Negativa

Ajoj Гребо, што је гадна модрица...Ја се много бојим падова, иначе.
Ma cuti, vazno da nista nisam slomila a i ne bole me ovi udarci...to gore je leva, a evo je desna nozurda, ona je manje stradala
P_20190824_112156_2.jpg

Ma cuti, vazno da nista nisam slomila a i ne bole me ovi udarci...to gore je leva, a evo je desna nozurda, ona je manje stradala
ako mogu da primetim po slikama dobro si i prošla kako je moglo da bude i da trazis odštetu od Vesica tj.grada ..ozbiljna sam
dosta vise tih izbocina, rupa, slomljenih ploca na troroarima, otvorenih šahtova i slicno

Пре неку годину сам присуствовао као возач таквој сцени. Стојим први на семафору, улица Милентија Поповића. Црвено нама, зелено пешацима, ноћ. Пар тренутака прође... и лудак прохуји преко шина, исто тако у пуној брзини и јако близу, од жене која је била изнад ивичњака покушавајући да уредно пређе улицу.

Решење је да се гледа без обзира на светла... Али јесте грозно када мораш да гледаш упркос семафорима.
То нема спора, мора се гледати мимо семафора, иначе оде глава.

Autori idejnog rešenja nove Palilulske pijace su arhitekte Dunja Nedeljković, Danica Stojiljković i Marina Lazović. Objekat je istaknut iskošenom krovnom konstrukcijom, "drvenim" krovnim elementima i visokim ulaznim platoom, a novi kvadrati raspoređeni su na tri etaže omogućene prirodnim padom terena. Prizemlje će vršiti funkciju pijace sa modularnim odeljcima za prodaju, odakle će se blagom rampom pristupati galeriji sa prodavnicama suvenira i narodne radinosti, štandovima za degustaciju hrane i pića, kafe-restoranom i slično. Suterenski nivo sadržaće supermarket, magacinski prostor sa hladnjačama, prostor za pakovanje i pripremu robe, dok će se na podzemnoj etaži nalaziti garaža namenjena isključivo posetiocima pijace.

beobuild.rs/uskoro-rekonstrukcija-palilulske-pijace-p2678.html

Тај "кров" је потпуно уништио сваки утисак...

Ово пре личи на свемирски брод него на пијацу.

Не знам да ли је Зелени венац урађен најбоље што је могуће, али је неупоредиво са овим чудом.

Не знам да ли је Зелени венац урађен најбоље што је могуће, али је неупоредиво са овим чудом.
Тај "кров" је потпуно уништио сваки утисак...

Ово пре личи на свемирски брод него на пијацу.

Pijaca Zeleni venac proglasena je za kulturno dobro i kao takva je u renoviranju morala da zadrzi svoj izgled.

Paliluska pijaca to nije i mogla je da dobije nov izgled po uzoru na mnoge evropske moderne potpuno zatvorene pijace
Pijaca ima cetiri nivoa - dva nivoa podzemnih garaza, jedan za kupce, a jedan za zakupce, da ne bi dolazilo do problema sa parkiranjem i guzvama, dok ce pijaca biti u prizemlju, a iznad nje nivo sa restoranima, kaficima i lokalima za prodaju suvenira i rukotvorina.

Po meni to vise nije klasica pijaca, vec manji trzni centar sa pijacom

Back