goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Владика Григорије заправо има свој бизнис. Не знам колико сте упућени.
Meni deluje sposobno...Navijao sam za njega kada je biran patrijarh...Jedan je od razumnijih i modernijih vladika..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Владика Григорије заправо има свој бизнис. Не знам колико сте упућени.
...ovo prosto nije tacno, popovi naplacuju sve, ali sve, i kad svete vodicu, a da ne pricamo o krstenjima, vencanjima, sahranama....tacno se znaju tarife koje su razlicite od mesta do
mesta..ali su svejedno velike...i malo koji pop radi to sve, a da pritom ceka prilog koliko ko da, za to das koliko imas oni ni da dodju nece...da se bzvz ne lazemo...
...prema tome eto odakle im te silne pare, od priloga bi mnogi isli peske u cipelama iz ko zna koje godine, kao vecina smrtnika ove drzave, medjutim popovi zive kao
seici dok sirotinja raja gladuje![]()
Nama izgleda treba neki novi Martin Luter...Katolici su ga imali, mi?
crkva ne pravi nikakve pare biznisom (ako izuzmemo svece, kalendare i tako to) nego vernici daju priloge. Pitanje je odakle takvi prilozi, da se vladicanski vozni park ne bi ni u cemu postideo ni u silikonskoj dolini.
sta se bre zna?Daj grebo, zaista je tako
Desava se bas ono kako je platin napisao.jedno je teorijski kako treba da bude-a drugo je sta se stvarno realno desava.
Desava se bas ono kako je platin napisao.
Sto sad filozofiras ?

mi narodski ljudi znamo izreke nasih baka i deka `popovi-lopovi`...nije to zalud recenoCrkva je država u državi. I tu se niko ne meša jer je to neka vrsta tabua, osim ako se ne desi nešto tipa pedofilije, ubistva (kao Peranović) i sl. pa se umešaju Organi. Ne znam kojim se biznisom bavi Grigorije, ni ne interesuje me, ako ne valja drogu i oružje - teško može pošteno da zaradi maseratija. Crkva, odnosno zaposeni u crkvi, još kako imaju dobro razvijeni biznis. Nema više koliko ko da. Postoji tarifa za sve. Svadbe, sahrane, daće, slave, preslave, krštenja... i to sve u evrićima. I to bez fiskalnog računa. Koliko se tu para valja to niko živi ne zna. I taman posla da se neko tu umeša, jer to su, zaboga, sveštena lica... Lopovčine more.
Dok ima ovaca bice i sisanja
sam mu stavila do znanja da više nikad ne zove, a pogotovo ne u to doba. Ako treba MI ćemo pozvati...pa ajde ti mozak,objasni mi...sta da radi obican svet koji postuje tradiciju,i zove popa za sve ono za sta treba-sta da radi?da kaze-necu da platim?I opet im daju pare.
Zbogom pameti...........
Da, tako nekako. To bi trebalo da bude najvise sto moze da se ima. Nisam tacno upucen u cene, ali to je tek pola cene audija i slicno.
A opet, crkva ne pravi nikakve pare biznisom (ako izuzmemo svece, kalendare i tako to) nego vernici daju priloge. Pitanje je odakle takvi prilozi, da se vladicanski vozni park ne bi ni u cemu postideo ni u silikonskoj dolini.

pa ajde ti mozak,objasni mi...sta da radi obican svet koji postuje tradiciju,i zove popa za sve ono za sta treba-sta da radi?da kaze-necu da platim?
i onda ostaje bez usluge.
kome da se zali?
ti kao ni pltin,ne vidis da riba smrdi od glave
Dovoljno je da si vernik, da verujes........
Kazu da bog vidi i cuje sve pa ako je zaista tako on ce videti tvoju molitvu i kad si sam kuci, kad mu se molis.
A popa uradis kao majmuna. Zoves ga da ti npr opaja kucu i posle mu se zahvalis a ne das mu ni dinara.
Prosto ko pasulj...........

Dovoljno je da si vernik, da verujes........
Kazu da bog vidi i cuje sve pa ako je zaista tako on ce videti tvoju molitvu i kad si sam kuci, kad mu se molis.
A popa uradis kao majmuna. Zoves ga da ti npr opaja kucu i posle mu se zahvalis a ne das mu ni dinara.
Tako je. I moje mišljenje o crkvenim službenicima nema veze sa mojom verom u boga.

ma,primetila sam ja da si ti opasan bajaA popa uradis kao majmuna. Zoves ga da ti npr opaja kucu i posle mu se zahvalis a ne das mu ni dinara.