gradio gomilu godina dok se nisu regulisali imovinsko pravni odnosi sa vlasnicima zemljista tako da je sigurno da je i ovde cista situacija starog vlasnistva.

За 25 милиона је могао да направи цело ново нешто, само на другом месту.
i bilo bi bolje da je sagradio negde nesto novo a ovu zgradu pustiti da propadne jer drzava sigurno nema interes da ulaze 25 miliona iz budzeta za njeno renoviranje jer je ocigledno privatno vlasnistvo.
samo zato sto ljudima bode oci natpis "zaduzbina"
postali smo uzasni ljudi..cak i dobra stvar mora da se popljuje i da se nadje zamerka.

i bilo bi bolje da je sagradio negde nesto novo a ovu zgradu pustiti da propadne jer drzava sigurno nema interes da ulaze 25 miliona iz budzeta za njeno renoviranje jer je ocigledno privatno vlasnistvo.
samo zato sto ljudima bode oci natpis "zaduzbina"
postali smo uzasni ljudi..cak i dobra stvar mora da se popljuje i da se nadje zamerka.
Знаш који су највећи добротвори? Они који се не разгласе на сав глас, него дају тајно.

Приватно власништво... Па нека држава врати зграду правном лицу којем је припадало пре Другог рата, па ће све да буде ок. Нека се држава одрекне свог черупања, па ће свакако да буде боље.

Back