Negativa

Један само што ме не уби на прелазу. Мени зелено, десна страна уредно стала а овај са леве прође на пола метра од мене у пуној брзини кад сам већ била скоро на половини.

smrdi nego sta, podaviicemo se u fekalijama
cula sam da je to zato sto se nivo save povukao i sada kanalizacija ima `slobodan pad`...
zvanicno sto kazu stajsko djubre, isto cuh da nema veze sa istinom

Ма које стајско ђубре, не знам ко то може да прихвати као објашњење. Низак водостај и смрди канализација.

Један само што ме не уби на прелазу. Мени зелено, десна страна уредно стала а овај са леве прође на пола метра од мене у пуној брзини кад сам већ била скоро на половини.
Пре неку годину сам присуствовао као возач таквој сцени. Стојим први на семафору, улица Милентија Поповића. Црвено нама, зелено пешацима, ноћ. Пар тренутака прође... и лудак прохуји преко шина, исто тако у пуној брзини и јако близу, од жене која је била изнад ивичњака покушавајући да уредно пређе улицу.

Решење је да се гледа без обзира на светла... Али јесте грозно када мораш да гледаш упркос семафорима.

Пре неку годину сам присуствовао као возач таквој сцени. Стојим први на семафору, улица Милентија Поповића. Црвено нама, зелено пешацима, ноћ. Пар тренутака прође... и лудак прохуји преко шина, исто тако у пуној брзини и јако близу, од жене која је била изнад ивичњака покушавајући да уредно пређе улицу.

Решење је да се гледа без обзира на светла... Али јесте грозно када мораш да гледаш упркос семафорима.

Иначе увек гледам (упркос зеленом светлу) али, ето, била сам деконцентрисана. А такав не треба бити, увек пуна пажња на прелазу, семафор или не.

Треба такво дивљаштво, пројуривање на црвено пешацима испред носа кажњавати са годину дана одузете дозволе.
Па ако буде ухваћен без дозволе - трајно одузимање.

Неки радови се одужили? :think:

Po planu još uvek traju, navodno do septembra, ali problem je što iako je pre Beograd puta koji vrši totalnu reksonstrukciju ulice, vodovod menjao cevi, a te iste nove cevi, svako malo pucaju ili već koji je problem ne znam, uglavnom mi skoro svaki dan nemamo vode po nekoliko sati.
Da ne pričam o valjku koji taba ulicu i zgrada nam non-stop vibrira, a u kući sve zvecka.

Да претпоставим да заустављају воду док табају терен... :think:
Не личи ми да цеви под притиском и подрхватање иду заједно.

saznah danas da je kafanu Đura u Đure Jakšića preuzeo otac ministra nebojše dr.stefanovića iz beograda a zgradu u kojoj se nalazi kafana uzeo je ex ministar gaša keramičar.
užas
Рече ми један познаник да је такође неко од гарнитуре истерао старог власника Франша (после много година труда, рада, посвећености...)
Такође ми рече да на Златибору сваке године затекне хрпу нових кафића и слично. Неки од њих су на 2-3 спрата...

Умеју ли ови нешто да раде осим да перу паре по кафићима?

п.с. Гаша није керамичар него повртар, по сопственом признању

nepaznjom nagazih u rupu/neravninu na trotoaru na slaviji, zestoko sam pala, puklo je ko lubenica, najstrasnije, Bogu hvala da sam ostala u jednom komadu, obzirom na godine i na bas jak pad, mogla sam se ozbiljno slomiti. Mazah ihtiol kamforom tako da me cak i ne boli, stvarno je najbolji, a modrice nisu vazne, samo kad sam cela.
Sad mi sin javio, devojka pala u pozeskoj, saplela se o neku izvitoperenu plocu na trotoaru..
Brze, bolje jace....bravo vesicu arhitekto, graditelju, idejni vodjo, vizionaru, bravo esenesovci.
corpus delicti
P_20190824_112136_1.jpg

Back